NBA 2008: בוסטון האלופה

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏4/10/07.

1. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

ואתה אובייקטיבי? אתה יודע שאתה לא יכול לענות בכן, כי זה תשובה של סובייקטיבים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

במילים אחרות, כולם סובייקטיבים, לכן שכל אחד יחשוב מה שנוח לו. אנחנו מכירים כאן טוב מאוד את הקלות השונים.

2. אבו Member

http://i28.tinypic.com/2le56wj.Xxx
    סשה אחרי המהלך של אלן(שסגר את המשחק למעשה) שהוא היה אשם בו.
    רואים איך הוא לוקח ללב, מת על השחקנים האלה- אוהב אותך סשה!

אומנם מול סן אנטוניו הניסיון היה פחות רלוונטי, כי אנחנו קבוצה הרבה יותר טובה מהם.
    אבל מול בוסטון, כאשר מדובר בשתי קבוצות שוות(בערך)- ראינו עד כמה הניסיון חשוב- וזה בעיקר מה שהפליא אותי בזה שפיל ייבש את פישר כ"כ הרבה ברגעים המכריעים- למה??? בנוסף לזה שהוא שיחק עם טוריאף האפס הלא מועיל הזה על חשבון פאו- למה???

בכל מקרה, למזלנו יש לנו קבוצה צעירה שעוד תרוץ חזק בשנים הבאות על האליפות וזה יעזור לה לשנים הבאות.

לגבי המשך הסדרה, אין יותר מידי מה להגיד, אם זה היה מצב של השיטה בסדרות הרגילות הקודמות, אז אולי הייתי נשאר עם קצת תקווה- אבל בשיטה הזאת? הסיכויים אפסיים.
    בכל מקרה תצוגה אחרונה לקהל הביתי במשחק האחרון בבית, זאת הציפייה האחרונה מהעונה הזאת.

נ.ב
    לא יכול לחכות לעונה הבאה, אנדרו ביינום ופאו גאסול, אני משתוקק כבר לראות את זה! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/multi.Xxx

נ.ב 2
    אתמול הסקר היה במצב של 22-22, מי החכמולוגים שפתאום הצביעו לבוסטון במצב של 3-1? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏14/6/08
  3. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

מזתאמרת השיטה? אם זה היה בשיטה הרגילה הרי שהלייקרס סיימו את צמד משחקי הבית שלהם ועוברים לבסוטון. במצב כזה כנראה שהיה נגמרת הסדרה מהר יותר. בשיטה הנוכחית יש ללייקרס עוד משחק בית עכשיו, דבר שיכול לעשות את הסדרה במצב של 3-2 ולא להפסיד בבוסטון 4-1.

4. אבו Member

הייתי מעדיף להסתכן בהפסד 4-1, אבל במקרה של ניצחון לחזור הביתה ולהשוות ל3-3, מאשר לצמצם ל3-2, אבל לצאת ל-2 משחקי חוץ רצופים, שהסיכויים שניקח את שניהם ברצף, בבוסטון- קלושים ביותר עד אפסיים.

5. piston Member

ההיסטוריה מלמדת שהוספת שחקן דומיננטי לקבוצה שכבר עובדת טוב ביחד עלולה לפגוע בכימיה הקבוצתית ולעשות יותר נזק מתועלת. ביחוד שיש מספיק שחקנים בפנים שרוצים את הכדור.

6. JR-Riquelme Member

אנדרו ביינום הוא לא שאקיל אוניל ואין לו אגו בכלל...
    בסה"כ סנטר מאוד יעיל שבכלל לא במעמד של כוכב ולא קרוב לזה...

לא חושב ששחקן מסוגו יפגע בכימיה הקבצותית והוא רק יעזור להם כי גם ככה חסר להם בשר בצבע.

7. piston Member

כימיה קבוצתית היא דבר מאד עדין, כל שחקן יכול לשנות אותה לטוב ולרע, בטח ובטח שחקן שמיועד לפתוח בחמישיה, אגו או לא אגו.

8. JR-Riquelme Member

כמובן...

אבל אני מנסה לחשוב על תכונות רעות שיש לביינום מבחינת האופי שיש לו במגרש ואני לא מוצא כאלה...

חסר אגו, לא מנסה יותר מדי, עושה את מה שאומרים לו, הוא בול השחקן שחסר ללייקרס בתוך הצבע...

זה נראה כמו שילוב מעולה

9. piston Member

אני לא אומר שהוא לא ישתלב טוב, אני רק אומר שהסגל הקיים של הלייקרס מספיק טוב גם בלעדיו, וכנראה רק ישתפר עונה הבאה.

אם אני הייתי המנהל המקצועי של נלייקרס, הייתי שוקל ברצינות להעביר אותו לקבוצה כמו ונקובר, ניו יורק או שארלוט תמורת בחירת דראפט בסיבוב הראשון בשנה הבאה או אחריה.

בצורה כזו הסגל יבשיל עם סיכוי סביר פלוס לאליפויות, ואתה גם דואג לעתיד בכך שתהיה לליקרס בחירה גבוהה בדראפט העתידי.

לפעמים עדיף לעשות מהלך שמקריב טיפה בהווה, ומבטיח עתיד מצויין.
    והלייקרס הראו שהם לא רחוקים מאליפות כבר השנה.

10. JR-Riquelme Member

מה שאתה אומר עכשיו אמרו לפני הטרייד של פאו גאסול...
    אז הלייקרס היו קרובים, אבל הם עדיין לא דומיננטים ואי אפשר לעצור אותם, רק עם ביינום הם יוכלו להיות כאלה לדעתי.

ד"א אין לי מושג למה אתה היית רוצה לעשות טרייד על ביינום, הוא עדיין ילד, כולה בן 20 ויש לו עתיד להיות אחד הסנטרים הדומיננטים בליגה.

נערך לאחרונה ב: ‏14/6/08
  11. piston Member

קודם כל הבטחות היו הרבה, ורובן לא מוצו. כלל לא בטוח שהוא יתפתח להיות שחקן פנים דומיננטי, פוטנציאל כן יש לו.
    הסיבה לדעתי שצריך לעשות את הטרייד היא שיש הווה מצויין, והלייקרס גם בלעדיו רק ישתפרו בעונות הקרובות. במידה והוא כן יתפתח להיות שחקן דומיננטי, הוא בקלות יכול להפר את הכימיה הקבוצתית, ואם לא אז לא מאד נורא לאבד אותו.
    להשיג בחירת דראפט עתידית מקבוצה חלשה תבטיח הגעה בעתיד של שחקן טוב אם פוטנציאל לא יותר נמוך משל אנדרו ביינום.

האומנות של הניהול היא לדעת להצליח לחזק את הקבוצה בשחקנים טובים גם אחרי עונות טובות, וטרייד נוסף דמוי גאסול קורה פעם בכמה עשורים, ואי אפשר לבנות עליו.
    הטרייד הזה נועד למצות את מה שאפשר מהסגל הנוכחי בשנים הקרובות, וכשתתחיל להגיע ירידה ביכולת, יגיע שחקן צעיר רענן וטוב לחזק את הקבוצה.

12. JR-Riquelme Member

לא מבין למה לנסות לתפוס שחקן טוב בדראפט כשיש לך בתוך הקבוצה את אחד הבאנקרים שיש בליגה, זה טמטום לא פחות ממה שממפיס עשתה...

דברים כאלה עושים על שחקנים שכבר מגיעים לגיל 30, לא על אחד שכל העתיד לפניו ועוד איזה עתיד.

"להשיג בחירת דראפט עתידית מקבוצה חלשה תבטיח הגעה בעתיד של שחקן טוב אם פוטנציאל לא יותר נמוך משל אנדרו ביינום."

בשום מצב אי אפשר להבטיח דבר כזה...

13. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

גם אני לא הייתי מוותר על ביינום. אין הרבה גבוהים דומננטים יותר בליגה.
    פז, מי אמר שצעיר אלטרנטיבי עליו אתה מדבר בבחירת דרפט לא יהרוס את הכמיה עליה אתה מדבר?

ברור שכימיה יכולה לההרס, אבל לשחרר סתם כך שחקן כה טוב עוד לפני שראינו אם הוא הורס או לא הורס כימיה, זה שטות ממדרגה ראשונה.

נערך לאחרונה ב: ‏14/6/08
  14. piston Member

מצטער אבל אני לא מסכים אתכם.
    הוא עדיין לא דומיננטי כמו שאתם עושים אותו. אולי הוא יהיה ואולי לא. הבחירת דראפט היא עתידית, לא מיידית. ככה הסגל הצעיר יחסית של הלייקרס יבשיל, ויוכל בעזרת הכימיה הטובה וההבשלה לקחת אליפויות. תמיד צריך רענון בשלב כלשהו (עכשיו זה ממש מוקדם מידי) ובחירת הדראפט הגבוהה תביא שחקן עם פוטנציאל ממש גבוהה, לדעתי לא פחות.

ההבדל יהיה בתזמון. זה לא אירופה שאפשר להשאיל שחקנים לשתי עונות. צריך לנסות להוציא את המקסימום מהסגל הקיים. לדעתי הוא מספיק טוב, רק זקוק להבשלה קלה.

15. piston Member

מצטער אבל אני לא מסכים אתכם.
    הוא עדיין לא דומיננטי כמו שאתם עושים אותו. אולי הוא יהיה ואולי לא. הבחירת דראפט היא עתידית, לא מיידית. ככה הסגל הצעיר יחסית של הלייקרס יבשיל, ויוכל בעזרת הכימיה הטובה וההבשלה לקחת אליפויות. תמיד צריך רענון בשלב כלשהו (עכשיו זה ממש מוקדם מידי) ובחירת הדראפט הגבוהה תביא שחקן עם פוטנציאל ממש גבוהה, לדעתי לא פחות.

ההבדל יהיה בתזמון. זה לא אירופה שאפשר להשאיל שחקנים לשתי עונות. צריך לנסות להוציא את המקסימום מהסגל הקיים. לדעתי הוא מספיק טוב, רק זקוק להבשלה קלה.