http://www.fia.com/en-GB/sport/championships/f1/PublishingImages/banner_f1_main.Xxx לואיס המילטון מנצח במירוץ הוקנהיים, מירוץ מ"ס 10 בעונת 2008 בפורמולה 1. ניצחון מרשים ללואיס המילטון במירוץ הוקנהיים, לאחר שזינק ראשון והיה מהיר לאורך כל המירוץ. המילטון הקדים את נלסון פיקה ג'וניור המפתיע ב-5.586 שניות. החצי הראשון של המירוץ היה דיי משעמם, וללא אירועים מיוחדים. האירוע הדרמטי הראשון היה התאונה של טימו גלוק שאיבד את המתלה האחורי, והתנגש בעוצמה רבה בקיר הבטיחות. הוא יצא ללא פציעה רצינית, אבל מכונית הבטיחות נכנסה למסלול וכל המירוץ התחיל כמעט מההתחלה, כשרחבת הטיפולים נפתחה וכמעט כולם נכנסו אליה. דווקא מקלארן החליטה לא להכניס את לואיס המילטון לשם, החלטה שיכלה להיגמר לא טוב, אבל המילטון היה פשוט מהיר מדיי היום, ועקף את פליפה מאסה ונלסון פיקה ג'וניור, בדרך לניצחון שני ברציפות. לואיס המילטון רושם שני ברציפות, ורביעי העונה ! http://d.yimg.com/eur.yimg.com/ng/sp/crashnet/20080720/15/1616448426.Xxx דירוג הנהגים במירוץ הוקנהיים: 1. לואיס המילטון (בריטניה, מקלארן-מרצדס) - 10 נק' 2. נלסון פיקה ג'וניור (ברזיל, רנו) - 8 נק' 3. פליפה מאסה (ברזיל, פרארי) - 6 נק' 4. ניק היידפלד (גרמניה, ב.מ.וו. סאובר) - 5 נק' 5. הייקי קובליינן (פינלנד, מרצדס-מקלארן) - 4 נק' 6. קימי רייקונן (פינלנד, פרארי) - 3 נק' 7. רוברט קוביצה (פולין, ב.מ.וו. סאובר) - 2 נק' 8. סבסטיאן ווטל (גרמניה, טורו רוסו) - 1 נק' 3 נהגים לא סיימו את המירוץ. אליפות הנהגים (מצטבר - אחרי מירוץ הוקנהיים): 1. לואיס המילטון (בריטניה, מקלארן-מרצדס) - 58 נק' 2. פליפה מאסה (ברזיל, פרארי) - 54 נק' 3. קימי רייקונן (פינלנד, פרארי) - 51 נק' 4. רוברט קוביצה (פולין, ב.מ.וו. סאובר) - 48 נק' 5. ניק היידפלד (גרמניה, ב.מ.וו. סאובר) - 41 נק' 6. הייקי קובליינן (פינלנד, מרצדס-מקלארן) - 28 נק' 7. יארנו טרולי (איטליה, טויוטה) - 20 נק' 8. מארק וובר (אוסטרליה, רד בול) - 18 נק' 9. פרננדו אלונסו (ספרד, רנו) - 13 נק' 10. רובנס באריקלו (ברזיל, הונדה) - 11 נק' 11. נלסון פיקה ג'וניור (ברזיל, רנו) - 10 נק' 12. ניקו רוזברג (גרמניה, וויליאמס) - 8 נק' 13. קאזוקי נקאג'ימה (יפן, וויליאמס) - 8 נק' 14. דייויד קולת'ארד (בריטניה, רד בול) - 6 נק' 15. סבסטיאן ווטל (גרמניה, טורו רוסו) - 6 נק' 16. טימו גלוק (גרמניה, טויוטה) - 5 נק' 17. ג'נסן באטן (בריטניה, הונדה) - 3 נק' 18. סבסטיאן בורדה (צרפת, טורו רוסו) - 2 נק' אליפות היצרנים (מצטבר - אחרי מירוץ הוקנהיים): 1. פרארי - 105 נק' 2. ב.מ.וו. סאובר - 89 נק' 3. מקלארן-מרצדס - 86 נק' 4. טויוטה - 25 נק' 5. רד בול - 24 נק' 6. רנו - 23 נק' 7. וויליאמס - 16 נק' 8. הונדה - 14 נק' 9. טורו רוסו - 7 נק' * המירוץ הבא יערך בעוד כשבועיים (3.8) בהונגרורינג (הונגריה). הבאנר, המידע והתמונה באדיבות אתרים הללו: האתר, האתר, האתר
ולמרות הכל מקלארן ממשיכים לאבד גובה בייצרנים. ורייקונן העונה לא עדיף בכלל בשום אספקט על מאסה שתמיד נותן תחרות טובה ותמיד דבוק לצמרת.
קייזר, אני במקומך מודאג יותר מהפיגור של מאסה והנחיתות הברורה של הפרארי מול המקלארן מאשר במעלליו של אלונסו. אגב, אני אשמח לראות אותו, כן, אפילו אותו, מחליף את הברזילאי המפגר (התורן, יש לומר. זו ממש מגפה בעולם הספורט...) ונוהג לצד קימי בעונה הבאה. לפחות איתו אפשר להיות בטוחים שנקבל נהג חכם עם ביצים ולא טיפש עם זין מקלקר.
רק לא אותו, אני מעדיף את נקאג'ימה על אלונסו. המירוץ היום מאוד אכזב. המילטון הראה עליונות על מכוניות הפרארי בצורה מפחידה. רייקונן כבר יוצר רצף מכובד של מירוצים לא טובים. מאסה פשוט אידיוט, הוא פשוט נתן להמילטון לעקוף, למה לא לקח את הקו הפנימי ? למה????? נקווה שקימי יחזור לעצמו והמילטו יחזור לעצמו עם תאונות או טעויות מטופשות.
צ'יי איזה הידרדרות של אלונסו ועכשיו אנחנו יודעים שזה לא רק האוטו. מה לעזאלזל עובר על רייקונן, אכזבת העונה עד כה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
מקצה דירוג זוועתי, זינוק עוד יותר זוועתי, אבל העקיפות ברצף אחרי העצירה השנייה שהעיפה אותו למקום ה-12 - וואו... אלונוסו, ווטל, טרולי וקוביצה... כל עקיפה קלאסית, בלי כל הדחיקות העאלק חוקיות לצד שרואים בכל עקיפה של המילטון...
אני לא חושב שמתישהוא גוננתי על אלונסו, אבל הפעם הוא הרוויח את זה - היום אלונסו עשה כל מה שהוא יכול עם הגרוטאה שבה הוא נוהג, ולשם שינוי גם ההתבכיינות שלו מוצדקת - הדבר היחיד שהביא את פיקה לפודיום זה באמת מזל. אני מצפה לראות אותו בקבוצה אמיתית בעונה הבאה או בעוד שנתיים. חבל לראות נהגים טובים ונועזים מתבזבזים בקבוצות לא תחרותיות. במקלארן הוא כבר היה, לBMW יש צמד יציב, ולפרארי יש נהג טוב ונהג אחד עילג. כמה זה אחד ועוד אחד?
השאלה אם זה באמת מזל, או שמא זמנו של אלונסו .... רק לי אלונסו מתחיל להזכיר את ניר 'קלינגר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
אלונסו לא השתנה. הוא נשאר אותו נהג, עם אותו אופי מחוץ למסלול ועם אותו אופי על המסלול, מה שהשתנה הוא המכונית בה הוא נוהג, וזה הכל חוץ מהוגן לבקר אותו על הנהיגה שלו השנה, כי הוא עושה את המירב. לדעתי אם הוא היה נוהג במקלארן היום, הוא היה מסיים בפודיום. ובהמשך לרעיון של אלונסו בפרארי, מה שיש לי להגיד זה שהקו בין אהבה לשנאה, ביחוד בספורט, הוא דק מאוד. לאורך כל השנים שלי כצופה בפורמולה 1 תמיד ייחלתי לכשלונו של אלונסו, אבל באשר לדבר אחד לא היה לי ספק - האיש נהג טוב. כעת, כשבקבוצה המועדפת עלי נוהג שמוק, אני מוכן לקבל את אלונסו בפרארי, על כל שחצנותו ובכיינותו, פשוט כי הוא יהיה התקדמות וישדרג את הקבוצה. אם ווטל או קוביצה פנויים, bring them on, אבל אם לא, תביאו את הספרדי. זה לא בהכרח אומר שאני אהפוך להיות המעריץ מס' אחד שלו, ואני עדין אעדיף את הצלחתו של רייקונן על פניו, אבל בסיטואציה שנוצרה אני לא אתנגד לראות אותו בקבוצה.
דילמה קשה מאוד בפרארי, אבל כל עוד קימי נשאר, מספיק נהג סולידי שיידע להשתמש בכלים (וואחד כלים) שיש לו ולהצליח ולהשיג פודיומים... אני באמת חושב שאפשר להמנע מלהביא את השפן השחצן שכל כך אהבנו לשנוא ולשמוח לעיד בכשלונותיו (שיא השנאה הגיע בעונת הפרישה של שומי כמובן)...
אבל בכללי הם ירדו ממקום שני לשלישי. לא שזה קריטי או ישנה משהו בסופו של דבר, אבל עובדתית זה קרה. קראת כבר למה הנהגים נשקלים בסוף מירוץ?! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx