Copa Libertadores 2015 - ריבר אלופה!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י idans10, ‏2/2/15.

1. npumpido Member

לא ראיתי את המשחק. אם אני מבין נכון סאחה עשה בעצם את מה שעשה סוארס במונדיאל 2010 וגם לו זה הצליח (נכון לאותו רגע, אחרת ראסינג היתה צריכה להבקיע 3 וככה גול אחד היה כופה פנדלים), או שזה פגע במהלך המשחק של ראסינג וזו היתה טעות?

2. RiverPlate#35 Member

@npumpido מה הסיכוי זה קורה ומשום מקום הייתי אומר אנחנו זוכים בליברטאדורס?... ולא אני לא "קופץ מעל הפופיק"..

3. npumpido Member

סיכויים? אני מאמין שראסינג וקורינתיאנס טובות יותר מגוארני, ומה זה עזר להן? גז'ארדו מאמן טוב, הקבוצה מוכשרת ועם אופי חזק. למזלנו הם התעוררו על עצמם בדיוק בזמן.
    לפני 4 שנים ירדנו ליגה. חזרנו, השתקמנו, לקחנו אליפות, תואר יבשתי חשוב וכמה בונוסים. את המצב הנתון עכשיו נהוג לכנות "בין ארבע הטובות ביבשת". זה מספק? ברור שלא, אבל אני נהנה מהרגע. סבלנו מספיק. (זה קטע רגשי, ככה שלא מעניין אותי מה אחרים חושבים בנושא)

ורד 14 אוהב/ת את זה.
  4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

גוואראני קבוצה מאומנת ומאורגנת מאוד, מבחינת חומר השחקנים הם לא טובים אבל החלק הראשון יותר ממכסה על כך. לא יודע אם סאחה עשה "סוארס", האורוגוואי הציל גול בטוח סאחה אולי כן אולי לא (אני בכלל לא בטוח שהוא מגיע לכדור אילולא העבירה). לכן גם אני לא בטוח סאחה עשה את הפעולה הנכונה, מצד שני זה כל כך קרוב שאני גם לא יכול להאשים אותו בטעות.

חבל כי גם במשחק הזה עם 10 שחקנים לאורך מחצית שלמה היינו יותר טובים וחסרנו מעט מאוד בשביל לשלוח את המשחק לפנדלים. משלמים את המחיר על ההופעה הרעה במשחק הראשון, גם אז שיחקנו עם 10 בערך מחצית (ובניגוד לגומלין, שלא בצדק).

אי אפשר לדבר על פייבוריטיות כי החצאי גמר יהיו אחרי הפגרה בה קבוצות ישנו את הסגלים, אבל אם המשחק היה היום אין לי ספק שריבר פייבוריטית מול הפאראגוואים.

gilad16 אוהב/ת את זה.
  5. gilad16 Member

גז'רדו רשם את ויאודז לחצי הגמר.
    אבל הוא יוכל לשחק רק אם ישחררו את טאו קודם.

6. benos Member

לא סיכמו כבר על מעבר תמורת 2 מיליון ?

7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

ריבר קיבלה את ההצעה של ספורטינג לפי הדיווחים והסוכן של טאו טוען שהם בסדר עם החוזה וכנראה שגם עניין החוב של ריבר לשחקן הוסדר מתישהו, אבל נכון לעד לפני כמה שעות עדיין חסר שכול הצדדים יחתמו על מה שצריך לחתום. לטאו אין לחץ, הוא גם לא כל כך ביחסים טובים עם הנהלת ריבר...

8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

2-0 לריבר במשחק הראשון והקבוצה של גאז'ארדו נראית עם רגל וחצי בגמר. לפאראגוואים יהיה קשה מבלי שהשיגו תוצאה טובה במשחק הראשון כמו שעשו עד עכשיו בשלבים הקודמים. למרות שלארח את המשחק השני נחשב לרוב כאופציה העדיפה, מול גוואראני נראה לי שעדיף הפוך :)

הפנינה של הערב, רודריגו מורה

9. npumpido Member

לא היו חייבים לטאו כסף. לפי מה שהבנתי הוויכוח הוא על ההפרש בין שער הדולר הרשמי ל"בלו" (הדולר בשוק השחור, שהוא למעשה הריאלי, אבל אסור בשימוש על פי חוק). טאו כנראה סגר בעל פה עם פסארלה על זה, אבל ההנהלה החדשה אומרת שאין שום מסמך שמעיד על כך. גז'רדו במסיבת העיתונאים אחרי המשחק התייחס כבר לטאו כ"האדון הזה" (מצפים ממנו שיחתום כדי שויודס יוכל לשחק).

אה, היה משחק נחמד אתמול.

10. npumpido Member

@Franco
    אני מבין שטיגרס התחזקה מאוד בפגרה. איך אינטרנסיונל כיום?

11. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לגבי טאו, תודה על החידוד, אבל היינו הך. מבחינת טאו וסוכנו ריבר הייתה חייבת להם כסף.

כמו כל העונה בליגה המקומית, יש להם סגל טוב על הנייר אבל התוצאות לא משכנעות. הפסידו הרבה משחקים לאחרונה ונמצאים רחוק מאוד מהצמרת. אבל חשוב לציין שאולי יותר כל קבוצה אחרת במפעל, הברזילאים כיוונו חזק מאוד לליברטאדורס תוך הזנחת הליגה. המחשה טובה היא הצ'יליאני המצוין אראנגיס שלא שיחק בכלל בליגה המקומית והצטיין בליברטאדורס. ככה שקשה להעריך את הכושר הנוכחי על סמך הליגה.

יש לברזילאים גם את היתרון שהקבוצה רצה ולא הייתה בפגרה.

12. npumpido Member

לא ברור לי את מי אני מעדיף בגמר, אם נעפיל... (למרות שאם טיגרס בגמר, בגלל שהיא מ-CONCACAF, אוטומטית קורים 2 דברים: הביתיות עוברת אלינו ואנחנו מעפילים למונדיאל לקבוצות - הזכות להפסיד לבארסה, אם לא מתפשלים קודם מול הכביכול דרג ב'. קודם שנעבור את המשחק הבא...).

13. gilad16 Member

הסדר של הביתיות לא משנה.
    ההשתתפות בגביע העולם והכסף שייכנס משם כן.

Franco אוהב/ת את זה.
  14. npumpido Member

מקובל היה לחשוב שכדאי להכריע בבית, אבל אם אתה משיג תוצאה טובה במשחק ראשון בבית, אתה יכול להגיע רגוע לשני והלחץ על היריבה.

עכשיו, איזו אווירה עדיפה ב-20 דקות אחרונות של משחק הגמר, ואיפה נחמד יותר להניף גביע?

15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

מקובל גם לחשוב ש"שתי נגיחות ברחבה זה גול", אבל בפועל זה הכל תלוי קונטקסט.

מסכים עם גלעד, עדיף להבטיח מראש את הכסף של גביע העולם לקבוצות ולכן לתמוך במקסיקנים. מה גם שלפי המקובל לחשוב עדיף לך לתמוך במקסיקנים בלי קשר, ווין ווין לא?