ניו אורלינס היא לא קליבלנד... יש להם כלים מחוץ לקשת, יש להם את בונזי וולס שקבר את סן אנטוניו בפעם האחרונה שראה אותם, יש להם סקורר כמו ווסט ובקיצור היא קבוצה ששחקן אחד בנה אותם, אבל היא לא קבוצה של שחקן אחד, שכן היא תצטרך אסיסטים מפול אם לא יעשה נק' אבל אני לא מאמין שסן אנטוניו תנטרל את פול לגמרי שהוא לא יוכל לא למסור ולא לשים נק'. בסופו של דבר - אני גם לא מאמין שההורנטס יעברו את הספרס, אבל אני לא חושב שזו תהיה הפתעת העונה אם נ"א תעלה, מכיוון שניו אורלינס כבר הוכיחו את עצמם הרבה פעמים העונה.
וודאי שיהיה, קרוב לזמן המשחק או במהלך הלילה אני בטוח שיהיה כאן http://www3.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=11544&part=sports
אפשר לעשות הקבלה מסוימת בין פיניקס לבין ניו אורלינס, בתלות שלהן ברכז. היתרון של ניו אורלינס הוא שסן-אנטוניו פחות מכירה אותה לעומק כמו את הסאנס. אני מאמין שניו אורלינס תוכל לנצח משחקים ע"י ריצות, ע"י ניצול מומנטומים. הרבה נקודות במעבר. משחק עומד יהיה טוב לסן אנטוניו, כי כשהיא היא נכנסת לקצב האיטי והמרגיז שלה קשה לעצור אותה (כמו שצסקא מוסקבה משחקת). לא רואה את ניו אורלינס עוברים, הניסיון של הקבוצה הבלתי נגמרת מטקסס יעשה את שלו, אבל צפויים להיות משחקים מותחים, בזה אני כמעט בטוח..
לגבי הסיבוב הראשון, לטעמי היה דיי מאכזב. היה פה ושם משחק שבהחלט היו טובים מאוד, משחקי פלייאוף אמיתיים (המשחק האחרון בין ההוקס לסלטיקס, המשחק הראשון בסידרה של פיניקס-סן אנטוניו והיו כמובן עוד). דווקא הסידרה שהייתה צפויה להיות הכי מעניינת, נגמרה במהרה כאשר סן-אנטוניו ניצחה בקלות את פיניקס. גם הסידרה בין ההורנטס למאבס הייתה מאכזבת מבחינתי, גם שם האמת ציפיתי לקרב הרבה יותר צמוד, חבל. דווקא המזרח הוא זה שסיפק סדרות מותחות יותר, על אף העונה הנהדרת שהייתה במערב. אטלנטה מצליחה למתוח את בוסטון למשחק שביעי (הפתעת הפלייאוף עד כה, אין ספק בכלל), משחקים עם הרבה מאוד אנרגיות בקאבס-וויזארדס. אני מאמין שעכשיו נראה סדרות הרבה יותר צמודות הן במזרח והן במערב. אורלנדו בהחלט יכולה להפתיעה את הקבוצה המנוסה מדטרויט. גם ביום רע דוויט הווארד שווה דאבל-דאבל, אבל נגד ראשיד זה הולך להיות בהחלט קשה. אבל אני חייב לציין, הווארד שחקן מדהים. הסנטר הטוב ב-NBA, ולדעתי אפילו יהיה יותר טוב משאק. הולך להיות בהחלט מצ'אפ מעניין בינו לבין אחד משחקנים ההגנה הטובים בליגה - ראשיד וואלאס. במזרח אני מאמין שבוסטון תצליח לעבור את אטלנטה, אבל הולך לה קשה מאוד נגד ההוקס (עדיין לא נגמר, אבל אני מאמין שהם יעברו), זה בהחלט הולך להיות מעניין הקרב של בוסטון נגד לברון ג'יימס (אם וכאשר בוסטון תצליח לעבור את אטלנטה). לגבי המערב, אני מאמין שיהיה צמוד הרבה יותר מאשר הסיבוב הראשון. ההגנה של ניו-אורלינס זאת ממש לא ההגנה של פיניקס, ולסן-אנטוניו יהיה הרבה יותר קשה להסתדר איתם. טוני פארקר לא יחגוג על כריס פול כמו שחגג על סטיב נאש. בכלל הולך להיות מצ'אפ מעניין בין שני השחקנים האלו. לגבי המשחק השני, אם יוטה תראה כמו במשחק האחרון נגד יוסטון אין ספק שהיא יכולה להביא את הסידרה הזאת לשבעה משחקים, ואולי אפילו לעבור את לייקרס. אם היא תראה כמו בחמשת המשחקים הראשונים, זה יכול להיגמר ב-4-1 ואפילו בסוויפ לזכות לייקרס (ואני מקווה שזה מה שיקרה). שיהיה חג NBA שמח! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
http://www.nba.com/media/playoffs2008/playoffs_match_det_orl.Xxx דטרויט פיסטונס (59-23) - אורלנדו מג'יק (59-30) זהו, הגיע רגע המאני טיים, הרגע בו הניסיון יכול לשחק חלק חשוב מאוד בסידרה כלשהי, בטח בסידרה כמו הסידרה הזאת, בין הפיסטונס למג'יק שהבדלי הניסיון בין שתי הקבוצות גדולים מאוד. מבחינת דטוריט, זו הפעם השישית ברציפות שהם עוברים את השלב הראשון בפלייאוף כאשר רק בעונת 2000/01 לא הצליחו לעבור דטרויט את השלב השני. משמע, כבר חמש שנים רצופות שהפיסטונס מגיעים לשלב הגמר האיזורי. לעומתה, מגיע אורלנדו, שהפעם האחרונה שהגיע לשלב חצי גמר האיזורי הייתה ב-95/96 כאשר בסיבוב הראשון הם עוברים את...דטרויט. שנה שעברה הם הצליחו להשתחל אל הפלייאוף אחרי שלוש שנים עקרות, רק כדי להפסיד 4-0 חלק לאותה דטרויט שהם משחקים איתה העונה. אין ספק שהפעם זה הולך להיות הרבה יותר מעניין מעונה שעברה, הרבה יותר צמוד ונקווה שגם הרבה יותר ארוך. דטוריט לא עברה משוכה קלה בדרך אל החצי גמר האיזורי ואל הסידרה נגד אורלנדו. הם היו צריכים לעבור קבוצה עיקשת וצעירה שעשתה לא מעט בעיות עבור החבורה של פליפ סונדרס. דטוריט פיגרו בסידרה כבר 2-1, אבל שלושה ניצחונות רצופים הקנו לפיסטונס את הכרטיס לשלב הבא. למען האמת זה היה דיי צפוי, קשה היה להאמין שפילי תצליח לעבור את דטרויט, וזה, כמובן, בלי לזלזל בסיקסרס להם קבוצה צעירה עם הרבה מאוד פוטנציאל. אבל מה לעשות, בפלייאוף הניסיון משחק תפקיד חשוב, ובחצי גמר האיזורי הניסיון הולך לשחק תפקיד אפילו עוד יותר חשוב. יתרונות - הגנה. לדטוריט למעשה יש יתרון הגנה אולי על כל קבוצות ה-NBA. ממוצע נקודות החובה שסופגת דטוריט העונה הוא 90.1, שזה הממוצע הנמוך ביותר ב-NBA. עם שחקנים כמו בילאפס, מקסיל, וואלאס ואפשר להמשיך עוד הרבה זמן, אין פלא. חסרונות - מצטער, באמת שניסיתי אבל פשוט לא מצאתי חיסרון אחד בקבוצה מלאת הניסיון הזאת. שחקן מפתח - זאת בעיה לבחור שחקן מפתח כאשר הרביעייה צ'ונסי בילאפס, ריצ'ארד המילטון, טיישון פרינס וראשיד וואלאס משתפים פעולה מ-2004. בכל אופן, שחקן המפתח של דטוריט בסידרה הזאת, לדעתי, הוא ראשיד וואלאס, אחד משחקני ההגנה הטובים ב-NBA, השחקן שהולך לשמור על דוויט הווארד (או שזה בכלל הולך להיות מקסיל ולכל השחקן המפתח שאני כותב עכשיו אין טעם? בכל אופן, אני מאמין שזה יהיה וואלאס), וצפויה לו עבודה מאוד קשה מול הסנטר אולי הכי דומיננטי בליגה. http://www.nba.com/media/act_rasheed_wallace.Xxx וואלאס. מצ'אפ מעניין בינו לבין הווארד. מנגד מגיע אורלנדו, שכאמור ניסיון הוא לא הדבר החזק אצלה, אך אף-אחד לא שולל אופציה שהכישרון יכפר על הניסיון. בסיבוב הראשון המג'יק הצליחו לעבור את הראפטורס, בלי יותר מדי בעיות, בתוצאה 4-1. אם דיברנו על ההגנה של דטוריט ששומרת על היריב בקצת יותר מ-90 נקודות, הרי שלאורלנדו יש גם כן הגנה לא רעה כאשר הם בדרך כלל שומרים את היריבה על פחות מ-100 נקודות. שנה שעברה אורלנדו כאמור הודחה בסיבוב הראשון אחרי סוויפ שספגה מדטרויט וזה היה שכל הרוסטר של המגי'ק היה מורכב סביב שחקן אחד - דוויט הווארד. העונה הם תלויים בו פחות, אך עדיין ישנה תלות רבה בשחקן הזה. בכל אופן, עם שחקנים כמו רשארד לואיס שיש לו יד מצוינת מהשלוש, הידו טורקוגלו שישתפר מהעונה שעברה, וכראייה הוא נבחר לשחקן המשתפר של העונה הסדירה ועוד, זה מראה שלא הכל צריך להיות תלוי בשחקן גדול המימדים. יתרונות - שחקן דומיננטי מאוד בצבע העונה לשם דוויט הווארד. עצם נוכחותו שם מרתיעה שחקנים מלחדור אל הסל וגורמת להם לקחת זריקות מחצי מרחק, ובכך להגדיל את סיכויי ההחטאה. חסרונות - כאמור, חוסר ניסיון במעמדים שכאלה. הפעם האחרונה שאורלנדו עבור את הסיבוב הראשון הייתה איי שם ב-1996 ששאקיל אוניל עוד היה שחקן המג'יק. שחקן מפתח - אין ספק בכלל מי השחקן המפתח אצל המג'יק. כמו שכבר הזכרתי, עצם הנוכחות שלו מתחת לסל מרתיעה את היריב מלחדור אל הסל. בשלושת המשחקים האחרונים שלו בסידרה נגד טורונטו הוא סיים עם 20 נקודות ו-20 ריבאונדים, והפך לשחקן הראשון שעושה את זה מאז ווילט צ'ימברליין. הוא גם השווה את השיא של שאקיל אוניל, כאשר חסם 8 פעמים במשחק אחד. הווארד שווה 22.6 נקודות, 18.2 ריבאונדים ו-3.8 חסימות למשחק בסידרה נגד הראפטורס. המספרים האלה מתחרים למספרים של קרים עבדול-ג'באר כאשר זה עשה את זה בין השנים 1974-77. http://www.nba.com/media/act_dwight_howard.Xxx הווארד. מספרים מדהימים, האם הוא מסוגל לשחזר אותם נגד הפיסטונס?
כמה אושר, ניצחון ענק של ההורנטס, ולראות בסוף את פופוביץ' ודאנקן אובדי עצות בסוף זה כיף גדול ! ולמי שאמר שהם יצטרכו את כריס פול בשיאו - כריס פול היה די חלש עד הדקות האחרונות ברבע האחרון ועדיין ההורנטס הובילו כמעט תמיד. פג'ה בתצוגה נפלאה, הבחור ידית ושהוא נכנס לזה אין מי שיעצור אותו, בטח לא בואן שקטן ממנו בראש, כריס פול בדקות האחרונות נתן שואו-טיים ענק, עשה לבואן תרגיל ענק, כנראה כדי להשפיל אותו, בואן בעונה הסדירה נתן לו 2 ברכיות באחד המשחקים שלהם, ובמשחק הזה בואן לא חדל מלהיות מלוכלך... והכי טוב היה דיוויד ווסט, שחגג ואף אחד לא יכל להתקרב אליו. האולסטאר נתן 30 נק' ו9 ריב' בתצוגה אדירה. צ'נדלר גם נתן את אחת התצוגות ההגנתיות הטובות ביותר שראיתי משחקן, גרם לשיא שלילי של דאנקן אותו שמר כל המשחק, דאנקן סיים עם 5 נק' ומשהו כמו 4 ריב', צ'נדלר התעלל בו. ובכלל הוא הראה למאנו ופארקר שניו אורלינס, היא לא פיניקס, ונגמרה הטיילת. אין יותר כניסות חופשיות לצבע ! וכנראה שסן אנטוניו עוד לא גמרה עם האק דה שאק, זה עבר להאק דה צ'נדלר, האפורים מטקסס עשו עליו עבירה מכוונת בהתקפה האחרונה של ההורנטס בסוף המחצית, צ'נדלר הכניס את 2 הזריקות, מאז כבר לא עשו. מקווה שלא יתדרדרו לזה.
בבית ההורנטס יודעים לרוץ, אימון נכון ושימוש נכון במומנטום כמו שאמרו כאן לפני כמה הודעות. כמובן שהסדרה רחוקה מלהיות גמורה.
היום המשחק הראשון מול יוטה ב-22:30..פשוט נאחס, דווקא על השעה של מכבי. אלוהים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
עמיר, עזוב אותך שידור, באינטרנט, ב-MYP2P קרוב לוודאי יהיה לינק בצהריים כמו תמיד. הולך להיות משחק נהדר. למרות שאני משוכנע שבוסטון תעשה את שלה ותנצח בבית את אטלאנטה, אין לי ספק שהיא תתן פייט עם הקבוצה הכל-כך מוכשרת שיש לה. גם יצא בטיימינג מעולה המשחק, בדיוק שעתיים לפני צסק"א-מכבי. לגבי ניו אורלינס, נהדר. כמה כשרון יש בקבוצה הזאת. בניגוד לפיניקס שהיתה תלוייה כל השנים ברכז אחר מצוין לא פחות, לניו אורלינס יש גם את דייויד ווסט הנפלא, טייסון צ'נדלר שפול שיפר אותו פלאים והוא גם שחקן הגנה נהדר, פג'ה המנוסה, בונזי וולס שאלוהים יודע איך יוסטון שיחררה אותו, פטרסון, פארגו, כיף לראות אותם.
וואו, לא חשבתי שההונטס ימשיכו את התקופה המצויינת שלהם גם מול דאנקן והחברים. כמה כישרון יש לקבוצה הזא, פשוט לראות ולא להאמין, ולחשוב שרוב השחקנים המרכזיים, מלבד פג'ה, יכולים לתת עוד הרבה שנים בטופ. בכל מקרה, אני אסכם בקצרה(ודי באיחור)את דעתי על פילי, הוכחנו שיש הרבה כישרון, אבל קשה מאוד לנצח במשחק אחד את דטרויט, אז בטח שבסדרה זה כמעט בלתי אפשרי(לקבוצה בסדר גודל של פילדלפיה). בכל מקרה, אני מאוד מאוד מרוצה מההתקדמות של השחקנים, נקווה שבעונה הבאה יהיה חיזוק. אגב, ברוכיאן, תודה רבה על המידע.