חמשת הגמרים הגדולים לפי דור הופמן https://dorhoffman.wordpress.com/2015/08/04/הגמרים-הגדולים-בהיסטוריה-של-הקופה-ליב/ מה דעתכם?
לפי ההיגיון שלך @idans10 , שבו המאמן הולך עם שחקנים "שלו" (היגיון לגיטימי לחלוטין) אז גוזמן דווקא כן היה אמור להיות השוער הפותח. טאטה הכי מאמין בגוזמן והוא זה שקידם אותו כמו ש @Franco הזכיר מקודם. מעבר לכך, שלושתינו (וכנראה כולם) יודעים שלא טאטא קובע את ההרכב אלא אחד בשם מסי. וברור שרומרו שוער מצויין. אין על כך וויכוח. לדעתי שוער (או כל שחקן אחר) שלא רואה דקות משחק בצורה קבועה, זה הימור לעלות איתו בהרכב. בנוסף זה מאוד מבאס שחקנים אחרים שנותנים את הכל ויודעים שאין להם סיכוי לשחק בנבחרת, גם אם הם יצטיינו.
לא דיברתי על גוזמן אלא באופן כללי. אני יכול לקחת את הנושא שאני מכיר מאוד מקרוב - טאו גוטיארס. כאשר פקרמן הגיע לקולומביה, טאו היה בכושר ירוד וללא קבוצה, כאשר מנגד לקולומביה יש את באקה וג'קסון ולא מעט גבות הורמו כאשר פקרמן המשיך לתת לו את הקרדיט, כולל במונדיאל כשפאלקאו נפצע. ואיך שלא נסובב את זה, פקרמן צדק כשהימר על טאו וראה כנראה דברים שהמון אנשים אחרים לא רואים ואולי היו חוששים לתת את הצ'אנס לאחד שלא משחק סדיר ולא נמצא בכושר. בלי קשר, ברור שזה הימור שלפעמים גם יכול לא להצליח, אבל גם במקרה של רומרו וגם של טאו, זה עבד.
לא שלושתנו זה בטוח, כי אני לא, ולא כולם אני גם די בטוח, אעז ואומר שהרוב לא. אנשים מסוימים כן, אתה אחד מהם וזו כמובן זכותך לחשוב כך, חלקם הם אלו שגם קבעו שמסי לא רוצה את טבס בנבחרת... אגב מסי קובע את ההרכב ושאר השטויות הצהובות, אשתו של רומרו רבה עם כמה מהנשים האחרות (בזמן המונדיאל אם אני לא טועה) כולל זו של מסי, זה לא מפתיע בגלל הפרשי הגילאים והאגו שיש במקומות כאלו, מה שלא גרם למסי (הקובע לכאורה) להוציא אותו מההרכב. אפשר להמשיך את זה בכל דיון אחר שתרצו, אבל בבקשה בואו נדבר פה על המשחק הגדול הלילה
לא אוהב דירוגים, אבל בהחלט זוכר מאוד מאוד לטובה את הזכייה של ליגה דה קיטו, קבוצה מדהימה הייתה להם באותם שנים ואת המגרש הכי בייתי ביבשת כנראה. שילוב של הגובה, הקהל והעוצמות של הקבוצה הזו. גם הניצחון של אסטודיאנטס בברזיל היה מרגש במידה מסוימת, אם כי אני מאמין שאם הייתי יכול לראות את כל הגמרים בהיסטוריה הייתי בטח מוצא כמה יותר מיוחדים ומרגשים.
אין צורך לנפח את המשחק במילים והקדמות, מדובר במשחק הכי חשוב באמריקה, בו כל קבוצה ושחקן מפנטזים לקחת חלק, משחק שגרם למשקיעים בטיגרס לשים הון על מנת לעשות היסטוריה ולהביא גביע ליברטאדורס ראשון למקסיקו. הלילה 65-70 אלף אוהדים ארגנטינאים רועשים יבהירו לצופים מההתחלה מה החשיבות של המשחק, אח"כ יעלו על הדשא 22 שחקנים שכמו במשחק הראשון לא יוותרו על שום כדור במטרה להוסיף ניצחון מהיוקרתיים שיש לרזומה. ובקיצור, סיקור מקוצר ולעניין http://i60.tinypic.com/27yms6o.Xxx 04:00 שעון ישראל, לקשוחים שבינינו, המונומנטל בבואנוס איירס. שופט: דאריו אובריאקו (אורוגוואי). תוצאה מהמשחק הראשון: 0:0 (אין שערי חוץ). ריבר פלייט הציגה בעיקר הקרבה ומשמעת טקטית במשחק הראשון, מה שהשיג לה את התוצאה המבוקשת אבל הותיר סימני שאלה לגבי היכולת לקחת את היוזמה בגומלין. גאז'ארדו, שישב ביציע לאחר שהורחק במשחק הראשון, יצטרך להסתדר ללא שניים וחצי משחקני ההרכב מהמשחק הראשון. מרקאדו הוצהב, מורה לא כשיר וטאברה ויאודס בכשירות חלקית ובמקרה הטוב צפוי לשבת על הספסל. בנוסף, המחליף המיועד למרקאדו, מאמאנה הצעיר, נפצע באחד האימונים וייעדר גם הוא. לא בשורות טובות, אבל בריבר לא מתכוונים לבכות. מי שיפתחו במקום החסרים הם מאז'אדה ששוב יוסט מהקישור לעמדת המגן הימני, ברטולו שלא היה 100% במשחק הראשון אבל הפעם יקח חלק מההתחלה במקום ויאודס באגף שמאל וקאבנגי הוותיק במקומו של מורה בחוד. להערכתי ריבר נפגעת מעט בצד ימין של ההגנה, לא תושפע ואולי תרוויח בצד שמאל של הקישור ונפגעת משמעותית בחוד ללא מורה המצוין שהיה אמור לרשום משחק אחרון במדי ריבר. לקאבנגי מגיעה פיסקה נפרדת. הוא קצת שמן, מאוד כבד ולא כל כך נוצץ, אבל הוא סקורר ושחקן נשמה שחזר לעזור לריבר בליגת המשנה ושרד הרבה חרא במועדון גם בקדנציה הנוכחית. השור אולי מלך השערים של ריבר השנה, אבל עשה זאת כשחקן רוטציה ועד כה בליברטאדורס שיחק פחות מ-80 דקות ולא פתח אפילו פעם אחת. הלילה החלוץ הוותיק ייפתח, אולי יסיים אפילו 90 דק' (120?) ואולי, אולי, יניף את הגביע כקפטן של ריבר פלייט. http://i59.tinypic.com/alp2ky.Xxx קאבנגי יפתח - החומר מהן עשויות אגדות, או טרגדיות... זה ההרכב אותו מסר גאז'ארדו לתקשורת, הרכב שינסה להביא ליברטאדורס ראשון מזה 19 שנה ושלישי בהיסטוריה: בארוברו; מאז'אדה, מאידנה, פונס מורי, ואנג'יוני; סאנצ'ס, פונסיו, קרנביטר, ברטולו; אלאריו וקאבנגי טיגרס יכולה להיות מאוד מאוכזבת מהתוצאה במשחק הראשון, המקסיקנים שלטו במשחק והגיעו למספר מצבים טובים מול קבוצה שהקשתה עליהם מאוד במשחק אגרסיבי חסר פשרות. סגל החלומות נבנה בעיקר במטרה להביא גביע ראשון לצפון היבשת, שהזכייה גם תעזור לכסות את המשכורות של השחקנים הנוצצים, ועכשיו הם יצטרכו להכריע באצטדיון לא פשוט מול קהל עוין. היסטוריה נוספת שעומדת נגד המקסיקנים, היא מיעוט הפעמים בהן הקבוצה שמתארחת בגומלין זכתה (5 פעמים בלבד אם אני לא טועה), אבל טיגרס קוראת תיגר על כל הפרטים וההיסטוריות האלו. במשחק הראשון איבד המאמן ריקרדו פרטי את הבלם המצוין שלו, המקסיקני הבין לאומי הוגו אייאלה. אבל הסגל עמוק ובמקום אייאלה צפוי לעלות בלם טוב מאוד שהחליפו בהצלחה במשחק הראשון, חוסה ריבאס. בשורה משמחת היא חזרתו של אחד מהשמות הגדולים שנחת בפגרה היישר מהליגה הספרדית, חאבייר אקינו שהפסיד את המשחק הראשון. אקינו, עדיין לא 100% נאבק על מקום בהרכב מול המתאזרח הארגנטינאי (אוהד ואקס ריבר) דמיאן אלבארס. בשאר העמדות, למרות שבניגוד לגאז'ארדו הברזילאי לא פרסם את ההרכב נכון לרגע כתיבת שורות אלו, לא צפויים שינויים. בחוד הצרפתי ג'יניאק ינסה לרשום תואר בזק חודש אחרי נחיתתו ביבשת, לשותפו סוביס זה יכול להיות גביע שלישי, בעוד ניסיון לא חסר גם במרכז השדה עם האורוגוואי הבין לאומי ארבאלו ריוס שדאג לחמם את האווירה בימים האחרונים כהרגלו בקודש. פחות מנוסה אבל הרבה יותר מוכשר, יורגן דאם ינסה שוב לעשות צרות באגף ימין, הפעם רק להוסיף חדות בטאץ' האחרון. http://i57.tinypic.com/2h80kuq.Xxx הצרפתי הגיע ממארסיי ותוך זמן קצר מצא את עצמו בגמר הליברטאדורס הרכב משוער: גוסמן; חימנס, ז'וניניו, ריבאס, טורס נילו; דאם, ארבאלו ריוס, פיסארו, אקינו (אלבארס); סוביס וז'יניאק זהו המפגש השלישי בין השתיים בליברטאדורס הנוכחי, עד כה התוצאות היו 2-2, 1-1, 0-0... תיקו הפעם יגיע להכרעה בפנדלים, אחרי הארכה, אבל בשני הצדדים מקווים לגמור את הסיפור עוד קודם עם ניצחון ראשון בסדרת המפגשים האלו. חוק שערי החוץ לא תקף לגמר.
שכחתי לציין שבניגוד למשחק הראשון שנערך בחום כבד בקיץ המקסיקני, הגומלין ייערך בחורף של חצי הכדור הדרומי והתחזיות אף מדברות על גשם. @npumpido הייתי מת להיות במשחקי הגמר של 67 דווקא בן 34.
התבלבלתי עם אסטודיאנטס... רשמית זה משחק שמשפיע על הרזומה שלו עצמו, אם כי מסופקני אם ישלחו לו את המדליה...
לא חושב שהוא יקבל משהו. זה כל הפאק בטורניר הזה, שלא בהכרח הקבוצה שמתחילה אותו גם מסיימת אותו, לטוב ולרע...
באמת? לא חושב ששחקן שחתם חוזה בקבוצה אחרת זכאי להגדרת "אלוף". כמו ששחקן שהחל את הליגה בקבוצה מסויימת, עבר לקבוצה אחרת והקבוצה הראשונה זוכר בתואר. נדמה לי שהוא לא זכאי לתואר (אבל אולי אני טועה).
כמה פרטים לגבי שופט המשחק הלילה, שמעלים תהיות על השיבוץ שלו (השניים הראשונים): המשחק האחרון שהוא שפט היה לפני כמעט 3 חודשים. בגדול זה בגלל הפגרה, אבל גם בגלל שלא עבר את המבחני כשירות הפיזית לפני הקופה אמריקה (לפחות זה שהיה אמור להיות שם אומר שמחזיקים ממנו). הוא שפט את גמר הסודאמריקנה בו זכתה... ריבר