לא ראיתי מעולם משחק כ"כ גרועה של אנגליה, וזה בהחלט הישג כי גם כשנצחה, אנגליה נראתה נורא לא פעם ולא פעמיים. לא רוצה לפרט לא רוצה להגיד שום דבר. לא אכפת לי איך, לא משנה לי מי ישחק, מי ישב על הספסל, אם הארט יהיה חלוץ ואפסון יעמוד בשער, נגד סלובניה רק ניצחון. אין חיה אחרת. אין מצב אחר. שיתסכלו עם עצמם במראה לפני שעולים לדשא נגד הסלובנים, שיבינו מה עומד על הפרק. שיפנימו שהם שחקני כדורגל שמייצגים עשרות מליונים שצמאים להצלחה, ושהם מסוגלים להשיג את ההצלחה הזו.
אפשר לבקר את שייע ואפשר לבקר את קאפלו, בדיוק כמו שאפשר לבקר את דל בוסקה ואת לאו. גדולים ממנו לא נמנעו מביקורת, מה עוד שיש דברים שרוב הצופים רואים ולא מבינים. בשביל מה שאנגליה הראתה לא צריך את קאפלו, כי זה נראה רע מאוד. גם קאפלו לא צריך את אנגליה כזו, וכמו שהיא נראית הוא יודע שבמשימה הזו הוא עלול להיכשל. חבל ששנים על גבי שנים אין חלוצים נורמלים לאנגליה, קאפלו לא יכול להמציא את הגלגל.
גונזו, בלה בלה בלה... אחד המאמנים המוערכים בהיסטוריה ובינתיים הוא עשה את כל הטעויות האפשריות, אז כן, צריך ורצוי לבקר אותו יחד עם ג'רארד, למפארד ורוני, "המושיעים" של הנבחרת. מה זה משנה שאשלי יאנג עבר עונה בינונית? אנחנו צריכים שחקנים שמרגישים נוח בשמאל! הרי את אדם ג'ונסון, שחקן הקו הכי רב-גוני שהיה בסגל, הוא ניפה. הוא השאיר את הקבוצה בלי שחקן אחד שמסוגל ומכיר את העמדה בשמאל. אותו דבר לגבי אגבלנהור... גם אם היה מסיים 15 עונות רצופות בלי שער הוא עדיף על פאקינג הסקי. שלא נדבר שיש כאלה שעברו עונה טובה מאוד כמו קרלטון קול, קווין דיוויס ובובי זאמורה (וכולם באותו סיגנון של הסקי, כפי שקאפלו אוהב. אבל משום מה יש לו אובססיה לגביו כמו שלי יש אובססיה למייגן פוקס). סעמ-עמק. שתתחיל כבר העונה ותגאל אותנו מהגועל נפש הזה.
פגעת בנקודה נכונה, הזרים שמגיעים לאנגליה בזכות הכסף עושים אותם יותר טובים. לרוני אין בנבחרת אנגליה שחקנים יצרתיים כמו נאני וגיגס. ללאמפרד אין לידו איזה אסיין או מיכאל באלאק. אני חושב שהתופעה הזאת שדיברו עליה באנגליה כבר לפני כמה שנים - שהשחקן הזר לוקח את המקום לשחקן המקומי - רק מתעצמת ככול שהזמן עובר. אבל היי,הסחורה המקומית כול כך מביכה שהמועדונים הגדולים חייבים לרכוש זרים בלי סוף (וונגר הכי אוהב את זה) בשביל להצליח בליגת האלופות. בגביע העולמי 2014 אני רואה את אגליה לצערי מגיעה עם נבחרת יותר גרועה על הנייר מאיטליה הנוכחית.
אני אשמח אם תסביר לי איך רוני סיים כמלך השערים של הפריימרליג, איך לאמפרד סחב את צ'לסי לדאבל, איך ג'רארד הוא המנהיג של ליברפול ועוד ועוד ועוד. די, חדל סדר קשקשת. יש לנבחרת האנגלית בעיה שעיקרה מנטאלית. גם מאסטר כמו קאפלו לא הצליח עד כה להתמודד עם השיתוק שאוחז בשחקנים איכותיים כשהם לובשים את מדי הנבחרת. ואגב, עדיין לא נגמר הטורניר.
המצב נראה שחור, וקשה לשאוב אופטימיות. אבל שימו לב, המצב שלנו טבלתית לא פחות טוב משל גרמניה ובטח שלא משל ספרד, שתי נבחרות שאיכשהו אף אחד לא מטיל ספק שתעלנה. במונדיאל צריך לעבור את הבתים (רצוי ממקום ראשון), ובנוק-אאוט מתחיל טורניר חדש. כל משחק לגופו, עם שילוב של המון המון מזל (מי כמו אוהדי נבחרת אנגליה יודעים...). אני עדיין מאמין שמוקדם להספיד אותנו.
נעדר: גבר בן 28, גובהו 1.76, צבע עורו לבן, צבע שיערו חום, עונה לשם ג'ו קול. נראה לאחרונה במשחקי ההכנה של אנגליה למונדיאל כשהוא משחק דרגה אחת מעל יתר השחקנים, ומאז נעלמו עקבותיו. כל היודע על מקום הימצאו מתבקש להתקשר לפאביו קאפלו. http://yudhiztyra.files.wordpress.com/2009/01/joe_cole.Xxx
הוא באשברטון גרוב עומל על הפרטים האחרונים של החוזה שעתיד להיחתם. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
מצד שני כשאתה רואה שספרדי בן 23 זה המנהיג של ארסנל וכשאתה מסתכל על כמות הזרים שיש בהרכב של קבוצות אנגליות מצליחות כמו צ'לסי ומן יונייטד(ועכשיו גם סיטי שבדרך) אז אתה מבין למה זה נראה ככה. תסביר לי למה אשלי יאנג ואוג' לא עשו קפיצת מדרגה לקבוצת טופ באנגליה? למה כול אנגליה אוננה על וולקוט כול השנים האחרונות ופתאום רואים שזה בלוף מארץ הבלופים. השחקנים האנגלים לא מספיק טובים לעומת השחקנים הזרים שמגיעים לאנגליה מצרפת,ספרד ובתקופה האחרונה מדרום אמריקה גם. ומשום מה הם גם יקרים יותר מידי ועד היום אני לא מבין למה שחקן אנגלי טוב ישר קופץ לו בתג המחיר עוד איזה 15 מיליון פאונד. למה יונייטד צריכה להביא חלוץ צעיר ממקסיקו במקום לחפש משהו באנגליה?
בושה. חוסר חדות וחוסר יצירתיות = אפס בהתקפה. רוני היה נראה לפעמים כאילו הוא לא מתאמץ בכלל (ממש לא אותו רוני שמשחק ביונייטד). בקיצור, יש עוד אלף ואחד דברים רעים שאפשר לומר על המשחק היום, מיותר לציין. זה היה מבזה. צריך להפיק כמה לקחים: חלאס עם הסקי, שישתפו את דפו. למפארד וג'רארד ביחד זה לא זה, צריך לפתוח עם בארי לצד ג'רארד באמצע, לגבי הקו השמאלי אין פתרון (כל כך חבל שאדם ג'ונסון לא שם), כי SWP ולנון הם שחקני קו מובהקים (בצד שלהם) ולא ורסטילים כמו נאני למשל שיודע לשחק היטב בשני הצדדים. הפתרון הכי נורמלי וראוי שיש לצד השמאלי של הקישור הוא ג'ו קול, רק שקאפלו יבין את זה כבר. גם לא מובן לי חוסר השיתוף של הארט. כל כך הרבה פוטנציאל, לא חבל?
אני רותח פה. ג'ו קול הוא השחקן היחיד שיכול להכניס מימד של תיחכום למשחק ההתקפי שלנו, עם קצת ראיית משחק, קצת דריבל, קצת תרגילים, משהו שונה ממה שכל יתר השחקנים שלנו מקדימה מציעים. אבל דון פאביו קאפלו שכח מקיומו, למרות שבשני המשחקים עד כה הוא היה החילוף הכי מתבקש by far, והייתי בטוח בשני המשחקים שהוא יעלה לשחק כבר במחצית. השחקנים ביזו את הסמל היום כפי שהם לא עשו מאז שאני אוהד את אנגליה, ואני פאקין רותח עליהם, כשהאמור הוא בעיקר לגבי שלושת ה"בכירים" - ויין רוני, פרנק למפארד וסטיבן ג'רארד. העיקר שבעונה הבאה הם יתחרו שוב על תואר שחקן השנה בפרמיירליג. אבל על דון פאביו קאפלו אני רותח לא פחות. ניהולי משחק מחפירים שלו עד כה.
אף אחד לא אמר שרוני ולאמפרד לא שחקנים גדולים (ג'רארד זה לא אותו שחקן,שנה שלמה הוא הוא מסריח את המגרש. תפנים). אבל אני מדבר על המגמה שמתרחשת בליגה האנגלית. השחקנים האנגלים לא נספרים כמעט בקבוצות הבכירות. רוני ולאמפרד הם קצפת אנגלית בעוגה שלמה של שחקנים זרים. יונייטד הביאה עכשיו חלוץ ממקסיקו וברצלונה לדוגמה מעלה שחקנים מהנוער. זה מה שעושה את ההבדל. מרתיח אותי לראות את הגניבה הזאת של שחקנים צעירים ממדינות זרות. אני מסתכל על מחלקות נוער של ליברפול,ארסנל ועוד קבוצות טופ באנגליה ואני רואה ים זרים. אין את זה בספרד,אין את זה באיטליה. שחקנים טובים כמו יאנג ואוגבלנהור לא נספרים בכלל בהקשר של קבוצות הטופ. בקצב הזה המצב הולך להידרדר וזה ברור לכול איש מקצוע באנגליה. וצריך לציין שהאנגלים עושים יותר מידי רעש על השחקנים שלהם. לפני כמה שנים זה היה על מיכה ריצ'רדס,שון רייט והקיצוני שמאלי הזה של בורו שברח לי השם שלו, לא מזמן זה היה על יאנג, וולקוט ואוג' ועכשיו זה על אדם ג'ונסון. אולי אדם ג'ונסון לא מספיק טוב להרכב של אנגליה? אולי קאפלו מבין דברים קצת יותר טוב מאיתנו?
אני לא מבין למה הויכוח הזה שוב עולה פה. מי שאשמים במצב הנוכחי שלנו הם ויין רוני, פרנק למפארד וסטיבן ג'רארד. נקודה. שחקנים שהם בטופ העולמי, נקודה. הנה, לאנגליה יש מספר שחקני הרכב שהם בטופ העולמי. זה שהם לא מתפקדים בנבחרת ומשחקים ברמה נמוכה ובחוסר תשוקה מזעזע זו סוגיה שטובי המדענים לא יוכלו להסביר. אבל אתה לא יכול להגיד שלסגל האנגלי הנוכחי חסר כישרון, ולראייה גם כל סוכנות הימורים בעולם שמה אותם בטופ 5 של הפייבוריטיות במונדיאל (רובן אפילו שמו אותם בטופ 3) על סמך אותו סגל מוכשר. מהשחקנים המשלימים בסגל אני לא רוצה כלום. הם היו בסדר גמור במשחקים עד כה, עשו את העבודה שלהם כמעט ללא דופי. ואם כבר אתה מתעקש לדבר על מונדיאל 2014 אני חייב להגיד שאני דווקא רואה די הרבה שחקנים צעירים עם הרבה פוטנציאל שלבטח כבר יככבו בנבחרת עד אז, אבל זה באמת לא רלוונטי לדיון פה.
אין לי מושג על מה ולמה הטענות על קראגר. היה סולידי מאוד וגם טרי כמוהו (רק שאצלו הייתה את הטעות שכמעט עלתה לנו בגול), כשאשלי קול גם כן היה טוב. ג'ונסון בהחלט היה לא מספק בכלל. לא עזר בהתקפה ובהגנה סביר ולא יותר. הקישור היה מאוד מאוד אפור, החל מג'רארד שלצד כמה פעולות טובות גם איבד המון כדורים, המשיך עם למפארד שהיה גם כן חלש מאוד ובארי שלא היה בשיאו בכלל. העגל כל כך מיותר על המגרש, לא תורם שום דבר, ורוני שוב פעם לא במשחק טוב אבל לא לחלוטין באשמתו. קאפלו שוב בניהול משחק חלש (אבל קצת יותר טוב), רייט פיליפס במקום לנון - איזה חילוף אומלל, הרי גם נגד ארה"ב רייט פיליפס היה חלש, למה לא להכניס את ג'ו קול ולתת לו את הצ'אנס? עם החילופים של דפו-הסקי וקראוץ'-בארי אני מסכים דווקא, אבל גם הם קרו מאוחר מדי בשביל לשנות משהו. מעל לכל הגישה של השחקנים זה העניין הכי מחפיר מבחינתי. במקום לאכול את הפאקינג דשא וללחוץ ולהשיג את השער הכל כך חשוב הזה הם היו פשוט אדישים למצב. איזה עצבים.
אני מקווה בשביל אנגליה שמונדיאל 2014 יהיה בסימן ג'רארד ולמפארד אאוט, ג'ק ווילשייר אין. אני לא אגזים אם אני אומר שהסיכויים של אנגליה להביא תארים בזירה הבינלאומית בעשר שנים הקרובות תלויים בהתפתחות של הילד הזה.