התחלתי עונה עם הפועל עכו,קבוצה שתמיד חיבבתי. הבאתי את תומר חמד וסנטיהו סולליק ממכבי חיפה תמורת 400 K (שניהם ביחד) ועוד שני בלמים מקוסטה ריקה. התחלתי את העונה על 2 תוצאות תיקו נגד מכבי חיפה (1-1) והפועל פתח תקווה (0-0) בגביע הטוטו וניצחון על מכבי תל אביב 1-0 משער של ג'קו עראפת בדקה ה90. נמשיך לעדכן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
המלצה לזרים לליגה הישראלית - JOSE GONCALVES (שחקן הגנה חופשי) DANILO MOREIRA עוד כמה שהם שחקנים חופשים בעונה ראשון מקסימום ינואר בעונה השנייה - Mario Holek, Juan Manuel Martinz ו Maxllimo Moralez, ו Ignacio Camacho. ישראלים - מגן ימני, עודד אלקיים. קשר התקפי, גיא אסולין חופשי. שחקן כלבו, לירוי צעירי. המלצות שלי - ניב אנטמן (שוער צעיר), שמעון הרוש (מגן שמאלי, בעונה הראשונה מושאל מהפועל באר שבע), עמוס סמדג'ה, עמית ברדה, ספואן זועבי (כולם צעירים מהפועל באר שבע), גיא לוי (קשר צעיר מהפועל פ"ת), ובן בן יאיר (חלוץ צעיר).
אני בעונה ראשונה עם אתלטיקו , קניתי את פטריץ' וראקיטיץ' , שניהם ביחד עלו לי כמעט 40 מיליון דולר. במשחק הראשון ניצחתי את אינטר במאבק על הסופר קאפ, עליתי עם ההרכב החזק באמונה שאפשר לנצח וכך היה, אחרי משחק לא פשוט ניצחתי 3-2 והבאתי סורפ קאפ במשחק הרישמי הראשון שלי בקבוצה, ממש שמחתי מה גם שפורלאן נתן שלושער מרהיב מה שעוד יותר שימח אותי כי הוא שחקן מאוד חשוב. בהתחלה חשבתי לשים את פטריץ' ורקיטיץ' מחליפים אבל שניהם לא שחקנים שיעשו את ההבדל בחצי שעה או אפילו במחצית ולכן החלטתי להשאיר את רקיטיץ' כמחליף אבל פטריץ' שחקן טוב מדי ושמתי אותו במקום טיאגו בעמדה של הקשר ההתקפי ובעצם שיחקתי 4-3-1-2 , זה עבד במשך כמה משחקים עד שבאה המכה - פטריץ ייעדר ל4 חודשים , לא נעים בכלל. בליגה אני די מגמגם , בליגה האירופאית אני עם מאזן מושלם אחרי 4 משחקים. בליגה אני מקום 5 אבל עם פתיחה קשה מאוד , במחזורים בודדים הספקתי לשחק מול בארסה, ריאל , ויאריאל , ולנסיה וסביליה, למעט תיקו 0 מול חטאפה לא זכור לי פישול רציני, נגד ויאריאל הפסדתי 3-2 אחרי שהובלתי , נגד בארסה וריאל גם לא הצלחתי להוציא נקודות למרות שהייתי במשחק, סביליה אם אני זוכר נכון ניצחתי וולנסיה גם ניצחתי. סה"כ אני די מרוצה מקום 5 בינתיים , עכשיו כשיבואו המשחקים היותר קלים אני מקווה לנצח, אחח מחכה כבר שפטריץ' יחזור.
כן, בליגת העל יש קיזוז אבל אם אתה רוצה לבטל אותו ניתן להוריד את פאץ' העברית שעל הדרך מוסיף את כל הליגות הישראליות ומבטל את הקיזוז.
לא מומלץ! זה משנה גם את חוקי העליה לליגות, והכי חשוב - את חוקי ההשעיות. 2 צהובים ואתה מורחק מהמשחק הבא, ואחרי זה לאחר כל צהוב - הרחקה לעוד משחק. מאוד מפגר ולא מומלץ בכלל. עליתי ליגה עם נוטינגהאם פורסט בעונה הראשונה, מהמקום הראשון. לא אתגר מי יודע מה להגיע איתם לפריימרליג, אבל אני רוצה להביא להם גביע צ'מפיונס שלישי. יש לכם קצת טיפים על שחקנים טובים בעונתם השניה? עדיין, אין לי תקציב מי יודע מה...
^אני הייתי עם לידס יונייטד ועליתי ליגה,זה העברות שעשיתי. ראפינה-הבאתי אותו ב2.9M פאונד,בד'כ בעונה שניה אתה תראה אותו כמעט תמיד ברשימת העברות שגנואה לא תרצה שום תמורה עליו(ואני עוד נחשב פראייאר שקניתי אותו כבייכול) GONZALO CASTRO-לא וורד קלאס,אבל שחקן כנף איכותי מאוד. וודגייט-הבלם השלישי בסגל THIAGO NAVES-קשר התקפי מוכשר שמשחק באבו דאבי-את המביא אותו בגג 2M פאונד אליך,סוף עונה אתה מוכר אותו בקלות ב6M. RAFAEL TOLOI-הבלם עם הפוטנציאל הכי גבוה שיש,הופך לבלם טופ קלאס אמיתי,נקנה ב6.5M פאונד. כמובן שיש עוד כמה העברות שעשיתי,חיזקתי סגל שלם אבל מה שרשמתי למעלה הם הבולטים. אני ממליץ לך בעונה הראשונה שאתה בפריימרליג לקנות שחקנים דרך 48 תשלומים,שיהיה לך מספיק כסף לחזק את הבסיס של הקבוצה. העברות שהם MUST זה יאיא סאנוגו(בהתחלה קניתי גם אותו וגם את לוקאקו,אותו השאלתי,יאיא סנוגו הפך למפלצת אמיתית),והבלם TOLOI.
תודה רבה. חלק אצלי יקרים, חלק פחות. בכל מקרה חלק מהשמות שהבאת מאוד יקרים (גם מבחינת משכורת וגם מבחינת תשלומים, כמו קסטרו ויאיא. TOLOI עלה לי הון, אני מקווה שזה ישתלם בסופו של דבר עוד העונה.
היום הצלחתי לסדר את העברית וחזרתי לשחק אחרי איזה חודש פתחתי עונה עם סלטיק, הבאתי בינתיים רק את Federico Fazio ואת עומר דמארי (שאין לי מושג למה,אבל לא מקבל אישור עבודה למרות שחתם אצלי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx ) יש למישהו מושג איך אני מסדר את זה לעזאזל ? כבר התחילה הליגה...
זה רק אצלי או שכמעט ואין מצב שאתה יוצא עם רשת נקיה ממשחק? והרבה מאוד פעמים קורה שאתה סופג בדקה התשעים? מפסיד לקבוצות פח? ב-2010 הקבוצות שלי היו הרבה יותר יציבות, היום אני יכול לנצח 4 משחקים ברצף (ובאף אחת מהן בלי רשת נקייה...) ואז להפסיד 5 פעמים לקבוצות תחתית. ודבר נוסף, איך אפשר להעלות את המורל של השחקנים? במשחק הקודם זה לא היה ממש בעיה, במשחק הזה הוא נמוך מאוד לא משנה מה אני עושה.
האפשרות לסדר את זה היא להשאיל אותו לקבוצת בת הבלגית שלך והוא יקבל אזרחות מתישהו. אני אישית משחק במנג'ר 2007, אבל אני משער שזה אותו דבר - פעם אחת שחקן אצלי קיבל אשרת עבודה אחרי פחות משנה ויש אחד שכבר שנה שלישית שאני משאיל אותו ועוד לא קיבל אשרת עבודה.
זה קורה לי המון - אבל אני מניח שבגלל שאצלי בקבוצה המון צעירים, אולי זה קשור איך שהוא. ובנוגע למורל - תנסה שיחות אישיות או לשנות את הגישה שלי בשיחות בחדרי ההלבשה ובתקשורת.
יש שחקנים גם שרוצים לעשות איתך שיחה ואולי אתה מתעלם,תעשה תמיד שיחה בצ'אט,קח בחשבון שעל כל דבר קטן שחקן יכול לבקש בקשת העברה,אחרי זה אם תסרב הוא יעשה לך טרור בקבוצה.(סתם נגיד תשמור,תציע אותו למכירה ואז תמכור,תראה אחרי זה ששחקנים בסגל ישחררו הודעה לעיתונות שהם שמחים שX עזב,ככה המוראל גם יעלה) עוד דבר זה חוזים חדשים,למרות שזה פחות משמעותי.
פתחתי עם נוטינגהאם, עליתי איתם ליגה מהמקום הראשון (וזה היה קשה!)... הבאתי בעונה הזו רק רכש אחד בשם איליה, קשר שמאלי רומני, מוכשר ביותר, עלה חצי מליון פאונד. בקיץ הם נתנו לי בערך 14 מליון פאונד, אחרי שאמרתי להם שאשאר ליגה. החלטתי שרק בערך חצי מהסכום אני אבזבז כי גם ככה המצב הכלכלי שלהם לא בשמיים. הבאתי בהעברה חופשית את דוידה ביונדיני (קשר מרכז הגנתי מקליארי), את לוקאס סינקוויץ' (בלם גרמני טוב), ואת ג'רמי מורל (מגן שמאלי מעולה מלוריין). כל אלה שחקנים איכותיים שסגרו לי פינות חשובות מאוד, ועוד בחינם... בכסף הבאתי את: אארון יוז הבלם של פולהאם כדי לייצב את ההגנה - בלם באמת מעולה... 3 מליון ליש"ט עלה לי ג'ונתן לגאר - שחקן כנף ימין, כשרון בלגי במליון וחצי פאונד חוזה אנחל קרספו - ספרדי שהיה בסביליה, יודע לשחק על כל עמדות ההגנה... עלה מליון וחצי וחיזקתי כמובן את עמדת השוער שהייתה חלשה בשנה שעברה, הבאתי את אנדראה קונסיגלי מאטלנטה תמורת 2 וחצי מליון פאונד. שוער מעולה ממליץ לגבי השחקנים הקיימים בסגל, יש לי את החוד של ארנשאו ובלקסטוק שהפציצו עונה שעברה, החלטתי לתת להם צ'אנס גם בפרמיירליג. יש לי עוד כמה טובים כמו גאנטר, כוהן, פול אנדרסון... זה ההרכב שלי: -------------קונסיגלי מורל----סינקוויץ'----יוז-----גאנטר איליה----כוהן-----ביונדיני---אנדרסון --------ארנשאו---בלקסטוק 14/21 בריטים בסגל, 10 מתוך ה14 אנגלים שחקתי בנתיים 10 מש' פרמיירליג. את הנצחון הראשון השגתי במחזור השביעי (כשלפני, על הדרך אני פותח את הליגה מול הוילה בתיקו אפס בחוץ, שומר את יונייטד על אפס בבית, מפסיד לסיטי,ליברפול,וולבס,ווסט-ברום)כנגד כל הסיכויים, כשהתארחתי באברטון והBETS נתנו לי יחסים הזויים, אבל אמרתי מראש שאני אשחק התקפי ונצחתי 4-3 במשחק אדיר. סוף סוף להשיג נצחון ראשון בליגה ועוד באיזה משחק מטורף... איזה כיף מחזור אחרי אנחנו מארחים את פולהאם שנחלשה, מביסים 3-0! שלושער גדול של בלקסטוק. מחזור אחרי אנחנו מתארחים בצ'לסי, וכנגד כל הסיכויים אנחנו יוצאים משם עם 2-0 מדהים... נצחון גדול בברידג' מחזור אחרי אירחנו את ניוקאסל, שעברו קיץ מעולה, וגם אותם אנחנו מביסים! 5-1.. מאז הנצחון על אברטון הקבוצה נפתחה אשכרה ומאז ברצף של עוד 3 נצחונות... בליגה בנתיים במקום ה10 עם 14 נק', מרחק 5 נק' מהצמרת הגבוהה...