God Didn't Save Our Gracious Queen

הנושא בפורום 'מונדיאל 2010' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏24/5/10.

1. gonzo18 Member

יש רק מאמן אחד בעולם שאני רואה אותו לוקח את אנגליה לגבהים הרבה יותר גדולים והוא נמצא עכשיו בריאל מדריד. מוריניו הוכיח בעבר שהוא מסוגל לקחת קבוצות עם סגל נחות(בהשוואה לקבוצות אחרות) ולהוביל אותן להשגים. אבל גם איתו לא הייתי חולם אפילו על גביע בשנים הבאות.

חשבתי קאפלו יצליח להתגבר על התחלואים היחסיים בעמדת הקשר האחורי,השוער,המגן הימני,הקשר השמאלי והחלוץ ליד רוני אבל כאשר שחקני מפתח של אנגליה בדמות רוני,קצת למאפרד, ג'רארד וטרי לא הופיעו לטורניר הזה המשימה של קאפלו היתה בלתי אפשרית. אני חושב גם שגרארד וטרי הרבה מעבר לשיא. בשיאם הם היו מהטובים בעולם בתפקידים שלהם והיום ממש לא.

כול מי שמאשים את השחקנים האנגלים שלא נלחמו טועה ובגדול. כול שחקן באנגליה נתן את המקסימום שהוא יכול,הכדורגל (והמלחמה) שהם שיחקו מה2-0 ועד ה3-1 של גרמניה היה הטוב ביותר שראיתי מאנגליה המון זמן. זה פשוט לא הספיק,הם לא מספיק טובים.

נערך לאחרונה ב: ‏28/6/10
  2. ManUtd Fan Member

בקהאם, למרות שגם כשהוא לא משחק נראה שהכי אכפת לו, ישר למשרת האימון לדעתי זה מוגזם וכבר נתנו כאן את הסיבות, אבל הוא כן צריך להיות חלק מהצוות המקצועי בנבחרת ואולי אף עוזר מאמן.
    אני לא יודע אם עוזר מאמן של קאפלו (אני עדיין לא סגור על עצמי אם הוא צריך להישאר או לא, הדילמה היא קשה מאוד) או של מישהו אחר. בכל אופן, קאפלו אמר שהוא לא יתפטר. נראה.

זה הספיק, השופט פשוט התעלם מזה.
    זה לא משנה את העובדה שחייבים לעשות בנבחרת הזאת מהפכה.

3. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אפשר לחשוב שלקאפלו לא היו באופציות שוער(הארט), קשר שמאלי(ג'ונסון, יאנג), חלוץ ליד רוני(קראוץ', דפו, אגבונלאהור, זאמורה, קול) ומגן ימני(ריצ'רדס) אבל הוא העדיף אופציות פחות טובות, גם אתמול למרות שבואטנג לא מגן שמאלי ועם רגל ימין חזקה הוא העדיף את מילנר על פני לנון.

4. The_Arsenal Member

בדיוק. להפריד את בקהאם מהנבחרת זה יהיה פשע. אני לא יודע אם אפשר להעיף את סטיוארט פירס כדי לשים את בקהאם ע. מאמן במקומו (ואני גם לא חושב שזה נכון), אבל בצוות האימון הבא (ואני שוב מדגיש, לדעתי קאפלו צריך לסיים את החוזה), בקהאם חייב להיות משולב, אם זה כעוזר, ואם זה כמאמן ראשי. את דונגה יכולים לבקר כמה שרוצים. מאז שהגיע הבנאדם זוכה בכל מה שאפשר.

5. gonzo18 Member

אפשר לחשוב שעם אשלי יאנג ומיכה ריצרדס הייתם מנצחים את גרמניה. תמיד קל לדבר עם השחקנים שלא שם,אבל קאפלו למעט הטעות עם הסקי בני המשחקים הראשונים העלה את ההרכב הכי חזק שאפשר להוציא מהממלכה. כול השחקנים שציינת במילא לא היו מיועדים להיות שחקני הרכב,כי גרארד זה לא שחקן שאתה מוריד לספסל בשביל אשלי יאנג או גו'נסון עם כול הכבוד,ואי אפשר לשחק 4-4-2 עם גרארד ולאמפרד באמצע בלי קשר אחורי. מצד שני קאפלו לא יכול היה להרשות לעצמו לתת לרוני לשחק כחלוץ בודד,כי גם עם העזרה של דפו רוני כמעט ולא עשה כלום אז כחלוץ בודד הוא היה הולך לאיבוד לחלוטין. בקיצור,לוקשים.

6. הקופ בישראל Member

אנשים שבונים על נב' צעירה וחדשה של אנגליה צריכים להסתכל על ההישגים שלה בשנה החולפת בגילאים המתאימים.

לעומת גרמניה שזכתה בשנתיים האחרונות באליפות אירופה לגילאי17-19-21 ובונה דור המשך שמאיים לשלוט באירופה בעשור הקרוב , אנגליה מציגה בדיוק ההפך (עם הבלחה חד פעמית של זכיה באליפות אירופה עד גיל 17).

באליפות העולם האחרונה עד גיל 20 , אנגליה הושפלה 0-4 מול גאנה (שחלק מכוכביה מש' במונדיאל)הפסידה לאורגוואי , הצליחה לסחוט תיקו 1-1 משפיל מול אוזבקיסטן וסיימה אחרונה בבית המוקדם (אנגליה היתה הנב' הכי גרועה בטורניר למעט טהיטי).
    זה הסגל שהיה לה:
    http://www.fifa.com/u20worldcup/teams/team.../squadlist.html

באליפות אירופה האחרונה עד גיל 21 (אפשר היה לשתף שחקנים גם בני 23+ שנולדו בשנתון המתאים , ושיחקו שם בין הייתר, מילנר,אדם ג'ונסון,אגבונלהור,נובל,קמפבל וג'ו הארט) אנגליה הובסה בתוצאה הכי גבוהה שהיתה איי פעם בגמר 0-4 מול גרמניה בראשותו של אוזיל ושאר חבר מרעיו (אפשר להגיד שהכתובת היתה על הקיר).

גרמנים מוכרים בגמר
    http://www.sportbox.tv/images/actionimages/football/2009/06/29/1246312714_spt_ai_engu21vgermu21_final_21.Xxx

7. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

קודם כל אני לא אוהד נבחרת אנגליה ואני לא עקבתי אחרי הנבחרת הזאת בכל משחקי המוקדמות, אני כן מכיר את כל השחקנים כי אני רואה אותם שבוע אחרי שבוע בין אם זה במשחקים מלאים או בתקצירים וסיכומי משחק, בכל אופן לומר שהשחקנים לא מספיק טובים זה פשוט לא נכון, אם תשווה שחקן שחקן עם נבחרת גרמניה אתה תראה עדיפות לאנגלים, אבל בפועל אתמול כל פס של גרמניה הגיע לכתובת פעם אחר פעם ובאנגליה לא רק במשחק האחרון כל השחקנים שחלקם אפילו "וורלד קלאס" שיחקו הרבה מתחת לרמה המצופה מהם.

קודם כל הנבחרת הצעירה של אנגליה העפילה לגמר שזה כבר הישג ודבר שני בגמר אנגליה הייתה חסרה חצי הרכב כולל הארט בשער וגם את חלוצי החוד.

8. gonzo18 Member

לא אמרתי שהם לא שחקנים טובים,אמרתי שהם לא מספיק טובים בשביל להוציא את השחקנים ששיחקו אתמול באנגליה. אין הבדל משמעותי בין מיכה לגלן ג'ונסון. גונסון זה המגן הימני הכי טוב שיש לאנגליה והטורניר האיום שלו גורם פתאום לאנשים לדבר על שחקן בינוני כמו מיכה ריצרדס. וכול החלוצים שהזכרת טובים בהרבה מהסקי אבל לא טובים יותר מדפו ששיחק בשני המשחקים האחרונים. ולא הייתי מוציא את גרארד מההרכב גם בכושרו הנוכחי לטובת שחקנים כמו אשלי יאנג או ג'ונסון עם כול הכבוד.

9. ManUtd Fan Member

אני חושב שאפשר היה להכניס אחד מהם בנוסף אליו.
    אפשר היה לשחק במערך של 4-5-1 עם ג'רארד ולמפארד באמצע, בארי מגבה אותם מאחורה (אכזבה עצומה) ויאנג/ג'ונסון באגף שמאל.
    משום מה לא ניסו את זה וקאפלו העדיף לשחק על פאקינג הסקי (במערך של 4-4-2, שכידוע, מגביל יותר מדי את ג'רארד ולמפארד) במקום על רוני (שגם הוא אכזבה ענקית במונדיאל הזה, עד כמה שקשה לי לומר את זה).
    הרבה מהערכה שהייתה לי כלפי קאפלו נעלמה. האכזבה הכי גדולה בטורניר הזה.

10. gonzo18 Member

אתה כמו הצהובונים האנגלים שחיים בסרט שהאשם העיקרי הוא קאפלו. אני לא מאמין שאני צריך להגן על אחד המאמנים הכי גדולים ומעוטרים שהיו בהיסטוריה של הכדורגל. הרי זה הכי נוח,ההרכב שקאפלו העלה אתמול היה ההרכב שרוב האנשים פה בדיון רצו לראות לפני המונדיאל עם דפו ליד רוני ועם קשר אחורי לצד ג'רארד ולאמפרד. מילנר היה המצטיין נגד סלובניה והגיע לו להמשיך באגף. תמיד מחפשים להאשים את השחקנים שלא היו שם או את השחקנים שלא שיחקו.ועוד נותנים שמות של שחקנים שבמפורש אין להם מקום בהרכב. בסגל כן,לא בהרכב. זה פשוט בדיחה. במקום להתמודד עם המציאות מחפשים תירוצים זולים וכמובן להאשים את קאפלו שאחראי לזה שגרארד כבר שנה לא משחק כדורגל,שטרי עסוק בלזיין נשים של שחקנים ולעשות סיורים בתשלום בסטמפורד ברידג, שרוני לא הופיע לטורניר הזה, ושאין קשר אחורי נורמלי. כמובן שקאפלו אשם בהכל.

11. riquelme1 Member

אתה מגזים בטירוף. גם לספרד יש מגן שמאלי מוגבל, וקשר אחורי גולם. אנגליה יכלה ללכת רחוק במונדיאל הזה, וקאפלו עשה לא מעט טעויות, ואני מאלה שמחזיק מימנו מאוד, הם שיחקו לא בכלל אתמול וכמו שציינת מהשער הראשון שלהם עד דדקה 65 הם שיחקו מצויין, למזלם הם קיבלו את גרמניה בכושר שיא.

אני עדין חושב שעם הגרלה סבירה יותר, הם יכלו להיע רחוק מאוד.

12. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז אולי הבעיה היא בשיטה, אין ספק שרוני הוא האיש המרכזי של אנגליה או לפחות זה שכל אנגליה מייחלת שיהיה האיש המרכזי של הנבחרת, אז אם קאפלו היה טורח לבדוק באיזה מערך רוני פרח השנה הוא היה רואה שזה היה ב1-5-4 עם 3 קשרים באמצע ועוד 2 קיצוניים אמיתיים על הקווים, ב2-4-4 שבקווים משחקים מילנר וג'רארד שהרבה יותר אפקטיביים באמצע ברור שקשה לרוני לבוא לידי ביטוי שאין מי שימסור לו.

כאן נכנסים לתמונה אשלי יאנג ואדם ג'ונסון, אם אתה רוצה לשחק עם 2 קיצוניים אז אתה צריך שחקן שיכול לשחק בשמאל, בסגל של אנגליה מלבד ג'ו קול(שממילא לא קיבל הזדמנות וגם הוא יותר טוב באמצע) אין אחד כזה.

ולגבי אלו שנשארו בבית אז אולי דפו יותר טוב אבל אני בטוח שאם קאפלו היה רוצה לשחק עם 2 חלוצים אז קרלטון קול הרבה יותר מתאים לשחק לצד רוני מאשר דפו, וגלן ג'ונסון הציג יכולת בינונית מאוד העונה, גם מיכה ריצ'רדס לא מדהים אבל אין לי ספק שהוא טוב יותר הגנתית וגם יכול פעם ב.. לעשות עקיפה לקשר מה שג'ונסון לא עשה ורק תקע התקפות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏29/6/10
  13. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

רגע גונזו, שאני אבין, הסגל של גרמניה עדיף על הסגל של אנגליה? באמת? ארנה פרידריך, בלם של הרטה ברלין שירדה ליגה בבונדסליגה, זה שחקן שאמור לעצור את ויין רוני, כוכבה של מנצ'סטר יונייטד ואחד משלושת השחקנים הטובים בעולם?

די לחפש מה לא בסדר בנבחרות הצעירות של אנגליה ובאקדמיות באנגליה, אנגליה שלחה לטורניר הזה סגל עתיר בשחקנים ברמה גבוהה שמשחקים בקבוצות הטובות בעולם ונותנים שם תפוקה שבת אחרי שבת. למה במדי הנבחרת הם נופלים באופן קבוע זו חידה שאף אחד לא יכול לפצח כנראה. אני לא אומר שפאביו הוא האשם העיקרי, אני לא אומר שעם אשלי יאנג אנחנו לוקחים את המונדיאל, אבל בחיאת, אל תגיד לי שזה לא סגל מהחזקים שיש במונדיאל הזה על הנייר.

איך גרמניה תמיד מוציאה את המקסימום מהסגלים שלה ואנחנו תמיד מוציאים מהם את המינימום שבמינימום, זו השאלה...

14. GiladG2 Member

"כולם הרבה יותר טובים במערך הזה". זה באמת משפט המפתח כאן, ושל כל העשור האחרון. כל מנג'ר שהגיע, ניסה להתאים את השחקנים לשיטה ולא את השיטה לשחקנים שיוציאו את המקסימום ממנה.
    הטעויות של קאפלו כאמור, בניית הסגל והטקטיקה שלו, הן הסיבות למה אנגליה נראתה אתמול כמו שהיא נראתה. אני באמת לא מצפה למאמן בן 64 שהולך עם אותה שיטה ואותו מערך כבר כמה עשורים פתאום לשנות את דרכיו. אבל השינוי יהיה חייב לבוא כדי שאנגליה תדביק את הפער בין שאר הגדולות. וכבר ביורו הקרוב. אם זה קאפלו שיישאר או מי שיבוא אחריו.

ה 4-4-2 של קאפלו עם ג'רארד בצד שמאל היה מאוד נחמד במוקדמות. הוא פירק את קרואטיה החביבה פעמיים. אז רוני היה בכושר שיא וכבש 9 או 10 שערים, בארי היה מצויין ואיזן סוף סוף את הקישור בנבחרת, ודברים קיצוניים גם כן קרו, וולקוט הבקיע שלושער במשחק ואמיל הסקי הצליח להיות די יעיל ושיתף פעולה יפה עם רוני.

קאפלו קיבל כמה סימני אזהרה במהלך השנתיים האחרונות. הבולטים שבהם - 3 הפסדים על ה-0 נגד ספרד, הולנד, וברזיל, תוך כדי הצגת יכולת חלשה + טעויות מביכות בהגנה. אבל הסימן הגדול ביותר הגיע דווקא מכיוון היכולת הפנטסטית של וויין רוני העונה כששיחק כחלוץ בודד. קאפלו היה חייב להעתיק את זה לנבחרת, בטח כשמתחשבים בעובדה שאין באמת חלוץ ברמה גבוהה שחייב לשחק עם רוני ביחד. אבל קאפלו הוא בחור שמרן שמאמין בדרך שלו. אני לא כל כך בקיא בהיסטוריה שלו, אבל ממה שאני יודע, אני לא זוכר קבוצה שהוא אימן שלא שיחקה 4-4-2 (אולי רומא?), וכמעט תמיד החוד הורכב מחלוץ גדול מימדים שיודע להשתלט ולשמור על כדור וחלוץ קטן וטכני יותר. בגלל הדרך הזאת, קיבלנו את אמיל הסקי כבאנקר בהרכב בשנתיים האחרונות.

כשמסתכלים על היריבות הגדולות של אנגליה לזכייה במונדיאל הזה, שהגיעו לשמינית הגמר - ברזיל, ספרד, הולנד, פורטוגל, ארגנטינה וכמובן גרמניה... כולן משחקות עם יותר מ 2 קשרים במרכז המגרש ולאנגליה תמיד תהיה נחיתות טקטית מול כל אחת מאלה עוד לפני שהתחיל המשחק. קאפלו עלה לשחק כשהוא מאמין בשיטה שלו, מבלי לשים דגש על מי עומד מולו (אחרת, איך אפשר להסביר את החופש פעולה שניתן לאוזיל?). כמובן שזה לא מדע מדוייק, גרמניה נהנתה מטעויות פטאליות בהגנה, אנגליה חזרה, הייתה אמורה להשוות ואולי אפילו ללכת ולנצח את המשחק, אבל היתרון האיכותי של גרמניה היה ברור.

היתר-שמרנות של קאפלו כנראה עלתה לאנגליה בהגעה לשלבים יותר מתקדמים בטורניר הזה. אם יישאר ליורו 2012, אני מקווה שמשהו בו ישתנה ואנגליה זקוקה למהפכה בשיטת המשחק ובסגל השחקנים. (רגע של פסימיות - אמיל הסקי בסגל לפולין-אוקראינה). ואם זה לא יהיה הוא, אנגליה זקוקה למנג'ר אמיץ, חכם ומהפכני שלא יפחד מהתפקיד.

15. רמי Member

ראיתי שוב את המשחק ואני פשוט לא מצליח להבין איך ג'ונסון, שהוא שחקן הגנה! לא עשה פאול על שויינשטייגר?!?! זו פעולה בסיסית שהייתה מונעת את השער השלישי שחיסל אותנו לגמרי. אני נדהם כל פעם מחדש כמה מפגר השחקן הזה. אין לו הבנה בסיסית של התפקיד שלו. כל העונה כולנו ראינו את החורים שלו בליברפול, כנראה שקאפלו צריך משקפיים עם מספר אחר.

אני נדהם כל פעם מחדש איך בארי, שתהפקיד שלו בנבחרת הוא קשר אחורי! לא עשה עבירה על אוזיל. מילא העובדה שההיה לו איזה 5 מטר פור עליו ובכל זאת אוזיל עקף אותו, אבל לא לבצע עבירה שהייתה מונעת את ההשפלה של השער ה4?!. בזיון של שחקן הבארי הזה. פשוט רובוט. לא ככה צריך להראות קשר אחורי, בטח ובטח לא בנבחרת כמו אנגליה.

בכל נבחרת נורמלית יורדים לרגליים של אוזיל ושויינשטייגר ומקסימום יש צהוב.
    אין מצב שנייג'ל דה-יונג, מאסצ'ראנו, ג'ילברטו סילבה, אפילו פאקינג ויין רוני לא היו יורדים שם לגליץ'.

שיתביישו שני הבדיחות האלה.

שיתפטר כבר קאפלו. לא יכול לראות אותו יותר.