אל תשכח שגארנט, שמלבד עונה אחת-שתיים, הוביל בשנים האחרונות את מינסוטה על גבו במשך כל העונה והציג סטטיסטיקה אישית מעולה. גם עכשיו בבוסטון הוא מצוין, ובטח קל לו יותר עכשיו, שירד ממנו הרבה לחץ. עוד שתי עונות מלבד הנוכחית אני בטוח שגארנט ישחק, לגבי העונה האחרונה (עוד כשנתיים מהיום) אני לא בטוח שהוא יציג הופעות כמו שהוא יציג עוד העונה.
רק 2 משחקים שוחקו הלילה. דאלאס גברו על האלופה מטקסס שהיו במאזן 7-1 ועכשיו ינסו לחיות עם העובדה שיש להם 2 הפסדים. נובצקי קלע 17, אך היה חלש בריבאונד. לא משחק טוב של ה"מנהיג" של דאלאס. נאש הוביל את פיניקס לניצחון בשיקאגו עם 15 אסיסטים ו 10 נק'. ברבארוסה קיבל את מרבית הכדורים מנאש וקלע 26 נק'.
לדעתי, דאלאס בגדול היא לא הקבוצה הכי טובה בליגה, אבל היא היחידה שיכולה לנצח את סן אנטוניו בסדרת פלייאוף בפחות מ7 משחקים. משום מה לקבוצה הזאת הולך מאוד נגד הספרס, היא היחידה בליגה שבאמת למדה אותה טוב.
המאמן של דאלאס שיחק עם מחצית מהשחקנים בסאן אנטוניו, מכיר את המאמן והשיטות שלו וכמובן גם מכיר את החולשות של המערכים והתרגלים שהוא מעמיד. אחרי שנים של אימונים בקבוצה, ג'ונסון יודע מתי ואיפה הקשיים של הספרס באים לידי ביטוי, אך עדיין זו לא נוסחה שתעבוד ב 100% מהמקרים, כך כן, לדאלאס אכן הולך לא רע מול הספרס ביחס לאחרים.
לדאלאס הולך גם מול יוסטון, וגם מול הסאנס, ובכלל מול רב הגדולות. הבעיה של דאלאס היא הנפילות מול הקבוצות היותר קטנות. הלילה משחק מצוין של הווארד+רבע אחרון ענק של האריס (12 נק' מתוך 18 בכל המשחק) הביאו את ניצחון למאבס. נוביצקי היה מצוין במחצית הראשונה וקלע בה 14 נק', אבל במחצית השניה החטיא המון. טרי לעומת זאת ממשיך לספק את הסחורה עם כמה שלשות גדולות. דאלאס פתחה עם פיגור 3:7 את המשחק, אבל רצה ל-19:8, ומשם הספרס כבר לא הצליחו להדביק אותם. דאלאס שיחקה אתמול עם רוטציה די קצרה, ובראה כמעט ולא קיבל דק' בניגוד לשער משחקי פתיחת העונה. אהבתי מאוד את משחק המעבר של הקבוצה שפשוט עבד מצוין. התקפות מאוד מהירות, וסיומת מצוינת. במיוחד במחצית הראשונה. שבת שלום.
מול הסאנס, לא הייתי אומר. אני חושב שדאלאס - פיניקס מבחינת סדרה לפחות לדעתי היא הסדרה הטובה ביותר שאפשר לבקש מבחינת כדורסל, סדרה מאוד מאוד שווה.
אני עדיין מחכה לנקמה של סטיבי בספרס. הבולס ממשיכים להפתיע לרעה. אחרי ההפסד לפיניקס, הם עם מאזן של 1-6 (!), לא יאומן ועוד עם כזה סגל מוכשר. בארבוסה פנטסטי עם 25 נקודות, אין ספק שתואר השחקן השישי הטוב בליגה הולך להשאר אצלו לעוד הרבה זמן.
אני מוכן שוויל ביינום יוביל את הקבוצה, רק לא קובי. אה, כן, יניב-סטיב נאש לא יכול לנקום בספרס. לפיניקס אין סיכוי מולם אם וכאשר תתקיים סדרה כזאת.
עכשיו אני לחלוטין לא מסכים איתך. סאן אנטוניו עשו קרקס מפיניקס ואפילו יוצא להם כמעט כל שנה להפגש כדי שסאן אנטוניו יוכיחו כל פעם מחדש שזה רחוק מלהיות מקרי. מה לעשות שלפיניקס אין הגנה והם נראים כמו ליצנים מול הספרס הסופר יעילים.
לא נראה לי שהם עשו מפיניקס צחוק, פיניקס הפסידה בסדרה גם בלי סטודמאייר שהורחק בקושי בקושי בדקה האחרונה בביתה. אף אחד לא מבטיח שאם הוא היה משחק הם היו עוברים, אבל אי אפשר לדעת, כי שהוא שיחק, הסדרה הייתה מאוד צמודה והלכה לכאן ולכאן. מבחינת כדורסל נטו אני לא חושב שפיניקס לא יכולה לעבור את הספרס, אבל ווינריות כמו הספרס בהחלט חסרה להם. אני מדבר גם על עכשיו, מה שהיה לפני שנתיים ושלוש שנים לא ממש משנה, כי מאז דברים השתנו, השחקנים של פיניקס מתבגרים בעוד כמה שנים וגם לומדים בדרך עוד יותר את הספרס. באותה סדרה שהספרס נפגשו עם הסאנס וניצחו 4-1 לפני כמה שנים, פיניקס נראתה כמו איזה קבוצת קולג', הרבה מאוד התלהבות והרבה מאוד כישרון אבל אין שם תאכלס ואין ניסיון.
לדעתי הבעיה של פיניקס מול הספרס היא מהותית ולא תשתנה גם בעונה הקרובה אם וכאשר הן תפגשנה: הראן אנד גאן שלהם לא היה מספיק ולא יהיה מספיק מול הסיסטמטיות והיעילות הבלתי נלאית של הספרס, ביחוד שהספרס מסוגלים להסחף לראן אנד גאן ולהגיב באותו מטבע ובנוסף לשחק את המשחק הרגיל שלהם, בעוד פיניקס מסוגלת רק לרוץ ובמשחק עומד מאבדת את עצמה. ואני באופן רשמי מסוקרן מבוסטון. לא ציפיתי לפתיחה כל כך טובה שלהם ולהתחברות כל כך מהירה של שלושת הסטארים. (שנתחיל לקרוא להם הגלאקטיקוס? אולי זה מה שיתחיל את בעיות האגו) מוקדם מדי לשפוט אחרי רק כמה משחקים ושבועים לתחילת העונה, אבל אם לשפוט לפי הסגלים של שאר הקבוצות במזרח, כרגע נראה שבוסטון ודטרויט יטיילו להם עד הגמר. לברון לא יכול לבד, מיאמי זקוקה לשינוי מערכות וכל השאר סתם לא מספיק טובות. השאלה הרצינית לגבי בוסטון - כמה איכותי הספסל שלהם? שלושה סטארים זה טוב ויפה, ביחוד כשהמזרח כל כך חלש, אבל בקראנץ' טיים העומק בא לידי ביטוי ושחקני הספסל הם בעלי חלק מכריע. את זה כבר נראה ככל שהעונה תתקדם.