Football Manager 2009

הנושא בפורום 'פורום מחשבים, משחקים ואינטרנט' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏2/11/08.

1. M_T_A Member

טוב, אז כמו שקיוויתי הקבוצה שלי התחברה ורצה מצוין בליגה עם 27 ניצחנונות ו4 תוצאות תיקו מ31 משחקים ונראית הרבה יותר דורסת מהעונה שעברה. דייגו קאפל הפך רשמית לאימת האגף ימני של ההגנות בליגה הספרדית ויחד עם מסי באגף השני הם פשוט חוגגים כל שבוע. קמאצ'ו מככב במרכז המגרש והפך לבאנקר בהרכב. רק הונטלאר מאכזב מאוד ובזמן האחרון כמעט ולא רואה דקות משחק. בהגנה ראול אלביול הוכיח את עצמו כרכש מצוין ויחד עם פויול הם משלימים הגנה חזקה מאוד שספגה עד עכשיו רק 8 שערים, כאשר 3 מהם ב3-3 עם אתלטיקו בקלדרון..
    בעונה שעברה עם מאזן פחות טוב כבר הייתי בשלב הזה עם פער של 14 נקודות מהמקום השני, אבל הפעם ריאל נותנת לי פייט אדיר וממוקמת רק 2 נקודות פחות ממני. גם הם עד עכשיו ללא הפסדים והבדל היחיד בין 2 הקבוצות הוא תיקו אחד יותר ממני. ההתקפה שלהם נראית לא פחות מפחידה עם דריו סרנה(פשוט ענק במשחק הזה) וסניידר באגפים, וראול ופורלאן באמצע כשגם ואן ניסטלרוי חלק מהרוטציה הקבועה.
    אני נמצא כרגע ממש לפני הסופר קלאסיקו השני של העונה, אצלי בבית בקאמפ נואו. הראשון נגמר ב1-1.
    וכשמשחק העונה עומד בפתח אני מגיע אליו עם לא מעט חששות.
    המשחק האחרון מול בטיס בחוץ לא היה מהמשובחים, כששער ניצחון של המחליף קייטה בדקה ה94 חילץ 1-0 והציל אותי מאיבוד נקודות יקרות לפני הקלאסיקו. נראה שעומס המשחקים משפיע על השחקנים במיוחד אחרי המאמץ הקשה לאורך 120 דקות באולד טראפורד ברבע גמר ליגת האלופות. כל קבוצה ניצחה במשחק הביתי 2-1 שלה מה ששלח אותי ואת מנצ'סטר יונייטד להארכה שבה ארשבין העלה אותנו לחצי הגמר. ריאל לעומת זה עפה בשמינית גמר(שוב, נשמע מוכר..) ויכולה להתרכז רק בליגה.
    במחשבה שניה אולי היה עדיף לוותר על ליגת האלופות בעונה הזאת.
    טוב, אז מיד אחרי ההודעה הזאת אני חוזר למנג'ר כדי להתכונן למשחק הגורלי. תאחלו לי בהצלחה..

וזה ההרכב שלי לעונה הזאת, עונת 09/10 כמובן:

------------אטו-----------
    --מסי-------------קאפל---
    -------צ'אבי---קמאצ'ו-----
    -----------טורה-----------
    -אלבס-פויול---אלביול-אבידל-
    ----------ואלדז-----------

מחליפים עיקריים: הונטלאר, אינייסטה, ארשבין, סרחיו גרסיה, קייטה, מארקז, פביו אאורליו.

נערך לאחרונה ב: ‏5/4/09
  2. George Best Member

את העונה השלישית סיימתי במקום השני, 4 נק' פחות מצ'לסי, הישג נאה למדי.
    אוסקר קארדוזו סיים כמלך השערים בליגה, ג'גיאלקה נתן עונה נהדרת, וכמובן שגם פלסיוס (עצום) ומודריץ' היו נהדרים.
    סאנטון מתפתח בצורה מפחידה, ויחד עם בייל משלים לי רביעייה אחורית מצוינת שספגה רק 25 שערים העונה (38 משחקים).
    השלמתי דאבל על ארסנל עם 0-1 באימרויות ו-0-2 ביתי, וגם דאבל על שיטי (3-5 בחוץ במשחק מטורף).

בסוף העונה החתמתי בחינם את ראפינייה כגיבוי (הזוי, אה?), ואת פאציו (אלא מה) בסכום צנוע של 36 מיליון פאונד.
    שיחררתי את האטון שנחלש, יש לי עוד 30 מיליון לבזבוזים, אבל אני לא חושב שאני אביא עוד שחקן...

ההרכב:

גומז
    סאנטון - ג'גיאלקה - פאציו - בייל
    בנטלי - פלסיוס - מודריץ' - טורבינסקי
    פלוסצ'י - קארדוזו

על הספסל : הילדברנד (נפלא, בהעברה חופשית), צ'ורלוקה, ראפינייה, ג'ו מאטוק, לדלי קינג, מיגל ולוסו, אארון לנון, מייקל ג'ונסון (יחד עם ולוסו - גיבוי נפלא למרכז הקישור למרות שבלי פלסיוס זו לא אותו קבוצה), רובי קין, סטארידג' (חינם), וחלוץ צרפתי צעיר ונפלא (סיומת 20) בשם vincent acapandie שהגיע תמורת 7 מיליון פאונד.
    אני מקווה להצליח בצ'מפיונס ולתת עוד עונה טובה בליגה, למרות שאליפות זו משימה סופר קשה.

3. M_T_A Member

נשאר עוד מחזור אחד בליגה וזה זמן מצוין לעדכן..
    אז הסופר קלאסיקו השני והגורלי במיוחד יוצא לדרך בקאמפ נואו והחששות שלי הופכים למציאות. ריאל עם פתיחה דומיננטית במיוחד עולה ל1-0 של ראול בדקה ה22. צ'אבי מצליח להשוות לפני סיום המחצית אבל זה עדיין לא נראה טוב. במחצית השניה 2 הקבוצות עושות הכל כדי להשיג הכרעה, אבל כדורים של אטו וקאפל ואח"כ של ארשבין שנכנס כמחליף ושל פורלאן וראול מהצד השני מוצאים את הקורות והמשקופים, ובסוף זה נגמר ב1-1. בארסה מפספסת הזדמנות לברוח ל5 נקודות וריאל מפספסת הזדמנות לחזור למקום הראשון אחרי יותר מ20 מחזורים.
    במחזור הבא אני עושה את הדרך הקצרה למונז'ואיק, לדרבי מול אספניול. אספניול כבר הרסה לבארסה אליפות ב2007 יכולה לעשות את זה שוב. אבל הפעם 2 פצצות מרחוק של טורה וקמאצ'ו מביאות לי את הניצחון החשוב. ריאל מצידה עושה את העבודה ומנצחת במשחק שלה. זה עדיין 2 נקודות 5 מחזורים לסיום. בינתיים מגיע חצי גמר ליגת האלופות מול פיורנטינה ולי אין ממש ראש לזה. 1-1 בקאמפ נואו ו2-0 למקומיים בארטמיו פראנקי עם הרכב משני שולחים אותי להתעסק בליגה. אני לא מתכוון לצאת קירח מ2 הכיוונים. בין 2 המשחקים אני משיג ניצחון ביתי חלק של 3-0 על סראגוסה ומקווה לנפילה של ריאל ששוב לא מגיעה. במחזור ה35 אני יוצא למשחק חוץ קשה בסנטאנדר שנאבקת על מקום באירופה.
    אבל קודם בשבת ריאל יוצאת למשחק הרבה יותר קשה בסביליה שממוקמת שלישית עם 18 נקודות פחות. 1-0 קטן של ואן ניסטלרוי מעלה את ריאל זמנית למקום הראשון וכל הלחץ על ברצלונה שיוצאת לסרדינרו ביום ראשון. בדקה ה23 אטו עושה 1-0 אבל דקה לסוף המחצית פדרו מוניטיס מפציץ מ30 מטר. 1-1. התוצאה נשמרת עד לסיום למרות הניסיונות הרבים והכדורים ששורקים ליד הקורות של סנטאנדר ואם זה לא מספיק מסי נפצע בחודש. עכשיו אני וריאל בשיוויון נקודות, ובגלל ש2 המשחקים בין הקבוצות הסתיימו ב1-1 ריאל מובילה בזכות הפרש שערים עדיף ב4 גולים.
    במחזור הבא רק 1-0 ביתי על חטאפה והתפוצצות של ריאל 5-0 באוססונה הופכים את השאיפה לסגור את הפער בהפרש השערים ללא ריאלית. צריך להשיג יתרון בנקודות ויש עוד 2 מחזורים לעשות את זה.
    במחזור הלפני אחרון זה שוב הולך קשה עם 2-1 על אתלטיק בילבאו בסן ממס. הונטלאר וקמאצ'ו עם 2 שערים מהירים סידרו לי 2-0 אחרי 17 דקות וסוסאטה צימק מהצד שני בדקה ה61 והצליח רק להלחיץ קצת. בינתיים מדריד מארחת את ויאריאל בברנבאו ולא מתקשה במיוחד לנצח 3-0.
    רק המחזור האחרון נשאר. 2 הקבוצות מגיעות עם מאזן מדהים של 99 נקודות. אני בבית מול ולנסיה צריך כמובן לנצח ולהתפלל לנס בסרדינרו, שאותה סנטאנדר שתקעה מקל בגלגלים שלי תעשה את זה גם לריאל.
    אליפות או לא אליפות, את העונה הזאת אני אזכור לתמיד. אין ספק שזה יהיה שיא חדש והזוי, לסיים עונה עם 102 נקודות ולא לקחת אליפות.. אבל בואו לא נקדים את המאוחר, יש עוד מחזור אחד לשחק.. בכל מקרה אני מאמין שאחרי העונה הזאת אני אתפטר מבארסה ואחפש אתגר חדש. כרגע אני חושב בכיוון של לתפוס איזה נבחרת שתפטר את המאמן שלה אחרי המונדיאל הקרוב.

נערך לאחרונה ב: ‏5/4/09
  4. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

נשמע מדהים השיוויון נקודות בינך לבין ריאל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

5. M_T_A Member

טוב, אז הנס קרה וסנטאנדר הצליחה להחזיק את התקפה האימתנית של ריאל מדריד על 0-0. במשחק שלי 98 אלף צופים בקאמפ נואו קיבלו הצגה גדולה של השלישייה המופלאה קמאצ'ו, קאפל ומסי כל הדרך לאליפות. שלושתם חגגו על ולנסיה ובישלו אחד לשני את 3 הגולים. 2 של קמאצ'ו ואחד של מסי וזה 3-0.
    ברצלונה מסיימת ראשונה עם 102 נקודות, ריאל שניה עם 100 והשלישית סביליה עם 70 נקודות.. איזה עונה מטורפת..
    בינתיים בפגרה אני עוקב בדריכות אחרי המונדיאל בדרום אפריקה שבו יוהאן גורקוף ממילאן מוביל את צרפת לזכייה וזוכה בעצמו בכדור הזהב. עוד אחד ממצטייני הטורניר הוא קרלוס ולה שהגיע עם מכסיקו עד רבע הגמר ועף שם מול ספרד. היתה לי התלבטות קשה את מי מהם להחתים. לאפורטה סידר לי תקציב העברות של 152 מיליון ככה שיכולתי להביא את מי שאני רק רוצה.. בסוף החלטתי שהמכסיקני יותר מתאים לי, יכול לשחק ביותר תפקידים, שחקן יותר צעיר ומבטיח, ובנוסף לזה העוזר שלי אמר שאני פשוט חייב להביא אותו. עוד לא ראיתי במנג'ר כזאת המלצה על שחקן כלשהו.. וככה 110 מיליון דולר עשו את דרכם ללונדון וקרלוס ולה עשה את דרכו לברצלונה. בנוסף לזה ראפיניה הגיע בתור גיבוי לדני אלבס תמורת 19 מיליון.
    חוץ מזה מכרתי כמה שחקנים שכבר לא היה לי בהם שימוש וביניהם הונטלאר שעבר לרומא, סרחיו גרסיה שעבר לאתלטיקו, טאיוו שעבר לאינטר וגודיונסן שהחוזה שלו נגמר ושחרר מהמועדון. מכל המכירות האלה עשיתי בסביבות 40 מיליון דולר, מה שהחלט עזר לתקציב המפוצץ שקיבלתי. כרגע אני מרוצה מהסגל ואין לי כוונה מיוחדת לעשות עוד קניות.
    עם התקפה שכוללת את מסי, דייגו קאפל, בויאן וקרלוס ולה, אני פשוט לא יכול לחכות לפתיחת העונה השלישית..

6. Igi Member

גינס - זה בטוח עובד? כי פתחתי עונה עם וילה ויש לי את אגבונלהור וקארו ואני לא הכי מסתדר עם ההוראות של שניהם...

7. 亚历山大帕托 Member

רשמים ראשונים מהמשחק (הגרסא העדכנית):

- יש מעט מאוד מאמנים עם רייטינג 7 בכל בסיס הנתונים, ואף אחד מהם אי אפשר להחתים (לפחות בתחילת המשחק). חישוב הרייטינג כולל הרבה יותר מאפיינים, שזה הבדל משמעותי לעומת 2008.
    - שחקנים לא עוברים אוטומטית למועדון גדול יותר. קשה מאוד לפתות שחקנים שטוב להם בקבוצתם הנוכחית.
    - הרבה שחקנים שניסיתי לרכוש דרשו בחוזה מעמד שלא מגיע להם. היה להם current ability נמוך משחקנים אחרים בעמדותיהם שברשותי, אך זה לא מנע מהם לדרוש הרכב ראשון. גם צעירים שהגיעו רק למחצית מהפוטנציאל שלהם לא מוכנים להתפשר על מעמד ברוטציה, ומסרבים לחתום למרות ההיענות לדרישות השכר.
    - המנטליות הקבוצתית זה הדבר הכי חשוב בטקטיקה, מה שמעולם לא הרגשתי ב-2008.

8. Guinness Member

אין לי מושג אם זה עובד אצל חלוצים אחרים. אצל אדביור ופאטו זה עובד.

9. 亚历山大帕托 Member

אימנת את סאנטון לעמדת המגן השמאלי? כי אצלי הוא ימני.
    פאלוסקי. הוא גם תותח בתחילת המשחק כשהוא בן 18, אפשר לקנות אותו ממש בזול.

10. George Best Member

פאלוסקי, פאלוסצ'י, אותו הדבר, איזה תותח!
    לא, סאנטון הוא המגן הימני, היית צריך להבין לפי זה שהוא בקו של בנטלי הימני ובקו הנגדי של בייל השמאלי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

11. 亚历山大帕托 Member

היית צריך ללמוד להבדיל בין ימין לשמאל בילדותך. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

12. 亚历山大帕托 Member

עדכנת עם הפאטץ' האחרון? אם כן, תעלה את הפרופיל של השוער שלך.

13. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההישג הכי גבוה במשחק מבחינתי היה להביא את פיורנטינה לחצי גמר ליגת האלופות בעונה הראשונה,ובעונה השנייה לקחת אליפות.
    קצת על העונה:
    גי'לרדינו שסיים כמלך השערים נמכר לריאל ב60 מיל',לאחר 3 משחקים ירד לקסטיליה.
    ג'נייק סולדדו ורוסי בעונה השנייה היו לחוד הכי קטלני בע-ו-ל-ם.
    בעונה השנייה רוסי סיים כמלך שערים,ג'נייק היה במקום השני,סולדדו סיים עם 13 שערים בליגה ומלך השערים של מסגרות אירופיאות,9 שערים.(הדחה בחצי אופ''א לבלקבורן).

2 המשחקים שהכי זכורים לי:
    רבע גמר צ'מפיונס,בבית ולנסיה מנצחת 3-2. בחוץ נגמר 2-0 לויולה שעולה,באותו חצי גמר הוצאתי 1-1 באנפילד,הם עלו לבסוף.

חצי גמר גביע איטליה,אחרי 3-1 אצלי,ניצחתי באולימפיקו את רומא 4-1 ועליתי לגמר.

עכשיו פתחתי עונת רשת עם חבר,אני טולוז והוא בורדו,התחזיות הורו שאני יסיים מקום 18,והוא מקום 3.
    עד סוף דצמבר החזקתי במקום הראשון! ששוב אותו ג'נייק מהשמירה עם פיורנטינה הוא מלך השערים.
    בליגה הכי צפופה אי פעם,שההפרש בין המקום הראשון ה1-6 הוא בסביבות ה4-3 נק'!!
    ההפתעה באמת שאני בצמרת,ההאכזבה היא הדחה בגביע מקבוצה בליגה השנייה,בזיון.
    ההחתמות: מוזס,שחקן ליגה שנייה מאנגליה,בן 17. הג'וקר שלי,ניצח לי תדרבי מול החבר בבורדו,כבר חצי עונה ויש לו ארבעה שערים שהוא מחליף.
    שפונגין שהוא לא הרכב אבל שהוא פותח הוא פשוט מצויין! דקל קינן שהוא סופר חלש,כבר יעזוב עונה הבאה.

14. Andrea21 Member

אני מתכוון לפתוח עונה עם מילאן כאשר רק איטלקים משחקים אצלי,משהו בסגנון אתלטיק בילבאו והבאסקים,קבוצה פרו איטלקית מובהקת,עדכונים בהמשך.

15. Cup of Tea Liverpool, UK

אהבתי.. מה עם קאקא ופאטו? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx