לא להאמין שלא יצאנו עם 3 נקודות מהמשחק הזה. אני באמת מעדיף את הארט על פני גרין, לאמפארד היה איום ואפשר לצאת מהמשחק הזה אך ורק עם תחושת החמצה. חבל.
טיימינג פנטסטי. פיפ"א התקפלה וביטלה את הניסיון להעביר את החוק הזה, ממש לפני מספר ימים, בגלל שהוא נוגד את חוקי חופש העבודה של האיחוד האירופי.
יש אישור לכך שהחילוף של קינג היה על רקע פציעה? והאם אנחנו יודעים בוודאות שהחילוף של מילנר היה על רקע מקצועי בלבד? אומנם ג'יימס מילנר לא היה בעניינים אבל לעשות כזה חילוף כשאתה ביתרון של 1-0 בדקה ה-30, ועוד בשביל להכניס את SWP שכל קשר בינו לבין קו שמאל מקרי בהחלט? ניהול משחק מאוד תמוה של הדון בלשון המעטה, גם יום אחרי אני עדיין לא מצליח להבין את ההחלטות שלו. סה"כ אם קאפלו יסיק את המסקנות הנדרשות מהמשחק הזה ונצליח לעלות מהמקום הראשון בבית אולי דווקא נזכור את המשחק הזה לחיוב, כנקודת מפנה. לא ברור לי כל הדיון שהתפתח פה פתאום על איכות השחקן האנגלי, הרי ברור גם לכל משתתפי הדיון הזה שהסגל שלנו (ובטח ובטח ההרכב שלנו) הוא עדיין בטופ 5 של הסגלים במונדיאל הזה. זה שהשחקנים האלה יורדים באופן ניכר ביכולת שלהם ברגע שהם שמים עליהם את מדי הנבחרת זה משהו אחר, אבל אי אפשר להתכחש לכך שיש לנו כמות לא מבוטלת של שחקנים ברמה העולמית הגבוהה ביותר, כפי שהם מוכיחים בקבוצות שלהם שבוע אחר שבוע. בואו לא נפתח הררים של תיאוריות על משחק בודד שגם בו, למרות היכולת הבינונית מינוס, היינו צריכים לנצח בנוחיות. למה אני לא רואה אנשים מפקפקים פה באיכות השחקן הצרפתי אחרי המשחק שלהם מול אורוגוואי ומפשפשים במבנה מחלקות הנוער בצרפת? We still believe! :aaa12:
יותר מגרין, יותר מקראגר, יותר מSWP בצד שמאל, הבעיה היא מבנית: רוב ההתקפות האנגליות עברו במכוון דרך אמיל האסקי. הוא שיחק כמו רכז ממש. זה מדאיג ביותר. מי שאמור להיות האיש המרכזי בהתקפה הוא רוני. במקום זאת הוא מתבזבז בשפיץ, מחכה שגוש הבשר השרוף והמגודל יצליח להוריד כדור ולהעביר אותו אליו. קאפלו נכשל להבין שרוני צריך להיות האיש המרכזי שעליו מתבססת שיטת המשחק. הוא לא צריך האסקי. הוא לא צריך ברבאטוב. הוא צריך שחקנים ניידים לצידו שעושים תנועה, משוכים תשומת לב, חושבים מהר וזזים מהר. הדבר הכי קרוב לזה בסגל הוא ג'רמיין דפו וג'ו קול. אגב, איפה התרומה של המגנים? שניים מהמגנים התוקפים הטובים בעולם משחקים בהרכב של אנגליה ועם כל הכבוד לגיחות של ג'ונסון למעלה, זה לא מספיק. אני רוצה לראות יותר גם מקול.
דווקא ג'ונסון תרם המון בהתקפה אתמול, היה מהיותר טובים על המגרש והיו לו כמה התקפות יפות. קול בהחלט לא עלה מספיק למעלה. בקשר למה שכתבת על הסקי והשיטה אני כמובן מסכים, אבל גם רוני לדעתי צריך יותר לקחת על עצמו את המשחק ולהיות יותר דומיננטי.
בשביל להדגיש את רוני אני חושב שכדאי מול אלג'יריה להשתמש ב4-5-1 כשלנון וג'ו קול יפתחו באגפים. רוני היה מצויין בשיטה הזו במנצ'סטר יונייטד כשקיבל הרבה עזרה מהאגפים ואין סיבה שזה לא יצליח גם באנגליה. הכל עדיף מלראות את הסקי על המגרש.
למרות שאני מתנגד גדול להכללתו של אמיל הסקי בסגל, שלא לדבר על בהרכב, אני חייב להגיד שהוא נתן אתמול משחק טוב מאוד, והיה הטוב על המגרש אצלנו יחד עם גלן ג'ונסון וסטיבי ג'י. הבישול שלו לסטיבי היה מבריק והראה בדיוק למה קאפלו כל כך אוהב אותו (והתנועה של סטיבי מבריקה עוד יותר, חיתוך אלכסוני גאוני).כך גם לא מעט כדורים ארוכים שהוא הצליח להוריד מול האמריקאים, אין לי טענות אליו על המשחק אתמול, למרות ההחמצה הנוראית שלו. לא ציפיתי בכלל שהוא יכניס את המצב הזה. כמובן שאני מקווה לא לראות אותו דורך על הדשא שוב בטורניר הזה, אבל הוא דווקא שיחק אתמול טוב, לא אליו צריכים לבוא בטענות על התוצאה והיכולת.
סקאוזר טומי, הבעיה היתה שרוני "לקח" על עצמו יותר את המשחק כשירד כל הזמן לאיזור הקישור להתחיל התקפות,להניע כדור לצדדים בגלל שגרארד ולאמפארד לא עשו זאת. בפעמים המועטות שהוא קיבל כדורים בעמדה קדמית יותר וכשהיה עם הגב לשער הוא חילק מסירות מצויינות ללנון או רייט פיליפס. אני מסתכל שוב על הגול שקיבלנו וזה לא רק גרין עם הפאדיחה,דמפסי ניער בקלות מרגיזה את גרארד גם כן והתפנה לבעוט. גונסון פרץ כמה פעמים מעמדת המגן למעלה אבל לא מספיק ולא בחוכמה,לא זכור לי שהוא עשה עקיפות ללנון ולהיות אופציה של מסירה או לקחת איתו מגן ולשחרר את לנון, כנ"ל לא אשלי קול אבל וזה שוב מתחבר לרפיון באמצע הקישור,שום הנעה ולשום כיוון, באמצע המשחק זרקנו את השם סקולס...גם בגיל 35 הוא היה מנהל משחק טוב יותר מגרארד ולאמפארד ביחד. אני קורא ושומע תגובות אחרות על המשחק של אנגליה וכאלה שטוענים ששיחקנו טוב או לא כזה רע ואני חושב שהמצבים הטובים שהגענו אליהם(האמת,לעומת כל שאר המשחקים עד כה בגביע העולם,אני חושב שהגענו למספר הגדול ביותר של הזדמנויות ממשיות)קצת סינוורו אותם, למצבים הגענו,כדורגל רע שיחקנו גם כן. עריכה: Nigel Winterburn ראית משחק טוב מאוד של הסקי?? אתה בטוח? בישול מבריק? הבן אדם תוקע ומאט את המשחק,לוקח לו לפחות 3 נגיעות ומעלה להשתלט על כדור, הוא עשה הרבה פעמים דברים בכדי לצאת לידי חובה, לדוגמא קיבל כדור מרוני וכשהוא היה באגף,נתן ריצה של 2 מטר והוציא כדור רוחב לאף אחד,בלי להרים את הראש, על עיוור,העיקר למסור,בלי שכל, זה הסקי,זה המשחק שלו,ולא מסירה מקרית לגרארד שעשה את כל העבודה בגול משנה את הסיפור.
הלב יוצא לגרין, שרק אומה צמאת דם כמו אנגליה מסוגלת לצלוב אותו כפי שעשתה ב24 שעות האחרונות. הוא עשה טעות. טעות איומה. חוסר המזל שלו הוא שכל טעות פטאלית שהוא יעשה תעלה בשער וודאי, בעוד שכשהסקי מחמיץ מול השער, ג'רארד מפספס את הכדור, קארגר רואה את הגב של דמפסי ולאמפרד לא מחבר שתי מסירות, המחיר לא כבד באותה מידה, על אף שמדובר בטעויות בסיסיות באותה מידה. אנגליה כולה שיחקה באופן מביש, בחירת ההרכב של קאפלו הייתה ביזיונית, אבל כשיש שעיר לעזאזל, למי אכפת? "הלוואי שימות", "כלב", "אהבל", אפשר לחשוב שהוא רצח את אחותכם. מעניין מה היו התגובות אם ג'ו הארט (בעל ניסיון של עונה וחצי בקבוצות בוגרים) היה משמיט כדור שכזה. אם גדולים כמו פיטר שילטון, דייויד סימן ואוליבר קאן עשו טעויות כאלה, האמינו לי שגם הארט, מוכשר ככל שיהיה, לא חסין. כואב לי הלב בגלל הזכרון הכל כך קצר שיש עבור שחקנים בעמדה המקוללת הזו. גרין היה לא פחות מפנומנלי בשלוש העונות שקדמו לאחרונה (בה כל הקבוצה הייתה איומה ונוראה והוא סבל מרביעיית הגנה שלא עשתה דבר וחצי דבר לסייע לו) והרוויח את המקום שלו בנבחרת ביושר. בעיקר כואב לי מכיוון שגרין הוא לא רק שוער הרבה יותר טוב ממה שעשו אותו ביממה האחרונה, אלא גם אישיות מדהימה, שרק מי שמכיר אותו ואת פועלו מבין. היה מוטב לנבחרת אנגליה הרבה יותר טיפוסים כמוהו, המהווים מודל אמיתי לחיקוי, מאשר רודפי שמלות ובצע כמו ג'ון טרי. כשראיתי שאף אחד מהשחקנים מהנבחרת המנופחת והפלסטית הזו לא ניגש לרוב לנחם או לזרוק לו מילת עידוד חוץ מג'ו הארט הצעיר (שכן, מאוד ארצה לראות אותו פותח במשחק הבא נגד אלג'יריה), הרגשתי לראשונה שאני רוצה לראות את אנגליה נכשלת. רובו, תרים את הראש ותמשיך הלאה, אין אוהד אחד של ווסט האם שלא גאה בך ורוצה אותך לפחות לעוד 10 שנים במועדון. מחכים שתיתן עונה ענקית בין הקורות שלנו בעונה הבאה.
לא יודע על מה הטענות שלך לג'רארד ועל סמך מה אתה אומר שסקולס היה מנהל משחק יותר טוב ממנו ומלמפארד. אני ראיתי את ג'רארד נותן משחק טוב ומשחק הכי טוב בנבחרת אתמול, מנסה בהתקפה וגם מחלץ כמה כדורים בהגנה. דמפסי אמנם השתחרר ממנו דיי בקלות אבל זה בעיטה ברגל שמאל, מ20 מטר כשעומדים שני בלמים בינו לבין השער, האשמה של סטיבי בגול לא משמעותית מאוד לדעתי. לבוא בטענות לג'ונסון שהיה לא רע בסה"כ זה גם לא רציני לדעתי כשהיו כל כך הרבה שחקנים שפגעו במשחק של הנבחרת אתמול ובהרבה יותר ממנו.
סקאוזר טומי ואני לא יודע על איזה משחק טוב אתה מדבר בהקשר של גרארד? ראיתי פאניקה,ראיתי חוסר סדר בכל חלקי המגרש וכולל בעמדה שלו, הוא ניסה...אבל ברוב הפעמים לא בהצלחה, חילץ כמה כדורים בהגנה...זה עדיין לא הופך את המשחק שלו לטוב, הוא היה חלש כמו כל השאר(אוקיי,היו חלשים עוד יותר ממנו,ממש מנחם אותי) אבל אולי הסטנרטים שאתה מעמיד למשחק טוב הם שונים משלי. אז מה אם דאמפסי השתחרר לבעיטה ברגל שמאל?זה לא נחשב? הוא השתחרר,פעמיים סבסב את גרארד ובאותו המהלך, זה שגרין פישל בגדול עדיין לא מוריד מהעובדה שגרארד פישל גם כן בעבודה שלו במהלך של השער.
סטרטפורד, הסקי בעיני עשה את העבודה שלו, את העבודה שלשמה פאביו קאפלו העלה אותו למגרש, מה שאי אפשר להגיד על רוב השחקנים שפתחו אתמול. למסירות רוחב מדויקות וסיומות חדות אני לא מצפה מהחמור הזה וגם דון פאביו לא. שלא יהיו אי הבנות, אני מקווה שלא נראה אותו לובש יותר את מדי אנגליה לעד...
Hammers Fan זה המחיר שאתה משלם כשאתה שוער,חלוץ יכול להחטיא וימשיך לקבל קרדיט והזדמנויות,שוער יש לו אחריות גדולה הרבה יותר ובטורניר שכזה אין מקום לטעויות שכאלה ואין הזדמנות שנייה. מה לעשות,זאת המציאות של שוער והיא נכונה לגבי כל שוער כמעט,בטח כזה שהמעמד שלו הוא עדיין לא כשל שוערים גדולים וטובים ממנו. אם הארט היה סופג שער כזה אז כן,אפשר היה להגיד חוסר הניסיון,המעמד השפיע עליו ובגלל גילו הצעיר, מגרין ובגלל הנסיון הגדול יותר שלו אתה מצפה ליותר ויש לו פחות "ימי חסד". גרין בעונה רעה מאוד ועדיין העדפתי לראות אותו על פני ג'ימס כי שבעתי מהשוער הזה, איסטלנד אמר לי היום שהוא העדיף את ג"יימס על פני גרין ולא בגלל שג"יימס שוער גדול או בגלל הניסיון אלא שלפחות המומנטום שהוא סיים את העונה היה מומנטום מצויין ויש בזה משהו, שורה תחתונה,גרין קיבל את ההזדמנות הגדולה שלו וזרק אותה לפח, בדיוק כמו שפוסטר קיבל את ההזדמנות שלו להיות השוער הראשון הבא של יונייטד בתחילת העונה וגם הוא פישל והרס לעצמו הזדמנות חד פעמית בקריירה, אלה הם חייו של שוער. גרין עכשיו עם ביטחון בקרשים,ההגנה לאחר הגול אתמול חששה למסור לו כדורים אחורה, הוא ימשיך להיות שוער ליגה טוב יותר או טוב פחות,בנבחרת הסיפור של נגמר. אגב,גם דיוויד ג"יימס ניגש לעודד אותו במחצית. לא יודע מי איחל לו למות וחבל אם מישהו כתב זאת, אני לא רואה שום קשר בין האישיות שלו לבין הביקורת המקצועית הקשה והליגטמית.