La Settima Giornata Della Serie A

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י Chievo, ‏18/10/08.

1. uri מנהלים

זה בדיוק כל העניין. איזה שחקנים אתה יכול להביא לי מרומא שנרכשו ע"י המועדון בשנתיים-שלוש האחרונות והם מהווים עבור רומא את מה שפריי, גמבריני, מונטוליבו, מוטו, ג'ילארדינו ועוד מהווים עבור פיורנטינה. אז זהו שאין!

2. JR-Riquelme Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

לדעתי, אחרי עזיבה של שחקן כמו מנסיני, שבהחלט היה שחקן מרכזי בקבוצה, רומא הייתה חייבת, אבל חייבת להביא עוד שחקן שיהפוך את הקבוצה לטובה יותר. במקום זה, היא הסתפקה בשחקנים שבקבוצות גדולות הם לא יותר משחקני ספסל, כמו באפטיסטה וריסה, שגם ברומא הם מתנדנדים בין הספסל לבין 60 דקות במשחק.

באמת רכש כושל מאוד של רומא, שלא שידרג את הקבוצה ברמה אחת, אלא שידרג במקרה הטוב את הספסל(שגם עכשיו הוא לא משהו).

לרומא יש עוד הרבה כדי להגיע לרמה של הגדולות ביותר. בכסף, בשחקנים, במנטליות. היא קבוצה פרווה. ופעמיים מקום שני בליגה האיטלקית, שבשנים האלו הייתה ממש חלשה, לא עושים אותה לגדולה, וגם ההגעות לרבע גמר האלופות, כמה הבלחות בדרך ואז התפרקות נגד מנצ'סטר.

3. forza forza Member

אני מקווה שלאציו לא תיעצר אחרי שלקחה רק נקודה מתוך 6 האחרונות, זו קבוצה שחייבת להיות בין 4 הראשונות.

הלוואי והיא תסיים אחרי אינטר, הקבוצה השניה האהובה עליי!

4. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

אורי, תמיד חשבתי שאתה לא נותן מספיק חוות דעת על קבוצתי האהודה, עכשיו אני מבין למה.
    רומא בשנים האחרונות מוציאה מעט כסף על רכש ומשכורות ביחס לקבוצות העשירות באיטליה ובאירופה. שחקניה כמו מקסס, פרוטה, טאדיי, דוני, פיזארו, ווצ'יניץ', חואן וסיסיניו הם באנקרים בקבוצה והובילו ביחד עם שחקני הבית את רומא להשגים בשנתיים האחרונות, כולם בלי יוצא מהכלל הם רכש מוצלח!
    על השחקנים שנרכשו בקיץ האחרון, עדיין מוקדם מדיי להעביר ביקורת מכיוון שעברנו רק 7 מחזורים ולשחקנים חדשים דרוש זמן להתאקלם.
    שנות התשיעים היפות, לפעמים גם אני לא מצליח להתנתק מהן. היום ב10-13 מליון יורו אי אפשר לקנות שחקן שישדרג את המועדון ברמה או יותר. שני השחקנים שנרכשו בסכומים האלה שיחקו מעט מאוד כדאי לגבש עליהם דעה חד משמעית, וגם בדקות המעטות האלה, הם הראו שיש להם מה לתרום לקבוצה. ושוב, אני מציע לחכות עוד קצת לביקורת וסיכומים.
    אל תשכח שלא מדובר פה בשכירי חרב FC, אין כאן שום מזל אלא מסורת של עשרות שנים. מפרייס השני, אמדאו אמדיי, קונטי, ג'יאניני ועד טוטי, דה רוסי ואקווילני, ברומא תמיד היו ותמיד יהיו שחקנים בית שיובילו את הקבוצה.
    רומא הייתה קרובה מאוד להחתים את אדריאן מוטו שהיה עולה לה קרוב ל20 מליון יורו אך בסופו של דבר אחריי אור ירוק מהמנהל וחתימה של השחקן בקבוצה, בעל הקבוצה הטיל וטו על המהלך והעסקה התפוצצה. בלי להכיר בפרטים אפשר להאשים את פראדה על נסיון כושל להחתים שחקן מוביל, אך הגורם לכך היה הבעלים של פיורנטינה שהתנהגותו החובבנית חסמה כל עסקה עתידית אפשרית עם רומא. פראדה גם לא אשם שהשוק היה מחוסר בשחקנים מובילים שרומא יכלה להחתים ולדעתי הוא הוציא את המקסימום בתקציב שניתן לו ובמצב השוק.
    לפני כמה שבועות דנו על זה בדיון של רומא. סיסיניו הגיע קודם כל על תקן מציעה ושחקן שיפתור את בעיית המגן הימני לאורך שנים. תחת ספאלטי הוא שיפר את משחק ההגנה שלו ונתן עונה מאוד מוצלחת (עם שיתוף פעולה מצויין עם טאדיי)בה שיחק רק בעמדת המגן ואפילו לא פעם כקשר.
    "ריסה השארית" הגיע לרומא לאחר שהוחלט ששחקן בקליבר שלו, בגיל שלו, בנסיון ובמחיר שלו, שווה יותר מוארגס שנתן רק עונה טובה אחת במחיר משולש מזה של ריסה. בנתיים ההחלטה הזאת נראת מוצלחת מאוד וריסה מתאקלם ומשתפר עם כל משחק שעובר. באפטיסטה "עדיין לא עשה שום דבר" מכיוון ששיחק מעט מאוד ולשחקן שהגיע מליגה שונה יקח זמן להתאקלם ולא משנה כמה טוב הוא, למרות זאת יש לו כבר 3 שערים ב4 משחקים, לא כזה נורא אם שואלים אותי.
    לצערי הפציעות הורידו אותם בעונה שעברה במקומי, רומא הגיע למרחק נגיעה מאליפות, גביע איטלקי ורביע גבר ליגת האלופות. אז אולי בכל זאת הרכש לא כל כך כושל, רכש שלרוב נקנה בכדיי שישחק מסביבם של השחקנים המרכזיים, שחקני בית רומאים.
    אז זהו שדוני, סיסיניו, מקסס, חואן, טונטו,פיזארו, טאדיי, פרוטה, ווצ'יניץ' מהווים בשביל רומא את מה שהשחקנים שהזכרת מהווים לפיורנטינה, שחקני הרכב מובילים, עם הבדל אחד והוא ההצלחה של הקבוצה שלהם.
    אתה מפנה אצבע מאשימה למנהל שאחראי על רכש הקבוצה מאז עזיבתו של קאפלו, בטענה שהרכש של רומא כושל, שהוא המנהל הגרוע באיטליה, ושהוא הגורם העיקרי למצב הקבוצה, בגלל התחלה גרועה של הקבוצה כשיש אלף סיבות מקצועיות לכך. כשקאפלו סיים במקום השמיני לפני כמה שנים, אף אחד לא האשים את באלדיני. מצד שני אף אחד לא קרא לקאפלו ללכת הביתה.
    אנחנו רק בתחילת העונה ועם חזרה של הפצועים, התאקלמות של שחקני הרכש וחזרה לכושר של השחקנים המובילים, רומא יכולה לחזור לעצמה.

5. uri מנהלים

פרוטה ומקסס נרכשו ע"י רומא לפני 5 שנים, אני לא ביקרתי את הרכש של המועדון בשנים הללו, אלא בשנתיים-שלוש האחרונות. ואם אתה חושב שדוני, טונטו, ז'ואן, לוריה, ריסה, טונטו, קאסטי, באפטיסטה, ווצ'יניץ' ומנז הם שחקנים החשובים בקבוצה שלך והמובילים בקבוצה שלך (כמו פריי, גמבריני, מונטוליבו, מלו, קוזמנוביץ', מוטו, ג'ילארדינו בקבוצה שלי), אז כנראה שלא נגיע להסכמה, ומכאן שאין טעם להמשיך. אני את שלי אמרתי, הרכש של שנתיים-שלוש האחרונות הוא רכש כושל, ביחס לסכומים שהוצאו ע"י מועדון ובעיקביות בה שחקן שמגיע, אף לא אחד הופך לשחקן משמעותי במועדון כמו שחקני הבית שנולדו בקבוצה, שללוא הם המועדון הזה, אם היה מסתמך על הרכש שלו בלבד, ובוודאי ובוודאי על זה של השנים האחרונות, היה מרגיש לא רחוק מהבית במקום ה-14 בו הו נמצא כרגע.

6. Jose Mourinho Member

7. uri מנהלים

לומר לכן עד כמה אני לא מופתע שדווקא סיסיניו הוא זה שהרס את מלכודת הנבדל, יסכם בקצרה את דעתי עליו (ועל הרכש של רומא http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ).

8. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

פה אני נאלץ להסכים איתך,חסר לרומא את האופי הזה של קבוצה שרצה עד הסוף.
    רומא נוטה להיתפרק די בקלות,וזה יותר קטע מנטלי מאשר הרכש. בקשר לשאר המשפט שלך אני לא רוצה להיתייחס,להגיד שרומא קבוצה של הבלחות ?! זה באמת לדבר שטויות,רומא בעונה שעברה הייתה אחת הקבוצות האטרקטיביות באירופה
    עכשיו זה לא חוכמה להיות גיבורים ולהפיל את כל האשמה על הרכש,שגם אני עד עכשיו די מאוכזב מימנו,אבל יש לי ביטחון מלא בספלאטי.
    מה שחסר לרומא זה חוד מוחץ,ראינו מה קרה שטוטי לא נימצא. כל הקייץ רומא חיפשה חלוצים בסוף היגיע בפיטסטה שהוא שחקן מצויין אבל הוא לא חלוץ חוד.
    לוריה באמת אכזבה,חבל שוויתרו על פרארי בכזאת קלות,היה שווה לשלם לו את המשכורת שהוא ביקש,ולפחות היינו רגועים שמקסס או חואן נעדרים.
    ריסה,אני מסכים די מיותר,אני לא תפסתי מימנו כשהיה בליברפול,גם לא עכשיו.אבל כרגע הוא מה יש איתו ורצים עד לסיום העונה.
    מנז, אם יממש את הפוטנציאיל שלו יכול להיות הדבר הגדול הבא.

כרגע צריך לחשוב איך יוצאים מהמצב הקשה שהקבוצה ניקלעה אליו,יש את צ'לסי בליגת האלופות,לא בדיוק נחיתה רכה אחרי התבוסה לאינטר,אבל זו היזדמנות מהירה לימחוק את ההשפלה מיום ראשון

9. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

אורי,
    פרוטה ומקסס נרכשו לפני 4 שנים ונחשבו לרכש כושל בעונתם הראשונה אך הפכו לשחקנים חשובים ביותר לאחר מכן. פיזארו, ווצ'יניץ', חואן וסיסיניו שהגיעו בשנים ה"יותר" אחרונות, הציגו יכולת מצויינת ,תפסו מקום קבוע בהרכב והיו שותפים להצלחה של רומא בשנתיים האחרונות בדיוק כמו שחקני פיורנטינה שהזכרת רק שאלה הצליחו פחות עם קבוצתם. מה ההגיון לבוא לרכש הזה בטענות אחריי 7 משחקים רעים בתחילת העונה הנוכחית כשאותו הרכש היה מצויין בעונה שעברה? למה לא העברת ביקורת על פיזארו, חואן, מירקו וסיסיניו בעונה שעברה אחריי המשחק בברנבאו? זה לא פחות טפשי מלשפוט את באפטיסטה או מנז בשלה הזה של העונה.
    לגבי ההשוואה לחשיבות של שחקני הבית, שחקני הרכש אף פעם לא הגיעו למעמדם ולחשיבותם של הרומאים בקבוצה, גם כששיחקו בה בטיסטוטה, באלבו, האסלר, וולר ואפילו פלקאו. אין כאן מקום להשוואה.

10. uri מנהלים

לא העברתי ביקורת על הרכש של רומא... אם זכורנך מהווה לך כמכשול אתה מוזמן לעבור על עמודי פורום זה ולראות שלא פעם ביקרתי רכש כמו סיסיניו, עוד לפני שהגיע לקבוצה. אני הייתי הראשון שכתב שאני מאוכזב מצירופו של ריסה. כתבתי לא פעם על פיזארו ועל שחקנים אחרים. רומא של שנתיים האחרונות התבססה על טוטי, דה רוסי בעיקר. בין האחרים מקסה, פאנוצ'י ופרוטה היו הבולטים. בכל מקרה, זה לא וויכוח, אני לא מנסה לשנות את דעתך, זו גם אינה דיאלקטיקה בה אני מנסה לגשר בין שתי דעות שונות שלנו, אלא דעה מן הרטוריקה. זו דעתי, אתה חושב שהרכש של רומא בשנים האחרונות הוא זה שמוביל את המועדון שלך, אתה רוצה להאמין שזה רכש מוצלח... זכותך.

11. JR-Riquelme Member

נגד ריאל מדריד אתה יכול להגיד שזו לא הייתה הבלחה?
    מתוך 10 מפגשים בליגת האלופות מול ריאל אתה מאמין שרומא תעבור לפחות חצי? כי אני לא חושב שהיא תיקח יותר מ-2. נגד מנצ'סטר, ברצלונה, צ'לסי, אינטר, מישהו מצפה מרומא לעבור? אני לא חושב שיש מישהו כזה. כי רומא עדיין לא בלבל של הקבוצות האלה.
    שים אותם ביחד עם קבוצות כמו ליון, שהן בין דרג שני לראשון.

12. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

הפעם אני כבר לא יתווכח, אבל באמת שזה לא חוכמה להביא תמונה בלי סיסיניו(בדיון המחזור).

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לאט לאט ומבלי ששמנו לב, גם פיורנטינה וגם מילאן שפתחו את העונה נורא, מתייצבות בחלק העליון של הטבלה כשמילאן רק 3 נקודות מאחורי אינטר, בדיוק כמו פיורנטינה. קבוצה שאני רוצה להתעכב עליה, ויהיה מעניין לראות עד כמה היא תמשיך להפתיע את כולם היא קטאניה הקטנה, שבשנה שעברה ניצלה מירידה במחזורים האחרונים (אם אני לא טועה במחזור האחרון אחרי ה-1:1 עם רומא), אני ממש אוהב את הפילים מקטנאיה, הקבוצה האהובה עליי אחרי אינטר ואני מקווה שהיא תצליח כמה שיותר. ראיתי את התקציר של המשחק מול פאלרמו (אגב אם אני לא טועה זה היה קאבאני שכמעט כבש שר מדהים עם העקב מבלי לראות את השער מ-12 מטר).

בזכות הניצחון הגדול שלנו ברומא, הווחנו שתי נקודות יתרון בצמרת, כשלפנינו משחק מול גנואה, לא משוכה בלתי עבירה אבל גם די מסוכנת, תשאלו את מילאן. המשחק אומנם יהיה במיאצה מה שנותן לנו עוד יתרון, אני מקווה שאינטר תמשיך את היכולת הטובה מול אנורתוזיס ותבוא בשיא הריכוז למשחק מול גנואה, במיוחד כשליריבות שלה יש משחקים לא קלים בכלל, רומא מול אודינזה בחוץ, יובה בדרבי מול טורינו, לאציו בבית מול נאפולי, פיורנטינה בפאלרמו ומילאן באטאלנטה.

14. Lupo Member

זאת ממש לא הייתה הבלחה.הקבוצה הציגה את היכולת שאיפיינה אותה במשך רוב השנה שעברה, שיחקה מצויין והתקפי גם בברנבאו, והיינו יותר מראויים לעלות לשלב הבא. פשוט היינו יותר טובים מהם.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏21/10/08
  15. uri מנהלים

אני אכתוב עוד משוה בעניין הרכש כדי לסגור, לפחות עבורי, את הנקודה. אני חושב שאלה שמתעקשים לא להסכים איתי פשוט לא מתבוננים על הרכש של השנים האחרונות בתמונה מלאה מלמעה, כפי שאמורים להתבונן על כך, אלא בוחרים להתמקד בשחקנים כבודדים. וכאשר מסתכלים על ז'ואן כשחקן בודד או על ווצ'ניץ' באמת לא טבעי לראות בהם שחקנים שהולכים יחד עם המושג "כושל", מושג בו השתמשתי לתאר את הרכש. אולם כאשר מתבוננים בתמונה המלאה, אז אפשר לראות שגם ז'ואן, שהוא מבחינתי הרכש המוצלח ביותר בתקופה שאני מבקר אותה, גם הוא שחקן טוב ללא ספק, אינו משמעותי במועדון כפי שמקסס למשל, משמעותי, הוא שחקן טוב, אבל הוא לא מותיר אחריו אותו חור בלתי ניתן לכיסוי כפי שעושה מקסס או למשל קיבו לפניו. וזו בדיוק הנקודה מרכש של קיבו ומקסס, עברתם לז'ואן, שגם באופן בלתי מתאים גם עלה יותר משני אלה. קח למשל את ווצ'ניץ, שגם זה בהחלט שחקן מרשים, אלא שעד העונה הוא אפילו לא היה שחקן הרכב קבוע, אלא לא תמיד זכה לפתוח בהרכב כי מדובר בשחקן לא סטבילי, אלא כזה שמשחק אחד נראה מהטובים בעולם ובזה אחריו כבר לא מזכיר אותו. גם העונה שהמפתחות בידיו הוא תרם עד עכשיו רק 2 שערים בכל המסגרות. אבל לא צריך להתבונן עליו כדי לראות את הבעיה של הרכש, אלא על העובדה - תקנו אותי אם אני לא טועה - שמדובר, פרט לבטיסטוטה וקאסאנו, לשחקן היקר ביותר בתולדות המועדון, ואתה בטח לא יכול להשוות את התרומה שלו לשלהם.
    אני די בטוח בדברי שאם תבנה את רומא רק על שחקני הרכש שהגיעו לשם בשנתיים-שלוש האחרונות תהיה לך קבוצה טובה, אבל לא טובה יותר מזו של אודינזה, פאלרמו או ג'נואה למשל, אבל העניין לפיו אני מבקר את הרכש של רומא ששלא כמו מועדונים אלו, רומא הוציא סכומים גבוהים בהרבה על שחקני רכש, לרומא יש כוח משיכה גדול בהרבה ממועדונים אלו, ורומא גם משלמת משכורות גבוהות בהרבה, כך למשל את ריסה שמרוויח כ-3 מיליון אירו לעונה, סכום שגם הכוכבים הגדולים ביותר במועדונים אותם הבאתי לדוגמה לא מרוויחים. אז אולי הוא יתן עונה לא רעה, ילחם ויהיה ראוי לחולצת ההרכב, אבל הוא לעולם לא יתרום למועדון מה שתרם קאנדלה בזמנו. אן כך את סיסיניו שאולי ילמד לא לעשות טעויות בהגנה ויתרום את שלו, אבל הוא לעולם לא יהיה משמעותי עבור המועדון כפי שהיה קאפו.