מצטער אבל אני לא מסכים אתכם. הוא עדיין לא דומיננטי כמו שאתם עושים אותו. אולי הוא יהיה ואולי לא. הבחירת דראפט היא עתידית, לא מיידית. ככה הסגל הצעיר יחסית של הלייקרס יבשיל, ויוכל בעזרת הכימיה הטובה וההבשלה לקחת אליפויות. תמיד צריך רענון בשלב כלשהו (עכשיו זה ממש מוקדם מידי) ובחירת הדראפט הגבוהה תביא שחקן עם פוטנציאל ממש גבוהה, לדעתי לא פחות. ההבדל יהיה בתזמון. זה לא אירופה שאפשר להשאיל שחקנים לשתי עונות. צריך לנסות להוציא את המקסימום מהסגל הקיים. לדעתי הוא מספיק טוב, רק זקוק להבשלה קלה.
לא מסכים פז. ביינום שחקן ענק, הבטחה די גדולה, איזה אינטרס יש לשחרר שחקן כזה? לקבוע שיש סיכוי שהוא יזיק לכימיה עוד לפני שנבדקו העניינים? לא מתקבל על הדעת. הלייקרס צריכים פי כמה וכמה שחקן גבוה כמו ביינום לחזק את הצבע, כי זה המקום בו הם הפסידו לסלטיקס. אין שחקנים אחרים שיבואו עכשיו על מגש של כסף ללייקרס וגם לא צריך, כי יש גבוה די מבטיח. בכל מקרה אחרי עונה כזאת צריך ריענון. הספסל צריך עוד עומק וכו. בטח שלא לשחרר שחקנים בראיה לעתיד שהם יפגעו בקבוצה (בטח שלא תותח כמו ביינום).
בדיוק... הליגה נמצאת במחסור עמוק של סנטרים דומיננטים בהתקפה ובהגנה שיכולים להוליך קבוצה. יש את האוורד שהוא באמת אדיר, את אודן אף אחד לא ראה במבחן האמיתי, ויש כמובן את ביינום שהוכיח את עצמו בחצי הראשון של העונה. חוץ מהם אין סנטרים עם פוטנציאל כל כך גדול ולוותר על ביינום שעד שהוא באמת מצא את עצמו בליגה אחרי שנתיים מאכזבות זו שטות. כל קבוצה ב-NBA נואשת לסנטר כזה שיכול לתת מספרים כמו שביינום נתן בחצי הראשון של העונה(13 10 ו2 ב28 דקות בממוצע למשחק)
בטח, קובי לוזר...מה פתאום שיזכירו את ההגנה האדירה של הסלטיקס (שעצרה את לברון על 0-700), מה פתאום יזכירו את המשחקים המצוינים שלו נגד קבוצות מצוינות כמו יוטה וסן-אנטוניו (שאמרו עליה כאן שהיא הולכת לקחת אליפות ושום קובי ושום סלטיקס יפריעו לה). מה פתאום...רק לקפוץ אחרי משחק רע של הבחור, זאת לאחר רצף משחקים טובים. אז תעשו לי טובה. וואלה? והשופטים לא עזרו לסלטיקס במשחק מספר 2? מה פתאום להזכיר את זה. אגב, אתה מתייחס באדישות (לא יודע אם זה נכון, אבל זה מה שמשתמע מדבריך) לקבוצה שאהדת רק בגלל "לוזריות וזלזול"? מה זה השטויות האלה? אולי תתייחס גם באדישות להפועל ת"א, הרי גם הם היו בלא מעט מקרים לוזרים. או שלא הבנתי נכון וזה בגלל שחקן שחצן אחד שמשחק בקבוצה? יאללה, גם ליונייטד יש שחקן שחצן אחד ואני לא חושב שאתה מתייחס אליהם באדישות כמו שאתה כותב כאן. לגבי ההתקפה של ריי אלן, סאשה וויאצ'יץ' הסתכל לאחור ורעה את גאסול וחשב שיש לו חיפוי מאחורה. הוא טעה בהחלט, אני לא אומר שלא, אבל פאק, זאת הפעם הראשונה שלו בגמר, זה טבעי שהוא יעשה טעות של חוסר ניסיון. הוא ירוויח את הניסיון עם השנים. אני לא יודע מה עם האחרים, אבל אני סולח לו. הוא שחקן גדול. אגב, לגבי הטרייד, אורי, אתה לא זה שאמרת שאתה חושב שזה לא ממש טרייד טוב בתחילה? מה נשתנה? עכשיו פתאום אחרי שזה מועיל ללייקרס אז זה טרייד לא חוקי. יכול להיות שהטרייד הזה מסריח, אבל הוא כשר לחלוטין. עוד משהו, זאת פאקינג עונה ראשונה שהם מגיעים לגמר אחרי בנייה של קבוצה צעירה שתרוץ עוד הרבה זמן ביחד. מה תגידו אם הוא יקח שנה הבאה את האליפות? הרי יש לו עוד כמה שנים לתת בייחוד בקבוצה צעירה כמו של הלייקרס, ואם השנה הם הצליחו להגיע לגמר העתיד בטח יהיה ורוד. אבל אם שנה הבאה הוא יקח אליפות בטח תגידו שזה בגלל גאסול/ביינום והוא היה רק כינור שני להם או שכבר תמצאו משהו. מדהים מה השנאה יכולה לעשות.
לא חשבתי שזה טרייד טוב כי אני לא כל כך מת על גאסול, זה לא משנה את זה שכשחקן שנחשב "בכיר" עובר בתמורה לאפס מאופס זה מעורר חשד. לגבי היחס שלי ללייקרס, האדישות לא התחילה אתמול, היא התחילה בערך לפני שנתיים, כשקובי התחיל להתנהג כאילו כל הליגה סובבת סביב מטרה אחת-לתת לו אליפות ו-MVP. לגבי מה שהיה אתמול-הדגש שלי הוא על הזלזול. הפועל ואנגליה יכולות לשגע אותי מרוב לוזריות, אבל אני ממשיך לאהוד אותן בגלל המחויבות לקהל, בגלל המאמץ וההשקעה, בגלל דברים כמו הבכי של טרי במונדיאל. מה שהיה אתמול בסטייפלס סנטר שונה בתכלית-פשוט קבוצה עצלנית שמתעקשת לשחק עם הראש בקיר, הולכת אך ורק על הכוכב שלה (למרות כל ההצהרות והבולשיט על קבוצתיות כל השנה), ובאופן כללי-מזלזלת בקהל שלה שסה"כ רוצה לראות כדורסל כמו שצריך (במילה "קהל" אני כמובן לא מתכוון לבקהאם, ג'ק ניקולסון וקמרון דיאז). איפה הם ואיפה הסלטיקס מבחינת מחויבות...לא אוהב את הסלטיקס, אבל פשוט צריך להצדיע להם. המקרה של וייצ'יץ היה דוגמא מייצגת, הוא ממש לא המקרה היחיד אתמול שבו הלייקרס יכלו לנצח ולא ניצלו אותו בגלל רשלנות.
אוקיי, הבנתי את הכוונה שלך לגבי האדישות כלפי הלייקרס. קובי אולי לפני שנתיים היה חושב שהליגה סובבת סביבו וסביב מספר הנקודות שהוא קלע ועל ה-MVP שהוא רצה לקבל וחשב שמגיע לו על פי מספר הנקודות שקלע, אבל הוא התבגר בצורת המשחק שלו השנה ואתה לא יכול להכחיש את הדבר הזה. הוא שיתף הרבה יותר את השחקנים לצידו והוא סומך עליהם הרבה יותר מבעבר. היה גם ראיון שהוא אפילו אמר את זה שהוא סומך יותר על השחקנים לצידו. שחצן הוא תמיד ישאר, כמו שרונאלדו תמיד ישאר שחצן, אבל מה לעשות, זה חלק מהמשחק שלו ואי אפשר לשנות את זה. http://i28.tinypic.com/2le56wj.Xxx זה לדעתי בהחלט מראה מחוייבות לקבוצה. אגב, ג'קסון אמר שהשחקנים מאוד מאוכזבים. אני דיי בטוח שהם לא רק מאוכזבים מעצמם (הם מודעים ליכולת שלהם במחצית השנייה) אלא גם מאוכזבים מכך שהם איכזבו את הקהל שלהם. לדעתי, הם מחוייבים לקהל ולקבוצה, זה זה שהם הלכו עם הראש בקיר לדבריך (פירוט קצת למטה) לא אומר שאין להם מחוייבות. יכול להיות שהם הלכו עם הראש בקיר, אבל לדעתי הסלטיקס שיפרו את משחק ההגנה שלהם במחצית השנייה יותר מאשר הלייקרס התחילו ללכת ראש בקיר. כן, היו מהלכים שיכלתי פשוט לשבור את הטלוויזיה, אבל רובם בגלל הגנה אדירה של הסלטיקס שהצליחו לסגור את כל הלייקרס בצורה יוצאת דופן. חוץ מזה, אם יש ראש בקיר זה התפקיד של המאמן להפסיק את זה. הוא היה צריך לקחת פסק זמן, אבל אנחנו מכירים את פיל ג'קסון, אין יותר עקשן ממנו. בדיוק כמו במהלכים שלא להרכיב את גאסול ופישר. לגבי הטרייד של גאסול (זה על סמך טלפז, אז לא לתפוס אותי במילה), הסיבה שיצא טרייד כזה מסריח זה בגלל שג'רי ווסט הוא אחד מהבעלים של ממפיס, ולכן זה יצא כך. אמנם זה מסריח, אך כשר לחלוטין.
הטרייד של גאסול שעברו קיבלו ממפיס את קואמי בראון שהוא שווה ערך לפחית קולה וציפס,הודות לשחקן העבר וגנרל מנגר האגדי שלנו גרי ווסט. והטריד של גארנט ממינסוטה לסלטיקס שקיבלו תמרתו פחית קולה ריקה הודות לשחקן העבר של הסלטיקס והגנרל מנגר של מינסווטה,לא זכור לי שמינסוטה קבלו איזה תותח על תמורתו מהסלטיק שלא הייה להם יותר מידיי מה להציע (אולי בחירת דראפט עתידית בעוד 20 שנה). מספיק עם הצביעות! וזה שהציע לוותר על בינום?! ואט דה פאק למה לעשות את זה עד שסופסופ קארים הצליח ליעל אותו אחרי שנתיים למסור אותו תמורת דבר לא בטוח ולהחליש את הקבוצה שכבר בעונה הבאה תהייה המועמדת מספר 1לאליפות,בינום לא שקיל כמו שנאר ולא תהייה לו שום בעייה עם גאסול והשאר.
מינסוטה עשתה טריד גאוני בהשוואה לממפיס... היא העבירה את גארנט לבוסטון וקיבלה עבורו את אחד הגבוהים המוכשרים בליגה ג'פרסון ועוד כמה צעירים עם פוטנציאל... גארנט גם ככה לא היה מרוצה במינסוטה ורצה כבר לעבור בטרייד... בקיצור הטרייד הזה היה בהחלט במקום.
אם גפרסון ושאר הצעירים שעליהם אתם מדברים כלכך טובים וזה הייה טרייד כלכך גאוני אז מה הסיבה שיש להם את המאזן הגרוע בליגה?! גם גאסול רצה לעוף ממפיס אחרי 7 עונות.
יש הבדל בין לעשות טרייד על שחקן שהוא בן 27 כמו גאסול ולקבל תמורתו את הפלופ הכי גדול בהסטוריה בתוספת של שחקן שבמקרה הטוב יכול להפוך לשחקן לא רע, לבין לעשות טרייד על שחקן בן 32 כמו גארנט(עם כל הכבוד לזה שגארנט טוב יותר ב10 רמות מגאסול) בתמורה לאל ג'פרסון שהוא אחד הגבוהים המוכשרים בליגה. הצעירים עדיין צעירים והקבוצה לא מספיק טובה...
בכל הקשור לשחיתות של השופטים. השופט בדימוס טים דונהיי, אשר טען לשיפוט מוטה ומושחת לטובת הלייקרס מול סקרמנטו ב 2002, אבל מי שזוכר את ההיסטוריה, זו לא הפעם הראשונה שהשיפוט הכריע סדרה באופן חד צדדי. את האליפות הראשונה של הלייקרס בעידן שאקיל וקובי הם גם חייבים לשיפוט. בסדרת גמר המערב מול פורטלנד, שהייתה מדהימה באותה עונה, עם סאבוניס, פיפן,סטיב סמית, דיימון סטאדמייר, ראשיד וואלאס, בונזי וולס, ועוד רבים וטובים. הלייקרס בפיגור של 15 נקודות ברבע הרביעי, תצוגת שיפוט מחפירה, כולל התעלמות מעבירה בלתי ספורטיבית של שאקיל דקות לסיום, שאפילו לא נשרקה כעברה רגילה. צריך להבין שה NBA הוא עסק כלכלי. כמובן שאם תופסים את ה NBA כמכור ומושחת זה יפגע מאד ברייטינג, ומכאן בהכנסות של הליגה, ולכן דיוויד שטרן ממהר להכחיש את ההאשמות של דונהיי. אבל ניתן לראות סימנים ברורים של יד מכוונות של ההנהלה לכוון הקבוצות בעלות השוק הגדול יותר, אם זה הלייקרס, שמקבלים את השריקות לאורך ההיסטוריה, ואם אלו הניקס, שחוקי תקרת השכר בליגה נעשים גמישים כשזה מגיע אליהם, והכל בכדי שיהפכו לקבוצת פלייאוף לגיטימית (למרות שבמקרה של הניקס גם זה לא עוזר). הטיות של משחקים בעזרת השיפוט במידה ולא נתפסות יכולות להוביל להכנסות ענק לליגה. השאלה היא מה ליגה כזו שווה?
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx לי כואב לראות את זה... ולחשוב שפעם השחקנים לא חשבו קודם כל על כסף ושיחקו בשביל הסמל... איפה הימים ההם? הליגה הפכה למכונה כלכלית משומנת נטולת נשמה... הלייקרס היו על הפנים, אז בנו להם שושלת חדשה. אחרי עזיבת שאק הלייקרס "התפרקו", ופתאום בבום הגיע משום מקום גאסול שהגיע תמורת במבה ופחית קולה. כמובן שגם הזכרת את הניקס שעוברים את תקרת השכר כל שנה בעשרות מיליונים. למה לא עושים עם זה כלום?
כפי שאמרתי, האינטרס העיקרי של הליכגה הוא כלכלי. ניו יורק היא השוק הגדול באמריקה, והאינטרס שתהיה שם קבוצה מצליחה, שיקנו הרבה חולצות של הכוכבים שלה, ובעיקר שתושבי ניו יורק יעקבו באדיקות אחרי שידורי המשחקים שלה. ניי יורק בקטע הזו באמת מוכשרת. הקבוצה הכי יקרה בליגה, ובין הגרועות של הליגה באותו הזמן, והכי גרועה עד לא מזמן. בינתיים לא עושים מזה הרבה רעש, בין השאר מפני שהניקס לא מצליחים להעמיד קבוצה טובה למרות התקציב, וגם שהנהלת ה NBA יכולה להיות מאד נקמנית מול קבוצות שהיא לא מחבבת.
אני מצרף לינק של גמר המרב של 2000 כפי שה NBA היה רוצה שתראו אותו, הכל כל כך נקי וברור והירואי, חבל שהמציאות כל כך שונה. http://www.youtube.com/watch?v=RY06eaFaplw