Football Manager 2011

הנושא בפורום 'פורום מחשבים, משחקים ואינטרנט' פורסם ע"י rivaldo, ‏22/10/10.

1. carlos_tevez Member

חייב להתקין קראק לפאטצ' החדש???
    כי חבר התקין את הפאטצ' 11.1.0 ולא היה צריך להתקין קראק.....

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

דיון על מנג'ר, איזה נוסטלגיה...

התחלתי עונה עם הפועל באר שבע כמובן.
    עזבו : בקיץ - דוד רביבו ועוד כמה צעירים להשאלות. בינואר - נדב קידר נמכר בחינם לרעננה.
    באו : בקיץ - חמד גנאים, זוהר חוגג, 2 שחקנים צעירים בהשאלה לעמדת המגן הימני והמגן השמאלי. בינואר - בן בסט ואופיר חיים.

ההרכב הקלאסי -
    כהן,
    יחיאל, גביש, אדלי, דויזאדה
    מליקסון, ז'אן, סוארז, פרננדש (קשר שמאלי)
    אסולין וברננדו.

המצטיין בקבוצה הוא כמובן סוארז שהתפתח מבחינה הגנתית לשחקן מאוד איכותי.
    המפתיעים בקבוצה הם אדלי ויוסי אלקיים שמתפתח לשחקן לא רע בכלל.
    למרות שכולם, כולל ההנהלה, ניבאו לי קרבות תחתית הולכתי לאורך רוב העונה את הטבלה כולל תצוגות מרשימות מול "הקבוצות הגדולות". ממוצע הקהל שלי אגב משום מה לא עלה למרות ההצלחה.
    רוב השחקנים שמרו על רמה גבוה לאורך כל העונה.
    עכשיו אני מחזור אחד לסוף, במקום השלישי, כשבית"ר י"ם במקום השני עם 2 נקודות מעלי ומכבי ת"א במקום הראשון עם 3 נקודות יותר אך יחס שערים פחות טוב.
    במילים אחרות, במחזור האחרון אני צריך לנצח (את מכבי פתח תקווה בבית) ולקוות שמכבי ת"א תפסיד ושבית"ר י"ם לא תנצח כדי לזכות באליפות, לא פשוט בכלל.

חייב להגיד שהמשחק קרוב מאוד למציאות בהרבה דברים, כמו:
    גיא עזורי חירב את אשקלון וגרם להם לרדת הרבה לפני סיום העונה.
    מכבי חיפה לא במאבקי האליפות (מקום 5, 5 נקודות ממני) בגלל ההגנה שלה למרות שזכתה בגביע הטוטו + המדינה.
    הפועל ת"א הגיעה לליגת האלופות ואף סיימה במקום השלישי בשלב הבתים אבל כתוצאה מהעומס (דה סילבה גמר את העונה עוד בתחילתה, גם ידין, ורמוט ושכטר סבלו פציעות ארוכות) נמצאת רק במקום הרביעי ( 4 נקודות פחות ממני).
    ואני? לצערי האופי של הפועל באר שבע רודף אותי גם במשחק :)
    ברגעי ההכרעה (3 מחזורים לסוף העונה) הפסדתי לבית"ר י"ם בטדי ואיבדתי את המקום הראשון למכבי ת"א.
    בגביע שכבתי על השער של כפר סבא ועדיין הפסדתי (כפר סבא הגיעו עד לגמר שם הפסידו לחיפה).
    ובכלל לא מעט פעמים אחרי הצגות מול "הגדולות" הגיעה קבוצה קטנה וניצחה אותי בליגה.
    לא לדבר על כך שבקיץ כמעט שום שחקן לא רצה לבוא אלי לא לדבר על לקלוט ממני שחקנים כמו בסיט וקידר.

רכש ראשון לעונה הבאה כבר יש אחרי שסגרתי את ההעברה של חן עזרא מנתניה.
    שחקן ראשון שלא ימשיך בעונה הבאה גם יש אחרי שברננדו (שנתן עונה גדולה) עוזב לQPR שבשמירה שלי הבטיחה את עלייתה לפריימר לייג באנגליה.
    בגלל העזיבה של ברננדו ניסתי להביא גם את עומר גולן וגם את בן שושן (שנותן עונה מדהימה) ושניהם לא רוצים להגיע. ניסתי גם להביא את איתמר ניצן השוער של הרצליה אך המחיר שהרצליה מבקשים עליו הוא גדול מידי.
    כרגע אני עדיין מקווה להפתעה במחזור האחרון בליגה (למרות שהסיכוים נמוכים), ובכל מקרה אחרי ההצלחה בשנה הנוכחית אני מקווה שהמעמד שלי ושל הקבוצה בקרב השחקנים יעלה כדי שאוכל להביא רכש איכותי בקיץ.

3. Robin_Van_Persi Member

גם אני לקחתי את ב'ש,אני בעונה 3 ואני נגד סמפדוריה בשמינית גמר CL(מיותר לציין שלקחתי ב2 עונות קודמות אליפות,בלי שום גביע מקומי כרגע).

ניסים - והיית מביא את גיא אסולין אליך,חבל,הוא העברה חופשית.
    שוער תנסה להביא את TAUBER משהו כזה הוא ישראלי,שוער ישראלי לא רע בכלל,אולי אחרי אוואט הוא הישראלי הכי טוב במנג'ר.
    את אדלי תעיף ומהר,ותשחק עם סוארס בלם הוא הכי מצטיין בזה.

טיפ קטן לכל אלה שמשחקים עם קבוצות ישראליות-תלכו לרשימת העברות(F5),אחרי זה בסינון תבחרו שמה מצב חוזה,תבחרו שמה 6 חודשים,ותראו שחקנים שמסיימים חוזה,תשלחו סקאוט על הרוב(על אלה שבשווי הכי גבוה),ותנסו להחתים את אותו שחקן שמסתיים לו החוזה,החתמתי ככה שחקנים אדירים.

4. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

טוב אני לא התלהבתי מהמשחק בשתי הגירסאות האחרונות. מקווה מאוד שהפעם יהיה טוב יותר.

אפשר לקבל המלצות על צעירים תותחים זולים? ולינקים לחבילות סמלים ופרצופים איכותית ונקייה מוירוסים או חארטות אחרות?

תודה רבה!

5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

שיחקתי את מחזור הסיום היום עם הפועל.
    במקביל גם אספר לכם את סיפור המחזור האחרון של הלאומית כשמכבי באר שבע, רעננה ולוד שיחקו כדי לא לסיים במקום הלפני אחרון בטבלה שמוביל בצורה אוטומטית לירידת ליגה.

תזכורת קטנה למצב של הפועל באר שבע במחזור אחרון:
    אני במקום השלישי, כשבית"ר י"ם במקום השני עם 2 נקודות מעלי ומכבי ת"א במקום הראשון עם 3 נקודות יותר אך יחס שערים פחות טוב.
    במילים אחרות, במחזור האחרון אני צריך לנצח (את מכבי פתח תקווה בבית) ולקוות שמכבי ת"א תפסיד (למכבי חיפה בבית) ושבית"ר י"ם לא תנצח (את הפועל ת"א בבית) כדי לזכות באליפות, לא פשוט בכלל.

עליתי בהרכב הבא:
    כהן
    יחיאל, גביש, ז'אן (אדלי פצוע), דויזאדה
    מליקסון, ביסו, סוארז, פרננדש
    אסולין, ברננדו

ב10 הדקות הראשונות, עליתי ל2-0 קליל משערים של ברננדו ואסולין.
    בדקה ה15 ז'אן עושה פנדל ברחבה על זיו כבדה (שעבר בינואר למכבי פ"ת), אסי משיח כובש בפנדל ומצמק ל2-1.
    דקה 45 לפני המחצית ברננדו כובש צמד, 3-1.
    מחצית. בבלומפילד ובטדי שיווין אפס.
    ז'אן המאכזב יוצא ובמקומו נכנס יוסי אלקיים שעובר לקישור כשסוארז מוסט להגנה.
    דקה 70 דויזאדה נפצע ויוצא.
    דקה 75 המחליף זנדברג כובש (גם במשחק הוא תפור על באר שבע כניראה) מצמק ל3-2.
    דקה 75 בטדי קולמה מורחק.
    דקה 80 מליקסון נפצע ואביתר אילוז נכנס במקומו.
    דקה 80 בבלומפילד, מכבי ת"א עולה ל1-0 על מכבי חיפה משער של ישראלביץ'.
    דקה 81 בטדי, ברוכיאן מעלה את בית"ר י"ם ל1-0 על הפועל ת"א.
    דקה 82 בבלומפילד, רפאלוב כובש לחיפה וקובע שיוון 1 1 מול מכבי ת"א.
    דקה 83 אני סוגר את הסיפור עם שער של אילוז המחליף, 4-2 בבאר שבע.
    דקה 90 שכטר כובש את השיווין להפועל ת"א בטדי - בית"ר י"ם 1 הפועל ת"א 1.

המצב הוא פשוט, כל עוד השיווין בטדי נשמר אני עובר את בית"ר י"ם, אבל אני צריך שער נוסף של מכבי חיפה בבלומפילד כדי לקחת אליפות.
    דקה 93 ויש איתות מבלומפילד, שער בבלומפילד.

אבי סטרול, כן כן דווקא אבי סטרול כובש. שער שווה אליפות, שער שהגיע מקרן, שער שקובע 2-1 למכבי ת"א על מכבי חיפה ואליפות צהובה.
    אני והפועל באר שבע סיימנו במקום השני עם 3 נקודות פחות ממכבי ת"א האלופה ועם אותו מספר נקודות אבל עם יחס שערים עודף על בית"ר י"ם.

ובינתיים בלאומית...
    מכבי באר שבע יצאה למחזור האחרון (מול לוד בחוץ) כשהיא עם נקודה אחת יותר מרעננה (ששיחקה בבית מול נס ציונה) ו2 נקודות יותר מלוד מה שאומר שהיא חייבת לנצח את לוד או לקוות שאם היא לא תנצח גם רעננה לא תנצח.
    בדקה ה30 לוד הובילה כבר 2-0, גם רעננה עם 2-0 מהיר.
    דקה 35 מכבי באר שבע צימקה ל2-1.
    דקה 40 לוד עם 3-1 על מכבי באר שבע.
    דקה 45 רעננה סוגרת סיפור עם 3-0 על נס ציונה.
    דקה 50 מכבי באר שבע שוב מצמקת ל3-2.
    דקה 55 לוד כובשת 4-2.
    דקה 60 מכבי באר שבע כובשת, 4-3.
    דקה 65 לוד כובשת, 5-3.
    דקה 75 מכבי מצמקת ל5-4.
    דקה 80 מכבי משווה ל5-5 מה שעדיין מוריד את מכבי ליגה.
    דקה 85 רעננה עם 4-0 על נס ציונה שבמצב הזה משאיר אותה ליגה על חשבון מכבי ב"ש.
    דקה 85 בלוד, מכבי באר שבע הופכת את התוצאה ל6-5 מה שאומר שבמצב הזה מכבי נשארת בלאומית.
    דקה 95, כלום לא קורה :) מכבי מנצחת ונשארת בליגה.

6. avdz7 Member

פתחתי עם רומא מלפני שבועיים בערך ואתמול סיימתי את העונה. פתחתי בלי V בחלון העברות על ההתחלה כדי להסתדר עם מה שיש וגם ככה אני מעדיף...
    העונה נפתחה לא משהו (עד שמצאתי רול טוב לווצ'יניץ' לקח איזה חודשיים+), המשיכה יותר טוב עד ינואר. עם פציעה של ווצ'יניץ' (וגם ריסה) שגמרה לו את העונה נאלצתי להחליף מערך, וגם הפסדתי את השחקן אולי הכי טוב לאורך זמן. מכאן הקבוצה התחילה להתדרדר, הברקות פעם ב.. הרוב תיקואים וגם הפסדים לא היה חסר. בסופו של דבר הצלחתי לגרד את המקום השביעי שמוביל ליורופה ליג. קצת לחזור אחורה, יש לומר שבינואר גם לא הייתי פעיל במיוחד, סכמתי עם אפלאי על חוזה שיבוא אליי בתחילת העונה הבאה כשחקן חופשי. גם רכשתי שחקן בשם פרנצ'סקו מאניאנלי מהסרייה B (סאסולו) שיגבה לי את פיזארו (משום שכשפיזארו היה נפצע, לא היה לי אף שחקן עם סגנון של ניהול משחק כמו פיזארו, לכן הייתי צריך גיבוי דחוף).
    בסוף העונה המזוויעה הזו (מלבד הליגה, הודחתי מוקדם מהגביע האיטלקי ומיורופה ליג נפרדתי בשלב שמינית הגמר מול בשיקטש), התחלתי לחשוב על מערך חדש לשנה הבאה ומצאתי - 4-2-2-2 עם 2 קשרים אחוריים, 2 ווינגרים ו2 חלוצים. ואז התחלתי לחשוב על רכש. מגן ימני היה הדבר הראשון על הכוונת (אלאנדרו רוסי צעיר בינוני מדיי, קאסטי זקן ועוזב גם ככה, סיסיניו לא משהו) וקניתי לבסוף את שוואב - מגן ימני מעולה מלברקוזן ב7 מליון יורו. בעמדת השוער החזרתי את קורצ'י המצוין תמורת 3 מליון יורו. שאלתי מהסיטי את בויאטה כי היו לי רק 3 בלמים בסגל (בורדיסו, חואן ומקסס), ובנוסף רכשתי את קאוט שהוצע למכירה בסכום נמוך של 3.5 מליון יורו. בעקרון זה מאוד מאתגר כי רומא די חסרת משאבים, אי אפשר לעשות יותר מדי רעש עם הרכש (סה"כ הוצאתי 12 מליון אירו על רכש בקיץ). בקיץ נפרדתי מבפטיסטה ועוד כמה שחקנים חלשים... גרעון של בערך 5 מליון יורו מההעברות בקיץ
    וזה ההרכב שלי לעכשיו:
    ------------------קורצ'י
    ריסה--------חואן--------מקסס------שוואב
    ------------פיזארו------דה רוסי (DM)

מנז--------------(AM)--------------קאוט
    ----------ווצ'יניץ'---אדריאנו

יש לי בספסל כלים מעולים כמו טוטי, אפלאי, בורדיסו, בריגי...

הספקתי בנתיים להפסיד במחזור הראשון לג'נואה בחוץ 2-1, ובמחזור השני במשחק מעולה ניצחתי את מילאן בבית 2-0.

נערך לאחרונה ב: ‏17/11/10
  7. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מציע לך למצוא דרך להכניס את קויט לחוד... אצלי בליברפול לצד טורס הוא מדהים, 38 הופעות, 25 שערים ו10 בישולים.

8. avdz7 Member

האמתי שזה לא בעייתי לי בכלל, זה יכול להיות ע"ח אדריאנו, ואז את הAMR ימלא אפלאי... אבל בנתיים ככה הולך טוב

9. zoharco Member

המנג'ר הנוכחי ממש טוב אחרי שנתיים לא משהו בכלל, סוף סוף אפשר ממש לנהל מו"מ עם שחקן ולא חייב להסכים ישר לתנאים שלו, גם מחירי השחקנים הפכו להרבה יותר הגיוניים. נכון שעל שחקני WC עדיין תצטרכו לשפוך כסף אבל בשנה שעברה כל שחקן סביר+ היה עולה לפחות פי 2 מהערך הנקוב שלו.

סיימתי עונה ראשונה עם בנפיקה- דאבל מקומי וחצי גמר צ'מפיונס. כיוון שאין כמעט כלל הגבלה על זרים הבאתי כמה ברזילאים איכותיים ולא הכי יקרים ששידרגו את הקבוצה- לקישור הבאתי את JUCILEI - שחקן מדהים בקישור כבר בגילו הצעיר, והשאלתי את ג'אדסון משחטאר. להתקפה הבאתי את Guilherme מצס"קא שתפס מקום בהרכב על חשבון סביולה. הבאתי לעמדת המגן הימני את דייגו רנאן מקרוייזרו וקניתי את אניימה בנזיד עדשים. שיחקתי בהרכב הבא:

אניימה: קונטראו, דויד לואיז, לואיזאו, דייגו רנאן: חאבי גרסיה DM, ג'וסילי פליימייקר על תמיכה, ג'אדסון פליימייקר על התקפה ואיימאר קשר התקפי מאחורי החלוצים: קרדוזו וGuilherme בחוד.

עד ינואר לא היה לי הפסד אחד בליגה, צ'לסי קנתה ממני את לואיזאו ב 25 מיל' ואני קניתי את מירנדה שבדיוק הסתכסך עם המועדון כך שהוא עלה רק 5 מיל'

בצ'מפיונס עליתי מהמקום הראשון בבית עם מילאן, ריינג'רס וקופנהגן והתבאסתי שקיבלתי את ריאל שסיימה שנייה בבית שלה אבל הוצאתי בחוץ 1-1 ובבית סיימתי בתיקו 0 ככה שעליתי, הדחתי בדיוק באותה תוצאה גם את היונייטד אבל ארסנל עברה אותי בחצי (הרבה בגלל שאניימה היה במשחק נבחרת במשחק הראשון בחוץ)

פרסתי את הקניות שעשיתי ל 48 תש' והסתמכתי על הצלחות באירופה שיעשירו את הקופה וכך אכן היה, בחלון הנוכחי קצת השתוללתי כי את איימאר חצי אירופה רצתה ובגילו זה היה טיפשי לא למכור אז מכרתי אותו ב 9 מיל' והבאתי את פאסטורה (שביקש להיכנס לרשימת ההעברות) ב 15. הייתי טיפש ולא הכנסתי סעיף רכישה על ג'אדסון ואחרי עונה מאוד מוצלחת אצלי המחיר ששחטאר ביקשה עליו קפץ מ 4 מיל' ל 14 כך שויתרתי בצער והבאתי במקומו את האמסיק (שגם הוא הסתכסך עם ההנהלה- קטע מוזר) ב 17 מיל' בלבד. סביולה ומקסי פריירה מסיימים חוזה בעונה הבאה וכיוון שאני לא מתכוון לחדש להם הצעתי אותם למכירה- כיוון שזה בא מיוזמתי לא קיבלתי עליהם יותר מדי אבל יש מגן ימני צעיר (ברזילאי כמובן) שחזר מהשאלה וימלא את עמדת המחליף למקסי ובמקום סביולה קניתי את ניימאר (שיצטרף רק בחלון הבא) בהוצאה הכי גדולה שלי בקבוצה- 28 מיל'. בקיצור ממש השתוללתי ואני מקווה להרבה נצחונות בצ'מפיונס (למרות שאת רכישת פאסטורה סיכמתי כבר ביוני כך שהוא ישב לי על התקציב של העונה הנוכחית ולא של הבאה) עם מכירות שעשיתי (ניפיתי את רוב קבוצת המילואים) וחיסכון על משכורות של שחקנים שהעפתי יצא תקציב די מאוזן אבל עדיין אני צריך לנצח כדי לא להכניס את המועדון לבעיות בהמשך...

10. A. Arshavin Member

חבר'ה תסבירו לי איך עובד הקטע של הפריסת תשלומים ל48 בבקשה. אני עוד לא הבנתי אם אני מציין במחיר השאני משלם במיידי רק 5 מיל' לדוגמא, ו-10 בפריסה ל-48 חודש, אז יורדים מתקציב ההעברות שלי רק החמישה או שהכל ביחד? (ז"א, א יש לי תקציב של 20 מיל' לדוגמא, אז יורדים לי מהתקציב 15, או רק 5?)

נערך לאחרונה ב: ‏18/11/10
  11. guyholl Member

אני חושב שכל ה15.

12. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

אפלאי אצלי דווקא חלש יחסית, מאוד בינוני. אני משחק ב4-4-2 קלאסי שנראה כך:

ריינה
    רידג'וול אגר קראגר ג'ונסון
    בייל מירלש ג'רארד קול/אפלאי
    קויט טורס

ואני סומך הרבה יותר על קול שעושה עבודה טובה בהרבה, גם הוא אמנם לא יוצא דופן אבל יותר טוב מאפלאי.

13. avdz7 Member

איזה רול אתה נותן לקאוט?

14. דקו Member

תגידו מישהו הצליח להוריד את הגירסא החדשה של הפאץ 11.1.1
    כולל הקראק?(או דרך אחרת)

15. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

תלוי במשחק ותלוי בתפקיד שאני נותן לטורס... בעקרון קויט DEEP LYING על SUPPORT וטורס POACHER, אבל לפעמים אני שם את טורס COMPLETE FORWARD שזה גורם לו לרדת יותר אחורה ואז את קויט אני שם POACHER.