בוסטון הגיעו הלילה לטויוטה וכמו שהיה די ברור, יוסטון נעצרה השבוע ואם זה לא היה קורה הלילה נגד בוסטון זה כנראה היה קורה במסע משחקי החוץ הקרובים שלה. מחצית הראשונה הייתה צמודה אבל ברבע השלישי בוסטון לחצה על הגז מהר מאוד מה שהוביל למחצית שנייה של גארבד טיים וניצחון 94-74. בכל אופן, כל הכבוד ליוסטון על החודש וחצי כמעט הנפלאים שלהם. בדיוק דיברתם פה על דטרויט ועד כמה שהיא הגנתית ואפורה ואז בא המשחק הלילה נגד דמבר שרק אתמול צלפה 168 נקודות... דנבר הגיעה לדטרויט והפסידה 134-120. הלילה יוסטון משחקת בניו אורלינס, 2 הקבוצות עם 21 הפסדים, יהיה מעניין לראות איך יוסטון תהיה אחרי ההפסד שלה.
ריקלמה, אין סיכוי בעולם שהוא יקבל MVP גם עם 35 נק' למשחק כמו שקובי עשה עונה שעברה. פול פשוט צעיר מידי והתואר השחקן הטוב בליגה הולך לשחקנים עם רקורד קריירה וקורות חיים. אולי מגיע לו, אולי המספרים שלו מס' 1 בליגה, אבל זה פשוט מוקדם מידי. נחזור למציאות שהיא בעצם: לברון, קובי וגארנט. יגיע גם זמנו של פול אם וכאשר הוא ימשיך בדרך הזאת.
ללא ספק הצהרת כוונות רצינית של הסלטיקס עם שני הנצחונות על יוסטון וסאן אנטוניו. הם נראים פשוט מצוין. ההגנה שלהם by far ההגנה הטובה בליגה. קווין גארנט נותן עונה ענקית שבאמת שווה MVP, אבל בכזאת עונה גדולה של קובי, ועם המספרים של לברון וכריס פול (שאני מסכים עם סלע שאין סיכוי שהוא יזכה), אני לא חושב שהוא יזכה. אני כבר מחכה לגמר המזרח בין דטרויט ובוסטון שהולך להיות אדיר, רק שלברון לא יהרוס.. אגב, סם קאסל עושה רושם מצוין. בהתחלה פיקפקתי עד כמה הוא יעזור לבוסטון והאמנתי שהוא רק יפריע לבוסטון שרצה מצוין, אבל בנתים הוא נהדר. שלשה אדירה נגד סאן אנטוניו, רוטציה ברורה בינו לבין רונדו כאשר ברור מי מקבל את המושכות, והרבה ניסיון מהספסל שיעזור לבוסטון בפלייאוף.
אם אתם זוכים גם אני רשמתי שאין מצב שהוא יזכה, שקובי הפייבוריט... אבל פשוט מגיע לו, הוא הרכז הטוב ביותר באן בי איי נכון לעונה הזאת. גם מבחינת הממוצעים האישיים, גם מההשפעה על הקבוצה, ומה שלא תרצו. וברוכיאן, לא יודע איך יכולת לחשוב שהטרייד של קאסל יפריע מקצועית, שיש שחקן כזה בספסל אומר בדיוק את הציפיות של הקבוצה ואיך היא בנויה.
לא יודע, במחשבה ראשונה לא נשמע לי טוב עוד סטאר ליד ריי אלן, פול פירס וגארנט. מה גם שלא חשבתי קאסל יגיע כדי להיות שחקן ספסל, ויגיע כדי להיות הרכז הפותח, מה שהיה פוגע ברייג'ון רונדו הנפלא. מסתבר שטעיתי טעות מרה. הרוטציה בין רונדו לקאסל נהדרת, קאסל מביא את הווינריות והניסיון מהספסל. שאפו לדוק ריברס.
טוב, הפיסטונס כבר כנראה לא יקחו את המזרח, אבל לדעתי זה הרבה יותר טוב להם(מלבד ייתרון הביתיות במשחק שביעי בסדרת גמר נגד בוסטון אם וכאשר), כי אם הכל ילך כצפוי הם ייפגשו עם אורלנדו בחצי ולא עם קליבלנד. אורלנדו קבוצה מצויינת, אבל לברון בסדרה נתונה... אני לא מקנא בסלטיקס.
"עוד הוכחה למי שלא ספר את הלייקרס. ותאמינו לי שסוכנויות ההימורים לא טיפשים." אז כנראה שלא, כי ללייקרס אין את החומר לנצח שלוש סדרות במערב ולאחר מכן עוד את אלופת מזרח. לגבי ס"א. קלאסה של קבוצה. בעיקרון במאבק על האליפות אני בעד דאלאס (כי מגיע לקיד טבעת), אבל אני ממש לא אהיה עצוב אם ס"א תלך עד הסוף.
בקיצור עוד ניצחון גדול להורנטס, הפעם בבית נגד הרוקטס. 90-69, ניצחון סופר מעודד. ניו אורלינס מוכיחה שהיא יכולה לשחק גם בקצב של ריצה וגם במשחק עומד, וזה תמיד טוב. עוד דבר מעודד מאוד, בונזי וולס בזמן האחרון נכנס לקצב וקלע 25 הלילה, עוד 3 חסימות, שחקן כזה על הספסל נותן עומק גדול מאוד. כריס פול ממשיך להיות גדול, נגד יוסטון 21 נק' בתספת 10 אסיסטים ו-4 חטיפות. דיוויד ווסט עם 23 נק' ו- 11 ריבאונדים, צ'נדלר עם 15 ריבאונדים ו- 4 בלוקים. העניינים בלואיזיאנה נראים טוב מתמיד. עכשיו יש רצף שכולל פעמיים את הקבוצה הטובה בליגה שהיא בוסטון, קשה מאוד. עוד דבר שמשמח אותי מאוד, הדרך של הלוחמים נסללת לפלייאוף, ניצלה לפנות בוקר הפסד כואב של אייברסון וחבריו באותה פילדלפיה שהוא כל כך מכיר. עכשיו תמונת הפלייאוף מושלמת מבחינתי, כמובן חבל שאי אפשר לעלות את סקרמנטו במקום סן אנטוניו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue3.Xxx
פילדלפיה רותחת. 8 נצחונות ב-9 משחקים, ולא נגד נמושות הליגה, אלא דטרויט, סאן אנטוניו, פיניקס והיום דנבר שבכושר מדהים שקצת נעצר עם ההפסד לפיסטונס. שימו לב לאנדרה מילר, שנותן עונה נהדרת והיום קלע 25 נקודות ומסר 12 אסיסטים. ביחד עם איגודלה יש קבוצה לא רעה בפילדלפיה, שיכולה לקחת מבוסטון/דטרויט שני משחקים לפחות. אגב היום שידור בספורט 5 - בוסטון נגד דאלאס.
זו הסיבה שאני שמח לסיים במקום השני, שבוסטון יפגשו עם קליבלנד ועם הגורילה הלא אנושית שלה, שייהנו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/multi.Xxx (הם כרגע 6 משחקים מאורלנדו שנשארו 20 בערך, אני מקווה שהם ישארו במקום הרביעי) מאז שביג בן עזב, כל פעם אנחנו מפסידים לו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/let_it_all_out.Xxx
בשום אופן לא הייתי מספיד עדיין את דנבר. ההפרש בין ג"ס ודנבר הור רק שניים וחצי משחקים, כשיש עוד שני מפגשים ישירים ביניהם. לג"ס יש לוח משחקים הרבה יותר קשה לקראת הישורת האחורנה (יוסטון, פעמיים לייקרס, פעמיים דאלאס, ס"א בחוץ, הורנטס בחוץ, פיניקס בחוץ) מאשר לדנבר (טורונטו, פיניקס ויוטה בחוץ, דאלאס, פיניקס ויסטון בבית).
דאלאס - בוסטון, קמתי לראות את המשחק, וכצפוי היה משחק גדול, לא ראיתי יותר מדי אווירה של פלייאוף אבל באמת היה משחק גדול. דאלאס כל כך שבלונית, מהתחלה אמרתי שהיא לא תאיים על האליפות וכמו שזה נראה זה לא יקרה, פיניקס הולכת לצד מאוד חיובי, דאלאס לצד השלילי, והתמונה קצת מתבהרת... הטרייד של ג'ייסון קיד רק החליש אותם. השחקן הוא שוטר נוראי, הוא לא תואם את עצמו לדאלאס, ובעצם מי שבאמת לא שם על שמות ורואה כדורסל נטו, רואה שחקן משלים בינוני ומטה, לא יותר. סיכנו את העתיד שלהם (האריס) בשביל שחקן שעומד לפרוש וגם לא עושה עבודה טובה מהאריס לטעמי. הדבר שמעודד את דאלאס לדעתי, זה סטקאהוס, איזה ווינר, היחיד שאפשר לתת לו כדור בשקט בדקות האחרונות, הוא עוד יעזור להם כל כך הרבה בפלייאוף... עכשיו לבוסטון - בוסטון קבוצה מדהימה, כבר לא נשאר על מה להחמיא להם. ההגנה האדירה שלהם, הטובה בליגה ללא ספק, ההתקפה הכל כך יעילה שלהם, הווינריות שלהם... בוסטון ניצחה את 3 הטקסניות ברצף במסע המערב, שזה דבר פשוט בלתי נתפס. במשחק הבא ההורנטס יחכו להם ואם הסלטיקס ינצחו... הם משלימים סוויפ על הבית הטוב ביותר בליגה רק במשחקי חוץ וזה ברצף ! בזמן שרז'ון רונדו במשחק נוראי, כמובן יש רכז מחליף ברמה הגבוהה ביותר כמו קאסל, שחקן מאוד יעיל, נטול אגו, ווינר, רכישה מעולה. ריי אלן לוקח מיליון זריקות במשחק והאחוזים לא משהו, אבל הוא לא פוחד מכלום ובגלל זה השלשה שלו נכנסה, כמה ביטחון ושקט יש לשחקן. וקווין גראנט, הדובדבן שבקצפת. שחקן ההגנה הטוב ביותר שיש כרגע ב- NBA. לא נתונים יבשים, יש דברים שלא רואים בסטטיסטיקה, גראנט אחד מהם, בדקות האחרונות הוא שיתק את נוביצקי, לא עשה עליו עבירות, השמירה שלו הייתה קרובה לשלמות. בדקות האחרונות הוא החמיץ הרבה זריקות (לא ברור לי למה הוא זורק כמעט מטווח השלוש, נכון שיש לו זריקה נהדרת אבל עדיין...), אבל ההגנה כאמור נתנה לו לדעתי לפחות את תואר איש המשחק שלי. בוסטון אחת הקבוצות העמוקות בליגה, אחת החמישיות הטובות בליגה, ואחרי שירדו על המאמן שלהם, הוא פשוט מוכיח שהוא מאמן מעולה וראוי למאמן העונה(גם לפני אדלמן וביירון סקוט).
טוב, אם לייקרס מפרקת את יוטה בסולט לייק סיטי (קבוצת הבית הטובה בליגה), כנראה שזאת הצהרת כוונות. בריאנט לMVP, מגיע לו.
לא יודע אם ניצחון ביוטה מכריע על תואר ה MVP, הרי עוד קבוצות ניצחו שם. אני חושב שהלייקרס כיחידה אחת קבוצה מצויינת ומאומנת הייטב, אבל בפלייאוף.. לא יודע.. בכל מקרה, לליגה יהיה קשה לתת תואר MVP לקובי בשל היותו דמות לא חינוכית (לתת MVP לאיש שבגד באישתו וכנראה גם אנס ויצא בזול). בעייתי.