NBA 2008: בוסטון האלופה

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏4/10/07.

1. King Kenny Member

זאת דעה או עובדה?

2. JR-Riquelme Member

גם בתור דיעה וגם בתור עובדה מג'יק עולה על סטוקטון
    הוא פשוט עולה עליו בכל פרמטר שקיים
    אם זה כוח, גובה, הגנה, התקפה, אסיסטים, גדולה...
    אני לא מבין את הקביעה הזאת כי אין דבר שסטוקטון עולה על מג'יק ג'ונסון. מג'יק ג'ונסון הרכז הטוב בהסטוריה ביי פאר, אין רכז שיכול לשחק סנטר ולקלוע 40 נק'. אם כבר אתה יכול לכתוב שסטוקטון הוא הרכז הגדול ביותר שיצא לך לראות, אז כבר הגיוני.

פיניקס של העונה התחזקה משמעותית מאז העונה שעברה והעונה היא בהחלט יכולה לעבור את סן אנטוניו, הקבוצה כבר לא כמו פעם משתפת 2 שחקנים מהספסל וכולם סחוטים שנגמר המשחק, עכשיו כבר רואים יותר רוטציות וזה מה שיקבע בפלייאוף.

בוסטון מפסידה לדטרויט בבית - לא מפתיע בכלל, לא ציפיתי שהיא תנצח כל העונה. היא עדיין קבוצה חזקה ביותר עם ההגנה הטובה בליגה ואני כבר מחכה לפלייאוף לראות אותם, יהיה מעניין.

נערך לאחרונה ב: ‏20/12/07
  3. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

מי היה מאמין, אני וריקלמה מסכימים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

מג'יק שהיה MVP (סטוקטון אפילו לא היה מעומד ראוי פעם אחת בחיו), שלקח 5 אליפיות NBA כשחקן מוביל והשאיר את ג'באר בצל שלו (מנגד מלון לקח MVP והשאיר את סטוקטון בצל שלו) רק מוכיח שאין כל מקום אפילו קטן להשוואה.

4. דנידין Member

גם אני כאן איתכם. ראיתי את סטוקטון משחק, היו יופי של סדרות מול שיקאגו ועוד הרבה לפני כן, אך עם כל זא סטוקטון היה מלא בחסרונות. לא הקלעי טוב מספיק, קטן, הרכזים המהירים בליגה עשו ממנו פורפרה למרות שהוא היה חוטף גדול (בעיקר לגבוהים, הוא היה חכם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx). בסך הכל אסיסטים יש לו יותר מכולם, אבל הוא שיחק יותר 6 עונות יותר ממג'יק שבעל ממוצע האסיסטים הטוב בכל הזמנים בפער. מה גם שמג'יק הוא איש טריפל דאבל ואלוהים ישמור - 5 אליפויות!

5. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אתם בטוחים שאנחנו מדברים על אותו סטוקטון?

אני מודה, לא ראיתי את מג'יק מספיק פעמים, אבל ממה ששמעתי, ראיתי, קראתי, הוא היה אול-אראונד פלייר מעולה. גם קולע למעלה מ20 נק' לערב, גם מוסר, גם גבוה. את המשחק הכי גדול בקריירה שלו, משחק האליפות של הלייקרס ב1980 מול פילדלפיה, הוא עשה בתור סנטר (קארים היה פצוע) וקלע 42 נק'. כך שכשחקן הוא עדיף על סטוקטון, אך כרכז נטו לא ואני די בטוח שהסטטיסטיקות מגבות אותי.

לגבי האליפויות זה לא פרמטר, כי מג'יק שיחק עם קארים עבדול ג'אבאר, ג'יימס וורת'י, קורט ראמביס, ביירון סקוט ועוד כוכבים וסטוקטון שיחק עם מאלון הלוזר וסגל אפור מאוד. חוץ מזה שמג'יק נאבק מול מייקל בתור ילד אגואיסט וחסר ניסיון וסטוקטון נאבק מול מייקל בשיאו, לך תיקח אליפות מול מייקל בשיאו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏20/12/07
  6. JR-Riquelme Member

למה מאלון הלוזר ולא סטוק הלוזר?
    בקיצור אתה אולי יכול להגיד שסטוק יותר טוב מבחינת רכז (שלדעתי להגיד את זה שערורייה אבל נו טוב..) אבל יותר גדול? לא היה ולא נברא וכנראה שאף רכז לא יגיע לגדולה של מג'יק ג'ונסון. הרי מה זה גדולה? לקחת תארים, כל עוד סטוק לא מתקרב בכלל למה שג'ונסון לקח אי אפשר להשוות בגדולה.

הייתי חייב, קצת ניצוצות מכריס פול

מלך

נערך לאחרונה ב: ‏20/12/07
  7. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

לגבי התארים כתבתי שזה לא פרמטר להשוואה אישית.

מאלון וסטוקטון ביחד לא היו ווינרים, אבל מאלון היה ה-כוכב, הMVP, השחקן הבולט ולכן הציפיות ממנו היו לקחת את יוטה לתואר, כשסטוקטון עזור לו עם יכולת ניהול המשחק המופלאה והמסירות. להזכיר לך מי היה האיש שאיבד את הכדור למייקל במשחק מספר 6 המפורסם של 1998? רמז: זה לא סטוקטון.

וגם את סטוקטון לוזר, אנחנו מדברים פה על יכולות אישיות ולא על אופי, שפה אין מקום להשוואה.

8. דנידין Member

מה שלא יהיה, זה שמג'יק גדול על סטוקטון בכל פרמטר לא עושה את השני לוזר.
    הלוזר ההיה מאלון שהיה משתין במכנסיים בדקות הסיום וסטוקטון עוד היה מציל את המצב בהרבה מהפעמיים.

9. A. Arshavin Member

לאאאא!!!

אלונזו מורנינג קרוב לסוף הקריירה.

10. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

נראה כי אלונזו יותר ממתקרב לסוף הקריירה, אלא גמר את העונה ואת הקריירה שלו בצורה לא משמחת וחיובית מבחינתו.

סנטר גדול, וחוסם מהטובים שהיו אי פעם ב-NBA.
    חבל.
    יהיה מעניין מה יעשו ההיט עם החיסרון בגבוה שמשחק הרבה מהספסל ולעיתים בחמישייה, ועד כמה החיסרון של אלונזו, בעיקר מבחינה הגנתית, ישפיע.

11. JR-Riquelme Member

אז וויד חוזר לעצמו וקלע לפנות בוקר 41 נק' באחוזים נהדרים, אבל ראבאק...איזו קבוצה נוראית יש להיט!
    לברון שוב מוכיח שהוא השחקן הכי הכי הכי הכי טוב בליגה שהוא מכדרר את קובי, מדהים לראות את זה..מתי שהוא רוצה הוא שם סל.

והיום יש משחק גדול (שידור ישיר בESPN), בוסטון תארח בביתה את שיקאגו שלאט לאט כבר מציגים יכולת טובה וחוזרים לעצמם, אני רוצה לראות את ארון גריי של שיקאגו, שחקן שנבחר בדראפט האחרון ושיחק במשחק הקודם את הדקות הראשונות בקריירה שלו בליגה ועשה בחצי שעה 10 נק' 10 ריבאונדים ו5 אסיסטים.

נערך לאחרונה ב: ‏21/12/07
  12. כחול לנצח! Member

אתם חושבים ששיקגו תיתן פייט לבוסטון? קשה לי להאמין שבוסטון תרשה לעצמה להגיע שוב למשחק צמוד אחרי מה שקרה לה מול דטרויט. גם בן וואלאס לא משחק וזה חיסרון משמעותי כי ביג בן הוא היחיד שהיה מסוגל איך שהוא להצר את צעדיו של גארנט.

ולגבי סטוקטון או נאש, ראיתי שת שניהם ולדעתי נאש טוב יותר. נאש יודע לייצר נקודות ואם צריך לקלו 25 נקודות במשחק אם צריך. יש לו יד טובה מבחוץ והוא חודר נהדר, מה שהיה חסר לסטוקטון. אין מה להשוות ביניהם לבין מג'יק שהוא רמה מעל. מה שחסר לי אצל נאש זה באמת התארים. זו לדעתי ההזדמנות האחרונה של נאש וגרנט היא לזכות בצלחת. הבעייה היא שתמיד צריך לעבור בדרך את סן אנטוניו המלוכלכת עם הורי הבלתי נסבל. אין ספק שפיניקס משחקת את הכדורסל הכי יפה ב-נ.ב.א, חבל שהיא לא מצליחה לתרגם את זה לאליפות. אני אישית מפנטז על גמר נ.ב.א בין פיניקס לבוסטון והלוואי שזה יקרה

13. Dimitar Berbatov Member

נאש שחקן אלוהי. היכולת שלו לייצר אסיסט בכל רגע נתון היא מדהימה.
    בקשר להשוואה בינו לבין סטוקטון, אני לא יכול להגיב מהסיבה הפשוטה שלא ראיתי אותו משחק, אבל מה שכן, סטיבי כבר בן 33, ממש לא ילד, וגם אני כמו כחול לנצח חושש שאם השנה פיניקס לא תזכה באליפות, נאש יתקשה מאוד בעתיד להשיג את התואר הנכסף. הגיל יעשה את שלו.

שווה לקום מחר, הולך להיות אחלה משחק. בתחילת העונה חשבתי ששיקאגו תהיה היריבה הגדולה של בוסטון, הפתיחה המזעזעת של הבולס מעט ערערה את דעתי, אבל נראה ששיקאגו מתחילה לחזור לעצמה, למרות שהמאזן של הבולס עדיין שלילי. יהיה מעניין

14. ManUtd Fan Member

פאק, איזה משחקים צמודים היו הלילה.

הקבוצה שלי מפסידה כמובן ללברון והקבוצה הבינונית שלו. ללא לברון אני בספק אם הם היו מגיעים בכלל לפלייאוף, למרות שהם במזרח. ללא לברון הם פשוט לא יודעים מה לעשות עם הכדור. בכל אופן, לברון שחקן ענק, נתן משחק גדול עם 33 נקודות (12-29 מהשדה). בכל אופן, מה שהפסיד ללייקרס את המשחק הוא הרבע האחרון. הם הצליחו לקלוע רק 12 נקודות. למאר אודום ודרק פישר שיחקו מצוין עם 19 ו-18 בהתאם. ביינום ממשיך עם ההתשפרות עם 17 נקודות והוריד 11 כ"ח. חבל שזה לא הספיק לניצחון, אבל לא נורא.

הנטס מנצחים את מיאמי אחרי הארכה, דווין וויד נתן משחק ענק עם 41 נקודות באחוזים פנטסטים. אודוניס הייסלם קלע 18 נקודות והוריד 13 ריבאונדים. אצל הנטס קיד עם משחק טוב, היה רחוק רק 5 נקודות מטריפל דאבל כאשר מסר 10 אסיסטים והוריד 11 ריבאונדים. וינס קארטר קלע 31 נקודות באחוזים נוראים (אחוזים סטייל קובי) וריצ'ארד ג'פרסון נתן משחק נהדר עם 29 נקודות באחוזים טובים.

וכמובן, הסיפור הגיע מהפפסי סנטר בדנבר כאשר הקבוצה הביתית מצליחה לנצח אחרי 2 הארכות. אנתוני קארטר בסופו של דבר קלע את הסל המכריע כשנשארו רק 0.8 שניות לסיום. מעבר לסל הניצחון, היה לו משחק רע מבחינת נקודות כאשר סיים רק עם 6 נקודות כולל הקליעה המכרעת, אבל חילק 8 אסיסטים. אלן אייברסון קלע 36 נקודות באחוזים טובים ובנוסף חילק 9 אסיסטים. כרמלו אנטוני סיים עם 37 נקודות והוריד 16 ריבאונדים. אצל הרוקטס בלטו יאו עם 26 נקודות באחוזים סטייל קובי. לות'ר הד סיים עם 22 נקודות ורפר אלסטון קלע 10 נקודות ומסר 10 אסיסטים.

הלילה יש כמובן משחקים מעניינים, והבולטים כמובן הם סלטיקס-בולס וג'אז-מג'יק.
    זה הולך להיות מעניין.

15. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

וואו כמה שמיאמי חלשים. להצליח להפסיד לנטס - זה כבר שיא חדש !!