Jornada 23:חם במסטאייה,2 שערים,2אדומים ונצחון לצ'ה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Pipe, ‏16/2/07.

1. נעם Member

חחחחחחח השתיק אותך...
    באמת שלמרות כל הדברים האחרים בהם רונלדיניו ירד מעונה שעברה (מהירות, טכניקה, בעיטות וכו') הוא השתפר פלאים בבעיטות חופשיות...(מי כמוני יודע ראיתי את זה מהאיצטדיון עצמו בקאמפ נואו)

2. XabiAlonso Member

כולה בהפרש שערים אז אין לך ממה להתלהב יותר מדי.
    את הכסף לא סופרים במדרגות.

אהה, וכמובן אני שולח את ברכותיי לולנסיה שהמתיקה לנו את השבוע.

שימו לב גם לראסינג שמביסה היום את נאסטיק (לא חכומה גדולה אמנם..) 1-4 ולדעתי היא תאבק חזק על כרטיס לאירופה בסוף העונה.

יאללה זיגיץ'!!

3. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא השתיק אותי , אם תשים לב בהמשך רשום למרות הגול .

4. נעם Member

צא גבר ותודה שערכת את זה אחרי הגול

5. Quique_Flores Member

נכון, אבל אל תשכח שלכם בשבוע הבא יש משחק בקלדרון בעוד שלנו יש משחק חוץ מול נאסטיק שאני מקווה שלא נצליח להיות כל כך גרועים במשחקי חוץ בשביל לא לנצח אותו

6. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא ערכתי אחרי הגול , מה שערכתי זה היה השורה האחרונה לברוכיאן .

ולמרות הגול , רונאלדיניו לא בועט בעיטות חופשיות מספר 1 בברצלונה , יש את דקו וצ'אבי לפניו

7. XabiAlonso Member

ובינתיים, לקראת סיום המחצית בסאנצ'ז פיחואן, סביליה מוליכה 0-2 על אתלטיקו ( http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx ) משערים של דניאל אלבס ופרדי קאנוטה.
    אם סביליה תשכיל לשמור על התוצאה היא תיצמד לבארסה בראש הטבלה.

8. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

כל כך חבל על ההפסד הזה. ריאל מועדת פעם אחר פעם וחבל מאוד מאוד שאנחנו לא מנצלים זאת. מצד שני, עם כזאת יכולת של ריאל אנחנו לוקחים אליפות בהליכה.
    מילה טובה מגיעה כמובן לולנסיה שאחרי שהפסידה לחטאפה והיה נראה שהקבוצה הרימה ידיים, היא מנצחת את ברסה ושוב נותנת תקווה לאוהדיה.

9. XabiAlonso Member

יש עוד קבוצות בצמרת הליגה חוץ מריאל, שכחת?
    השמות סביליה, ולנסיה ואתלטיקו מדריד (בעצם תשכח מאתלטיקו http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx ) אומרים לך משהו?

10. Spanish Weapon Member

אני באמת לא מבין מה רייקארד חשב לעצמו כשהוא פתח במשחק מול קבוצה כמו ולנסיה עם גודי בחוד.
    אבל לא, לא גודי היא הבעיה של בארסה היום , הבעיה היא הרובוטיות והמכניות המגעילה במשחק של בארסה.
    טקטיקה טקטיקה אבל עד גבול מסויים , השחקנים שיחקו על slow motion במחצית הראשונה ועד ספיגת השער של אנחולו שקצת העיר אותם אבל עד שהם הבינו מה נפל עליהם הם קיבלו את השני מסילבה.

המשחק הזה צריך להעיר את כל המערכת לקראת החודש-חודש וחצי הסופר חשובים שמחכים לנו עם שני משחקים סופר-קשים מול בניטז וליברפול והסופר קלאסיקו.

מסי הוכיח היום כמה הוא היה חסר לבארסה בתקופה שהוא היה פצוע, כמה להט וכריזמה יש לשחקן הזה, תודה לאל שהוא חזר.

יום רביעי אני בתקווה לראות חוד של רונאלדיניו , אטו ומסי כמו בימים הטובים , רייקארד וודאי הבין היום שגודי בחוד זה פשוט לא זה.

11. Dimitar Berbatov Member

איזה משחק היה היום במסטאייה, לא זכור לי משחק שכל-כך נהנתי ממנו העונה. בשער השני של סילבה כל-כך שמחתי.
    מחצית ראשונה חלשה מאוד, מלבד ההזדמנות של גודיונסן מול השוער אחרי פעולת הכנה יוצאת מן הכלל של איינסטה לא ראינו כלום מבארסה שהעדיפה למסור כדורי רוחב סתמיים ובעיקר לשמור על התוצאה המכבודת 0-0 במסטאייה. גם ולנסיה היתה חלשה מאוד במחצית הראשונה, לא הגיע כמעט למצבים, אבל יאמר לזכות שיצאה להתקפה היה היתה מהירה וטובה בניגוד לבארסה האיטית והחלשה.
    במחצית השניייה פתיחה משוגעת של ולנסיה. ראינו את ולנסיה מאוד מהירה וחדה ליד השער. מסירה נהדרת של דויד וייה לאנגולו בשער, איפה היתה ההגנה של בארסה? עדו הוכחה לכך שאדמילסון לא בלם!
    בארסה המשיכה ביכולת החלשה, נקודת האור היחידה שלה היא לאו מסי שעשה כמה מהלכים משותפים יפים מאוד עם רונאלדיניו. הסלאלום שלו שנגמר במסירה לא טובה היה נהדר. מסי לאט לאט חוזר לעצמו, עדיין הוא לא בכושר משחק מלא והבעיטה שלו עדיין לא מספיק חזקה וטובה, אבל הוא חוזר לעצמו.
    דרך-אגב רונאלדיניו היא צריך לקבל היום אדום, לפחות 2 פעמים במהלך המשחק הוא הביא מרפק לשחקן ולנסיה בפעם הראשונה השופט ויתר, בפעם השנייה הוא קיבל צהוב.

בקיצור נצחון מוצדק ביותר לעטלפים שמעלה אותם למקום ה-3 על חשבון ריאל מדריד ונותן לסיביליה הזדמנות להשתוות לבארסה בפסגה, בנתיים הם בדרך הנכונה 2-0 על אתלטי המחצית משערים של אלאבס וקאנוטה.

אה והראל, קודם כל השם שלי זה יניב וזה לכל אלה שקוראים לי ברוכיאן, אם כל הכבוד ברוכיאן יש רק אחד http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx ובקשר למסי ורונאלדיניו, גם בדיון של בארסה תקנתי את עצמי, לדעתי רונאלדיניו יפריע לפריצה של מסי, הלוואי ואני יתבדה. ולא צריך לעשות יותר מדיי מכמה מהלכים יפים בג'ראבג טיים.

12. Bensh Member

באמת שלא מובן לי מה ניסה רייקארד להשיג בחילוף של מסי עם גודיונסן. מערך נטול חלוצים?

13. Barcik Member

כנראה שסמואל אטו צריך לשחק את כל הדקות אשר נותרו עד לסיום העונה (אולי אפילו יקח את הפיצ'יצ'י). ברצלונה החזיקה את המשחק הזה איפה שרצת אותו, אבל שוב חוסר המחץ הזה. גודיונסן אפילו לא היה באחד מהמשחקים הגרועים לגמרי שלו, אך הוא פשוט לא מספיק טוב. מחצית השעה הראשונה הייתה פשוט מצויינת. ברצלונה שלטה לחלוטין במשחק, החזיקה את הכדור בשטח החשוב, מצאה פירצות אבל ללא גולר של ממש, רונאלדיניו רחוק מהשער והצטרפות מספקת של קשרים קשה למצוא את הרשת. ועדיין, זה היה משחק טוב ומהנה, עם הנעת כדור יפה ותכליתית. נדב יעקבי מוזמן לעבור לפרשן גולף. ככה ברצלונה משחקת כבר 100 שנים, וזהו הסגנון התמידי. מסירות קצרות, עוד מסירות קצרות, ואז עוד קצת מסירות קצרות. כשזה קורה במחצית המגרש של ולנסיה, כמו שהיה במשך כמעט כל המחצית הראשונה, אין בכך שום דבר רע. חבל שלקראת סיום המחצית איבדה ברצלונה את המומנטום, ויחד איתו גם את הפוקוס בהנעת הכדור. עם הירידה להפסקה, זה כבר הפך להתמסרויות רוחב סתמיות. ככה נפתחה גם המחצית השנייה. בסופו של דבר, בארסה יצאה פראיירית. היא החזיקה את המשחק ביד, אבל הורדת הרגל מהדוושה הייתה צעד אסור. לא במסטאייה, לא מול ולנסיה.
    בטח ובטח לא עם פצצת זמן מתקתקת במרכז ההגנה. מחקרים מדעיים מוכיחים: אדמילסון כבלם = שער למשחק על אחריותו. אז אחרי צמד משחקים בהם הוא יצא נקי (ובאחרון עוד יכל לעשות 4 טעויות ועדיין היינו מבקיעים יותר), הוא החליט להחזיר היום עם אקסטרה. אני לא יודע מי הוא אותו מאמן נוער ברזילאי שהסתכל בבחור הצנום והחליט כי הוא מתאים להיות שחקן הגנה, אך יש לפטרו מיד. מדובר אולי בשחקן הכי רך בסגל של ברצלונה, אחד שלידו אינייסטה לוחם שייטת וסביולה רוצח שכיר. איך אפשר להפוך אחד כזה לשחקן הגנה? מלכתחילה, דוד וייה לא היה צריך להסתובב עם הכדור לעבר השער, לפחות בלי עבירה. אבל הברזילאי מעדיף לרוץ בנחת מאשר לדפוק ריצת אמוק. לאחר מכן, כל בלם מתחיל יודע כי ברגע שחלוץ עם הכדור נכנס עם הפנים לרחבה, הוא שולט במצב. מן הסתם, זה לא מפריע לאדמילסון להתמיד בשמירה אזורית רופפת. לסיום, בתוך הרחבה ניצב הברזילאי כמו עמוד, סוגר את זווית הבעיטה לשער ומספק תפאורה נפלאה למסירת הרוחב. אפס!!!!!!!!!!
    שתי דקות מאוחר יותר הוא מאבד כדור בחצי שלו, ולמרות ששחקני ברצלונה מתעופפים ברחבה כדי להעיף את הכדור די לו בריצה קלה ונינוחה אחורנית. אפס, אפס, אפס!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    כל שנותר לקוות הוא שהתצוגה הזו מגיעה בזמן כדי למנוע מאדמילסון לעשות נזק בלתי הפיך בליגת האלופות. אני שמח שרייקארד החליף דווקא אותו, ומקווה שירד מהר מאוד מקונספציית אדמילסון הבלם. אחרת, רייקארד כנראה מסומם יותר מאשר הוא נראה.
    והוא מאוד מסומם. לפחות 15 פעם העונה ראינו את המערך נטול החלוץ פרופר, ואני חושב שמדובר במדגם מספיק מייצג כדי לקבוע שזה לא עובד. חלאס ללכת ראש בקיר. חוץ מזה, האם באמת יתכן שרייקארד לא מבין שג'יולי שחקן גמור? אי-אפשר להיות עיוור כל כך. הוא סתם דוגל יתר על המידה בשיתוף כל השחקנים ששמם הוא לא אזקרו או סביולה.

מבעד לכל הרטינות הללו, זה עדיין משחק שהיינו צריכים לנצח. זאמברוטה היה טוב מאוד (למרות שיש לו חלק בשערים), גם פויול שעשה עבודה נפלאה על וייה. מארקז ממשיך להראות כמה יכול לתרום קשר אחורי שמסוגל לשחק התקפה, ודילמת מיקומו הנכון תמשך עד שיהיה לברצלונה שניים כמוהו. כל הקשרים היו טובים, ואני שמח לראות שדקו ושאבי שומרים על רמה אחידה וטובה כבר למעלה מחודש.
    אהבתי גם את המשחק תחת פיגור, או ליתר דיוק את הגישה. השחקנים אמנם שיחקו הרבה יותר מהר, אך זה עדיין היה המשחק הברסאי הנכון (פחות או יותר). תענוג לראות את מסי, אפילו שהוא עדיין חלוד והרבה ללכת עם הראש בקיר. מעולם לא ראיתי שחקן צעיר דומיננטי כל כך - הוא לוקח את המשחק אל עצמו וגורם לדברים לקרות. רק שיתן כבר עונה שלמה, רבאק!
    רונאלדיניו היה חביב במחצית הראשונה, אך יכל לעשות יותר לפי דעתי עם החופש שקיבל. להבדיל ממה שעושה כל מגן היום מיגל לא לחץ אותו מיידית מאחור עם קבלת הכדור, והיו לא כמה הזדמנויות לכדרורים שהוא לא ניצל. במחצית השנייה הוא כבר היה הרבה פחות טוב, בעיקר בגלל המיקום.
    חשבת שאני אסיים בלי נאצה למפגר? מה פתאום. הגול שלו היה יפה ונחמד, אבל משהו כמו 8 דקות לפני זה היה לו את אותו המצב בדיוק. במקום להשלים עם המציאות על אי-יכולתו לפגוע במסובבת מטווח כזה, הוא מן הסתם מנסה שוב ופוגע בחומה. את הבעיטה שהייתה אמורה לבוא בזמן בו היא באמת יכלה לעזור הוא שמור עמוק לתוספת הזמן.
    בכל זאת, מהמשחק הזה אני יוצא עם הערכה חדשה לרונאלדיניו. האופן בו הוא רץ להגן על מסי היה מעורר הערצה. פשוט מלך! אגב, שמח מאוד שמסי המשיך עם המהלך. נמאס לי משחקנים שנופלים באמצע התקפה מסוכנת ומצפים שהיא תעצר.

לסיום - איטורלדה שמוק.

14. riquelme1 Member

ולנסיה מתקשה להניע כדור, בגלל שבקישור שלה משחקים העילוי אלבלדה, ומרצ'נה, לא שחקנים שיודעים להחזיק כדור, אלבלדה די השתפר בזה בזמן האחרון, אבל מרצ'נה(איזה כדור לאנגולו בגול של סילבה) הוא בכלל בלם שהוסט לקישור, בגלל הפציעות של אדו ובארחה.

שולנסיה שיחקה עם אדו בתחילת העונה ביחד עם אלבלדה, היא היית מחזיקה בכדור ברוב המשחקים שלה, בגלל זה ולנסיה הולכת חזק מאוד על ראול גארסיה בעונה הבאה- שחקן שיודע להניע כדור, ויודע גם לעשות הגנה, לדעתי הוא יכול להיות היורש של בארחה בשיאו.

--------------------------------------------------------------------

כמה פנדלים טורס יצטרף להחטיא עד שבאתלטיקו יפסיקו לתת לו לבעוט?

משחק טוב היה אתמול בפיחואן, סביליה פתחה את המשחק ונראתה כמו בסוף שנת 2006, בדקה ה-38' קיבלה אדום, ואתלטי שלטה במשחק, אבל כמו ברצלונה אתמול הייית חסרת תכלס, קאנוטה גמר את המשחק כאשר קבע 3-0.

ראסינג סאנטנדר עם רבייעיה לרשתה של חימנאסטיק, בהחלט הקבוצה הכי אטרקטיבית של סאנטנדר שזכורה לי.

15. Jose Mourinho Member

כמה שערים כבר רונאלדיניו הבקיע העונה בבעיטות חופשיות? לא יאומן כמה שהאחוזים שלו השתפרו בתחום הזה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx