עירד, גם אני דיברתי איתך, ותמיד אני אומר, למה אתה לא מאמין בקבוצה שלך? ולנסיה מגיעה לכל משחק בעולם בשביל לנצח, אז בטח שבמגרש כמו לופרה היא באה לנצח, ובטח שהיא פיבורטיית, היא ניצחה ברומרדה, וקלדרון, סימה עם בארסה בתיקו בקאמפ, למה שהיא לא תנצח את בטיס? כמה אפשר להיות פסימי. ועובדה שלא רק אני אומר לך אתזה. תתחיל להאמין בקבוצה שלך.
אשכרה נמאס לראות את ברצלונה משחקת. כדורגל שבלוני מגעיל מונע לאורך המגרש כאשר נק' האור היחידות הם הקשרים וסביולה. השיפוט העניק לברסה היום את הניצחון ואל תבלבלו תביצים עם זה שלא היה פנדל לסלטה-כי היה! גיו גלש ונגע רק ברגל של אנחל צריך להיות משקופופר (יעקובי) או לא אובייקטיבי כדי להגיד שלא היה. רונלדיניו ממשיך את יכולת המונדיאל העולבה שלו כאשר הוא כובש לבארסה עוד פנדל שלא היה ולא נברא (איזה 7-8 שערים שלו העונה זה מפנדלים ועוד 2 מחופשיות). מה שנשאר ממנו אחרי גרמניה זה רק פסים חוצי מגרש (בהרמה) כמו שהוא מביא לג'ולי וחופשיות (מישהו אמר בקהאם?) הוא תוקע תמשחק הולך עם הראש בקיר והדריבל שלו פשוט שערוריה.. איפה הקוסם של עונה שעברה? שיחזור. ודרך אגב המשחק בין ריאל לויאריאל היה מרתק (מהצד של ויאריאל כמובן) פשוט תענוג במיוחד אחרי המחזורים החלשים שסיפקה לנו הליגה הספרדית לאחרונה.
משחק טוב מאוד של ברצלונה שחוזרת לנצח ולהפגין משחק טוב מאוד, באותו מחזור. סלטה ויגו קבוצה נחמדה, יש לה שחקנים שיש להם כדורגל ברגליים, ברצלונה הייתה גדולה עלייהם היום, הם כמעט לא איימו על השער וברצלונה יכלה להבקיע עוד שערים אבל נתקלה בפינטו ביום טוב, פינטו השנה שוער יציב ולא אחראי לכמות הספיגות הגדולה של סלטה, כמעט שער וחצי למשחק. דקו וצ'אבי היו טובים מאוד בקישור ועזרו לברצלונה להניע את הכדור כמו שצריך. גם הפעם ברצלונה שיחקה בחצי הילוך, אבל זה הספיק נגד סלטה ששוקעת. הקבוצה שסיימה אשתקד במקום השישי, לאחר שעלתה מהסגונדה והדהימה את ספרד, הקבוצה הכשרונית עם באיינו, ננה, קאנוביו וקלואידיו לופז, נמצאת 2 נקודות בלבד מעל הקו האדום וזה עצוב. לדעתי לא הגיע לברצלונה פנדל, לעומת זאת לסלטה כן, אבל אני מניח שברצלונה הייתה מנצחת את המשחק גם ללא העזרה של השופטים. השער של סביולה היה יפה מאוד, ברצלונה לא כובשת יותר מדיי שערים עם הראש. הקבוצה של רייקארד נשארת במקום הראשון. סביליה השיגה את הניצחון הראשון שלה ב2007 כמו שצריך, נגד לבאנטה עם רביעייה כמו בסיבוב הקודם רק לבאנטה הצליחה להבקיע שני שערים שלא ניחמו אף אחד, היא הצליחה לצמק ל3-2 כבר, אבל אלפארו הצליח לתת את הניצחון לסביליה ולהבטיח אותו. סביליה עדיין עם ברצלונה במאבק על האליפות והיא יכולה להיות מעודדת. לריאל מדריד בהחלט יש מזל עם התיקו של אתלטיקו(הקבוצה הכי קשה להימור!!! איך היא נופלת במשחקים שעל הנייר קלים[סנטאנדר בבית בהחלט לא משוכה קשה במיוחד]), וגם של סראגוסה, שיכולה להיות מאוכזבת למרות שהשוותה מפנדל. סראגוסה קבוצה הרבה יותר איכותית והיא יכלה יותר להידבק למקום הרביעי ומבחינתה חבל מאוד. היה לה עוד רבע שעה לנסות להכריע את המשחק. הייתה לי תחושה שהתקופה הטובה של וולנסיה תיעצר, בטיס עם פרננדז היא קבוצה אחרת שמשחקת טוב יותר והיא הצליחה להעפיל סוף סוף מעל הקו האדום. ויאה כבש לוולנסיה כמו תמיד אבל בטיס הצליחה להשיג מהפך בזכות הרבה לחימה ואמונה. רוברט ממשיך להשתפר וכבש צמד במשחק אחד מפנדל. רוברטו מעלה את מאזנו לשישה שערים. וכמובן שבילבאו ניצחו בדרבי.
כדורגל מגעיל? טוב, זה כבר השיא. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx וכן, גם לי לפעמים נמאס לראות שוב ושוב פחות או יותר את אותו משחק בינוני של בארסה מאז הפציעות של מסי ואטו, אבל אין מה לעשות. ואל תגידו לי עכשיו, שזה רק 2 שחקנים, ובארסה על הפנים אם ככה היא נראית רק ללא 2 שחקנים חשובים ככל שיהיו, כי אף שחקן ברמה מספיק טובה לא ירצה לקבל מעט דקות, כשה2 הנ"ל שכל כך חסרים לבארסה כשירים. ואגב, אני מניח שאם זאת היתה קבוצה אחרת ולא בארסה, שהיית רגיל לראות ממנה הצגות כדורגל, לא היית אומר "כדורגל מגעיל". בכל מקרה, אני יגיד את זה שוב, למרות הפציעות והכל, לי הכי מפריע בבארסה העונה בעיקר דקו, שמתחילת העונה זה פשוט לא אותו דקו. ובריאל שוב בוכים על עזרה של השופטים לבארסה. ופשוט לא להאמין איך ולנסיה הפסידה את המשחק אתמול. הקפיטן אלבלדה עמד להרחיק את הכדור, אבל לא ראה שקאפי הולך להקדים אותו. קאפי הרחיק את הכדור, אלבלדה המשיך עם התנועה של הבעיטה, שפגעה באחד הורדיבלנקוס. טוריינסו אלוורס, ספק אם בחוסר ברירה ספק אם מטמטום וחוסר שיקול דעת, הצביע על הנקודה הלבנה, אחרי שהכדור כבר הורחק, ומכאן נעצר רצף הניצחונות של ולנסיה. אגב, גם השער הראשון של בטיס הגיע, לפחות לפי טענות קיקה ואנשי ולנסיה, מעמדת נבדל של רוברט. בכל מקרה, די מגיע גם לולנסיה ובעיקר לקיקה. עירד אומר, שאם כבר עושים בונקר, אז לפחות שידעו לעשות טוב, אבל אני אומר שאני רוצה לראות את ולנסיה משחקת כדורגל כמו שצריך, כשקיקה לא ילך על סגנון משחק מבוקר, ושלא יעשה טובה בכלל שהוא נותן לחואקין 10 דקות בשתי המשחקים האחרונים, כולל אתמול נגד האקסית. וחבל שקיקה גורם לולנסיה לשחק בצורה הזאת, כי הוא בן אדם עם גישה מיוחדת לכדורגל, והייתי רוצה לראות למה הוא מסוגל אם הוא ישחק התקפי וכמו שצריך לשחק. ואיך קיבלו בלופרה את חואקין? חלק קטן מאד לא אהב לראות את חואקין בלופרה, וניסה להוביל לקריאות נגדו, אבל ללא הצלחה. הרוב הגדול עודד אותו, קיבל אותו בצורה יפה, שרו את השירים שלו כאילו הוא מעולם לא הפסיק להיות בטיקו (מה שכמובן חואקו טוען), ובעיקר הודו לו על התקופה היפה, והבהירו לו שהם לא באותה עמדה כמו הקומץ הקטן, שתלה שלטים נגדו בקיץ האחרון. חואקין, אגב, היה קרוב להשוות את המשחק, אבל טוני דובלאס עצר את הניסיון שלו. ואם כבר חואקין, אז באמצע השבוע אמר אוורליו, האבא והסוכן של, שהוא חושב שחואקין לא יחזור לעונת פרישה בבטיס כל עוד לופרה ישאר, בין אם כבעלים\נשיא ש"לא" מעורב לכאורה בקבוצה או בין אם זה כיו"ר. הוא גם הוסיף, שלופרה לא התקשר אפילו פעם אחת לחואקין מאז המעבר. ולקראת 3 משחקי הדרבי הסביליאני, ששלושתם יערכו ב פחות מ30 יום (1 בליגה ו2 בגביע), אלחנדרו אלפרו (תזכרו את השם) השתיק את כל הדיבורים על משבר של סביליה, שבא מעיקר מחלק קטן של אנשים שפשוט רצו לראות את סביליה מפנה את המקום לריאל ובארסה שלהם. ככה, כמו שהם רגילים ואוהבים לראות. אלפרו, עוד צעיר שעלה ממחלקת הנוער המעולה של סביליה ושכנראה הולך לעשות הרבה כותרות, החליף את חסוס הנבאס הפצוע בצד ימין, הביא לסביליה ניצחון ראשון ב2007, היה המצטיין במשחק, בישל שער לקרזקוב את שער הבכורה שלו בסביליה, וגם קינח עם הרביעי. סביליה כבר הוליכה 3-0 במשחק, כשקאנוטה חזר להריח את הרשת. וכמובן שמצפים לנו 3 דרבים לוהטים.
בארסה-סלטה: חוששני שבגלל ההקשר, אתם די מוציאים את המשחק הזה מפרופורציות. ככה בערך נראה משחק בית ממוצע בעונה שעברה, מינוס פקטור מסי ואטו. הנעת כדור יפה, הברקות פה ושם, ואלמנטים חשובים של לחץ ואגרסיביות. ככה בערך היה נראה גם המשחק מול בטיס אילו דקו ורוני היו פוגעים במסירות. בסך הכל, טוב לראות את זה חוזר אחרי תקופה חלשה, אך עדיין מדובר בערך ברמה הצפוייה והמתבקשת מברצלונה במשחקים כאלה, לא יותר. שמחתי לראות את ג'יולי מחוץ להרכב סוף סוף, אפילו שלאחר שנכנס היה טוב ותרם. אינייסטה לא ממצה את עצמו באגף, אך עדיין תורם. רוני אמנם לא היה דומיננטי במיוחד, אך שוב - כאשר הוא מפוקס ועם הראש במשחק, כל ברצלונה מרוויחה. אותו הדבר נכון גם לגבי דקו, שנתן משחק חביב לגמרי. עם שני אלה בפוקוס בארסה אוטומטית נראית טוב יותר. היי, רוני אפילו מסר לג'יו - מה שבוודאי תרם למשחק הטוב של ההולנדי. בכל אופן, בגדול כולם היו טובים. סביוליטה אמנם החמיץ בשלומיאליות, אך עשה הרבה עבודה והגיע למצבים. חלוץ השפיץ של ברצלונה חייב להיות דינמי, ואני שמח שגם גודיונסן שיחק בהתאם לאחר שנכנס. בצד הרע, יש לציין את הפראייריות שברצלונה הפגינה. מתחילת המחצית השנייה קיטרתי בגולטיים שצריך לשים את השער הבא והורדת ההילוך הזו לא במקום. זוכרים את אי-שינוי הפאזה למצב בו השער לא נופל מעצמו? פה מרגישים את זה. ברצלונה הייתה אמורה להוביל ביתרון משמעותי עד לפנדל ההזוי של סלטה, אך השחקנים פשוט לא ניסו די. לשמחתנו, סלטה ויגו הוכיחו עצמם כפראיירים גדולים עוד יותר. לאחר השגת השוויון, הם לא שינו כלל את סגנון משחקם, ועם הרבה שטחים פתוחים וללא ללחץ על הכדור, לבארסה היה קל יותר לשמור על קור רוח תחת המצב הבעייתי ולשחק נכון. ואכן, עד לפנדל סביולה הספיק להחמיץ פעמיים בסיום מהלכים שניצלו את הדלילות בחצי המגרש של האורחת. בסך הכל, משחק נחמד עם חזרה איטית לכושר רגיל. אני שמח. אין סיבה לקחת את ההפסד של ולנסיה קשה מדי. רצף הנצחונות הקפיץ אותם די והותר, והם יכולים במצבם להרשות לעצמם איבוד נקודות כזה. באופן תאורטי, כל עוד יתייחסו לזה כעוד הפסד ולא כקץ מוקדם למומנטום שכעת לא יחזור, אין סיבה שהם לא יפתחו רצף חדש כבר במחזור הקרוב. אתלטיק בילבאו ממשיכה בטיפוס למעלה. About time. הסגל שלהם טוב מכדי לרדת. אנדוני איראולה תמיד היה אחד מאותם שחקנים שרציתי לראות בקבוצה גדולה יותר. תמיד נראה לי כקיצוני אינטיליגנטי בפירורים שיצא לי לראות ממנו, אם כי כזה שמעט נעלם במגרש. סוסידאד, אגב, כבר בנאסטיק-לנד.
בוריס, איראולה שחקן מוכשר, ללא ספק, אבל תוסיף לעניין של המסורת הבאסקית בבילבאו את העובדה שמדובר בשחקן, שצריך הכוונה מבחינה מנטאלית, ותקבל שחקן בינוני ולא יותר, שיכול היה להגיע ליותר. בקבוצה גדולה הוא היה נכשל. מה שהביא לשיפור שלו הוא הסטתו למרכז המגרש מאז הגעתו של מאנה, ובאמצע הוא מאד אנרגטי, עושה הרבה עבודה במרכז, וגם עולה להתקפה.
במחזור הזה זה קאסטרו קיבל את הצהוב הראשון שלו והשתווה לפויול. בקצה השני, כמה לא מפתיע, הקפטן של סביליה, הקפטן של איטליה וראמוס הצעיר שהספיק ללמוד משניהם: http://www.elmundodeportivo.es/mundo-img/20070130a/60_archivo55_graphic_10_1_2_20070130_YAT07M1.Xxx.Xxx הטבלה מציגה רק את הבלמים.
דייגו מיליטו קיבל 7 צהובים ואדום אחד?!?!?!? עריכת מנהל: התכוונת לשני אדומים.. אז מה זה באמצע? לא rojas?
העמודה האמצעית היא הרחקות כתוצאה משני צהובים. וואו פויול, וואו זה קסטרו. מדהים איך בלם יכול להיות טוב ועדיין כל כך נקי.
שחקן הוגן ונקי כן , אבל למצוא בלם (גם לזה קאסטרו מגיע פה מחמאות רבות) שאחרי 20 משחקים יש לו צהוב אחד ... זה נראה לי שיא .
זה ידוע שפרדיננד הוא כוסית. ותפסיק להיות גם בצד שלנו וגם אנגלופיל. אני דורש ממך לבחור! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx
חח יש לך אומץ להגיד לו את זה בפנים? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx ולבלמים מספרד יש הרבה מה ללמוד מריו. אה, ובקשר לשאלה/הוראה/בקשה/תהייה שלך- We love united we do We love united we do We love united we do Oh united we love you :aaa021: