זה באמת סיפור העונה שהחוקים החדשים עשו חיים קשים מאוד לקבוצות הגדולות והביאו לצימצום פערים. הקבוצות בעלי יכולות פחות גדולות יכולות סוף סוף להכנס לתחרות וזה דבר מבורך. אומנם אני אוהד פרארי ומקווה שיחזרו להיות תחרותיים, אבל למען האמת זה היה איפשהו לא הוגן בשנים האחרונות שהקבוצות העשירות שלטו בענף וגם לא היה תחרותי ומעניין בהרבה מקרים. אני אברך על עוד עונות כמו זאת האחרונה רק עם עוד קצת מתח במירוץ האחרון לא יזיק.
לגזור ולשמור. זה מה שיש לי להגיד על דירוגי הנהגים והיצרניות לעונה הזאת כי קשה לי מאוד להאמין שהמחזה מהעונה יחזור על עצמו בקרוב. העונה הבאה עדיין בגדר סימן שאלה מאוד גדול אבל מבחינת פרארי ומקלארן סביר להניח שזו תהיה עונת התאוששות. פרארי נראית כמועמדת העיקרית לזכייה בתואר היצרניות עם אלונסו ומאסה. מקלארן תצרף את היידפלד על חשבון קובליינן ונראה שיהיה מעניין. אבל הסימן שאלה הגדול עומד לגבי שאר היצרניות.. הסבב שנה הבאה יכלול 13 יצרניות ואולי 14 אם BMW תצליח להשאר, סבב כל כך גדול אני לא זוכר הרבה זמן. נראה הרבה מאוד חילופים והעברות נהגים בחודשים הקרובים וגם הרבה חברות יחליפו יצרניות מנועים. החל מוויליאמס שנפרדה מטויוטה ועד רד בול שמחפשת מחליפה לרנו. יהיה מעניין בשלושת החודשים הקרובים..
אני לא בטוח שפרארי ומקלארן יהיו פייבוריטיות, כי החוקים החדשים מאוד מגבילים בזמן פיתוח המכונית עד לפרטים הכי קטנים. זה בעצם מה שהביא לשיוויניות בסבב השנה. מה גם ששנה הבאה לא יהיו עצירות תדילוק כפי הנראה, אלא רק החלפת צמיגים. דבר אחרון הוא המשבר הכלכלי שהשפיע מאוד על כולם ופרארי למשל מאוד בקשיים, לא רואה אותם חוזרים לצמרת כל כך מהר.
העונה בקושי נגמרה וכבר מתחיל סבב העברות מעניין.. באריקלו עוזב את בראון ועובר לוויליאמס. רוזברג בדרך לבראון וינהג לצידו של באטן. רייקונן דחה מספר הצעות ומוכן לנהוג רק עבור מקלארן שכבר הודיעה לו שהוא לא בתוכניות, כרגע נראה שרייקונן לא יהיה בסבב בעונה הבאה.
זה מאוד יפתיע אותי אם רייקונן לא ירד מהענן עליו הוא יושב ולא ינהג בשל כך בכלל הסבב יותר. רק לפני שנתיים הוא היה אלוף עולם ועכשיו לא הולך לו, אבל הוא עדיין צעיר ולא רק יכול אלא חייב להמשיך לשבת במכונית. אני, שוב, איהיה מאוד מופתע אם הוא פורש כבר, זה לא נורמלי. מאמין שהוא ימצא קבוצה.
בגדול הוא לא מדבר על פרישה אלא חושב יותר לכיוון של "עונת מנוחה" או לנסות את מזלו בתחום מוטורי אחר (הוא כבר הביע רצון לנסות את מזלו בראלי). מבחינתו כל עוד הוא בסבב, הוא רוצה מכונית תחרותית ובגלל זה דחה הצעת ענק מטויוטה. מבחינת מקלארן אני חושב שיהיה עדיף להביא א רייקונן ולא את היידפלד אבל כנראה שהשיקולים הלא מקצועיים הכריעו..
תלוי איך אתה מסתכל על "שינויים לא מקצועיים". יכול להיות אחרי שאחרי מה שקרה להם כאשר אלונסו והמילטון היו הנהגים של הקבוצה, הם מעדיפים להביא נהג סולידי שיביא כמה נקודות ואולי פודיומים פה ושם אבל לא יפריע להמילטון יותר מדי.
בגדול אני מסכים איתך, אבל אותה עונה היתה משהו קיצוני.. גם להמילטון וגם לאלונסו (במיוחד לאלונסו) יש אופי בעייתי וזה היה מצב בלתי נמנע. לרייקונן אין בדרך כלל בעיות אגו ולדעתי הוא יכל להסתדר טוב עם המילטון. בכל מקרה אני חושב שיש שתי סיבות ברורות ולא מקצועיות שגורמות לבואו של היידפלד.. קודם כל דרישותיו הכספיות הצנועות המגוכחות ודבר שני ופוליטי- היותו של היידפלד גרמני וככה לאזן גם באיוש הנהגים את המותג הבריטי גרמני מקלארן מרצדס.
אוי ואבוי. ועוד בעודנו חושבים שמספר הקבוצות ילך ויגדל, הנה מגיעה הפצצה הזאת משום מקום. אם כך הוא המצב של טיוטה, הרי שכולם בסכנה לפרוש מהסבב מבחינתי.
הפתעה גדולה.. אחרי הונדה וBMW גם טויוטה. 3 יצרניות ענק עם הסטוריה יפה כבר לא בסבב וזה רע מאוד לענף. אני מקווה שטויוטה תחזור בה למרות הכל.
אותי מעניין לדעת לאן קובאשי ילך.. הוא אחלה נהג http://www.formula1.com/news/interviews/2009/11/10196.html ראיון עם הנהג החדש של Williams .
ופתאום גם ברנו שוקלים את העתיד שלהם. זאת מכה די גדולה לסבב, אבל ממש לא מפתיעה - לאורך ההיסטוריה, בכל פעם שהיה משבר כלכלי שהשפיע על יצרניות הרכב, היתה נטישה של פורמולה 1.
אבל בכל זאת.. מדובר פה על 3 יצרניות ענק שעוזבות זו אחר זו וגורמות לרעידת אדמה. ואם גם רנו בעסק אז כבר 4 ענקיות בחוץ.. וזאת רעידת אדמה של ממש לאנף. זה מוריד מאוד את רמת העניין בפורמולה. זה מוריד באופן קיצוני את עניין האוהדים גם בגלל שהפורמולה תהיה משעממת בלי הקבוצות הגדולות וגם בגלל שזה מוריד את כמות האוהדים- רנו קבוצה אהודה מאוד, גם הונדה היתה די אהודה וגם לטויוטה אוהדים רבים במיוחד במזרח הרחוק שמזרים הרבה כספי חסות לפורמולה 1. בסופו של דבר יווצר מצב שהגדולות היחידות שישארו יהיו פרארי ומקלארן כששאר הקבוצות יהיו קבוצות קטנות וחסרות סיכוי. גם במצב שחלק מאותן קטנות יצליחו להתבסס בצמרת (כמו בראון ורד-בול לדוגמא) בעקבות השינויים החוקתיים האחרונים אני חושב שבהעדר הקבוצות הותיקות, יגרור עוד יותר מצב של חוסר עניין.