פיל ג'קסון על "האק דה שאק": "אני לא אוהב את זה. אנשים אומרים שזה אימון טוב לדעתי זה אימון רע, שעושה שירות לא טוב למשחק, פוגע בשטף שלו, בספורטיביות שלו, פוגע בצופים וזה לא טוב. כשהייתי בשיקאגו ושיחקנו נגד אורלנדו (התחנה הראשונה של שאק ב-NBA), מעולם לא עשינו עליו עבירות off the ball אלא רק כשהכדור היה אצלו בסל והוא עמד להטביע או לקלוע סל קל. אני ממש לא אוהב את זה". לקחתי את זה מאחד המגיבים באתר וואלה! ספורט. כל מילה זהב !
נו אז? פיל ג'קסון לא אוהב את זה, אז? הוא כבר התחיל מלחמה פסיכולוגית עם הספרס. מה שמקובל בסגנון משחק חכם אירופי לא מקובל במשחק בידורי באנ בי אי. זה לא רק זה, אלא גם לא לעשות עבירות בסוף וכו' וכו'. זאת תפיסת כדורסל שונה מיבשת ליבשת. האמרקאים לא מקבלים את הכדורסל מהיבשת השניה זה ידוע ומוכר.
מה זה אז? אני מסכים איתו בכל מילה. מוריד את החשק, מוריד את הערך של המשחק... כן, הכדורסל החכם של אירופה יכול ללכת לחפש את עצמו ולקלוט את כל הזבל שזורקים לו מה-NBA. בינתיים הליגה הבידורית וחסרת המוח באמריקה היא הכי מצליחה ומלהיבה. מה גם שהספרס הם לא בדיוק קבוצה אירופאית, גם הם משתמשים ב"לסמוך על ההגנה" ולא מבצעים עבירות בסוף. ובגלל שסומכים על ההגנה בסוף, רואים יותר סלים על הבאזר, לא תוקעים את המשחק כל שנייה כמו באירופה. וזה גורם לאהוב את המשחק יותר. וסתם לרקורד, תרגילים מסריחים כמו האק דה שאק לא מקובלים באירופה ועליהם שורקים טכניות. אז מה שאמרת בהודעה שלך די לא קשור...
אם הם לא מקובלים באירופה אז סימן שהיו עושים את זה לא מעט. הפסיקו את זה כי רוצים שהליגה האירופית תיהיה כמו ה NBA, אבל זה מנטליות אחרת ועמים אחרים לגמרי. האמרקאים צריכים רק בידור, לא נכנס לזה עכשיו. בכל מקרה, למה אחרי פורטלנד-לייקרס 2000 אחרי שעשו זאת כל כך הרבה פעמיים לא ביטלו את החוק ב NBA? אני לא מסכים עם פיל ומסכים עם פורטלנד, סאן אנטניו וכל אחד אחר שיעשה כן. לי זה לא מוריד שום חשק ופיל ג'קסון שעשה מספיק תרגילים מלוכלכים כמאמן בקריירה סתם עושה כאן מלחמה פסיכולוגית, לא משהו לקחת יותר מידי ברצינות.
אני מבין שהדיון כאן נרגע עד לפתיחת הדבר האמיתי- הסיבוב השני. בכל מקרה דטרויט כצפוי עברו את פילי, דרסו יותר נכון. אבל בסופו של דבר לא השיגו מנוחה כה ארוכה כמו שציפו מהם. תחילת שבוע הבא יהיה לנו בתקווה כבר סיבוב שני http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
יכול להיות שפארקר בדרך החוצה אנתוני פארקר וטורונטו - הסוף? מבחינתי שיבוא לדאלאס כי אני חושב שטרייד מעולה יהיה להביא את פארקר במקום הואורד ואולי דראפט פיק או כסף בגלל ש: יתרונות: הואורד הוא שחקן שיכול להיות רוב הזמן רק השחקן המוביל,זאת אומרת שהוא צריך לקבל כדור רוב ההתקפות ולהיות הגו-טו-גאי (האיש שהכדור הולך אליו), וזה כמובן בעייתי עם נוביצקי בגלל שזה כבר תפקידו של נוביצקי. עכשיו עם פארקר אנחנו מרוויחים גם שחקן מאוד יציב עם קליאה מעולה שיכול מאחורי נוביצקי או ליד טרי וגם יכול להביא נק' חשובות מחדירות או דאנקים שיביאו מומנטום הבעיה היא (חסרונות): שפארקר כבר לא כל-כך צעיר וגם טרייד במקום הואורד שיש לו הרבה כישרון זה טיפה בזבוז וחוסר ניצול הזדמנות לפתח שחקן. מה שאני אומר זה שאחרי הטרייד של קיד צריך להשתמש בשנה שנתיים האאלה וללכת על הכול כי אם נישאר בטוחים בזבזנו את האריס (שחקן מדהים בעיקר בהגנה) דיופ שהיה נותן שנים טובות ועוד הרב שחקנים, אה ועוד משהו ביתרונות זה שהואורד הוא מאוד בעייתי מחוץ למגרש ולא יודע לשמור על הפה שלו ועל המגרש הוא ידוע במסירותיו
דבר אשון מה הקשר NBA 2K8? דבר שני תראה משחקים מלאים של הסדרה מול ההורנטס (ששם הוא עוד היה בסדר עם ההשתלטות), יש התקפות שהוא לא רואה אף אחד ממטר. תראה גם מתי הוא מדבר על מריחואנה בפיגור 2-0 וגם אם נתן משחק 3 בסדר מה שהוא עשה במשחק הרביעי וחמישי היה בושה לכדור-סל, מחטיא סלים שאני קולע בלי הגזמה, וכשהוא 3-16 סימן שמשהו לא הולך. פארקר יגול לשפר הרבה ולתת שחקן חמישייה יציב שיתן 15-20 נק' כל משחק. אם לא על ג'וש אז על סטאק שאני שונא שזה כנראה טרייד יותר הגיוני ופשוט שכחתי ממנו אבל מה שאני אומר זה שפארקר יכול לתרום הרבה לעונה הבאה כי אם לא נעשה משהו שנה הבאה אז קיד יפרוש וההזדמנות תלך
טריידים כאלו יקרו רק במשחק מחשב. אין לך מה לעשות עם פארקר, והוא לא שווה את ג'וש, וגם לא את סטאק. מה גם שאני לא בטוח שיש לדאלאס כסף מספיק כדי להוסיף לפארקר בשביל לקבל את החוזה של סטאק, תקן אותי אם אני טועה. כדאי להשקיע בג'וש, הוא מפלצת שיכול לתת לכם הרבה יותר ממה שאתה חושב. ולדעתי אם אתם רוצים שחקן יותר יציב וצעיר מסטאק, פארקר הוא ממש לא הבחירה. אל תדאג, אתם תסתדרו.. תשאיר את זה לנלסון או משהו חחח
פארקר לדעתי עולה בכמה רמות על סטאקהאוס אם כבר נכנסו לעניין... אבל הוא בטח לא שווה לג'וש האוורד, למרות שהבחור תמיד שמגיע רגע האמת מתחבא ועוד כמו טמבל הודיע על המריחואנה במצב שדאלאס היו אחרי ניצחון ועם מומנטום בסדרה נגד ההורנטס. דאלאס בהחלט לא תביא את פארקר, היא צריכה הרבה יותר מרול-פלייר מצוין. בקיצור אנחנו סתם טוחנים מים כי אין שום ידיעה על כך שדאלאס רוצה את פארקר... ד"א, באתר שחוזה את הבחירות של הקבוצות בדראפט, שמו את כספי במקום ה-27 נבחר ע"י ההורנטס. מה נותר להגיד - הלוואי. גם ישראלי, גם שחקן מוכשר, וגם ישדרו את ניו אורלינס הרבה מאוד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx אבל אלה שטויות גם כן... נחכה כבר שהדראפט יבוא.
שמעו ראיתי את המשחק באטלנטה. הקהל שם פשוט מדהים דוחף את הקבוצה בצורה בלתי רגילה. משחק נהדר של הארפורד, צ'ילדרס וג'ו ג'ונסון שקלע שלשה גדולה בסוף ושתי זריקות עונשין מכריעות. רונדו יכל להשוות עם שלשה אבל דפק איירבול והסידרה הולכת למשחק שביעי מי היה מאמין? אטלנטה קבוצה מאוד אתלטית מאוד טובה. השאלה אם הם לא יעשו במכנסיים בבוסטון גארדן. אם גארנט, פירס ואלן עפים סיבוב ראשון זה יהיה עצוב מאוד.
לגבי אטלנטה-בוסטון. וואו. זה מה שיש לי להגיד על המשחק הזה, וואו. משחק פלייאוף אמיתי. ואני חייב להוריד את הכובע בפני אטלנטה, הסדרה הזאת באמת נראתה הכי סוויפ שיש, אבל אני שמח לגלות שטעיתי. אמרתי לאחר צמד המשחקים הראשון שנערכו בבוסטון שזה לא כוחות, והייתי דיי בטוח שזה הולך להיגמר מהר. אני מודה בטעותי, ואטלנטה קבוצה נהדרת עם שחקנים צעירים וטובים מאוד. עם הזמן אני בטוח שהם ישתפרו, ומי יודע אולי אפילו יצליחו להפתיע ולנצח בבוסטון, אף-על-פי שקשה לי להאמין שדבר כזה יקרה. וגם אם אטלנטה תובס בבוסטון, מגיעות לה כל המחמאות.
תכלס אני איתך אוהד יונייטד לפחות אטלנטה משכה את זה עד הסוף, במידה ותודח... דרך אגב עכשיו אני רואה את התוצאות לייב של יוסטון - ג'אז, ואני לא יכול שלא לשאול את עצמי... עד מתי טרייסי מגריידי? מתי כבר תעבור שלב לא נמאס? מה יהיה איתו יש לכם מושג משהו?