אני מודה. הסקי שיחק בכלל לא רע ונוטה לכיוון הטוב, בדיוק איך שהוא צריך לשחק. עם הגב לשער, משתלט על כדורים ומחלק מסירות לאגפים. אבל מה כל זה עוזר כשהוא מחטיא אחד על אחד כל כך קל. בלי שום לחץ עליו מצד ההגנה, האוורד לא יוצא ולא נשאר בשער, רק לבחור פינה, והוא בועט ישר לידיים שלו. על גרין אני מעדיף לא לדבר. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/let_it_all_out.Xxx בנוגע למשחק. משהו חייב להשתנות בנבחרת בשני המשחקים הקרובים. ג'רארד ולמפארד לא יוכלים לשחק ביחד באמצע, בפעם המיליון. לנון לא קיבל מספיק כדורים לאחד על אחד עם המגן שלו, ובאלה שהוא כן קיבל הוא לא היה מספיק מדוייק. רוני לא היה בעניינים, דווקא במשחק טוב של הסקי, היה צריך לתת לו יותר אופציות מסירה כשהוא השתלט על כדור. ו..האגף השמאלי מת, חוץ מהרגעים שאשלי קול הגיע קדימה. אבל אני מניח שקאפלו לא מאפשר לו לעשות את זה יותר מדי. גארת' בארי חייב לחזור וכמה שיותר מהר, כל המבנה של הנבחרת השתנה בגלל הפציעה שלו. ומצטרף לפיטר.. איפה אדם ג'ונסון??? רייט-פיליפס זה כבר מזמן לא זה, בטח בכושר שלו ובטח בשמאל. למה ג'ו קול לא הועדף על פניו? קאפלו עשה יותר מדי טעויות בבחירת השחקנים, לסגל ולהרכב.
כל אשר יגורנו בא, וזה רק המשחק הראשון. יצאה כל הרוח מהמפרשים. כל טיפת אופטימיות שעוד הייתה, הלכה. לך תסמוך על הברך מזכוכית של לדלי קינג, ממש הפתעה גדולה שהוא יצא במחצית. לך תסמוך על קראגר, שיכל בכיף לסיים את הערב הזה עם אדום, וכל זה במחצית אחת. לך תסמוך על הסקי, באמת כל הכבוד על הבישול, אבל הוא נזק. ג'ונסון חור. רייט פיליפס תקוע בעמדה שאין לו שום קשר אליה, ובכלל נראה שלשוני רייט לאחרונה אין יותר מדי קשר עם הכדור (ואיפה לאלף אלפי עזאזל ג'ו קול?!?!). למפארד... You f***ing chav! מתי לעזאזל הוא עשה משהו טוב בנבחרת? למה אנחנו עוד מצפים? אפס תרומה לנבחרת הייתה, אפס תרומה לנבחרת גם הערב. ומה עוד נגיד על הליצנות הזו שנקראת "אינגלנד נאמבר וואן". מי שעולה עם שוער של קבוצת תחתית, שלא יתפלא שאלה הגולים שהוא מקבל. ממש פלא שונגר רוצה אותו. קאפלו, Sort it out!! England till I die :aaa12:
נתחיל בזה שאנגליה נראתה כנבחרת ללא שום שיטת משחק וזה פשוט מוזר כשמדובר במאמן כמו קאפלו שתמיד מטביע את חותמו , הכל היה נראה אלתורים במשחק של אנגליה. ג'רארד ולמפארד בהחלט לא צריכים לשחק ביחד ואם צריך לבחור אחד מן השניים להרכב, הייתי בוחר בג'רארד שמשקיע הרבה יותר ונראה היום בטירוף לעומת למפארד השבע. בדיחה שמישהו כמו הסקי בנבחרת לפני בובי זאמורה וקרלטון קול, והוא בכלל לא צריך לפתוח (ההחמצה שלו פשוט מגוחכת). אם קאפלו רוצה מישהו גבוה ליד רוני אז קראוץ' חייב לפתוח. רייט פיליפס בכלל לא היה צריך להיות מוזמן לנבחרת ואמרתי את זה מזמן (אדם ג'ונסון היה צריך להיות שם). גם ללדלי קינג אין מקום בהרכב הנבחרת, הוא לא מסוגל להתאמן בצורה סדירה ואחרי הפציעה של פרדיננד היה מקום להכניס את דוסון לנבחרת במקום את קראגר הקשיש. ואייך אי אפשר לדבר על סוגיית השוער, מה עושה בשער של נבחרת אנגליה שוער שהיה אחראי לכמות סיטונאית של שערים במדי אחת הקבוצות החלשות בליגה העונה? כשמן העבר השני יש שוער ששיחק בקבוצה עם אחת ההגנות הטובות בליגה ונתן עונה נהדרת (ג'ו הארט כמובן). לדעתי קאפלו לא ירצה לגמור את גרין והוא ייתן לו להמשיך גם במשחק הבא. איפה היה ויין רוני במהלך רוב המשחק היום? האנגלים חייבים לשדרג את היכולת ולהיראות כמו קבוצה ולא אוסף מקרי של שחקנים. אני מניח שקאפלו עם כל הנסיון שלו, יידע להפיק את הלקחים למשחקים הבאים והאנגלים יעלו, אבל ביכולת כזאת האנגלים רק יכולים לחלום על ללכת עד הסוף.
אני לא יודע אם הזרים בפרמיירליג זאת הבעייה. גם בשנות השבעים והשמונים, כשהאנגלים כיכבו בליברפול, נוטינגהאם ואסטון וילה שלקחו אליפויות אירופה, אנגליה הייתה נבחרת גרועה ואפילו עוד יותר מאשר היום. העיתוני הידוע סיימון קופר טוען שזה מה שאנגליה שווה-מבחינת גודל המדינה ומבנה האוכלוסיה לא ניתן לצפות ממנה ליותר מרבע גמר.
משחק ראשון הסתיים באכזבה, בעיקר בגלל איך שספגנו את השער. אנגליה לא שיחקה טוב אבל בכל זאת הגיעה להרבה מצבים, הווארד במשחק טוב בעיקר השרה בטחון על ההגנה שלו (רק מראה את ההבדל כשיש שוער בשער), ג'רארד היה מאוד פעיל אבל לא תכליתי מספיק, למפרד חלש, רוני התעורר בסוף לעשר דקות אבל זה לא מספיק. שון רייט פיליפס לא מספיק טוב לאגף ימין אז בטח שלא לאגף שמאל איפה ג'ו קול? הסקי הפתיע לטובה, למרות שזה עדיין לא זה (איזו בעיטה נוראית לידיים של הווארד) גם קראוץ' לא זה, השאלה מי כן? לגבי ההגנה, קול היה קול, טרי סביר, קאראגר - צר לי אבל הוא כבר לא מתאים לרמות האלו, היום ראינו מה חלוץ עם קצת מהירות ופיזיות גורם לו. חשוב לי לציין שג'ונסון שנורא פחדתי ממנו הציג היום משחק טוב מאוד אולי המצטיין במשחק. אחרון ואולי הכי חשוב, רוב התקוות שלנו לקראת הטורניר הזה היו בקאפלו, הוא פחות היותר ההבדל בין אנגליה מודל 2006 לאנגליה של היום אבל היום הוא איכזב בגדול, קודם כל בבחירת השוער שלפי דעתי מכיל את כל החסרונות שיש בג'ימס פלוס החסרונות של הארט הבחירה הכי גרועה לטעמי, מעבר לכך החילופים הלא ברורים, משום מה חשבתי שהוא יעדיף את ג'ו קול בשמאל אבל כנראה שהוא האחרון ברשימה אם מילנר ורייט פיליפס עלו לשחק לפניו. ארה"ב ואנגליה יהיו שתי העולות מהבית הזה ככל הנראה, עכשיו השאלה באיזה סדר (הפרש השערים יכול לשחק פה תפקיד חשוב) כדי להימנע ממפגש מאוד! לא רצוי עם גרמניה בשמינית... בתקווה לימים טובים יותר ETID
ודאי שהזרים מפריעים. המצב יותר חמור שגם במחלקות הנוער ובקבוצות המילואים של הקבוצות הגדולות לפחות, יש מלא זרים. הרבה מאמנים אנגלים מעדיפים להביא גדודים של זרים, גם אם חצי מהם, אם לא יותר הם פח(אני מתכוון בעיקר לקבוצות מאמצע טבלה ומטה). אני מבטיח לכם שגם בחצי כמות של הזרים, הרמה של הפרמייר ליג לא תרד. כי הרי שחקנים כמו דרוגבה או אסיין ישארו. לגבי העבר, אולי בשנות השבעים, הדור של הכדורגלנים האנגלים לא היה הכי מוצלח. הקבוצות האנגליות שלטו באירופה בסוף שנות השבעים, תחילת שמונים, הרבה בזכות סקוטים ואירים.
יואב-זה כתוב בספר שלו, "למה אנגליה מפסידה", שמנסה לנתח את הכדורגל בצורה מדעית-רציונלית. לא קראתי את הספר, אלא קראתי אתמול כתבה של שאול אדר בהארץ שדיבר על זה בשני משפטים. אם אתה רוצה לדעת תקנה את הספר, אבל אני מניח שאפשר להסתכל על המדינות המצליחות ביותר בכדורגל-ברזיל, ארגנטינה, איטליה וגרמניה-הן גדולות יותר מאנגליה.
אני מתקשה עכשיו להתווכח עם הטיעונים שלך. בכל מקרה הדבר מאכזב לדעתי שמדינה שהמציאה את הכדורגל ועם אוכלוסייה מספיק גדולה בשביל למצוא הרבה יותר שחקנים טובים נתקעת יותר מדי פעמים עם נבחרת ממש לא מאוזנת. שוב פעם, זה היה בסך הכל משחק אחד, אבל לאחר תוצאות המוקדמות ציפיתי שאנגליה תטייל עם 3נצחונות בבית הזה.
מבחינת גודל ומספר תושבים (צריך לזכור שמדובר רק באנגליה, לא בכל הממלכה המאוחדת, מה שמקטין את מאגר השחקנים). בכל אופן, אני בעצמי לא בטוח שאני מסכים עם קופר.
זה טיעון מגוחך על גודל האוכלוסיה. הולנד מעמידה סגל איכותי ועמוק יותר מזה של אנגליה טורניר אחרי טורניר, למרות שהיא שליש בגודל האוכלוסיה שלה לעומת אנגליה. זה גם לא קשור לזרים, כי שחקנים זרים גורמים לתחרות שמשפרת את איכות המשחק וכך גם את איכות הכדורגלנים. זה קשור קודם כל לאיכות האימון באקדמיות הכדורגל. אין מאמנים אנגלים ברמה גבוהה, אין אקדמיה לאומית לטיפוח כשרונות צעירים. רק בעשור האחרון התחילו באמת לצמצם פערים לעומת הטופ של אירופה- וגם זה רק במועדונים ספורים.
אין לי כוח לחפור פה יותר מדי, התסכול גדול מדי, אבל אני ממש מקווה שג'ואי קול חטף אבולה או משהו כזה, אחרת אני לא מבין מה עבר לדון פאביו בראש היום. ניהול משחק תמוה ביותר של הדון, מההרכב ועד לכל שלושת החילופים. אני רוצה לתת לו את הקרדיט כי הוא בכל זאת מאמן ענק אבל אני לא מצליח למצוא איזשהו הגיון במעשיו היום.
גם אני תוהה על הטיעון המוזר הזה שמדבר על כמות אוכלוסייה ורמת שחקני כדורגל. סין והודו הם מעצמות כדורגל? באיטליה יש פחות או יותר תושבים כמו בבריטניה, וארגנטינה היא פחות מאוכלסת משתי המדינות האירופאיות.
אומנם טעות שוער, אבל הוא גם החזיר בחזרה עם הצלה לא פשוטה שהמשיכה למשקוף. בכל מקרה כל אלו לא תירוצים ליכולת כזאת מול האמרקאים. את האסקי השמן לא הייתי מעלה אפילו בהרכב של נבחרת ישראל. קאפלו טעה אבל לא הייתי ממהר לומר שהוא איבד את זה כמאמן.