NBA 2008: בוסטון האלופה

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏4/10/07.

1. JR-Riquelme Member

מי קרא לה קבוצה חלשה?
    היא קבוצה מצויינת... אבל כבר לא איימת הליגה כמו שהייתה.

כל שנה שעוברת השחקנים נהיים יותר זקנים, יותר שבעים ופשוט נחלשים ביכולות שלהם. טים דאנקן ירד מאוד ביכולות שלו, ברוס בואן, הורי, פינלי.. רק פארקר העלה את הרמה שלו. לא רואה אותם עוברים יותר מסיבוב אחד בעונה הבאה.

ד"א, באמת כבוד גדול שהיא עברה בקושי רב קבוצה שהגיעה לפלייאוף בשנה הראשונה שלה ובכלל בשנה היחידה שהשחקנים שיחקו יחד(יותר מרבע עונה).

נערך לאחרונה ב: ‏9/7/08
  2. TopTopaz Member

אוי נו תעשה לי טובה, ניו אורלינס קבוצה פשוט מעולה וכל קבוצה, כולל הלייקרס, היתה צריכה להזיע הרבה בשביל לעבור אותה.
    לראיה תראה איך ההורנטס פשוט חיסלו את דאלאס בפלייאוף האחרון, ואם אתה עדיין בוחר לזלזל בספרס, אז מה תגיד על הניצחון על הסאנס בסיבוב הראשון?

נכון, הספרס מתבגרים. נכון, הספרס נחלשים
    אבל עדיין המכונה של גרג פופוביץ' חיה ופועמת והיא מסוגלת לתת פייט חזק לכל קבוצה בליגה
    מה גם שהעונה הבאה היא שנה חד ספרתית(2009), וזה אומר רק דבר אחד לגבי הספרס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx (רמז, 99,03,05,07)

3. צחי לייבמן Member

עדין הספרס צריכים שינוי מרענן בקבוצה, רוח צעירה.

4. Dimitar Berbatov Member

וושינגטון כמו שזה נראה תשאר קבוצה בינונית עם כשרון שעפה בסיבוב הראשון (עם או בלי פציעות הטריו שלה לא מספיק), קליבלנד כמו שאמרת קבוצה אפורה שרק בגלל החולשה של המזרח ולברון ג'ימס אחד מגיעה רחוק במזרח, דטרויט דורכת במקום כבר שנתיים, אורלנדו ואלטלנטה קבוצות מוכשרות, בעיקר אטלנטה, יהיה מעניין לראות אותן שנה הבאה ושיקאגו ומיאמי על הנייר צריכות לחזור ובגדול, אבל מוקדם לקבוע שהם יחזרו לצמרת (בשנה שעברה להזכירך כולם דיברו על שיקאגו כמועמדת לזכיה ובסוף הם לא הגיעו לפלייאוף).

השורה התחתונה שלי היא שהמזרח אמנם מצמצם פערים, אבל הוא עדיין חלש יותר מהמערב. אורלנדו של שנה שעברה היא דוגמה מצוינת לכך. במערב אין לי ספק שהיא לא נכנסת לפלייאוף ואם כן, אולי מהמקום האחרון.

5. JR-Riquelme Member

1. בתור אחד שהיה היחיד שהאמין לאורך כל השנה בניו אורלינס אני לא צריך שתגלה לי שהיא קבוצה מעולה
    2. הלייקרס קבוצה אדירה, ואני לא ראיתי את הלייקרס מזיעים כל כך הרבה נגד הספרס. קובי בראיינט השתלט על כל המשחקים שהיו בסדרה מתי שרק רצה.

אני גם כן האמרתי לאורך כל הדיון הזה שדאלאס מאז הבאתו של קיד יכולה רק לחלום על משהו רציני, אבל לא יותר. אני ממש לא תופס מדאלאס קבוצה חזקה.

לא מזלזל בספרס, אסור לזלזל בקבוצה כזאת. אני רק חושב שאין לה את החומר המתאים לקחת עוד אליפות ואני לא מחשיב אותה לקונטנדרית.

הקבוצה הזאת עדיין תעלומה... הפעם היחידה שהיה אפשר לראות את הקבוצה השלמה של וושינגטון בלי פציעות הייתה לפני שנתיים בחצי הראשון של העונה, ששם היא הייתה קבוצה חזקה ביותר. אני ממשיך להאמין בהם(למרות טעויות של הקבוצה כמו חוזה לא קטן לג'יימיסון שלא נדבר על אחד החוזים ההזויים בליגה לארינאס, שאני תופס ממנו אבל לא שווה את זה)

קליבלנד יכולה לעבור כמעט כל סדרת פלייאוף נתונה שיתנו לה, אבל גם יכולה לעוף לכל סדרה נתונה. כדי לעבור אותה צריך לירוק דם.

דטרויט וסן אנטוניו לדעתי דומות, שתיהן גמרו את הסוס שלהן אם זה ישאר ככה. דטרויט לא עושה שום שינוי ואני לא יודע למה היא מחכה. אבל עדיין קבוצה מצויינת - כמו גם סן אנטוניו.

עכשיו שרוז אחד הרכזים המבטיחים ביותר ישחק במקום היינריך, שבעונה שעברה שיחק כמו אחד שחתם ל6 שנים ומרוויח 150 מיליון דולר, הם קיבלו את הרענון. הם עוד יעשו ככל הנראה טרייד על היינריך בתמורה לשחקן פוסט טוב, מה שעדיין חסר לשיקאגו.

גם אני חושב שהמערב עדיין חזק יותר, אבל המזרח כלל לא חלש.
    ד"א יש הרבה דוגמאות הפוכות כמו זה שבוסטון בכל הסדרות נגד קבוצות המזרח ירדה דם ודווקא נגד הלייקרס, הקבוצה הטובה ביותר במערב 'טיילה' יחסית. וכמו זה שהקבוצות החזקות ביותר בליגה היו דטרויט ובוסטון מהמזרח.
    לא חושב שהדוגמאות האלה אומרות באמת משהו...

6. גבני Member

אחרי שנה של קריאה בפורום ומדי פעם כתיבה של הודעה בפרטים טכניים בלבד, החלטתי לכתוב פה מדי פעם. מקווה להתשתלב. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

אז ככה. קודם כל אני מוכרח לתקן את ריקלמה. לפחות ממה שאני הבנתי שיקאגו מעוניינת דווקא לנסות ולהעביר את בן גורדון בטרייד ולהשאיר את היינריך שישחק ביחד עם רוז בעמדות הגארד. אבל לך תדע. שום דבר לא קרוב להיות סגור.

קורי מגאטי שהיה מועמד ללייקרס, סאן אנטוניו ובוסטון ( והיה יכול לדעתי להוסיף בכל אחת מהקבוצות את הגרוש ללירה, מה שיבדיל בין אליפות לעונה ללא תואר) חתם בסופו של דבר דווקא בגולדן סטייט. מסכן בארון דיוויס. רצה קבוצה חזקה יותר שתוכל ללכת רחוק וקיבל קבוצה ששניים מהכוכבים שלה, אלטון בראנד וקורי מגאטי עוזבים לקבוצות אחרות.

בכלל, אם דיברו באמצע שנה שעברה על הפערים הגדולים בין המזרח למערב אפשר לראות איך הפערים מתחילים להתצמצם. אז נכון שבמערב יש קבוצות כמו ניו אורלינס ופורטלנד ( איזה בנייה גאונית. פשוט להצדיע לGM שלהם) שיהיו טובות יותר בעונה שתבוא, אבל כשיש לך קבוצות כמו מיאמי ושיקאגו שסבלו מעונה אחת גרועה וקיבלו מתנות בדמוי ביסלי ורוז, שישדרגו כל קבוצה באופן משמעותי (אני מאמין שהם ידברו חזק בפלייאוף בעונה הקרובה, בעיקר מיאמי) וכשיש לך את טורונטו ומילווקי שקיבלו כל אחת אולסטארים ( ג'פרסון למילווקי, ג'רמן אוניל לטורונטו) שיהפכו את הקבוצה שלהם למאיימת הרבה יותר וקבוצות צעירות כמו אטלנטה ופילדלפיה ( שצפוייה להשתפר עוד יותר עם אלטון בראנד ) שרק ימשיכו להשתפר, המערב צריך להתחיל לפחד. וזה עוד בלי להזכיר את בוסטון, דטרויט, קליבלנד, אורלנדו וווישינגטון .

אגב, מי שרוצה לעקוב אחרי רוז וביסלי רגע לפני פתיחת ליגת הקיץ ב11.7, יכול לראות בnba.com שידור ישיר של כל המשחקים מטורניר אורלנדו, בו משתתפות שיקאגו, אוקלהומה סיטי, אינדיאנה, מיאמי, ניו ג'רזי ואורלנדו. לא שמשחקים כאלו אומרים הרבה לגבי העתיד של השחקן בnba ( אם שחקן באינטילינציה של נעל כמו נואל פיליקס קלע שם 30 נקודות...) אבל תמיד נחמד לראות. בכל מקרה, רוז עד עכשיו די מאכזב (11 נקודות במשחק הראשון, 9 ו-7 אסיסטים במשחק השני) לעומתו ביסלי הראה יכולת גבוהה לפחות במשחק שאני ראיתי ( בו קלע 28 נקודות והוריד 9 ריבאונדים, כל זה ב23 דקות ) אבל אכזב בשני ( 9 נקודות באחוזים מזעזעים). המשחקים שיהיו בטורניר היום הם: שיקאגו מול אורלנדו (22:00) ניו ג'רזי- אוקלהומה( 00:00) ומיאמי- אינדיאנה (2:15).

נערך לאחרונה ב: ‏9/7/08
  7. Bayern Straße nach sechs

אלטון ברנד חתם בפילי תמורת 82 מיליון דולר..
    ויתר על 95 מיליון מגולדן סטייט.

כדי לפתוח נושא חדש לקראת העונה הבאה..

8. TopTopaz Member

מסכים.

האמת, ממש קיוויתי לראות את מגטי נוחת בסן אנטוניו
    אמנם לא הכי צעיר בעולם, אבל יש לו אתלטיות שהיום כ"כ כ"כ חסרה לספרס המזדקנים

9. JR-Riquelme Member

גבני - ברוך הבא, עוד כותב שתורם לדיון זו ברכה.

מגטי חתם בגולדן סטייט, וגם רוני טוריאף. מגטי החתמה די טובה, גם טוריאף מהספסל זה לא רע בכלל... אבל זה ברור שלקבוצה הזאת אין שום דבר להציע, פיאטרוס ובארון עזבו אותם, עדיין במצוקת גבוהים, ואין לה את בארון דיוויס שאפשר תמיד לסמוך עליו. אליס נהדר אבל לא סופרסטאר, יש לו עוד זמן... מגטי בהחלט לא השחקן שיוביל קבוצה.

אני מרחם על בארון... ציפה שתהיה לו קבוצה ראויה וחזקה, במקום זה קיבל את גבוה ג'ינג'י שפצוע כרוני, רוקי מבטיח וסמוש פארקר.

המרדפים אחרי פוזי עדיין נמשכים, ההורנטס והלייקרס רואות בפוזי כמטרה שלהן, אני בטוח שעוד כמה קבוצות... אני מאוד מקווה שיבוא לניו אורלינס ויעשו טרייד על פג'ה בעד קלעי טוב.

10. Nevermore Member

ריקלמה, גולדן סטייט ממש לא סיימו כאן. איך אתה קובע שלא יהיה לנו מה להציע אם הקיץ רק התחיל? החתמו של מאגטי סוללת את דרכו של אל הרינגטון החוצה ובמקומו אולי יגיע גבוה אמיתי(אם נלי ייתן את המושכות למונטה), או רכז.
    פיאטרוס הוא לא אבידה גדולה עם כל הכבוד, שחקן בעל נטייה להזיק יותר מאשר לתרום.

והקטע עם בארון ללא ספק מצחיק. עם זאת גם לקליפרס הרבה מזומנים פנויים בתקרת השכר והקיץ עוד ארוך.

נחכה ונראה.

11. JR-Riquelme Member

נכון לעכשיו אני לא רואה אותם מגיעים למשהו... אין להם מנהיג בקבוצה. אם יבוא גבוה טוב שיכול לקלוע אז תהיה להם קבוצה חבל על הזמן אבל במצב העניינים הזה הם אולי יגרדו מקום 8 במערב.
    פיאטרוס לא אבידה גדולה כי נלי לא שיתף אותו ממש הרבה, אבל מדובר בבחור עם פוטנציאל הגנתי, הוא מאוד אתלט ויכל לשמש כסטופר הגנתי מצוין, גם לצלוף שלשות שהוא פנוי. מאוד רציתי שהוא יגיע לניו אורלינס.

12. JR-Riquelme Member

הספרס עושים את ההחתמה הראשונה שלהם - רוג'ר מייסון...

החתמה לא רעה בכלל, שחקן שיוסיף עומק לספסל הדי חסר של סן אנטוניו אחרי שפינלי ובארי יעזבו כנראה.

עכשיו מפרסמים כבר שניו אורלינס הציעה לפוזי הצעה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx חלום

13. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

http://www.woai.com/media/news/a/b/4/ab44f747-9156-4fec-8940-b2fb6edea42e/Story.Xxx

9.1 נקודות למשחק לרוג'ר מייסון בן ה 27. לכאורה זה נראה כמו החתמה קיקיונית, אבל הרבה כאלו של פופוביץ' בסוף הפכו ל...

כך נראה החוזה:

the deal is a 2 year 7.3 million dollar contract

תאור שחקן למי שלא ראה קצת ממנו:

Mason is a tough, hard working, nice kid who will fit right in with the Spurs. He is also a heck of a player who did it all for the Wizards last year, playing both point, and 2 guard.
    He's also a good 3-point shooter

נערך לאחרונה ב: ‏10/7/08
  14. JR-Riquelme Member

אני חושב שמן הסתם אנשים בארץ כבר מכירים את מייסון, בגלל זה גם מפרסמים בכותרות את ההחתמה שלו באתרי ספורט.

שיחק בהפועל ירושלים, תמיד אהבתי לראות אותו, יש לו ידית מטורפת מבחוץ. אני מאמין שהיד הנהדרת שלו מבחוץ היא הסיבה היחידה בעצם שהספרס קנו אותו.

15. SeRgInHo Member

החתמה מעולה של ספרס. אמנם מייסון שחקן די מוגבל אבל גם צלף נהדר.

שמעתי שקרסטיץ' בדרך למכבי, זה נכון?! אני מתקשה להאמין ששחקן עם כישורים כמו שלו ינחת במכבי הבינונית.