Copa Del Rey 2012/13: דרבי מדרידי בגמר

Discussion in 'פורום כדורגל ספרדי' started by Iker Casillas, Oct 18, 2012.

1. aloneli Member

מבחינת מצבים אני חושב שתיקו כן משקף אבל לדעתי ריאל שיחקה טוב יותר וההגנה של בארסה שהייתה ביום טוב מנעה המון מצבים בטוחים.
    קח לדוגמה את המחצית הראשונה.לי לפחות הייתה הרגשה שריאל אנסה את בארסה וביטלה אותה לגמרי ובכל זאת המחצית נגמרה עם אותו מספר מצבים לשתי הקבוצות.

מה בדיוק מודריץ' תרם יותר מקאייחון?או היגואיין מבנזמה?דווקא מודריץ' יותר מפריע לאוזיל ועם קאייחון קל יותר לשחק בגלל שהוא מחליף הרבה מקומות וטוב בכל עמדה בהתקפה בניגוד למודריץ' שלא טוב בשום עמדה.לדעתי מאז שקאייחון יצא כל ההתלהבות של ההתקפה של ריאל נגמרה וזה רק הרס לה.חוץ מזה זה נראה שמודריץ' לא מתואם בשיט עם שאר השחקנים,בעצם כל משחק שאני צופה בו זה נראה שזה משחק הבכורה שלו בקבוצה.

2. סדרו קייטע Member

אני חושב שזה הרבה ענין של ציפיות מוקדמות והשידור.

בגלל התנאים המוקדמים, אנשים מסוימים אולי ציפו למשחק בשליטה מוחלטת של ברצלונה ושזה לא קרה (וזה גם לא אמור לקרות במשחק בברנבאו) לקחו את זה לצד השני, כאילו ריאל היו "הרבה יותר טובים". תוסיף את השידור של וייץ ונמני, שהיה בסדר בסך הכל, אבל חזר על הקביעה הזו כל הזמן.

גם במחצית הראשונה, כמעט כל המצבים הטובים באמת (ההרחקה מהקו של ואראן, הכדור למשקוף של צ'אבי, ההחמצה של אלבה לבד מול השער אחרי המסירה של אינייסטה) היו של ברצלונה. במחצית השניה, מלבד הגול, היו לברצלונה שלושה-ארבעה מצבים כמעט בטוחים לגול. לריאל היו הרבה פחות מצבים באמת טובים, מה שכן היה לה זו תחושה שהיא שולטת בקצב המשחק, שהאנרגיות שלה גבוהות יותר ובאמת הרבה כדורים שאי אפשר להגדיר אותם כ"מצבים", אבל שהורחקו בשניה האחרונה לפני שהם הגיעו לשחקן בעמדה טובה.

כדוגמה הפוכה, קח את המשחק של דורטמונד העונה בברנבאו. אולי בגלל שאנשים ציפו שריאל תדרוס אותם, הם הפכו משחק בשליטה די ברורה שלה, למשחק שרבים טענו שדורטמונד הייתה עדיפה בו.

קבל סטטיסטיקה של המשחק ההוא:

http://www.uefa.com/uefachampionsleague/se...9551/pitch-view

שליטה מוחלטת של ריאל, גם מבחינת כמות מצבים. הפואנטה היא שהתפיסה של המשחק קשורה לא מעט לצפיות המוקדמות ולא רק למה שקורה בו בפועל.

מקצועית, ריאל שיחקה מאד התקפי ולחצה מאד חזק בחלק המגרש של ברצלונה. זה יצר איבודי כדור (בעיקר שניים מאד לא אופייניים של צ'אבי), אבל גם לא מעט פתחים בהגנה שלה מאחור. מאז ה6-2 אני לא בטוח אם היה משחק בברנבאו שבו ברצלונה הגיעה לכל כך הרבה מצבים.

Last edited: Jan 31, 2013
  3. Raulito Madridista

מי שציפה שבארסה תשלוט ללא עוררין בברנבאו קצת 'התבלבל' או שהוא מנותק מהמציאות. אני חששתי שנשחק טוב ולמרות זאת נפסיד בגלל טעות בהגנה או ניצול מצבים לקוי. בכל-מקרה הייתה תחושה שבארסה למרות ההרכב המלא להוציא את פינטו - לא משחקת במאה אחוז יכולת ומוטיבצייה. אין לי ספק שבקאמפ-נואו המשחק יהיה הרבה פחות צמוד והמגמה תהיה ברורה וחד סטרית לכיוונו של דייגו לופז המצויין.

בנוגע לאיכות המצבים - 'בעיטה של צ'אבי למשקוף' היא ממש לא מצב של מאה אחוז שער, דוגמא מאוד לא טובה. הוא סובב כדור חופשי פנטסטי אבל אי-אפשר להשוות את זה לשתי בעיטות של בנזמה החוצה ממש מתוך הרחבה. מסכים שלבארסה היו את המצבים שלה במשחק פושר מאוד. ריאל הייתה צריכה לאיים יותר אבל היו כמה פעמים ששחקנים מסרו כדור רוחב בצורה רשלנית וקאייחון חירב שני מצבים לידו.

אחרי ההופעה הפנטסטית של ואראן אתמול הציפיות ממנו יהיו גבוהות פי אלף. השאלה מה מוריניו יעשה כשפפה יחזור, אני ממש לא בטוח שחזינו בטקס העברת השרביט. זו שאלה קשה מאוד. אי-אפשר לצפות מבחור כל-כך צעיר לשמור על יציבות טוטאלית ואני משער שאחרי ששחקנים של גרנאדה וכאלה יצליחו לעבור אותו אנחנו נהיה 'מופתעים' כביכול.

דבר אחרון בנוגע לאתמול: ליאו מסי קרא לארבלואה 'דביל' בחנייה בסיום המשחק כשאישתו של ארבלואה ובנו נמצאים ברכב. לא המעשה המקובל ביותר. ואם נעלה רגע מהארכיון את מפגן הרמאות מול אספניול באותו דרבי מפורסם, שער שהיה עלול להכריע את האליפות - כנראה שגם הוא מועד לפעמים. אני רק מתאר לעצמי איזה רעש היו עושים אם כריסטיאנו היה נוהג ככה, שלא נדבר על זה שלאחר שכריסטיאנו גרם לפציעה של מגן סלטה - הוא נכנס לחדר ההלבשה לשוחח איתו והתנצל ומגן סלטה מאוד התרגש מהחווה. אבל על זה אף-אחד לא כתב...

4. סדרו קייטע Member

אני לא חושב שיש מצב שברצלונה תגיע בפחות במאה אחוז מוטיבציה לקלאסיקו. לדעתי ההכללה של קייחון בהרכב (קצת מוגבל אבל נלחם ורץ בלי הפסקה), הניסיון ללחוץ, האווירה בברנבאו, תחושת האנדרדוג, הכניסו את ריאל לטירוף ונתנו תחושה כאילו ברצלונה לא במאה אחוז מוטיבציה.

אני גם לא מסכים שברצלונה נתנה משחק פושר, מלבד כמה איבודי כדור לא אופייניים. שוב, אתה לא משחק נגד עצמך וגם ליכולת של ה"מתנגד" יש משמעות. בגדול, אתה לא יכול לשחק לא טוב ועדיין להחזיק בכדור שני שליש מהזמן ולהגיע לשמונה מצבי הבקעה בברנבאו. באיירן על פחות מזה קיבלה שבחים עצומים בעונה שעברה. אתה יודע, זה חוסר כבוד לריאל לכתוב שברצלונה שיחקה לא טוב ועדיין המשחק נראה כמו שהוא נראה.

לגבי מסי, יש אמת בדברים שלך. מצד שני, ארבלואה באמת דביל.

5. Zizou10 Member

לאלתר זה מה שצריך להיות.

דור - איפה קראת את מה שכתבת בקשר לארבלואה ומסי בפיסקה האחרונה? לא שמעתי על זה כלום.

6. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההרכב

קורטואה-חואנפראן,מיראנדה,גודין,פליפה-מאריו,גאבי,קוקה,ארדה-אדריאן,דייגו קוסטה

הרבה לחץ וחששות מהמשחק הזה, רק שיעבור בשלום :aaarse:

7. riquelme1 Member

ההרכב של סביליה:

באטו,
    נאבארו, ספאהיץ', פאזיו, סיסיניו
    קונדוגביה, מדל, מדורו
    רקטיץ', נגרדו, נאבאס

4-3-3, אמארי כהרגלו בא לסגור את המשחק עם שלושה קשרים אחוריים נטו, חבל שהוא ממשיך את ההתעלמות הברוטלית בחוסה קאמפנייה הקפטן של הנבחרת עד גיל 19 ואחד הכשרונות הגדולים בספרד שפשוט לא מקבל הזדמנויות. העיקר שרייס האפס בפססל.

אני גם לא מבין למה בוטייה המצויין בספסל ופאזיו בהרכב, בוטיה נרכש העונה והיה מצויין בתחילת הוענה עד שמיצ'ל ההזוי סיספסל אותו, וגם אמארי ממשיך עם זה.

8. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

פציו לכאורה יותר מתאים בשביל לעצור את דייגו קושטה. אבל יש רק דרך אחת לעצור את קושטה: לעשות פרובוקציות. וסבייה אכן עושה את זה.

9. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

פשוט בושה וחרפה, פנדל לסביליה ואדום לגודין שבחיים לא היה, הוא רץ והכדור נגע בו מאחורה ביד שלא הצילה את השער אלא שפגע בגבו.... נמאס כבר ממה שקורה עם הקבוצה הזאת

10. AS R Member

הכדור נוגע ביד ברחבה ומונע שער. זה פנדל.

סביליה נראית טוב מאז אונאי אמרי התמנה למאמן, נראה לכמה זמן זה יימשך. קונדוגביה הזה נראה כמו שחקן מצויין.

אתלתיקו נראית רע מאז שפלקאו נפצע. ידוע שהוא מאוד משמעותי בקבוצה הזאת, אבל פתאום בחודש האחרון כל הקסם וההתלהבות של אתלתיקו נעלמו. הלחץ על כל המגרש כבר לא קיים.

Last edited: Feb 1, 2013
  11. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני בכלל לא מסכים, הכדור בקושי שפשף את היד כשגודין בכלל רץ לצד השני, הכדור לא שינה כיוון אלא פגע לאחר מכן בגב שלו.

משחק סביר שלנו, יצאנו עם תוצאה לא כל כך טובה (1:2) אבל עדיין זה ברגליים שלנו ועד לגומלין יש עוד זמן.

מה עוד יש להגיד על הקבוצה המזוהמת הזאת מאנדלוסיה? מתי יגיע שופט גבר שפשוט יעיף להם חצי קבוצה, לא יכול להיות שכל משחק נגדנו הם יבואו רק לכסח ולא יענשו כראוי, ואולי למי שלא רואה את המשחק חושב שהשופט הגזים אבל פשוט סביליה היא קבוצה מגעילה שהיתה ראויה להרבה יותר גרוע מזה, איך נאבאס לא מורחק? איך פאציו משלים 90 דקות?

עריכה: עכשיו גם שלושת הפרשנים באולפן מסכימים פה אחד שלא היה פנדל ובטח שלא אדום

12. Maravilla Member

לא היה משחק גדול, אבל לחימה אדירה מצד שתי הקבוצות שנתנו הכל.
    סה"כ סביליה יכולה להיות הקבוצה היותר מרוצה מהתוצאה.

שלושה אדומים ושלושה פנדלים היו לנו, מתוכם לדעתי השופט פגע ב-2- אלו לחובת סביליה. לא חושב שהיה מקום לתת פנדל על נגיעת היד של גודין, בטח שלא אדום. לא מפתיע, הרי שנגיעת יד אוטומטית שווה שריקה+כרטיס מצד כל שופטי הליגה הספרדית, או שנאמר ליצנים בתחפושת שופט.

13. סדרו קייטע Member

משחק הלחץ של אתלטיקו היה מצוין עד ההתקפה שייצרה את ה1-1. סביליה לא הצליחה לחבר שתי מסירות ואיבדה אינספור כדורים. הבעיה של אתלטיקו הייתה ונשארה היכולת לפרוץ הגנות צפופות וכאשר פלקאו לא משחק, גם יכולת הסיום נפגעת מאד. ומכוון שאי אפשר לשמר לחץ כזה לאורך זמן, יש להם תמיד ירידה בחצי השני, שהיא מאד בעיתיית במידה והמשחק עדיין חי.

קונדוגביה באמת מרשים ומה שיפה זה שרואים שיש לו גם טכניקה אישית גבוהה לצד היכולות הפיזיות (מה שלא היה לשחקנים כמו זאקורה ורומריק). בכלל, אני חושב שאחרי כמה שנים עם נפילות רציניות ברכש, סביליה חזרה לעשות רכישות מצוינות בשנתיים האחרונות. הדבר היחידי שבו הם נכשלים זו מציאה של חלוץ ברמה גבוהה.

14. riquelme1 Member

למזלי יצא לי לראות רק את המחצית הראשונה, את השערים והאדומים ראיתי רק בתקציר, לדעתי גם האדום של ספהיץ' מגוכח שהכדור שיחק לו ביד הרבה יותר מאשר נגע במכוון.

בלי שום קשר, אמיר, אני חושב שהשנאה של סביליה מוציאה אותך מדעתך, לא ראיתי אתמול שום דבר יוצא דופן, למה האדום של גודין לא צריך להשרק והאדומים לסביליה כן?

השיפוט בספרד הוא זוועתי\נוראי\מחריד כבר שנים, לצערי זה לא משתפר אפילו, מכיוון שגם עם שופט דופק משחק נוראי(מה שקורה ב90 אחוז מהמשחקים), בשבוע הבא הוא ימשיך לישפוט בלי שום בעיה, וכאילו לא קרה כלום, לא מענישים שופטים בספרד, האתחדות הספרדית הדבילית לא עושה כלום לעצור את השיפוט הנוראי ואצלם זה נקרא 'חלק מהמשחק'.

בלי קשר, כמו שאמרו כאן, אתלטיקו בלי פאלקאו זה שמיים וארץ, ואני ממשיך להיות נפעם מה סימאנה מוציא מהסגל הלא כל כך מרשים שלה.

15. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

האדום לספחיץ' לא היה ישיר, זה היה צהוב שני וזה היה מאוד מוצדק כי זה מנע מקוסטה להגיע מול שוער.
    האדום של גודין לא במקום כי קודם כל הוא היה עם הגב לשער, הכדור שיפשף ביד ולא שינה כיוון בכלל אלא פגע בגבו וזה לא נגעעה שמשפיעה על מהלך או מונעת שער.

עדיין למרות התוצאה הלא טובה ראו בבירור מי הקבוצה היותר טובה על המגרש, סביליה מלבד בעיטה של נגרדו ובעיטה מסוכנת של ראקיטיץ' לא עשתה כלום.. החמצנו לא מעט ואני רק מקווה שלא נבכה על זה בגומלין שלראשונה השנה הפיחואן יהיה מלא