F1: 2008 - סיום דרמטי

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏16/12/07.

1. The_Arsenal Member

קודם כל, היה מדהים!

דבר שני, *וס אמא של המילטון.

דבר שלישי, לא נראה לכם מוזר שקצב הצמצום של לואיס על גלוק היה אטי, עד שוטל עבר אותו, ופתאום בהקפה האחרונה, לא רק שלואיס עקף את גלוק, הוא גם יסים 6 שניות מהר ממנו! WTF?!

ממש קרע את הלב לראות את פפה מסה חוגג, ואז מגלה שהוא לא זכה.

ומשהו אחרון, אלונסו השנה הוכיח שהוא הנהג הכי טוב בסבב BY FAR. לא רק שהוא עושה קסמים עם הגרוטאה שלו, גם אפשר לראות איך הוא אף פעם לא עושה הקפות יוצאות דופן, אבל למרות זאת מדורג גבוה. כלומר, הוא גם מוציא את המקסימום מהרכב שלו, וגם שומר על יציבות. במקלארן הוא שרוף, והליין-אפ של פרארי לעונה הבאה כבר סגור, אז חבל שהנהג הכי טוב בסבב לא יהווה פאקטור במירוץ על התואר.

ושוב, היה מדהים!

2. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אמת, לגבי שנים קודמות לא, אבל העונה מאסה מצליח לעשות עם רכב נחות פלאים, פשוט כך.

ענק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

3. guyholl Member

אם אני לא טועה הוא גם שבר את שיא המסלול.

מישהו יכול להביא לי את ההילוך החזור של העקיפה של המילטון על גלוק?

4. The_Arsenal Member

איזו חובבנות של ערוץ הספורט... כבר יוצאים בהצהרות:

ד"א, שכחתי לציין את זה מקודם, אבל ווטל הוא ללא ספק בקאליבר של קוביצה, מאסה, המילטון ואלונסו מבחינתי, כנהגים שמסומנים כעתיד של הפורומלה. לפי דעתי, הוא נהג טוב בהרבה מהילד האנגלי המפגר, ואם הוא היה נוהג במקלארן הוא היה מבטיח את התואר עוד אי שם ביפן. בייבי שומי, איזה קלאס יש לו.

נערך לאחרונה ב: ‏3/11/08
  5. Selby Member

האליפות רשמית או לא? יחקרו משהו?

אה, הנה, באתר של הפורמולה:
    http://www.formula1.com/news/headlines/2008/11/8632.html
    נהדר, אני מקווה שזה אומר משהו.

יש!!!! הצדק נעשה, לואיס ניצח את כל הסבב ואת הFIA ביחד!

6. The_Arsenal Member

בוז!!! לא להאמין שהאפס השחצן הזה עומד ברשימה אחת עם נהגים ואישים כמו שומאכר, סנה, פרוסט וכו'. כבר שנה שנייה רצוף שיש לו רכב טוב ב-300 אחוז מכל הסבב והוא בקושי מנצח את זה. איכס!!!

7. דנידין Member

איפה הסמיילי המקיא?????

פורצה פרארי!

8. shlomydavid מנהלים

http://www.fia.com/resources/images/2147373326__f1.Xxx

לואיס המילטון זכה באליפות העולם בפורמולה 1, למרות שסיים חמישי במירוץ ה-18 והאחרון של העונה באינטרלגוס (ברזיל) !

אחרי דרמה ענקית בסיום המירוץ, לואיס המילטון (בריטניה, מקלארן-מרצדס) זכה באליפות העולם לנהגים בפורמולה 1 לעונת 2008, למרות שסיים רק חמישי.
    פתיחת המירוץ נדחתה ב-10 דק' אחרי גשם שוטף שירד בסאו פאולו, וניתנה האפשרות לנהגים להחליף לצמיגי גשם.
    פליפה מאסה (ברזיל, פרארי) שזינק מהפול פוזישן שמר על מקומו עד לסיום המירוץ, אבל היה צריך שהמילטון יסיים מחוץ לחמישייה הראשונה כדי לזכות באליפות. כאשר מאסה חצה את קו הסיום, המילטון היה אכן שישי ולכולם היה נדמה שפליפה מאסה הוא אלוף העולם. אבל כשלואיס המילטון חצה את קו הסיום במקום החמישי, התחלפו חגיגות השמחה של אביו של מאסה וכל ברזיל ואוהדי פרארי בעצב גדול, ומאסה שניצח במירוץ יצא מהמכונית עם דמעות בעיניים אחרי שהתברר לו שהמילטון סיים חמישי וזכה באליפות העולם.
    הדרמה התרחשה שתי הקפות לסיום, כאשר סבסטיאן ווטל (גרמניה, טורו רוסו) הצליח לעקוף את המילטון, והוריד אותו למקום השישי, כשטימו גלוק (גרמניה, טיוטה) מקדים את שניהם ומדורג רביעי. אבל גלוק שהיה על צמיגים יבשים שלא מתאימים לתנאי גשם, כנראה לא הצליח להסתדר עם המכונית ואיפשר לווטל ולהמילטון לעבור אותו בצורה מוזרה, דבר שכמובן עורר תהיות ושאלות רבות. כל זה לא משנה את התמונה הסופית - לואיס המילטון עושה היסטוריה, והופך לנהג הצעיר בהיסטוריה (עוד כחודשיים בן 24) וגם לנהג השחור הראשון שזוכה באליפות הנהגים בפורמולה 1.
    המילטון הוא גם הבריטי הראשון שזוכה בתואר מאז דיימון היל ב-1996, והוא גם נהג מקלארן הראשון מאז מיקה האקינן ב-1999 שזוכה בתואר.

* קבוצת פרארי זכתה באליפות היצרנים.

התגובות אחרי המירוץ:

אלוף העולם, לואיס המילטון, התרגש בסיום ואמר: "אי אפשר לתאר זאת במילים, אני פשוט לא יכול לדבר. כשנגמר המירוץ חשבתי לעצמי: יש לי את זה? ניצחתי? ניצחתי? וכשהם אמרו לי שכן, שמחתי, הייתי באקסטזה. הלב שלי נפל לתחתונים, כמעט התפוצצתי. לא יודע איך שמרתי על קור רוח. זה היה המירוץ הכי קשה בחיי. אין לי מושג איך עשיתי את זה. כל המשפחה שלי פה. אבא שלי פה. זה היה כזה מסע ארוך. אבל קיבלתי המון תמיכה מהמשפחה, הקבוצה ואנשים בבית. אני מאושר שיכלתי לעשות זאת עבור כולם.
    לפני שהגשם החל לרדת הייתי מרוצה. הצמיגים היו קצת שחוקים, אז לא יכלתי להיצמד לנהגים לפני, אבל זה היה מספיק כדי לשמור על המקום. אז הגשם החל ולא רציתי לקחת סיכונים. פתאום ווטל עקף אותי ומיד אמרו לי ברדיו שאני חייב לעקוף אותו בחזרה. לא האמנתי שזה קורה שוב (כמו בעונה הקודמת בברזיל). ואז בפניה האחרונה הצלחתי לעקוף את גלוק. זה היה מדהים. אני צריך להודות לאלוהים".

פליפה מאסה המאוכזב אמר: "זה עוד יום בחיים שאוכל ללמוד ממנו הרבה. זה יום מאוד אמוציונלי בשבילי. הגעתי לכאן, ניצחתי, והכל הלך פשוט בצורה מושלמת עבורי, אבל אז ראינו את לואיס חולף על פני גלוק, והרגשות התערבבו. הפסדנו בנקודה, אבל זה עולם המירוצים. אנחנו יכולים להיות גאים בעצמנו על המירוץ ועל העונה הזאת. בשורה התחתונה, זה עוד יום בחיים שאוכל ללמוד ממנו הרבה".
    מאסה גם החמיא להמילטון: "בסופו של דבר, הגיע להמילטון. זה קשה להפסיד ככה, אבל אני לא מתלונן. לואיס עשה עבודה מצוינת לאורך כל השנה. הוא בהחלט ראוי לתואר אלוף".

טימו גלוק, שאחראי במידה רבה לאליפות של המילטון, אמר: "נלחמתי וניסיתי, אבל על הצמיגים האלה לא יכולתי לעצור את המילטון".

לואיס המילטון אלוף העולם בפורמולה 1 !

http://img145.imageshack.us/img145/5966/l3477512kr0.Xxxhttp://d.yimg.com/i//ng/sp/eurosport/20081102/25/fa4d3b1c7530a3d570bd02572e2d0d83.Xxx
    המילטון חוגג את התואר רגע אחרי סיום המירוץ, ואח"כ גם עם הדגל הבריטי.

http://d.yimg.com/i/ng/sp/ap_photo/20081102/all/l3477795.Xxx
    הרגע הגורלי של המירוץ. המילטון חולף על פני גלוק ומבטיח את אליפות העולם.

http://img84.imageshack.us/img84/5379/l3477515gm2.Xxx
    מאסה עומד בראש הפודיום כמנצח המירוץ, אבל לא יכול לעצור את דמעות העצב.

דירוג הנהגים במירוץ אינטרלגוס:

1. פליפה מאסה (ברזיל, פרארי) - 10 נק'.
    2. פרננדו אלונסו (ספרד, רנו) - 8 נק'.
    3. קימי רייקונן (פינלנד, פרארי) - 6 נק'.
    4. סבסטיאן ווטל (גרמניה, טורו רוסו) - 5 נק'.
    5. לואיס המילטון (בריטניה, מקלארן-מרצדס) - 4 נק'.
    6. טימו גלוק (גרמניה, טויוטה) - 3 נק'.
    7. הייקי קובליינן (פינלנד, מרצדס-מקלארן) - 2 נק'.
    8. יארנו טרולי (איטליה, טויוטה) - 1 נק'.

דייויד קולת'ארד (בריטניה, רד בול) ונלסון פיקה ג'וניור (ברזיל, רנו) לא סיימו את המירוץ.
    לקולת'ארד זה היה המירוץ האחרון בקריירה בפורמולה 1.

אליפות הנהגים (דירוג סופי - לאחר 18 מירוצים):

1. לואיס המילטון (בריטניה, מקלארן-מרצדס) - 98 נק'
    2. פליפה מאסה (ברזיל, פרארי) - 97 נק'
    3. קימי רייקונן (פינלנד, פרארי) - 75 נק'
    4. רוברט קוביצה (פולין, ב.מ.וו. סאובר) - 75 נק'
    5. פרננדו אלונסו (ספרד, רנו) - 61 נק'
    6. ניק היידפלד (גרמניה, ב.מ.וו. סאובר) - 60 נק'
    7. הייקי קובליינן (פינלנד, מרצדס-מקלארן) - 53 נק'
    8. סבסטיאן ווטל (גרמניה, טורו רוסו) - 35 נק'
    9. יארנו טרולי (איטליה, טויוטה) - 31 נק'
    10. טימו גלוק (גרמניה, טויוטה) - 25 נק'
    11. מארק וובר (אוסטרליה, רד בול) - 21 נק'
    12. נלסון פיקה ג'וניור (ברזיל, רנו) - 19 נק'
    13. ניקו רוזברג (גרמניה, וויליאמס) - 17 נק'
    14. רובנס באריקלו (ברזיל, הונדה) - 11 נק'
    15. קאזוקי נקאג'ימה (יפן, וויליאמס) - 9 נק'
    16. דייויד קולת'ארד (בריטניה, רד בול) - 8 נק'
    17. סבסטיאן בורדייז (צרפת, טורו רוסו) - 4 נק'
    18. ג'נסן באטן (בריטניה, הונדה) - 3 נק'

אליפות היצרנים (דירוג סופי - לאחר 18 מירוצים):

1. פרארי - 172 נק'
    2. מקלארן-מרצדס - 151 נק'
    3. ב.מ.וו. סאובר - 135 נק'
    4. רנו - 80 נק'
    5. טויוטה - 56 נק'
    6. טורו רוסו - 39 נק'
    7. רד בול - 29 נק'
    8. וויליאמס - 26 נק'
    9. הונדה - 14 נק'

הבאנר, המידע והתמונות באדיבות אתרים הללו:

האתר, האתר, האתר, האתר, האתר

9. King Kenny Member

כ"כ עצוב לראות פיליפה על הפודיום שם, האליפות הייתה שלו ואם לא האטה שנויה במחלוקת של גלוק היא באמת הייתה שלו. בהחלט עצוב, הגיע לו לקחת את האליפות הזאת.

10. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואת כל הדברים הנפלאים האלה אי אפשר היה לראות בארץ, אלא אם יש לך הרבה כסף. פשוט ביזיון איך שערוץ הספורט מתנהג. ואיפה הרגולטור ואיפה כל האנשים. פשוט בושה וחרפה. בטח בשנה הבאה נצרטך לשלם בעבור כל הקפה לערוץ אחר תשלום נוסף.

למזלי יש לי דרכים אחרות לראות את זה. היה פשוט מרתק. לצערי יצא לי לראות רק את 18 ההקפות האחרונות. את השלוש האחרונות ראיתי בעמידה מרוב מתח.

11. uri מנהלים

אם המילה 'דרמה' לא היתה קיימת היו חייבים להמציאה אחרי המרוץ הזה.

אלונסו מסיים עוד מרוץ על הפודיום. אני מקווה שבשנה הבאה נראה אותו בפרארי במקום ראייקונן, כי חבל שלנהג האדיר לא תהיה עוד הזדמנות להתחרות על האליפות.

בכלל אם אלונסו עובר לפרארי ורייקונן יחזור למקלארן על חשבונו של קובליינן יכולה להיות עונה עוד יותר מרתקת מזו שהסתיימה זה עתה.

12. דנידין Member

אם אני לא טועה, 2 נהגי הפרארי חתומים לעוד עונה בקבוצה. מנגד, אלונסו חתום לעוד עונה ברנו. לא כמו בכדורגל, בפורמולה 1 ממלאים חוזה עד למלואו אלא אם כן קורה משהו מאוד קיצוני, וכרגע פרארי יודעים שיש להם נהגים טובים.

דובר על הצטרפות של אלונסו אולי עוד שנתיים לפרארי.

13. guyholl Member

אני הייתי רוצה לראות דווקא את וואטל בפרארי. הנהג הזה עושה פשוט פלאים באחת המכוניות הרעות בסבב ואתמול הוא עשה להמילטון פשוט בית ספר. מכוון שאין סיכוי לראות אותו בפרארי שנה הבאה הייתי רוצה לראות אותו בBMW במקום הידפלד החלש, אבל גם שם הרכב הנהגים כבר סגור לעונה הבאה. בסופו של דבר, אני לא יודע איפה הנהג הזה ינהג בעונה הבאה, אבל מה שבטוח שהקבוצה הגדולה הראשונה שתצרף אותו לשורתיה, רק תרוויח.

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

סתם חטטנות לשמה...האם ניקול שרזינגר ישראלית? אתם בטח כבר יודעים מי היא http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

עזבו, חיפשתי עכשיו מי היא...היא ישראלית כמו שאני בא מהירח http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
    סתם, השם שרזינגר נשמעת לי סופר יהודי.

נערך לאחרונה ב: ‏4/11/08
  15. King Kenny Member

ווטל בהחלט נהג מוכשר בטירוף, לחשוב מה הוא היה עושה עם מכונית טובה ולא עם חרא של מכונית (עם כל הכבוד לטורו רוסו). לדעתי הוא יותר מוכשר מהמילטון, וגם הוא לא מלוכלך כמו הבריטי.