ברצינות? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx חשבתי שדבר כזה קרה מלפני הרבה זמן, או כמה שנים טובות.
אמנם לשחקנים מגיעים את כל ה"ברכות"שרק אפשר אבל אני חושב שלקאפלו יש חלק גדול בביזיון הזה. זימונים מיותרים,אי זימונים מיותרים,הרכבים מרגיזים וניהול משחק לוקה בחסר.
משחק ראשון השבוע שראיתי ממש בטלוויזיה ולא במחשב תוך כדי לימודים, והיה מאוד מאוד מאכזב. כמה הערות וציונים לכל שחקן: ג'יימס- 5, בסדר גמור ג'ונסון- 4, בעייתי בהגנה, לא תורם מספיק בהתקפה טרי- 3, שחקן גרוע. אף פעם לא הבנתי למה מחזיקים ממנו כבלם טוב, הוא פשוט לא שחקן כדורגל טוב. קראגר- 3.5, אטי כמו משאית בקסטל, אבל לפחות מבין קצת את המשחק. קול- 5, ניסה קצת, לא היה לו עם מי לשחק. לנון- 5, משחק לא מספיק טוב, אבל דווקא כשהוא התחיל לשחק ולהראות רצון (והיה היחיד בנבחרת) קאפלו הוציא אותו ג'רארד- 2, עונה גרועה בליברפול, משחק איום ונורא בנבחרת. בחיים לא ראיתי אותו כ"כ גרוע. למפארד- 3, רק טיפה יותר טוב מג'רארד בארי- 3.5, מיותר הסקי- 3.5, זקן, חסר טכניקה, טיפש. החלוץ המושלם. רוני- 2, כמו ג'רארד, המשחק הכי גרוע שלו שראיתי עד היום. SWP- 4, חילוף תמוה ומיותר. דפו & קראוץ'- לה היה להם זמן לעשות כלום... לקחים למשחק הבא: דוסון במקום קראגר, הסלובנים זריזים מאוד ויעשו לקרא הזקן בית ספר. דפו במקום הסקי, שוב כדי להוסיף קצת מהירות. SWP בימין במקום בארי, לנון בשמאל. ושיחליפו צדדים תוך כדי. לתת ללאמפרד ורוני בעיטה חזקה בתחת לפני המשחק הבא, הם חייבים להתעורר.
ג'ונסון היה בסדר... כמה איבודי כדור מטומטמים, הגבהות מהתחת, פשוט חור בהגנה וזיאני עשה ממנו בדיחה. כולם יודעים שלהגן הוא לא יודע, אז לפחות לתרום בהתקפה! משחק מזעזע שלו. קראגר שחקן גמור שלא מסוגל לעצור אף חלוץ עם מהירות סבירה. גם היום הוא היה חלש. אם הייתי כותב ממקום של אינטרסים כאוהד ארסנל, בטח לא הייתי מחמיא לקאשלי קול, שהוא שחקן השדה היחיד שהגיע למונדיאל הזה. אז תעשה לי טובה ותלמד לקבל ביקורת.
טוב,די. אני האמנתי בקאפלו אבל אחרי המשחק היום נגמר הקרדיט. הגיע הזמן להגיד את האמת,לאנגליה אין שחקנים מספיק טובים בהרכב. כשיש לך אמיל הסקי בהרכב זה אומר הכל. לאנגליה אין מספיק כישרונות צעירים שנראים באופק (בסדר,גם סקוטלנד לפני שלוש שנים הגיע לגמר אליפות אירופה לצעירים),הזרים מתרבים בפריימר ליג והמצב נראה איום ונורא. בהתחלה חשבתי שספרד מסובכת,היום אנגליה נמצאת במצב יותר גרוע מספרד כי כמעט בוודאות אי ניצחון על סלובניה שנראית טוב,והאנגלים בחוץ כבר בשלב הבתים. ביכולת הזאת זה תסריט לא כול כך אי-מציאותי. זה הטורניר גביע העולם האחרון של דור "הזהב" של פרדיננד,לאמפרד,ג'רארד,אולי טרי,אשלי קול... אני לא רואה דור חדש באופק וזה אפילו יותר מדאיג מהתיקו היום מול נבחרת חלשה.
לא להאמין ששחקנים כמו יאנג ואגבונלהור לא בסגל.... פשוט לא להאמין, האסקי ורייט פיליפס כן? בחיי שקאפלו נפל על השכל. והוא משלם על כך בענק. ועדיין, האנגלים תלויים בעצמם בלבד, ניצחון והם בשלב הבא, רק שאם זה דרך המקום השני עדיף להם כבר לעשות תיקו ולא לעלות בכלל.
פשוט נגעלתי מוויין רוני, בשני המשחקים האחרונים הוא בכלל לא הופיע, מול ארצות הברית הוא עוד איכשהו ניסה קצת אבל היום הוא לא בכלל לא התאמץ, במחצית הראשונה כל כדור שהוא איבד הוא עשה עבירה מתסכול אבל במחצית השנייה זה נהיה רק יותר גרוע, לא נלחם על אף כדור, עושה יותר מדי סימני ייאוש ויותר מדי אדיש. עליו הממלכה בונה, עליו? על הפנים. ואיך לא, קאראגר... מזל שהוא קיבל כרטיס צהוב שני ולא ישחק במשחק הבא. אם זיאני עושה לו בית ספר, מה יהיה עם מסי וקלוזה? עלוב.
אני חושב שמהשחקנים האנגלים כיום היה אפשר להוציא הרבה יותר. אני בטוח שאנגליה הייתה נראית טוב יותר בלי הסקי ושון רייט פיליפס ועם שחקנים כמו אדם ג'ונסון ואשלי יאנג.
זה ממש לא אומר הכל. יש לך על הספסל את דפו וקראוץ' שהם חלוצים יותר טובים, ובכלל את גבי אגבונלהור, קווין דיוויס, בובי זאמורה, דארן בנט - כולם עדיפים על הסקי. אבל ככה זה כשנותנים יותר מדי משקל לניסיון (גם אם זה ניסיון רע, במקרה שלו). כמה אנגליה היתה זקוקה לשחקן כמו אשלי יאנג או אדם ג'ונסון היום. ובמקום זה "המושיע" שלנו מהספסל היה רייט פיליפס, שאפילו בסיטי לא שווה הרכב. הסגל של קאפלו לא טוב מספיק, ההרכבים שלו לא טובים וגם ניהול המשחק על הפנים. אבל עם כל הכבוד, אי אפשר להפיל עליו את התסביכים של השחקנים שטורניר אחרי טורניר עושים במכנסיים וכורעים תחת הלחץ. אולי לא קיים המאמן שיצליח לגרום לאנגליה לזכות במונדיאל, או לפחות ללמפארד להצליח למסור מסירה מדויקת בנבחרת...
ההחלטות של קאפלו הן בעייתיות, הוא מעדיף את הסקי שתוקע את המשחק, מתעקש להכניס את רייט פיליפס שרץ כמו איזה מסומם על המגרש כבר משחק שני ברציפות אבל הבעיה העיקרית היא שהוא איבד לגמרי את השחקנים. עשינו טורניר מוקדמות יפה מאוד אבל שם זה נגמר, ההייפ והחגיגות הגיעו לדרא"פ אבל הביצים נשארו באנגליה. הוא לא מצליח כבר משחק שני ברציפות להכניס את הנחישות בשחקנים, ואפילו המינימאלית ביותר. עם כל הכבוד לאלג'יריה אנגליה צריכה לנצח אותם גם אם ישחקו שלושה צבים בהרכב, אבל כשהטריו שדיברו עליו כ"כ הרבה למפארד ג'ררארד רוני בא ומשחק כאילו זה משחק ראשון שלו בבוגרים ומפחד לקחת אשכרה אחריות אז מה הפלא? אני לא יודע מה הולך להיות בבית, אני יודע שמול סלובניה הגיע הזמן לראות בהרכב שחקנים שבאים לשחק כדורגל, לא הייתי מוציא את למפארד ג'ררארד או רוני מההרכב אבל בהחלט הייתי שם לצידם מהתחלה שחקנים שיביאו את הנבחרת למצבים ויגרמו לטיפ טיפה יותר אמונה, שחקנים כמו ג'ו קול, דפו. וקראגר למעט הפאול המיותר באמת היה בסדר גמור.
אף אחד מאיתנו לא אוהד אנגליה בגלל שהוא מצפה לכדורגל גדול ומעורר השראה, אבל מה שהיה היום זה שיא הביזיון. אני מתקשה להיזכר בהופעה כ"כ גרועה של אנגליה בטורניר גדול, ועוד מול יריבה עלובה כמו אלג'יריה. חבל להתחיל בכלל לכתוב משהו על השחקנים והתצוגה שלהם היום, כולם יכולים מבחינתי לקבל את הציון אפס. עוד מעט יתחילו שוב כל הדיבורים שהפרמייר ליג מלאה זרים ושאין מספיק כשרונות אנגלים ובטח איכשהו יגידו שארסנל אשמה. ואיכשהו כשתתחיל העונה, חלק מהשחקנים האלה ימשיכו לככב בליגת האלופות ובפרמייר ליג. אפשר רק להגיד דבר אחד על פאביו קאפלו: שני משחקים במונדיאל, במאני טיים, ולא רק שאין הבדל לטובה לעומת מונדיאל 2006 של אריקסון, אנחנו נראים רק יותר גרוע. הזימונים ואי הזימונים, זה כבר היסטוריה. אבל גם עם מה שיש, זה כל מה שהמאמן הכי דגול בעולם יכול להוציא? באמת? חלק מהבחירות בהרכב לא מובנות, החילופים לא בזמן ולא אפקטיביים, השיטה לא מתאימה ולא מנצלת את האיכויות של השחקנים. מי אני לעומת פאביו הגדול, אבל לעניות דעתי, את כל השטויות והטעויות האפשריות שאפשר לעשות בשני משחקים כאלה, קאפלו עשה. באמת, כמה עוד אפשר להסתתר מאחורי השם קאפלו? אופטימיות מעולם לא הייתה הצד החזק שלי ואני לא רואה כרגע איך מנצחים את סלובניה, בטח כל עוד השחקנים החשובים בכזה כושר מסריח וכל עוד קאפלו ממשיך ככה. בחלומות הכי שחורים שלי לפני המונדיאל, לא הייתי מאמין שניראה כל כך עלובים. וכבר ראיתי נבחרות אנגליות מדכאות, אף אחת לא כמו זו. אולי בגלל שהפעם הגענו במחשבה שעל הקווים עומד גאון. אני מנסה להיזכר היום במצב ממשי אחד לכיבוש שער, איזה מהלך כדורגל שמזכיר נבחרת שהבקיעה הכי הרבה שערים במוקדמות... ובשביל החרא הזה חיכינו ארבע שנים.
אתם מבקרים את קאפלו כאילו זה שייע פינגנבוים. הלו,קאפלו,זוכרים? אחד המאמנים הכי מוערכים בסהיטוריה של המשחק... הדיבורים על השחקנים שבבית יותר פתטים מהנבחרת עצמה. הסקי זה באמת הזוי אבל דפו חצי שנה אחרונה היה רע לדעתי, קראוץ זה גמל שלא קשור לענף... ולגבי אלה שבבית? אשלי יאנג ואוג' עברו עונה בינונית ומטה באסטון וילה. הם שחקנים נחמדים אבל הם לא היו מושיעים את אנגליה,תאמינו לי.
נתחיל מהסוף- משחק על כל הקופה מול סלובניה, כאשר אנגליה חייבת ניצחון, בעוד שלסלובנים מספיק תיקו ע"מ לעלות. שני משחקים, שתי נק' מתוך 6, שער שדה אחד, יכולת מזעזעת, משחק שלם מול אלג'יריה בלי מצבים כמעט. גם אצלי האכזבה הגדולה היא מרוני ולאמפרד. שניהם עד כה בטורניר נורא, פשוט בושה וחרפה. הנבחרת איטית, מבוהלת, חסרת סדר, בלי התקפות מהירות, בלי משחק אגפים נורמלי (הלו, זה אנגליה!) וכדורגל מדכא ולא תכליתי. השחקנים שמשחקים בליגה הטובה בעולם לא עומדים בלחץ, לא מצליחים לבצע פעולות פשוטות. אפשר להשתגע מרוני. למה הוא נמצא כל המשחק 40-50 מטר מהשער? בנוגע להסקי, נאמר כבר הכל. המציאות צועקת לקאפלו 4-5-1 עם ג'ו קול אבל המאסטרו האיטלקי לא סופר את השחקן היחיד בנבחרת שמסוגל לעשות דריבל נורמלי. הוא מאמן מיושן ומקובע והוא נכשל כמו כל קודמיו להכניס רוח אחרת לנבחרת. גם משלב בתים נוראי אפשר להתרומם, ברור הרי שעיקר האישיו פה זה ביטחון, ציפיתי שהנבחרת תתפוצץ על אלג'יריה וזה לא קרה, אולי "נס" מול סלובניה יכול להפוך את המגמה של הטורניר הזה, בינתיים זה נראה רע, רע, רע.
יאנג,ג'ונסון,פיליפס... same shit. כל השחקנים בנבחרת פשוט נראים פתטים ברמה מעציבה.אז הנה,יצא הסקי ונכנס דפו שהיה נראה לי חלוץ נהדר בפריימרליג וחורר רשתות.במשחק נראה כמו הצל של עצמו. לא יודע מה הסיבה,אולי הם טובים ליד זרים(לההה...),אולי איזה ענן שחור מעל הנבחרת,אולי אני סתם מבלבל במוח והם יקחו את המונדיאל(לההה...). כדורגל עצוב,לא הגיעה למצב אחד מסוכן ואלג'יריה אפילו שיחקה לא פחות התקפי מאנגליה! חסר מעוף ושבלוניות,זו הנבחרת האנגלית. ג'רארד אחד השחקנים האהובים עליי ולטעמי הגדולים באירופה בכל מה שקשור למסגרת הקבוצות,נראה כמו אלאנו לעניים באנגליה...