איזה יופי של משחק, קובי ענק, משחק ענק פשוט משחק פלייאוף וזה רק הקדמה לכל המשחקים האדירים שנקבל שם לדעתי... לחשוב שיש הפעם 7 ואולי אפילו 9 קבוצות כל כך חזקות כרגע במערב... זה מפחיד מדי... וגם במזרח נראה שקליבלנד נכנסת לעניינים לאט לאט.. וביחד עם בוסטון, דטרויט ואורלנדו... יהיה מעניין...
איזה משחק מדהים, משחק שלא היה מבייש גמר מערב. קובי ענק. הוא פתח את המשחק דווקא לא טוב, ההגנה של דאלאס שמרה אותו מצוין, וכשהוא נשלח לקו הוא החטיא (בשלב מסוים היה לו 30% מהקו!), אבל במאני טיים הוא לקח את המשחק עליו ושום דבר שדאלאס ניסתה לעשות לא עזר לה. למרות זאת אני חושב שאייברי ג'ונסון עשה טעויות מכריעות בשמירה על בראיינט כמו למשל שהוא שלח את ג'ייסון קיד לשמור עליו במהלך מאוד קריטי וכל מיני מצ'אפים מוזרים עליו. ומהצד השני נוביצקי ברבע רביעי גדול וווינר שוט אדיר. איפה הוא היה לפני הרבע הרביעי? כמה חבל שקיד החטיא את הזריקת עונשין, היה יכול להיות לנו עוד 5 דקות מרתקות..
אף שחקן לא היה עוצר את בראיינט ברבע האחרון, אין לדאלאס סטופר טוב על בראיינט, קיד שחקן ההגנה הטוב ביותר מבין הגארדים... וכמו שראינו קיד לא יכול לדגדג את בראיינט. קובי אחרי 3\10 מהקו, סיים עם20\27, מה שאומר 17\17 ! קובי וגם לברון ניצחו אתמול את המשחקים בעצמם, הקאבס ללא ג'יימס נראים ממש עלובים, שיקאגו כבר הובילה ב8 ברבע הרביעי, בסוף המלך עשה וויש בדקות האחרונות בלי בעיה. כמו שאמרתי - לברון וקובי רמה מעל הליגה. היכולת שלהם לנצח לבד מדהימה...
קובי שחקן עם יכולת אדירה שאף אחד מעולם לא הכחיש את גדולתה, אבל אליפויות הוא לקח רק ככינור שני. באותן אליפויות של הלייקרס הגדולה הוא נעלם ברגעים המכירעים בפלייאוף, זאת עובדה וצריכים לחיות איתה. מאז שהוא כינור ראשון לא הולך ללייקרס והנה העונה הם חזרו לחיים. נראה אם בפלייאוף הוא לא יתקפל בדקות האחרונות של המשחקים החשובים. יש לו מבחן, יעבור יעבור, לא יעבור נשאר אותו הקובי. בכל מקרה כמו כל העונה, מחמאות לפיל ג'קסון וללייקרס. עשו קפיצה גדולה העונה. רק שהדם שהם נותנים בעונה הרגילה לא יעלה להם יותר מידי למוח.
אבל מה שאני מנסה להבין זה מאיפה אתה מבסס את העובדות האלה? נכון, קובי לא זכה באף MVP ושאק גרף את התואר 3 פעמים. אבל זה אומר שקובי נעלם? הוא שיחק באותה קבוצה עם שאק בשיאו, הלו. נגד פילי בגמר קובי נתן גמר מעולה. נגד סן אנטוניו בגמר המערב הוא פשוט נתן להם טחינה ועבר אותם שהיה המצטיין ולא שאק, אותו דבר נגד הקינגס. גם נגד הנטס הוא נתן יופי של גמר... ואלה עובדות, אתה סתם ממציא דברים בלי שום בסיס...
אני לא יודע בן כמה היית שקובי עשה צעדים בגמר ה NBA בשניות האחרונות, זרק אירבולים ועוד כל מיני זריקות רעות, אבל אלו העובדות. הסדרה נגד פילי הייתה גארביג' טיים בשביל הלייקרס. הם היו בדיחה בשבילם. זה מזכיר לי את הסדרות שג'ורדן לא היה צריך להזיע מול היריבה ופיפן היה דופק משחקים גדולים.
את הסדרה שלו נגד סן אנטוניו בגמר המערב ראית? נגד סקרמנטו ראית אותו? השנאה מעוורת אותך... בראיינט היה מאוד צעיר בשנים האלה. טבעי שיהיו לו הרבה איבודים וגם האחוזים שלו ברוב המשחקים היו נוראיים, אבל משם כבר ידעת שהוא מנהיג כי הוא לא פוחד מכלום. גם לא משאק ששיחק לידו. ההבדל שהעונה אחרי שהוא מחטיא כמה זריקות הוא מנסה להכניס אחרים בהצלחה, אבל אני מניח שבפלייאוף גאסול לא יהיה אותו גאסול, וקובי כבר יקח על עצמו משחקים. זה יכול להספיק לאליפות... ותעשה טובה אל תשווה שחקן את פיפן לאחד כמו קובי.
פיפן קיבל את הקבוצה אחרי שג'ורדן פרש ב 93 וזה היה זהה בול למקרה הלייקרס היום. קובי לא היה כזה קבוצתי עד העונה, פה חייבים לציין אותו לטובה. תחשוב על דבר כזה. יש שחקני פלייאוף ויש שחקני עונה רגילה. בפלייאוף קובי מעולם לא הצליח לסחוב את הלייקרס בסדרה שלמה כמו שלברון עשה עונה שעברה לדוגמא. אלו עובדות שאי אפשר להתווכח. איפה קובי עשה דבר כזה? חובת ההוכחה עליו מאז ששאק פרש ועד כה הוא לא עומד בה בעובדה קיימת בשטח לפי התצאות.
לברון נמצא במזרח, קובי במערב. חוץ מזה גם אני חושב שבגדול לברון יותר יעיל מקובי, יותר מנהיג ובהמשך נדע אם יותר ווינר. קובי שחקן הרבה יותר מגוון שמעולה בהכל, אין פרמטר שהוא לא ענק בו. אבל לברון חכם הרבה יותר וזה ההבדל, לברון חזק מאוד מנטלית. גם קובי אבל לא ברמות של לברון... שחקן עונה סדירה זה אחד כמו מגריידי, לא בראיינט. תמיד הוא היה מעולה בפלייאוף בכל סדרה שבא. זה שהוא לא עבר זה 1. הוא לא מייקל ג'ורדן. 2. הוא היה נגד פיניקס והייתה לו קבוצה נוראית. פיפן תמיד כינור שני, הוא לא יכול לנצח משחקים כמו קובי לבד. פיפן זה כמו פועל שחור, משהו בסגנון לאמאר אודום של קובי (לא שאני עושה השוואה)
עוד ניצחון ביתי של יוטה הלילה הפעם על דאלאס. יוטה פתחה חזקה והוליכה מהר מאוד בפער דו ספרתי, נוביצקי שלח את קירילנקו לבית חולים ברבע הראשון עם מכה חזקה בכתף, לפי מה שהבנתי בשידור זה לא כל כך רציני. מהרבע השני דאלאס ניסתה לחזור אבל לא כל כך הצליחה לנהתקרב, בחצי השני היא כן הצליחה עד שברבע הרביעי כבר הצליחה לעלות ליתרון הראשון אבל סוף טוב הכל טוב, 116-110. דרון וויליאמס בעוד הופעה של מנהיג עם 17 נקודות ו-20 אסיסטים, קורבר גם עם 17 נקודות ושלשה הכי חשובה במשחק, אוקור היה דומיננטי עם 20 נקודות, חלקן ברגעים מכריעים, בוזר בא לעבודה עם עוד 28 נקודות.
ראיתי את העבירה של הגרמני על הרוסי, גועל נפש... היה צריך לקבל הרחקה. רואים שזה היה במתכוון וכמה מילים על דרון: הוא נראה שחקן כל כך פשוט, מהשחקנים שנותנים תרומה נאה אבל לא שחקנים מיוחדים, זה כל כך לא נכון... הוא טוב בכל פרמטר, הוא יותר דומיננטי מהרבה רכזים בליגה (מזכיר בזה את בארון), יש לו יכולת מסירה נהדרת והוא מאוד חכם וגם מנהיג... משתיק את כל מי שצחק על יוטה באותו דראפט אני חושב שבגדול, הוא יותר טוב מג'ייסון קיד, כריס פול, סטיב נאש ואחרים... אבל בתור רכז נטו הוא פחות טוב לדעתי.
אוף טופיק, צפיתי השבוע בבחירות הדראפט המרכזיות של הג'אז... ברגע שהודיעו שיוטה בחרו את ה"מייל מאן" כמובן הקהל ביוטה הריע והתלהב, כנ"ל כאשר הודיעו על הבחירה בדרון וויליאמס, הקהל התלהב. ודווקא מתי הקהל שרק בוז? בבחירה בג'ון סטוקטון.... וכולנו יודעים איך זה נגמר. (סתם נזכרתי בזה שריקלמה ציין "דראפט")
סן אנטוניו ממשיכה להפציץ. זה כבר מתחיל להיות ממש לא כוחות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx קובי שוב ברבע אחרון גדול מביא ללייקרס ניצחון. שישמור רק על יציבות כזאת גם בפליי אוף!
לגבי קובי זה מאוד מעניין, כי עכשיו שהקבוצה שלו מצליחה בעונה הרגילה הוא מועמד ל MVP למרות שבעונה שעברה המספרים שאישיים שלו היו טובים יותר (לא לשכוח כמה משחקים גודלים מעל 50 נק' ומשחק ענק של 81 נק'). זה מוכיח כמה ההישגיות של הקבוצה היא מדד חשוב בבחירת ה MVP של הליגה. העונה בניגוד לכל העונות קובי מראה יותר בגרות, יותר משתף את החברים ולכן לשם שינוי - הוא ראוי לתואר בפעם הראשונה בחייו.
בוסטון מנצחת את דטרויט 90-78 וזכתה בכרטיס לפלייאוף במשחק בין שני הענקיות של הליגה. לברון הפגיז את הניקס שקלע 50 נק' בניצחון של קליבנלד על הניקס.