God Didn't Save Our Gracious Queen

הנושא בפורום 'מונדיאל 2010' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏24/5/10.

1. Raulito Madridista

אתמול לא היו יותר מידי נקודות חיוביות במשחק של אנגליה, אבל בכל-זאת לטעמי אין מה להיכנס לפאניקה. הכדורגל במונדיאל עד עכשיו מאוד לא מרשים, וגם ארגנטינה וצרפת(בעיקר הטריקולור) רחוקות מלהשביע רצון. יש לאנגליה סיכוי רב לנצח בשני המשחקים הבאים, לסיים במקום הראשון ולקבל הגרלה טובה בשמינית הגמר, ואז כולם יישכחו את המשחק הבינוני מאוד מאתמול. אנגליה תגיע לשיא שלה סמוך לשמינית הגמר\רבע-הגמר.

קאפלו מאמן גאון אבל כמעט תמיד יש החלטות מקצועיות שקשה לו להבין והוא גם מאחר לעיתים בחילופים. בתור אוהד ריאל מדריד אני יכול לספר על הספסול המתמשך של רוביניו, עד שקאפלו נכנע אחרי חצי שנה והבין כי בלעדיו הקבוצה לא מסוגלת לשחק מהר וארטקטיבי. גם ראול שיחק אצל קאפלו יותר מידי בכנף שמאל ולא במרכז; ביובנטוס הוא נתן קרדיט מוגזם לזלאטן בעונה השנייה שלו בקבוצה כאשר הסמל, דל-פיירו, שהבקיע בכל פעם שעלה מהספסל - נדחק החוצה; בכל-מקרה, קאפלו לומד מטעויות והוא לא עיוור. אני מניח שבמשחק הבא נראה שינוי בעמדת השוער ואולי גם בעמדת הקיצוני. לגבי הסקי - לטעמי הוא ימשיך בהרכב גם כי קאפלו מעריך אותו וגם משום שהוא בישל שער ושיחק טוב.

לטעמי בעניין הקיצוניים לא צריך לפסול את מילנאר כי אתמול קאפלו התנהג ברישעות ועשה לו ממש משפט שדה. אז מה אם היה לו צהוב. אנגליה התקשתה להניע כדור ולכן מילנאר לא היה מעורב במשחק. לנון אתמול היה מאוד מאכזב כי הוא שיחק בצורה שבלונית וקבועה. הוא הרים את הכדור אוטומטית בלי להסתכל כמה אנשים יש ברחבה. מסכים שאשלי יאנג בולט בהיעדרו, לדעתי יש לו את כל התכונות הנחוצות לקיצוני ואולי הוא קשר הכנף הכי טוב שיש לאנגליה.

גם ג'רארד וגם לאמפרד כן יודעים לעשות הגנה אז זה מוזר ששיתוף הפעולה ביניהם כושל. שיעשו רוטציות שכונתיות ובכל מחצית אחד מהם יישאר מאחור ויתרום פחות להתקפה.

טרי באמת היה אתמול בפאניקה מאז שהשחקן של ארה"ב פתח בספרינט והשיג אותו ודווקא מי שחילץ את האנגלים מצרה היה ג'יימי קאראגר.

2. THE STRETFORD END Member

de Middenweg

כן,התכוונתי גם לחוק של 5+6 ואני מאוד מקווה שהוא ייצא לפועל.

אם ניקח את הנבחרת עד גיל 17 שזכתה באליפות אירופה לפני כמה שבועות אז השחקנים שם התחלקו בין מועדונים קטנים יותר לגדולים גם כן.
    הכסף הגדול והלחץ להישאר בפריימיר ליג גורם ללא מעט מנג'רים להביא תוצאות מיידיות וזה אומר רכש וגם זר
    על פני תוכנית לכמה שנים שבהם משלבים ביתר נוחות שחקנים מקומיים צעירים,
    בקבוצות שבהן היה גב וסבלנות ראינו כניסה של אותם צעירים למערכת לכן זה הכל שאלה של בחירה.
    אני מלין על מה שונגר עושה בארסנל עם ההתעלמות שלו משחקנים מקומיים כבר שנים,
    זה גרם לארסנל נזק עצום וסוף סוף האוהדים שלהם,גם פה בפורום מתחילים לראות ולהבין את הנקודה שעליה אני ואחרים דיברנו כל אותו הזמן הצורך והחשיבות בחומר מקומי ובכל אספקט.

העייפות קיימת ולא רק בקרב שחקני אנגליה.
    רוב השחקנים שמשחקים באירופה סיימו עוד עונה ארוכה ומתישה,
    זה משפיע בגזרת הפציעות וראינו כמה נשרו מהתחרות עוד לפני שהחלה,הגוף פחות חסין לעוד מכות,לחץ ומאבקים עם כל העומס של עונה ארוכה,
    זה משפיע על רמת הכדורגל ועדיין הצרות של אנגליה הן יותר מרק אלו.

נערך לאחרונה ב: ‏13/6/10
  3. yonmu Member

קטע משעשע בהתחשב באתמול.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏13/6/10
  4. Ryan Giggs11 Member

לי דווקא לא היה ציפיות כל כך גדולות כי אנגליה זו אנגליה אבל מי שכן היו לי ציפיות ממנו זה קאפלו שאיכזב אותי בענק.
    הביאו את קאפלו בשביל שינוי ובמוקדמות נראה שהוא מביא אותו אבל מגיעים למאני טיים ומה אנחנו מקבלים?
    שוב פעם ג'רארד ולמפרד ביחד, האסקי בחוד, הארט לא פותח למרות שהוא נתן עונה מצויינת,החילוף שבאמת אני מתקשה להבין אותו של קארגר בקינג(אלא אם כן קינג פצוע?)כי במילא אנחנו צריכים להבקיע שער וזה לא שקרארגר עולה על קינג בכמה רמות, במחצית אחת הוא הספיק לקבל כמעט אדום וכמעט גול עליו אחרי שאלטידור עבר אותו כמו מים.
    אני חושב שבמשחק הבא אנגליה צריכה לנסות 4-5-1-זה מבאס ומעצבן שבאמצע טורניר צריכים לעשות שינויים במערך וחילופי שוערים(מקווה מאד שהארט יקבל הזדמנות)אבל זו אנגליה.אין חדש תחת השמש.

5. 亚历山大帕托 Member

6. ArsenalFan Member

אני יודע שזה לא הנושא אבל אני חייב לומר על זה משהו: הבעתי על זה את דעתי, ארסנל צריכה שחקנים מקומיים. אבל היא צריכה אותם בגלל סיבות שקשורות בארסנל, לא בנבחרת אנגליה. ונגר לא חייב דין וחשבון לנבחרת אנגליה או להתאחדות, זה מגוחך לבוא ולתלות את הבעיות של הכדורגל האנגלי במה שונגר עושה או לא עושה בארסנל. צריך גם להיות הוגנים ולומר שרוב השחקנים הצעירים שהתבשלו בקבוצת הנוער המוצלחת שלנו בשנתיים האחרונות הם אנגלים, ההתעלמות של ונגר ממקומיים היא בעיקר ברכש שהוא מסרב בעקשנות להביא ופחות לגבי צעירים. האקדמיה של ארסנל רחוקה מלהיות הבעיה של הכדורגל האנגלי, להפך- העבודה שנעשית היא מהטובות ביותר באנגליה ואם היו עוד אקדמיות שפועלות כמו שאצלנו משקיעים בשנים האחרונות, כולל עם שחקנים מקומיים, מצבו של הכדורגל האנגלי היה טוב בהרבה.

לדעתי אתם מפספסים את הנקודה האמיתית, הבעיה היא לפני הכל במאמנים. ברור לחלוטין שאין מספיק מאמנים אנגלים ברמה גבוהה (אולי יש לזה קשר גם בהכשרת המאמנים?), מספיק לראות מי עומד היום בראש הנבחרת. ואם זה בסיס האימון שהיה במשך שנים ארוכות באקדמיות, מה הפלא שזו התוצאה? ומה שבאמת מדהים זה שעד השנה ההתאחדות האנגלית לא החליטה להקים מרכז כדורגל לאומי לפיתוח כשרונות צעירים, בסגנון קליירפונטיין שיש בצרפת. אז אם ההתאחדות לא עושה את הצעדים הנדרשים כדי לקדם כשרונות לטובת הנבחרת הלאומית, כמה אפשר לבוא בטענות למועדונים?
    אני כן מאמין שבעתיד זה יהיה טוב יותר.

7. gonzo18 Member

לא. לנון לא שחקן מאוד מגוון. לנון שחקן מעולה ווינגר ברמה גבוהה,אבל הוא לא שחקן מגוון. הוא יודע בעיקר לקחת את הכדור, לרוץ על הקו ולהגביה לרחבה. כמובן שפה ושם הוא מבקיע שערים,אבל הוא שחקן שחורש את האגף כמעט באופן סיסטמתי.
    שיט רייט פיליפס לא לרמות האלה. גם בצד ימין הוא בינוני ולא מתאים לרמות הגבוהות וזה הוכח כבר מספיק פעמים ובצד שמאל הוא שחקן גמור לגמרי. עאלק סופרסאב.

לגבי ססק,נתת את הדוגמה הכי גרועה שיש כי ססק הוא קשר מרכזי כמו לאמפרד למשל,אז ברור שאם תשים אותו באגף הוא ילך לאיבוד. לגבי פיליפיס הוא ווינגר,ויש לא מעט שחקנים בתפקיד שלו שכן מסוגלים לשחק באגף הנגדי לרגל שלהם. הוא לא מסוגל.

נערך לאחרונה ב: ‏13/6/10
  8. Rudess Member

אם תמשיכו ביכולת כזאת אז באמת תחזרו מהר הביתה.

9. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

למזלה של אנגליה היא כבר עברה את המשחק הקשה ביותר של שלב הבתים, מול אלג'יריה וסלובניה יהיה לאנגלים קל יותר ודרך משחקים כאלו אפשר להתחבר ולגבש דרך כלשהי לשלבים המתקדמים ששם יהיה הרבה יותר קשה נגד סרביה או גרמניה.

10. Number 8 Member

שמעתי תגובות של אנשים שגרין השמיט את הכדור בגלל הבעיתיות שבו ושדיברו על זה לפני המונדיאל... ואני שואל מה הקשר? אין שום קשר לכדור, בהילוכים החוזרים רואים שגרין לא ירד טוב לכדור, את הדברים האלה לומדים כאשר מלמדים ילדים בני 6 להתחיל קריירה בשער אבל אם גם את זה גרין לא יודע לעשות, זה אומר הכל. קורה ששוערים משמיטים לפעמים כדורים, זה קרה לטובים ביותר, אבל עצם הירידה המוטעת שלו לכדור יותר מעצבנת אותי, אלו דברים בסיסים של שוער.
    לא היה ספר לרגע שהארט צריך לעמוד בשער, ועכשיו אחרי אתמול, הדעה רק הולכת ומתחזקת. גרין לא מתאים, בטח שלא דיוויד ג'יימס והארט נתן עונה מצויינת בבירמינגהאם כך שאני לא מבין למה קאפלו הולך עם הראש בקיר ולא פותח איתו... אחרי אתמול הוא חייב לעשות את זה ולא משנה אם הוא יהרוג את הביטחון של גרין.

אנחנו נעלה לשמינית, השאלה היא מה הלאה, מתי קאפלו יבין שהארט צריך לעמוד בשער, מתי קאפלו יבין שג'רארד צריך לשחק בשמאל כפי שעשה בהצלחה במוקדמות ולא באמצע עם לאמפרד כי זה פשוט לא עובד(!) וצריך לעשות משהו עם שוני רייט כי אתמול הוא איבד כל כדור שני שהגיע אליו... גם לנון די איכזב אותי. ואגב, רוני חייב להתעורר, אתמול ראו שהוא התאמץ ולקח את המשחק על עצמו אבל זה לא מספיק, הוא צריך להבין שכל האוהדים בונים עליו.

11. George Best Member

oh dear, לא בשביל זה חיכינו פאקינג 4 שנים ובמיוחד השנתיים האחרונות אחרי ההתעללות בקמפיין העלייה ליורו האחרון...
    בד"כ אני האחרון שאתן אובר חשיבות למשחק בודד, על אחת כמה וכמה למשחק הפתיחה ועל אחת כמה וכמה שאחרי הכל - מדובר בשלב הבתים, שמבחינתי הוא לא יותר מלפרוטוקול כל עוד אין סכנה מוחשית להעפיל לשמינית (כן כן, שלב הבתים הוא אוברייטד מטורף), והאמת שאין לי שום בעיה עם התוצאה הסופית, היא לגמרי לא רעה כי את אלג'יר וסלובניה ננצח גם ביום רע.
    אבל וואלה, כשרואים איך הנבחרת משחקת ובמיוחד את קבלת ההחלטות של קאפלו (הוא עשה משהו נכון הערב?), אז קשה לראות מאיפה נחצוב שביב של אופטימיות להמשך הטורניר.

כתב האישום נגד האיטלקי:
    - רוברט גרין היה ראוי להיות england no 1 בכל אחת מארבע השנים האחרונות, להוציא את השנה החולפת בה הוא הציג יכולת מזוויעה, והיווה את אחת מנקודות התורפה של קבוצתו, שבקושי שרדה בליגה.
    דווקא אחרי עונה כ"כ מביכה של גרין (לפחות הוא שמר על יציבות של חולשה לאורך כולה!), שבאה אחרי כמה שנים מצוינות, הוא מקבל את המפתחות?
    נכון, לאנגליה אין שוער ברמות הגבוהות, אבל בשביל מה קאפלו היה טורח להסתובב כל מחזור עם האליקופטר ממגרש למגרש?מה עם היכולת שהפגין ג'ו הארט?
    - אמיל הסקי.אמיל פאקינג הסקי.
    זה השותף של רוני?שחקן שנמצא (הרבה) מעבר לשיאו, שגם שם הוא בקושי היה ראוי למקום בסגל האריות.
    איך זה שאחרי עונה שברובה העגלון הזה היווה מחליף לג'ון קארו, הוא מוצא את עצמו ב-11?
    לא בטוח בכלל שיש חלוץ ראוי אחר באנגליה (אני מעדיף 4-5-1), אבל יש כ"כ הרבה אלטרנטיבות לעגלון.
    אתה מחפש שותף מהיר וחד?לך על דפו שזימנת ואני בכלל הייתי בוחר באגבונלהור הסילון.
    אתה מתעקש על סוס שישחק בגובה?לך על קראוץ' ואני בכלל הייתי בוחר בקול/דיוויס שהרבה יותר נוחים עם הכדור.
    לא יכול להיות שהבדיחה הזו בהרכב, ראיתם איך הוא בעט מול השוער מהמצב שסידר לו לנון?אפילו לפצוע שחקנים או להיפצע כמו שצריך הוא לא יודע...
    - ג'יימס מילנר נתן עונה פנטסטית באסטון וילה, לא פחות, הפתעה עצומה נוכח ההצבה במרכז המגרש.
    אבל מה למילנר ולאגף שמאל?ואם כבר יש הזדמנות להחליף אותו בגלל פציעה, איך לעזאזל שון רייט פיליפס, שבקושי ראה דשא בחצי השנה האחרונה, ואחד שמשתמש ברגל שמאל רק כדי לרדת במדרגות, הוא הבחירה?יופי קאפלו, סידרת כנפיים עם שני שחקנים שמוגבלים לרגל ימין בלבד (שלא תבינו לא נכון, לנון הוא צדיק מוקף רשעים היום, יחסית).
    אדם ג'ונסון?אשלי יאנג?ג'ו קול?לא, השחקן בכושר הכי פחות טוב והכי פחות יעיל באגף הנגדי לרגל!
    - למה קראגר אחרי עונה רעה מקבל את הקרדיט לפני דוסון, שהיה הבלם הטוב בפרמיירליג בחודשיים האחרונים?יופי של ליווי של קראגר לאלטידור במהלך שהסתיים בנס במשקוף, פעם הבאה לפחות תיקח חתימה...
    בכלל ההגנה עושה רושם פשוט רע.
    אומנם גם בעבר לא היה שוער שמשרה יותר מדי ביטחון על ההגנה, אבל לפחות הייתה רביעייה נפלאה עם נוויל, ריו, טרי (שני האחרונים בשיאם) ואשלי קול.
    להוציא את האחרון שעדיין ניתן לסמוך עליו, טרי בנסיגה לא קלה, ריו בחוץ, ובצד ימין ג'ונסון זה חור הגנתי.
    - ג'רארד (טוב מאוד חצי ראשון) ולמפארד (מזעזע חצי ראשון, מזעזע עוד יותר חצי שני) לא מסוגלים לשחק ביחד במערך של 4-4-2, את זה כל דביל יודע.

נקודות לאופטימיות:
    - גם במשחק רע, וביום שקט של רוני (סידר כמה מצבים נהדרים עם טאצ'ים עדינים וקטלניים), הנבחרת הגיעה למספיק מצבים כדי לכבוש שלושה.
    - טוב שהפאשלה של גרין הגיעה היום ולא בשמינית, הגיע הזמן של ג'ו הארט.
    - כשבארי יחזור, זה יראה הרבה יותר טוב.
    בארי הוא אנדרייטד, האיש שמכניס כ"כ הרבה סדר ושקט במרכז הקישור, ומאפשר ללמפארד וג'רארד לצאת קדימה.

מוקדם לסכם אבל זה נראה...לא טוב.

12. Rudess Member

בזה אין ספק בכלל. ברגע שבארי יחזור להרכב, יהיה יותר סדר במשחק של האנגלים והכדורגל לא יהיה בנו רק על אלתורים. אני עדיין בדעה שלמפארד וג'רארד לא צריכים לשחק ביחד בהרכב, ושעדיף להוריד את פרנק השמן לספסל. לשים את ג'ו קול ולנון באגפים, ג'רארד ובארי באמצע, ובחוד את קראוץ' ורוני.

13. Number 8 Member

אגב שאלה, לדלי קינג נפצע או שפשוט קאפלו לא אהב את המשחק שלו והכניס את קראגר?

14. 亚历山大帕托 Member

נפצע. מתח שריר או משהו. הוא גם אמור להחמיץ את המשחק הבא.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏13/6/10
  15. Cup of Tea Liverpool, UK

אני בכלל לא בעד 4-4-2. אני חושב שאנגליה תהיה דווקא יותר מסוכנת ב 4-2-3-1.

----בארי---למפארד----
    קול-----ג'רארד-----לנון
    ---------רוני----------

בשיטה הזאת אנגליה משחקת יותר על הקרקע ועם החוכמה והיכולת של הקישור וההתקפה יהיה הרבה יותר קל לנצל מצבים. ג'רארד וקול יכולים להחליף תפקידים מדי פעם. נקווה שהסקי לא יקבל קרדיט על אף המשחק מעל הציפיות שהוא נתן מול היאנקס ושהארט יחזור לשער. אם בארי עדיין לא כשיר, שיהיה קאריק.