God Didn't Save Our Gracious Queen

הנושא בפורום 'מונדיאל 2010' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏24/5/10.

1. Ryan Giggs11 Member

אני כתבתי את זה כבר לאחר המשחק שהבחנתי באיזה מהלך שרוני מחזיק את הרגל.
    אני חושב שרוני הוא השחקן האחרון עלי אדמות שאפשר להאשים בחוסר חשק/חוסר אכפתיות/חוסר השקעה הרי השחקן הזה מסוגל לקבל כרטיס אדום במשחק ידידות סתם בגלל שרצה להגיע לכדור ואיחר בגליץ'.
    בעקבות זה ובעקבות ההיכרות של כולנו עם רוני אני בהחלט חושב שהפציעה לא מאחוריו כי פשוט לא מתאים לרוני לא לרוץ אחרי בלמים/כדור אבוד או כל פעולה דומה אחרת.

2. k_700 Member

אין לי טענות לבארי בקשר למשחק שלו.
    הוא היה בסדר בסך הכל. עשה את מה שהוא יודע בסך הכל אבל שוב מבחינתי הוא שחקן בינוני.
    אין לו שום ערך מוסף במשחק. הוא סוג של קשר אחורי הגנתי.
    במצב שנוצר במשחקים האחרונים שכל הקשרים שלנו בורחים מהכדור, משחקים בלי ביטחון, לא מדויקים ומתחבאים מאחורי ההגנה לקשר האחורי פתאום נהיה תפקיד מאוד משמעותי בצד ההתקפי של המשחק.

בגלל זה אני טוען שצריך את קאריק על המגרש ושוב אני מדגיש שכל אוהדי בארי שנפגעו לא יכעסו עליי, הוא עושה את מה שהוא יודע טוב אבל זה לא מספיק, הוא בינוני מדי.

מבחינתי אלו הכלים לניצחון מול סלובניה:

-יצירתיות והפתעה מצד קאפלו. הלאג'יראים עשו מצוין שיעורי בית. הם ראו בדיוק איך אנגליה שיחקה במשחק הראשון, סגרו טוב בהתחלה כדי שהאנגלים לא יגנבו שער והכי גרוע עליו עם כמעט אותו הרכב ובאותו מערך.
    שחקנים גדולים ומאמנים גדולים הם כאלה שיודעים להפתיע ולרענן כשצריך.
    רק אתמול ראינו איך פיל ג'קסון ראה שבראיינט לגמרי לא במשחק והחליט ללכת בכל הכוח על גאסול. גאסול קיבל תכדור בצבע, מסר, קלע, הגן וLA אלופים. נכון שזה כדורסל אבל גם קאפלו הוכיח בעבר את גדולתו.
    הוא רב עם בקהאם, יבש אותו על הספסל אבל ידע להשלים איתו, לתת לו תצ'אנס ואכן בקהאם החזיר לו במשחק אליפות גדול, בבישול שער הניצחון. השאר היסטוריה, ריאל מדריד לקחה את האליפות.

-לנסות אולי לשחק עם קראגר מגן ימני. ג'יימי טוב יותר בהגנה, סוגר טוב יותר מג'ונסון. אין ספק שהסלובנים עם השחקני אגף המוכשרים שלהם יסמנו את ג'ונסון כמטרה.

-לבדוק אופציה לשחק עם אדם ג'ונסון כקשר בשמאל. ארון לנון מהיר אבל ההחלטות שלו היו נוראיות במשחקים האחרונים. שון רייט פיליפס מהיר אבל הולך עם הראש בקיר. אדם יכול להתגלות כקלף מנצח שהמאמן הסלובני לא יהיה מוכן אליו, מבחינתי זה כלי חשוב לניצחון.

-לא לפתוח עם הסקי. יש לו אוויר ל30 דקות, אם הוא מתרחק מהשער יש לו דלק ל-20 דקות. בהחלט אחד הגורמים המרכזיים לחולשה של רוני. אם אין ברירה אפשר לחזור למערך של חלוץ אחד כשג'ו קול הוא אופציה לקשר התקפים מאחורי רוני.

3. Ryan Giggs11 Member

k_700-אדם ג'ונסון באנגליה ולא בדרום אפריקה. לצערנו הרב.

נערך לאחרונה ב: ‏19/6/10
  4. ארצ'י באנקר Member

דניס ברגקאמפ: לקאריק לא היתה עונה מוצלחת והאיטיות שלו ביונייטד מטריפה לי את המח.
    מצד שני הכנסה שלו על חשבון הסקי עם החלפת תפקוד של ג'רארד לשמאל ולמפארד ובארי באמצע
    כשרוני חלוץ מטרה ובמיוחד לאור היכולת השחורה אתמול יכלה להביא שינוי.
    אז נכון שזה משחקים בכאילו אבל רבאק, המערך הזה לא עובד ולא עושה סימנים של יעבוד אז יש מקום לחשוב
    על קאריק (לא בעדיפות שלי אבל לא מופרך לגמרי).
    אין לנו מה לחפש עם תבנית של ארבעה קשרים במונדיאל הזה ובטח לא בכושר הנוכחי.

יש לנו הרכב על כיף כיפאק...

נערך לאחרונה ב: ‏19/6/10
  5. THE STRETFORD END Member

ArsenalFan

אם שחקנים מאבדים את האמון האחד בשני או במנג'ר שלהם אז זה לא משנה גביע עולם,גביע הליגה או עונה רגילה,
    זו בעיה,ככה צרפת נראתה,ככה אנחנו נראינו.
    רוני אתמול ובעיקר לקראת הסוף נראה היה לי מיואש,הוא לא הפסיק לרוץ במובן של נשאר עומד במקום ולא זז
    אלא מתוסכל ברמות וזה השפיע ישירות על היכולת,על מאבק של 50-50 ואם הגענו למצב שהוא ודווקא הוא,מי שמסמל בעיקר את הספיריט האנגלי נראה ככה אז כנראה שדברים
    הגיעו לו עד הקצה ומשם אולי גם ההתפרצות לגבי הקהל,הם הראשונים שנקרו בדרך שלו כשהעצבים שיחקו תפקיד ראשי.

באיזה מקום אני יותר ממבין אותו,
    כתבתי בהודעה הקודמת שלי על מסי ורונאלדו שעבורם האחרים משחקים כי מודעים ליכולת ולפוטנציאל ולהיותם הכוכבים הראשיים,
    רוני הוא באותו קנה המידה שלהם אבל באנגליה לא מקבל אותם הדברים,לא מהמנג'ר שלו,לא מהשחקנים שלצידו
    וכל זה כשבו תולים את רוב הציפיות,כשהמשקל הכבד של לספק תוצאות ושערים מונח בעיקר על הכתפיים שלו.
    אנחנו לא משחקים בשביל רוני,אנחנו לא משחקים בכדי לנצל את השחקן מספר 1 שלנו.
    בעבר כשרוני "הקריב" את עצמו ביונייטד כשפרגוסון הציב אותו באגף שמאל אז היה עבור רונאלדו,שדאז היה נמצא בפורמה מטורפת,
    עבור מי רוני צריך להקריב את עצמו היום בנבחרת,הסקי?

6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. טל, חושב שהבעיה היא לא רק בשחקנים ובמאמן שלא משחקים בשביל רוני אלא גם ברוני שלא מפנים/מבין את המעמד שלו והחשיבות שלו. לא לוקח מספיק אחריות, לא מגיע מספיק לכדור, למרות שיתכן שהפציעה עדיין מציקה לו שכן אתמול ראיתי לפחות 2 מקרים שבהם הוא נראה סובל מכאבים ומשחק בחוסר נוחות.

2. ג'אררד התחיל חלש אבל בסוף המשחק השתפר, אבל מה קורה עם לאמפרד? יתכן שהמערך פשוט לא מתאים לסגל?
    יתכן שקאפלו צריך לעבור ל4-5-1 כשרוני חלוץ בודד, ג'אררד, לאמפרד ולנון מאחור כקשרים תוקפים וקאריק ובארי/מילנר כקשרים אחורים באמצע?

3. במשך שנים אני זוכר את השיחות שעסקו בגארי נוויל. ובכן, היום יש לנבחרת אנגליה מגן ימני סופר טכני בשם גלו ג'ונסון, אבל אני מתגעגע לגארי. אני מתגעגע למגן ימני שיודע להרים כדורים מסוכנים לרחבה. אני מתגעגע למגן ימני שנותן שקט הגנתי ולא כמו גלן שכל פעם שיש הזדמנות מסוכנת לנבחרת יריבה זה מגיע ממנו.

לסיום, למרות האכזבה ולמרות התסכול, הכל עדיין תלוי באנגליה. ניצחון במשחק האחרון על סלובניה ולא רק שאנגליה עולה היא גם עולה מראש הבית.

לסיום, שיר קטן שמתאים בדיוק לסיטואציה של נבחרת אנגליה היום:
    http://www.youtube.com/watch?v=U6tV11acSRk

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏20/6/10
  7. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מנסה להבין מה לא בסדר ומה לא דופק ויש לי כמה סברות.
    הנושא של הכדור לא אופציה מבחינתי. אלה שחקנים מקצוענים וגם אם זה לא הכדור הכי נוח זה לא שהמציאו לו צורה חדשה או משהו שינטרל לחלוטין יסודות. זו תשובה פשטנית מדי.
    התשובה האחת שיש לי היא שקאפלו עובר סוג של מה שהשחקנים של טוטנהאם עברו עם ראמוס. שהקשיחות של מאמנים מסוגו של קאפלו לא כל כך משתלבת עם האופן שבו שחקנים אנגליים גדלים. אולי הקפדנות שלו פשוט גדולה עליהם.
    התשובה השנייה היא פיק ברכיים. היה פריים אחד במשחק אתמול שבארי וג'רארד הגיעו למשבצת שהתגלגל אליה כדור, ופשוט ראו שאף אחד מהם לא רוצה להוביל את ההתקפה קדימה! אם קאפלו לא עובד על זה, וכמובן לא משנה את ההרכב הנוכחי אין לנו מקום בשלב הבא.

זו לא שחצנות, כי את הכאפה הראשונה הם קיבלו ואתמול 90 דקות הכאפה השנייה התחלקה על הלחי. זה לא בעיה במשחק הקבוצתי, כי פחות או יותר אותו הרכב ניצח במוקדמות יריבות חזקות מאלה שהתמודדנו מולן עד כה. גם אם נעלה סיכוי לא קטן שזה יהיה ממקום שני (צריך לקוות שאלג'יר יתנו פייט לא קטן לאמריקאים).

נערך לאחרונה ב: ‏20/6/10
  8. אלי מתחן Member

לא נראה לי האופציה הראשונה.
    שחקני כדורגל מסוגלים להתמודד עם כל מאמן כל עוד הוא מביא תוצאות. וקאפלו הביא להם אותם.

9. SeRgInHo Member

אני מסכים.
    מה גם שנגד סלובניה אסור לנו לצאת עם שום דבר מלבד ניצחון, אז אנחנו צריכים להחזיק בכדור כמה שיותר, להיות הכי מרוכזים שיש ולא לתת להם אמצעים למתפרצות. אל תשכחו שגם תיקו טוב להם.
    זה ההרכב שהייתי מעלה:
    ג'יימס, ג'ונסון, דוסון, טרי, קול, לנון, בארי, ג'ואי קול/מילנר, למפארד, ג'רארד, רוני.
    כשאני מסתכל עכשיו על הספסל, זה פשוט מתסכל עד כמה הוא אפור וחסר ברק. נגיד שזה ההרכב שיעלה, מי יש לנו על הספסל? מי יכול להיות סופר סאב? פיליפס? קאריק? קראוץ'? דפו? הסקי? אף שחקן מכל אלה לא מסוגל לתת לנו איזה מימד אחר, משהו חדש.
    כמה שג'ונסון/אגבונלהור/אשלי יאנג יכלו לעזור בקטע הזה...
    אני לא מסוגל כמעט לראות משחקים אחרים. שיגיע כבר יום רביעי...

10. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם ראמוס זכה בגביע הליגה, אבל לאורך זמן השחקנים מאסו בו.

11. eyal7 Member

Speechless

http://i636.photobucket.com/albums/uu89/Nadavkomor/2ntbdph.Xxx

-------------------------------------

אני לוקח איתי את מה שכתב סטרטפורד בעמוד הקודם. באיטליה 90' אנגליה הייתה במצב זהה לחלוטין: תיקו 1 מול אירלנד במשחק הפתיחה שלה ותיקו 0 הולנד. את המשחק ה-3 היא ניצחה, עלתה מהמקום הראשון בבית לשמינית הגמר, שם ניצחה את בלגיה בדקה ה-119 משער נפלא בסיבוב של דיוויד פלאט וברבע הגמר ניצחון 3-2 על קמרון באחד המשחקים הגדולים בתולדות גביע העולם.
    אנגליה נגד מערב גרמניה בחצי גמר גביע העולם וההמשך ידוע...

12. ArsenalFan Member

I have plenty of speech... להציג את הסקי בתור בוק זה קל, מה יש לבוא אליו בטענות? אולי כשהוא היה בלסטר ב-99', הוא היה מסוגל לעשות דריבל על הקו, וגם זה פעם בעשרה משחקים. אז כשמרטין או'ניל כבר לא בדיוק סופר אותו נצפה שזה יקרה ועוד במונדיאל? אשם מי שנתן לו את התפקיד הזה בהתקפה ותקע את רוני, אשם מי ששם אותו בהרכב ולא את קראוץ' או דפו, אשם מי שבחר להביא אותו לדרום אפריקה והשאיר בבית את אגבונלהור, זאמורה או דיוויס (אולי אפילו דארן בנט היה יכול להיות יותר אפקטיבי. לפחות הוא לא כ"כ איטי).

הזכרת את מונדיאל 90', צריך להגיד רק שאז זה היה בית מוות אמיתי, הולנד הייתה אלופת אירופה עטורת כוכבים (שאיכזבה בענק) וגם אירלנד הייתה נבחרת טובה מאוד שניצחה אותנו ב-88'. ארה"ב? אלג'יריה? לא בדיוק אותו דבר. אבל זו היסטוריה, לכל דבר אפשר למצוא תקדים. ברור שהמונדיאל הזה לא גמור וברור שאם מנצחים את סלובניה (גם אם מסיימים במקום השני), כל מה שהיה בטורניר עד כה הופך להיסטוריה ומשם הכל אפשרי בשיטת גביע. הבעיה היא הכושר הירוד של השחקנים המובילים, הביטחון העצמי והמוראל ברצפה והלחץ העצום שכל הצוות מקאפלו ומטה מרגיש ממדינה שלמה גם במרחק של 10,000 ק"מ מלונדון. אני באמת סקפטי אם הנבחרת מסוגלת לעמוד בזה עכשיו, אבל קודם קאפלו צריך להכיר בכמה טעויות.

13. The_Arsenal Member

עדי, ברשימת החלוצים שלך שכחת את הטוב מכולם, וזה קרלטון קול. ולא רק שזה מרתיח שהוא לא שם, מרתיח שקאפלו מחפש להרכב שחקן בדיוק בסוג שלו, אבל מעדיף את האסקי. הוא רצה חלוץ גרזן שמשחק עם הגב לשער, ולא ספר בכלל את קרלטון קול. תמוה בעיניי.

14. ArsenalFan Member

אכן שכחתי ואני מסכים איתך לגמרי.

15. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

עדי ממש לקח לי את המילים מהפה, מה גם שב-90 שיחקנו מצויין מההתחלה וניתן היה לראות את זה מיידית מול איך שעמדנו מול נבחרות קשות מאוד. אירלנד כמו כל נבחרת על טהרת הליגת האנגלית ובכלל סביב השגשוג בגידול כשרונות באיזור בשנות ה-80, הייתה נבחרת סופר קשה ואילו הבית הזה הוא בית שכולנו צחקנו כמה הוא מגוחך, ולא סתם - הוא באמת מגוחך. קרואטיה ואוקראינה לא נופלות מאף נבחרת בבית הזה ולכן זה כל כך תמוה.
    אמיל הסקי הוא בדיחה ואני פשוט לא מבין איך קורה שמונדיאל שלישי ברציפות צריך לסבול אותו. אפילו פיאסקו דוגמת דאריוס ואסל נמשך רק שני טורנירים...