אחלה משחק היה אתמול בין אתלטי לסיביליה, אני לא ממהר להגיד שהנצחון הזה של סיביליה יחזיר אותה ליכולת של 2006 ושהיא תמשיך באותה יכולת. ראינו את סיביליה מנצחת את לבאנטה 4-2 במשחק מצוין ואחרי זה ממשיכה לשחק רע ולהתרחק מהצמרת. המשחק הזה גם החזיר את הבטחון לקאנוטה שכבש פעמים והוא בדרך לזכייה ראשונה בקריירה בתואר הפיצ'יצ'י או איך שלא אומרים את זה כשהוא מוביל בשתי שערים על רונאלדיניו. הנצחון הזה משווה את מספר הנקודות של סיביליה לזה של בארסה והמאבק על האליפות נראה פתוח מתמיד. אלטי כנראה תמשיך לחלום על מקום בליגת האלופות בשנה הבאה, ביכולת הנוכחית יש לפחות 5 קבוצות שעולות עליה ביכולת שלהן כמו בארסה, ריאל, סיביליה, סראגוסה וולנסיה. עכשיו הם צריכים להאבק על מקום בשנה הבאה בגביע אופ"א למרות שעל הנייר הכל פתוח והם יכולים לתפוס את המקום ה-4 המוביל לליגת האלופות אבל שוב אני לא חושב שהיא תצליח. ראסינג מנצחת את חימנאסטיק 4-1 , אמנם חימנאסטיק הם לא קבוצה גדולה בלשון המעטה, אבל כל הכבוד לראסינג סאנטנדר שכל שנה מצליחה להמנע ממאבקי התחתית ולתפוס מקום טוב באמצע והשנה הם גם עושים את זה תוך כדי משחקים טובים ומהנים. סוף סוף ראינו את סלטה מנצחת, אם אני לא טועה סלטה לא נצחה כבר 8 משחקים ברציפות ואתמול הם ניצחו דווקא את אוסאסונה החזקה בחוץ 1-0 משער של ביאנו הברזילאי כבר אחרי 2 דקות. סלטה גם הצליחה לשמור יפה על התוצאה שנשארה ב-10 שחקנים לקראת סוף המחצית הראשונה כשקאנוביו קיבל כרטיס אדום. כמה מילים גל על הנצחון המרשים של אספניול על מאיורקה, אספניול נראת טוב מאוד והיא קבוצה שמאוד כיף לראות אותה. משחקת פתוח מאוד התקפי, יש לה חלק קדמי מצוין עם שחקנים כמו דה לה-פנייה, גארסיה, פאנדיאני, ראול טאמודו. הנצחון הזה מעלה את אספניול למקום ה-9 ללא ספק אחת העונות הטובות של אספניול. *דור, לא קאנוביו מצא את הרשת אלא ביאנו.
כמה מסקנות והארות שלי מהמשחק אתמול: 1. יש לי כבוד מחודש לאנגולו. ישבתי והבנתי שאם לא הוא אז חואקין, ובאמת שאני לא רוצה לחשוב איפה היו ולנסיה בלי אנגולו ואם חואקין. הבטיקו פשוט לא פוגע, באחת התופעות היותר לא מוסברות שזכורות לי בכדורגל. גם אתמול(לא שהיה לו יותר מדי זמן, אבל בכל זאת) הרבה הוא לא עשה, בעוד שאנגולו עם שער ובישול, הפיק יותר ב15 דקות ממה שחואקין הפיק ב21 משחקים. וכמו שאמרתי אתמול, אנגולו היה האיש המצטיין של ולנסיה. 2. אד'מילסון היה פנטסטי בשנה שעברה כקשר אחורי(ביחוד בצמד המשחקים מול מילאן) והיה אחד הברגים הטקטיים המרכזיים של רייקארד. אולי זו הפציעה שהוא עבר בקיץ, אולי זו הירידה הכללית של ברצלונה השנה, אבל אתמול הבנתי למה בוריס מקלל אותו כבר חודש וחצי. סטטי,אדיש,לא מרוכז,אינספור טעויות,משחק עלוב. לקראת ליברפול מארקז, תוראם, או אפילו פרסס חייבים לחזור לשם. נכון שקראוץ' הוא לא וייה ובלאמי הוא אפילו לא טאבאנו, אבל האד'מילסון לא פוגע והוא מהווה סכנה חמורה לקטלונים. 3.בארסה אתמול הייתה פשוט נאיבית ולא יעילה ברמות אדירות. קישור חסר כישרון וחסר יכולת להניע כדור כמו אלבלדה והבלם המוסט מרצ'נה, שהחזיק 30% מהזמן בכדור, אבל עדין הניב יותר מהקישור היצירתי והמוכשר הרבה יותר של בארסה שהזחיק פי שתיים בכדור. נכון, סטטיסטיקה הרבה לא אומרת, אבל מקבוצה עם יכולות התקפיות כמו ברצלונה ציפיתי להרבה יותר, ביחוד לאור היריבה שהעמידה קישור כל כך לא יצירתי. 4.לא מסקנה אל סתם תהייה כללית. שמישהו יסביר לי מה אוהדי ולנסיה רצו מאולגר המסכן? מה להם וללאומנות שלו? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/ph34r.Xxx
בקשר לאדמילסון זאת עוד שגיא שלרייקארד, כל העונה אדמילסון לא טוב בעמדת הבלם. נכון שזאת העמדה הטבעית שלו אבל רייקארד כבר ראה שהוא משחק שם קטסטרופה, אבל הוא עדיין מתעקש לפתוח עם אדמילסון כבלם. ברור שגם לאדמילסון יש חלק בזה, שחקן צריך לדעת לשחק בכל עמדה במיוחד שזאת העמדה המקורית שלו, אבל שוב פעם לרייקארד יש חלק גדול בזה. שון כבר ציין שאדמילסון שנה שעברה היה מצוין והיה אחת הפתעות הנעימות של בארסה בשנה שעברה, איך שהוא שיתק את קאקא באותם משחקים נגד מילאן...
מישהו חוץ ממני ראה את המשחק? אני ראיתי עליונות מוחלטת של שחקני ההגנה שלנו באחד על אחד, נאבאס התברר כפלופ, שום כידרור שלו לא עבד נגד פרנייה, קנוטה שחקן מאוד מאוד מוגבל. לא בראש, אחרת הוא לא היה מגיע להזדמנויות, אבל הוא לא מסוגל ליצור הזדמנות. סביליה בפירוש לא מועמדת לאליפות עם כל הכבוד לחואנדה ראמוס, הוא כנראה הכוכב בקבוצה הזאת. ובאטלטיקו אולי המאמן זאת החוליה החלשה. חוסר ריכוז וחוסר תיאום בהגנה, חוסר אירגון בהתקפה וכמו שאמרתי מבחינת הסגל אטלטיקו הייתה עדיפה אתמול.
אל תתפוס על זה טרמפ , סביליה ביציאה מהמשבר . בתחילת העונה בטוח שהיא לא הייתה מתקשה כמו אתמול (לפי דברייך) , ואז זה נגמר ב3-1 כשסביליה מתקשה אז זה אומר שאתה צריך לדאוג לגבי קבוצתך
דני, שוב השינאה שלך לסביליה משפיעה על התגובות שלך, קנוטה שחקן מוגבל, אז מה נגיד על טורס(אחד הפלופים הגדולים באירופה)? קנוטה ב-24 מחזורים כבש יותר מאשר טורס כובש בעונה שלמה. סביליה קבוצה הרבה יותר טובה מאתלטיקו, והיא בהחלט מועמדת לאליפות(אותו נקודות עם בארסה, איך לא מועמדת לאליפות?)
אני ראיתי את המשחק בפוגי דיו (מודה, לא תשומת לב מלאה) ואתה מגזים. אמנם לא ראיתי את המחצית הראשונה בה נוצר היתרון, אבל בשנייה אתלטיקו לא נראתה קרובה לשער. בדקות המתות שתי הקבוצות היו שוות בכוחן, אבל ההבדל הוא שסביליה ידעה לתת את הגולים. קאנוטה חרא של שחקן, אבל אי-אפשר להתכחש לכך שהוא תפס עונה מוצלחת. להבדיל מטורס שמנסה להשפיע על המשחק אבל לא מצליח. בכל פעם שאני רואה אותו נדמה לי שהוא החמיץ את הרכבת, והאיחור בלעזוב את אתלטיקו עלה לו בקריירה גדולה הרבה יותר. נדמה לי שסביליה תמשיך בקצב הנוכחי שלה - שזה מקום 3-4 בסיום העונה. אם ברצלונה, ולנסיה או ריאל מדריד יצליחו כבר לעשות את הפריצה הקדימה האנדלוסים ישארו מאחור.
עם סביליה מנצחת את ברצלונה בפיחואן, לפי דעתי ולפי סדר המשחקים שלה- היא אלופה. ריאל מדריד פשוט לא טובה מספיק, ולנסיה תצטרך לעוף מליגת האלופות כדאי להיות אלופה.
אתמול סביליה הייתה טובה יותר בגלל שהיא מאומנת יותר טוב. עם תשווה שחקן שחקן ותהיה מודע עד כמה אלבס קוף מלוכלך, תודה שאטלטיקו אמורה להיות מעל סביליה בטבלה. השנאה שלי זה לא משהו יוצא דופן, מדובר בקבוצה השנואה ביותר על הספרדים. וסביליה ממשיכה לעבוד על זה: אתמול אוטובוס של אטלטיקו הותקף באבנים כאשר הביא לאיצטדיון אנשי לוגיסטיקה. בשביל להביא אחרי זה את השחקנים באטלטיקו נאלצו לחפש אוטובוס חלופי. לגבי ההשוואה בין טורס לקנוטה: בוריס מגזים, אבל כל מי שרואה את המשחקים ולא את התקצירים בלבד, יודע מי משניהם פלופ. אני הייתי מעדיף לקחת מטורס את סרט הקפטן ואת הפנדלים ולהעבירם ללוקסאן. טורס צעיר מדי בשביל כל זה. זה עשוי להוריד את הלחץ ואז טורס ייראה חד כמו אגוארו.
אני לא מסכים שהבעיה של אתלטיקו היא במאמן, כי אף אחד לא ציפה ממנו לגדולות העונה, והשנה היא רק שנה אחת בבנייה שלו שאת תוצאותיה או שנראה או שלא נראה בשנים הבאות, אבל אני מסכים שהוא היה האשם בהפסד אתמול. למה לעזעזל הוא עלה עם 4-3-3 מול הקישור המצוין של סביליה והכוח האדיר שלהם באגפים? לא רק שהשיטה לא הוכיחה את עצמה בצורה אידיאלית בפעמים הקודמות, במשחק אתמול היא פשוט הרסה את אתלטי. בענין טורס, זו סוגיה בפני עצמה. האיש פשוט לא פוגע, לא עושה את הפריצה שלו, ואני בטוח שאלמלא הוא היה שחקן רכש שמגיע לאתלטי, התקשורת כבר מזמן הייתה משפדת אותו והמילה פלופ הייתה נשמעת ברקע. הוא משקיע,נלחם ומנסה, אבל חלוץ צריך לדב בתרומה התקפית ובזה טורס נכשל.