Jornada 32: סטטוס קוו בצמרת , ובתחתית

Discussion in 'פורום כדורגל ספרדי' started by Pipe, Apr 27, 2007.

1. ראול Member

ראיתי את שני המשחקים (כמה ימני שאני לא אהיה, לפחות את הקרדיט הזה צריך לתת לערבים... הלוין שלהם מעולה) והרשמים שלי הם חד משמעיים. אחרי שהתעוררתי מהמשחק של בטיס ואתלטי שהיה משעמם בדיוק כמו התוצאה, נהניתי ממשחק מצויין של העטלפים שפירקו את הואלבה. אמנם המשחק נראה שקול סטטיסטית אבל המצבים וקצב המשחק היו חד משמעית לטובת הלבנים. 2 הגולים של חואקין אולי נבעו מ2 בישולים אלוהיים אבל אין לזלזל ביכולת שחואקין הראה אתמול.

לגבי המשחקים היום? מאוחר יותר.
    גם ככה קשה לי לדבר על כדורגל בפורום הזהhttp://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

ארתור, http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue3.Xxx

2. Raulito Madridista

אני שמח על ניצחון וולנסיה, למרות שהם מסכנים את ריאל מדריד בקרב על מקום בליגת האלופות, שעדיין מעשית לא הובטח. היה ברור שייקח לחואקין זמן לתרום ולשחזר את היכולת הטובה שלו, היה ברור שזה ייקרה, ווולנסיה מרוויחה אותו לעונה הבאה ולשנים הבאות בעיקר. התוצאה הזו הייתה טובה מאוד לאתלטיקו, אבל הלוזרית סיימה רק בתיקו עם בטיס בבית. סנטאנדר יכולה מאוד לסכן את אתלטיקו מדריד אם תנצח. אתלטיקו חייבת לפחות לסיים במקום השישי כדי להבטיח לעצמה מקום בגביע אופ"א. סראגוסה חייבת לנצח היום את אוססונה שחוזרת עייפה מגביע אופ"א, כדי להשאיר לעצמה סיכוי להתחרות על ליגת האלופות. הרוב בטוחים שסראגוסה לא תעשה את ההפתעה ותשתתף בגביע אופ"א, ווולנסיה תסיים רביעית.

אתלטיק בילבאו - ריאל מדריד:

http://www.marca.com/elementosPortada/fotosPortada/2007/04/28/capello_larga.Xxx

2 נקודות בלבד. זה ההפרש של אתלטיק בילבאו מהקו האדום. עוד גמר גם בשבילם, ולאחרונה בסאן ממס הולך להם: בילבאו ניצחה את וולנסיה ואספניול. בשורות בילבאו, יחזור להרכב הקשר האחורי חאבי מארטינז. המאמן מאנה יחליף את המערך שנכשל נגד סביליה, מערך של חמישה בהגנה, ויחזור ל4-2-3-1 כאשר יסטה מתחת לחלוץ הקשיש איסמעיל אורסאיז שבאמתחתו שבעה שערי ליגה. בבילבאו מעודדים מחזרתו של ייסטה לכשירות מלאה. יסטה, הפליימקר והשחקן הכי חשוב של הבאסקים, עם חמישה שערים וכמות זהה של בישולים.

בריאל מדריד שחייבת ניצחון על מנת לשמור על המקום שלה ולפחות לא לתת לברצלונה שכנראה תנצח את לבאנטה לברוח לה, ייעשו גם שינויים בהרכב. בכלי התקשורת מציינים שדיוויד בקהאם יחזור להרכב הפותח אחרי הרבה מאוד זמן. קאפלו אהב מאוד את יכולתו של בקהאם במשחק נגד וולנסיה, בו בישל בקהאם את שער הניצחון לסרחיו ראמוס. היגואין ייפתח על הספסל. ישנם הערכות מצד האס, שכן סיסיניו ייפתח בהרכב ריאל מדריד לראשונה מאז חצי שנה אז נפצע במשחק נגד בטיס. מי שאמור לשבת בחוץ אם מצב זה ייקרה, הוא איבן הלגרה. סיסיניו היה בסלג למשחק נגד וולנסיה, עשה חימום במשך מחצית אך לא שותף, לכן יש לקחת באופן סביר את הידיעה. רוביניו ראול וואן ניסטלרוי יהיו השחקנים שישלימו את ההתקפה. דיארה וגאגו יישחקו במרכז.

Last edited: Apr 29, 2007
  3. Dimitar Berbatov Member

נצחון גדול לולנסיה אתמול על רקראטיבו. הנצחון הזה מחזיר את ולנסיה למקום ה-4 שמוביל לליגת האלופות. הדבר החשוב ביותר של ולנסיה מהנצחון הזה הוא החזרה של חואקין לכושר. חואקין פתח את העונה גרוע מאוד אחרי המעבר מבטיס. ציפו ממנו להרבה יותר ועכשיו הוא הוא תורם את מה שציפו ממנו לתרום. לא משחק גדול של חואקין אבל צמד זה צמד, ולהוסיך לכך את היכול ת הנהדרת מלפני שבוע נגד ריאל וחואקין נראה מצוין, אין ספק שנה הבאה יהיה מעניין לראות את ולנסיה ואם היא תצליח לאיים על האליפות.
    השערים אתמול של ולנסיה היו נהדרים. כרגיל גם עם דוד וייה לא כובש, אז הוא מבשל ובסטייל. בישול גאוני של וייה לחואקין בין שניים בכדור עומק נהדר העלה את ולנסיה ליתרון. זאת לא פעם ראשונה שוייה מבשל שערים בצורה גאונית, וייה הוא מסוג החלוצים שגם יודעים לסיים וגם יודעים למסור, נכס לולנסיה.
    רקרה אחרי ההפסד אתמול התרחקה מגביע אופ"א והיא תקווה שראסינג לא תנצח כדי שהיא תשאר קרובה לגביע אופ"א.

ולמשחקים היו שצפוים להיות מאוד מעניינים:

אחלה משחק צפוי לנו בפיחואן בין סביליה לאספניול. שתי הפיינאליסטיות של גביע אופ"א השנה והאלה שכנראה גם יפגשו בגמר גביע אופ"א יפגשו למשחק מעניין מאוד. אספניול במצב רוח מצוין אחרי השלישיה שהכניסה לברמן תנסה להמשיך להראות את הכדורגל היפה ואני מצפה למשחק עם הרבה שערים. חבל לי מאוד שהיום לא נראה את הכוכבים של אספניול כמו דה לה פנייה הנהדר שיקבל מנוחה כנראה, טאמודו, רופטה, לואיס גארסיה, פנדיאני שאליהם יוותר ואולרדה. כנראה שהוא חושב כבר על הגומלין בגרמניה ולמרות שהתוצאה נראת מבטיחה השחקנים המובילים יקבלו מנוחה לקראת המשחק.
    סביליה למרות ההפסד לאוסאסונה בחצי הגמר נמצאת בכושר טוב מאוד. במחזור הליגה האחרון היא הביאה רביעיה לבילבאו והתקרבה לבארסה, מרחק נקודה אחת בלבד. מבחינת ההרכב של סביליה כאבי ראש לא קטנים לראמוס בעיקר בחוד שם נאבקים צ'אנבטון, לואיס פביאנו וקארז'קוב על חלוצת ההרכב. ככל נראה יפתח לואיס פביאנו שגילה יכולת מצוינת נגד בילבאו וקארז'קוב הנהדר ישב על הספסל. ראמוס גם יאלץ להסתדר ללא ארדיאנו שעדיין עם אותם בעיות בברך וחאבי נאברו שאותם יחליף פוארטה ודויד בהתאמה.

משחק מעניין נוסף יהיה בין בילבאו לריאל מדריד. ריאל שחזרה באופן פלא לחיים אחרי הנצחון בשבוע שעבר על ולנסיה שגם החזיר אותה חזק למאבק האליפות תנסה להמשיך את המומנטום הטוב שנוצר ולנצח באצטדיון קשה מאוד בסאן ממס. בילבאו שנאבקת נגד הירידה נמצאת מעל לקו האדום מרחק 3 נקודות. בילבאו ידועה כקבוצת בית מצוינת שקשה מאוד לנצח. בילבאו לא קבוצה מוכשרת ואין לה שחקנים טכנים יותר מידי טובים. היא בעיקר מסתמכת על חלוצה המוביל אדוריז שכובש את רוב שעריה של בילבאו. בילבוא יודעת שזאת ההזדמנות שלה לברוח קצת מהקו האדום. לבאנטה תתארח אצל בארסה למשחק שאין לה שם סיכוי ואם בילבאו תקח נקודות נגד ריאל היא תוכל להתרחק מעט מהקו האדום.
    מבחינת ריאל אם רוצים אליפות חייבים נצחון. כמו שכבר אמרתי ריאל נמצאת בכושר טוב מאוד והיא מאמינה שהיא יכולה לגנוב את האליפות מבארסה. קאפלו צפוי לעשות רק שינוי אחד בהרכב. היגוואין ירד לספסל ובמקומו בקהאם אחרי התספורת המגעילה יפתח בהרכב. לדעתי טעות, אם כבר צריך להוריד משהו לספסל זה ראול החלש ואז לפתוח עם היגוואין בחוד, מקומו הטבעי.
    אני יהיה בעד ריאל היום, אני מקווה שהפער בפסגה ישאר אותו דבר וששוב פעם בארסה לא תברח.

4. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

אספניול מזלזלת מדי במשחק הזה מול סביליה , הרכב שני וחצי אם הייתי ומר וכבר הם נפגעים כשאר אחרי 23 דק' הם נאלצים לבצע שני חילופים.

סביליה תנצח את המשחק הזה , השאלה כמה .

5. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

לקח לסביליה קצת זמן להבקיע אבל בסוף זה הגיע , וזה גם בא בקלות היא מוליכה 3-1 וכרגע היא מוליכה את הטבלה עד המשחק של ברצלונה בעוד כרבע שעה .

מארקז בסופו של דבר מנופה מהסגל ברגע האחרות בעקבות פציעה קלה וזה ההרכב של רייקארד.

ואלדס;
    ג'יו, פויול, תוראם, זאמברוטה;
    דקו, צ'אבי, אינייסטה;
    רונאלדיניו, אטו, מסי;

לעומת זה של לבאנטה

מולינה;
    דסקארגה, אלכסיס, אלבארו, רוביאלס;
    תומאסי, ברסון, קמאצ'ו, קאפו;
    סלבה, ריגה;

אטיין המצויין פותח על הספסל .
    צריך לכבוש שער מהר מאוד כי מולינה חולה על הלעביר זמן , סוג של מאיר כהן המולינה הזה.

שאבי מלר יעשה לנו טובה ויתעסק במה שהוא מבין באמת וזה הכדורגל האנגלי ואולי קצת מהאיטלקי.
    לצופי המשחק שלא גולשים בפורום הספרדי של איסוקר בטח לא מבינים למה שריקות הבוז לסאלבה שחקנה של לבאנטה , אבל אתם כן יודעים , ומלר אפילו לא טרח לציין זאת .
    ואלדז חוגג את הופעת ה200 שלו בברצלונה וזה לא מצויין אצל מלר , מי יודע אולי במחצית השנייה .
    בגול של אטו מראים מיליון ואחת הילוכים חוזרים כדי לבדוק אם יש נבדל ומלר לא מתייחס לזה ואומר "הנה שוב השער של אטו" .

חבל שאין איזה פעמיים נדב יעקובי בצוות של ערוץ הספורט , ובטח ידחפו לנו את עמיחי שפיגלר במשחק של ריאל .

Last edited: Apr 30, 2007
  6. Raulito Madridista

תוצאות המחזור:

אתמול:

אתלטיקו מדריד - בטיס 0:0
    וולנסיה - רקראטיבו 0:2(חואקין [צמד] )
    סלטה ויגו - מאיורקה 3:0(אראנגו, ווארלה, מקסי לופז)
    חטאפה - ריאל סוסיאדד 0:1(אלקסיס)
    חימנאסטיק - ויאריאל 3:0(פורלהאן[צמד] ומתיאס פרננדז)
    אוססונה - סראגוסה2:2(לאוססונה: לואיס גומנז, רוחה לופז; לסראגוסה: פאבלו איימאר, סרחיו גארסיה; )
    סנטאנדר - לה קורוניה 0:0
    סביליה - אספניול 1:3(לסביליה: פוארטה, שבאנטון, חוסה לואיז מראטי; לאספניול: פראן טלצ'ה קורומינאס ; )
    ברצלונה - לבאנטה 0:1(מחצית שנייה - דקה 65' - לברצלונה: אטו)

סלטה ויגו מחבלת בכוח בסיכוייה להישאר בליגה, יש לה מזל שסוסיאדד ונאסטיק הפסידו. אני ציפיתי מסלטה ויגו לקצת יותר, בבית, נגד קבוצת תחתית כמו מאיורקה, הרי מאיורקה היא לא מאריות הליגה. כנראה גם לבאנטה תפסיד כך שסלטה ויגו תישאר באותו מצב. סראגוסה לא הצליחה לנצל את העובדה שאוססונה עייפה. המארחת לפחות פתחה פער של עוד נקודה כנראה מהקו האדום. מאיורקה כבר במרחק של 12 נקודות והסיפור גמור. סנטאנדר מחמיצה הזדמנות להתקרב לאתלטיקו מדריד. היא עדיין רחוקה 3 נקודות מהכרטיס לאופ"א. ויאריאל משתפרת מאוד. היא הייתה לא רעה בהחלט נגד ברצלונה והיא שוב מנצחת ושומרת על שער נקי. ויאריאל 4 נקודות ממקום באינטר-טוטו, אולי בכל זאת זה ייקרה.
    סביליה מנצחת למרות הבדל גדול בין שתי המחציות שלה. היא בינתיים מלחיצה את ריאל מדריד כמו גם ברצלונה שלטעמי תנצח למרות משחק לא גדול. מבחינת ברצלונה, טוב שאטו שהחמיץ המון לאחרונה, כובש.

אתלטיק בילבאו - ריאל מדריד:

סיסיניו בהרכב ריאל מדריד לראשונה אחרי 28 מחזורים. סיסיניו ייפתח כמגן ימני וטורס כמגן שמאלי. ראמוס בלם לצד קנבארו. דאבל פיבוט במרכז המגרש, כאשר אמרסון פותח במקום גאגו. בקהאם חזר להרכב במקום היגואין כמו המצופה, גם רוד ראול ורוביניו שם.
    ההרכב המלא: קסיאס; סיסיניו, קנבארו, ראמוס, טורס; אמרסון, דיארה, בקהאם, רוביניו; ראול וואן ניסטלרוי.
    בבילבאו, המאמן מנה מרכיב את אצ'ברייה הוותיק. גם ייסטה הפליימקר בהרכב, בייחד עם גאבילונדו בקישור ההתקפי. אורסאיז בחוד.
    בילבאו: ארנזוביה; אירולה, פריטו, סאריגי, אקספוסיטו; חאבי מארטינס, מוריליו; אצ'ברייה, ייסטה, גאבילונדו; אורסאיז.

7. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

פיחסה , במקום לגמור את זה עם 3 ו 4 אפס ולא לגרום להתקפי לב בארסה עושה את זה בקושי ובדקה ה90 רק מזל מונע שיוויון .

אטו שוב לא אטו במצב של 1 על 1 הוא מפציץ את מולינה במקום פס קטן לפינה , ככה עשה גם רונאלדיניו לקראת הסוף.
    ורייקארד , לא שמעת על חילופים ? מסי ורונאלדיניו יצאו פגועים מהמשחק הזה ובטוח יחמיצו איזה אימון או שניים השבוע בגלל המשחק הנוקשה הזה .

כוסאמאק הלווין הזה וריאל מדריד ה זו .

8. Bensh Member

החמצות מזוויעות, איומות ומעוררות דאגה

9. George Best Member

איזו הזדמנות מדהימה ללבאנטה עמוק בתוך תוספת הזמן.
    איך יכול להיות שאלקסיס(זה אותו כסחן ממאלגה בעבר?) לא הורחק על הפגיעה המכוערת בקוסם הציפלון?

בילבאו ממשיכה להחמיץ, וריאל מנגד לעקוץ..
    ככה זה שיש לך את ואן ניסטלרוי בקבוצה, מכונת שערים מהלכת.
    העיקר אוהדי באיירן בפורום לא רצו אותו :aaarofl:

10. Raulito Madridista

התגובה על המחצית הראשונה:

אני שמח שהבחורים בינתיים עושים את העבודה ואם לא ייקרה משהו בלתי צפוי, אנחנו מנצחים כאן ולא נותנים לצמרת לברוח לנו. יותר מדיי כדורגל מריאל מדריד לא ראינו כאן. היה ברור שבילבאו תבוא ותפתח בהתלהבות. אני דיי מודאג מהעובדה שאנחנו לא מסתדרים עם המסירות הארוכות של שחקני בילבאו. עם ההגבהות מצד לצד אנו מתמודדים בקלות ומרחיקים. השער של ראמוס זה פשוט א'-ב' של מצבים נייחים. הרמה מדוייקת שכל מה שהשחקן צריך לעשות זה לתקוע את הראש. ראמוס נותר לבד וזה מה שמפתיע, מה בילבאו לא ראתה מה קורה שמשאירים אותו לבד?
    הייתה לנו במשחק התקפה מאוד מאוד יפה, שרוד הרס שלא בעט בזמן, וגם היה ניסיון פתיחת רגליים של הקפיטן, שלא רע, יחסית לעובדה שלא עברנו את החצי יותר מדיי. מקווה לראות את רוביניו מתחיל התקפות יותר ויוזם. הבישול של סיסיניו מאוד שימח אותי. תנועה נכונה באגף והרמה מושלמת, הוא לא איבד את הטאץ'. רוד כבר עם 25 שערים בכל המסגרות. אין ראוי ממנו לתואר הפיציצ'י בספרד וחסרים לו שני שערים. דיוויד בקהאם בעיקר נלחם. אני לא מרוצה מהעובדה שלטעמי אנחנו מאבדים את הכדור מהר מדיי. סיסיניו טוב וצריך לעלות יותר להתקפה, אותו דבר מיגל טורס.

* עריכה: הנה השלישי, המשחק גמור. שער מדהים של רוד. הוא בהחלט מספק את הסחורה אריאל, 18 שערי ליגה ו26 בכל המסגרות! הוא הסתגל מהר מאוד לקבוצה והוא שחקן ההתקפה הטוב ביותר שלנו ללא ספק. עוד שער אחד והוא גם פיצ'יצ'י בינתיים ומשתווה לקאנוטה ודייגו מיליטו.

* לפני כן ברצלונה יכלה להבקיע לפחות שלושה שערים, כולל החמצה מזעזעת של מסי אחרי מהלך נהדר של אטו, בדיוק דקה לפני ההחמצה הגדולה. בסופו של דבר המזל הולך עם הטובים ואם לבאנטה הייתה משיגה נקודה זה היה שוד לאור היום. ברצלונה צריכה להיות מודאגת מההחמצות הרבות שלה בתקופה האחרונה. ברצלונה השנה מתעקשת לעשות הרבה פעמים את הכל קשה יותר. בשנה שעברה המשחק הזה היה נגמר באמצע המחצית השנייה עם השני, שלישי ואולי הרביעי של ברצלונה, אבל השנה זה לא קורה ככה. זה היה גם נגד סוסיאדד שברסה ניצחה רק 1-0 עם הצלה נהדרת של וואלדז בדקה האחרונה, אותה לבאנטה הענישה את ברצלונה בסיבוב הקודם על כך שברצלונה לא הגדילה את ההיתרון שהיה לה והחמיצה.

* זה היה ממש בדקה האחרונה של המשחק כאשר לבאנטה כבר הפסידה למעשה. השופט ריחם עלייה וזהו, אם זה היה קורה בשלב אחר במשחק אני בטוח שעל העבירה הבוטה היה נשלף כרטיס אדום.

11. Raulito Madridista

40 דקות של גראבץ' טיים מאז השער הנהדר של רוד, השער ה-26 שלו העונה, רוד ואן ניסטלרוי פשוט שחקן מדהים. אני לא רוצה לחשוב איפה היינו בלעדיו, ללא ספק אחד החלוצים הטובים ביותר בעולם. לא אהבתי את הירידה שלנו לבונקר והגיע לאתלטיק בילבאו לכבוש שער בעקבות הלחץ שהפעילה עלינו. אני מודאג לקראת המשחק הקרוב נגד סביליה, כי היכולת שלנו היום לא הייתה טובה לטעמי למרות הארבעה שערים. בנוסף, בקהאם ייחסר לנו נגד סביליה לפי מה שהבנתי בכלל הכרטיס הצהוב שספג(על מה?).
    בילבאו קבוצה בלי יותר מדיי כדורגל פרט לייסטה. הם משחקים בעיקר עם לחימה ועם הלב ובועטים את הכדור קדימה, ומה שיהיה, יהיה. חוסר מזל להיגואין היום שלא הצליח להבקיע ויכולת לא טובה של רוביניו היום, נגד סביליה חייבים אותו טוב יותר. שמחתי שגוטי היה חד במהלך(התקפה מתפרצת נהדרת שכל בילבאו הייתה למעלה ומסירה מעולה של ראול שלפחות בישל) שלו מול השוער, וכבש באלגנטיות. אני הייתי מעלה את גוטי בהרכב נגד סביליה, הוא חשוב מאוד, אפילו את ראול באגף הייתי מציב. ההגנה לא הייתה מספיק טובה היום, וסביליה תדע לנצל את המצבים הללו שלא כמו בילבאו. מיגל טורס, קנבארו, ראמוס וסיסיניו היו טובים, אבל בכל זאת איקר עבד היום יותר מדיי לדעתי.
    שמח שכבשנו ארבעה שערים, בפעם הבודדת העונה בליגה פרט לרביעייה ללבאנטה וששמרנו על סטטוס בצמרת. חייבים לנצח את סביליה בבית אחרת הניצחון הזה לא שווה כלום.

http://www.marca.com/elementosPortada/fotosPortada/2007/04/29/cannavaro290407.Xxx

ניצחון חמישי רצוף בששת המחזורים האחרונים.

12. Wave Member

רוד ואן ניסטלרוי http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
    איזה מחמיצן היגואין מה הסיפור איתו לא מסוגל להבקיע?
    בקהאם ייחסר מול סביליה

13. Riki Member

מתה על התימצות שלך בן אדם.
    http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx

אני לא מבינה מה קורה לבלמים איטלקים בריאל, זה פשוט טרגדיה יוונית אחת גדולה.
    הבעיה עם קנבארו שקשה לכעוס עליו, הוא פשוט יפה מידי http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx

משחק טוב, קצב טוב, תיאום טוב !! שוטף מהנה ועדיין, מול קבוצה חלשה, אבל מה זה משנה... יש הכנה טובה לקראת סביליה.
    היגואין שחקן מצוין, קצת לא הולך לא בקטע של ההבקעה עצמה, אבל מכל בחינה אחרת הוא מעולה.
    אני בטוחה שזה ישתחרר, סתם תקופה כזאת שתוקפת אותו אולי לחץ... לא יודעת.

וגוטי בהחלט יפתח במשחק הבא, לעומת זאת בקס יחסר לי... ומזה לכל הרוחות החימצון הזוועתי הזה ?

14. Mehmet Member

מחזור שלא משנה הרבה בליגה.

כל הצמרת ניצחה, וכל התחתית הפסידה למעט בטיס שחילצה תיקו ושיפרה עמדות.

מה שכן, לבנטה עברה את סלטה, רק כי הפסידה בהפרש קטן יותר ועכשיו סלטה מתחת לקו האדום...

15. Barcik Member

משחק איום.ברצלונה רגילה לקבוצות קטנות בבונקר בקאמפ נואו, אבל האמת היא שבמחצית השנייה שחקני לבאנטה לא הגנו כלל. מנגד, גם בהתקפה הם לא הציגו דבר. זו הייתה קבוצה קלה, שנתנה לבארסה לשחק את המשחק הנוח לה ואפילו לא כיסחה באופן קיצוני ומוגזם. איך יתכן שמשחק כזה ילך כל כך קשה? ההחמצות היו פשוט מזעזעות, הדגמה של איך לא לקחת אליפות. עשיתם את הדרך הקשה, הגעתם עד לשוער, שימו גול. במקום זאת, השחקנים בעטו כמו סטיבי וונדר במקרה הטוב וסטיבן הוקינג במקרה הרע. אין מקום לרשלנות כזו. אפילו אם לתת הנחה לאטו בגלל שהוא לא חד וסתם עקום (למרות שאפילו לא מול השער הוא שיחק באופן חסר מחשבה), אי-אפשר להסביר את ההחמצות של מסי, שאבי, דקו ובעיקר רונאלדיניו בשום דבר פרט לחוסר דריכות וזלזול. שבוע שני ברציפות שכל הפינה הקרובה פתוחה לרוני והוא נותן שטוחה אלגנטית לצד השני. זה נחמד, זה יפה, אבל ככה מפסידים אליפות. משחק פשוט מטומטם של הקבוצה. למה לעשות סתם את החיים קשים? ואלו לא היו רק החמצות. עשרות התקפות נרשפו לשווא בגלל כדרור מיותר, עצירת כדור רעה או סתם חוסר עירנות. לא חבל ליפול על שטויות כאלה? ההחמצה של ריגה בסיום הייתה רגע מטורף. מכת ברק פתאומית, שוק מנטלי, רעד ביצים דרגה 7 בסולם ריכטר. יש בכך ריגוש רב, שכן בשביל לשרוד רגעים כאלה חיים אוהדים; אבל בלייאט, למה להגיע בכלל למצב הזה?
    כמו במהלך כל החודש, כמעט כל השחקנים דישדשו בבינוניות. דקו סיים רצף משחקים נאה עם תצוגת אפתיות, כנ"ל שאבי ואינייסטה. רונאלדיניו ואטו זוג מטומטמים, מסי כישף במשך כמה דקות אבל הוא מושפע לרעה מההפקרות המנטלית סביבו. זאמברוטה במשחק איום ונורא. ג'יו, תוראם, אולגר וואלדז היו בסדר, אבל השחקן הטוב באמת היחידי שוב היה קרלס פויול. כרגע, שחקן העונה.

במהלך המשחק שלנו אמרתי לארתור שהנה אנחנו מתחרים מולם על תואר "הקבוצה הגדולה הגרועה בספרד". אחרי מחצית של מדריד הבנתי שאפשר לפרוש, זה משקל נוצה מול 150+ ק"ג. בילבאו ישבו על מדריד והחמיצו באופן מגוחך, החזירים שיחקו כמו לבאנטה והבקיעו (כמה אני שונא את ראמוס, אלוהים). במחצית השנייה הם כבר שיחקו כדורגל, אבל זה היה בעיקר גארבאג' טיים.

פרט תאורטי ומעניין: אם ברצלונה מנצחת בשבוע הבא באנואטה בעוד סביליה ומדריד נפרדות בתיקו, ברצלונה מחזיקה ביתרון "דוגרי" של 3.5 על שתיהן - כלומר, עם הפריבילגיה להפסיד משחק אחד עד סוף העונה.

אין לכך חשיבות, משום שבסוף העונה שווין נקודות ישבר לפי המפגשים הישירים בין הקבוצות (כולל שערי חוץ). המשחק הראשון בין הקבוצות, אותו אירחה לבאנטה, נגמר בתיקו 1-1. בעוד 2 מחזורים הן נפגשות ראש בראש.
    בכל אופן, "אפקט סטויצ'קוב" נמחק כבר. נראה לי שסיכויי ההצלחה של מאמן במשחקו הראשון בקבוצה עוברים את ה- 80%.