COPA DEL REY נוסע למדריד !

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י rivaldo, ‏22/9/10.

1. REAL MADRID Member

דור, אני לא בטוח שאפילו אני ואתה ראינו את אותו משחק.

היכולת של דויד ויאה לא שונה בהרבה מהיכולת של רונאלדו אתמול. הרבה איבודי כדור, קבלת החלטות איומה, תנועות ידיים ונפילות סתמיות ככל שניתן. ההבדל הוא שרונאלדו שם את הכדור ברשת בסופו של דבר.

2. Muurad Member

היה משחק מאוד שקול, שיכל ללכת בקלות לכל צד - ריאל שלטה בבירור במחצית הראשונה, בארסה שלטה ללא עוררין בשנייה כשריאל נפלו כבר מהרגליים בגלל הלחץ והעבודה המדהימה במחצית הראשונה.

סה"כ כל קבוצה יכלה לנצח פה, ומי שנלחמה ורצתה יותר, וביצעה יותר טוב היא זו שבסופו של ניצחה - ואתמול זאת הייתה ריאל.

יופי של ניצחון, עברנו מחסום פסיכולוגי חשוב מאוד.. עכשיו העבודה של מוריניו זה להוריד את כולם לקרקע ולהפסיק עם החגיגות כאילו זכינו בליגת האלופות, ולהזכיר להם שעשינו פחות מחצי עבודה.

היה כיף לראות איך במחצית הראשונה הקבוצה בלי הכדור היא זו ששולטת ללא עוררין במגרש ומכתיבה את הקצב.. אנחנו נצטרך לעבוד חזק מאוד על הכושר הגופני שלנו, כי דקות כמו שעברנו במחצית השנייה יהיה קשה מאוד לשרוד עוד פעם בלי שער - מצד שני לא בטוח שנעבור מחצית ראשונה בלי להבקיע כמו שקרה היום.

הניצחון הזה עוד יותר מתוק כי אני משוכנע שהתוכנית של מוריניו השתבשה לגמרי, הוא תיכנן שאנחנו נהיה ביתרון בסוף המחצית ואפילו כזה של יותר מגול וכל השחקנים פשוט גמרו את הסוס ואפשר לראות את זה בבירור בהבדל בסגירה והעמידה הטקטית בין המחציות.. אבל החבר'ה הצליחו להחזיק מעמד בצורה הירואית הרבה בגלל איקר, וכאמור רונאלדו ובעיקר די מאריה יצאו ענקיים בסוף והביאו הביתה את הניצחון.

עמי, מעניין אם הליצן ההוא בפורום השני עדיין חושב שדי מאריה ממש לא קיצוני ושהוא שחקן שבקושי נכנס לרחבה ומאיים על השער http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

בכל מקרה עכשיו הפנים קדימה לליגת האלופות.. החדשות הטובות הן שנדמה שמוריניו הבין ופיענח לגמרי את סגנון המשחק של ברצלונה, ואנחנו נגיע למצבי הבקעה כמעט בוודאיות.

החדשות הרעות הן שהשחקנים מראים שהם לא יכולים לעמוד על הרגליים ולהמשיך לשחק בצורה כזו לאורך 90 דקות, ושם בארסה ממש נכנסת לפעולה.. אנחנו נהיה חייבים לנצל את ההזדמנויות שלנו בצורה מקסימלית כדי לעבור שלב.

מה שמדאיג אותי זה, שאם בארסה יוצאים מהברנבאו בתוצאה שתכריח אותנו לכבוש שער וליזום בגומלין - אז המצב שלנו יהיה רע ומר, כי זה אומר שאנחנו צריכים לשנות פאזה וככה אנחנו נשחק לידיים של בארסה.. אנחנו פשוט חייבים לסיים את המשחק בברנבאו ביתרון, אין דרך אחרת.

3. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

נכון שאולי ויאה קצת הגזים בטאטרליות שלו, אבל תעלו פעם אחת לשחק עם נעלי פקקים ושידרכו עליכם ונראה איך תגיבו.
    מניסיון, לא מאחל לאף אחד את הכאב הזה אז אל תדברו לי על הצגות וחרטה כשבאמת ידרכו עליכם עם נעלי פקקים נראה איך תגיבו.

במדריד קצת נראה לי שיכורים מהגביע הזה, איזה כותרות דופקים שם "חוזרים לשלוט", "מוריניו הסיוט של ברצלונה ופפ" קצת נסחפו שם יותר מדי בתגובות.
    מחצית אחת בלבד של שליטה הפכה את מדריד לקבוצה הבכירה, יפה...

4. REAL MADRID Member

הראל, קצת התלהבות זה דבר לגיטימי ביותר. זה יחלוף מהר מאוד. מוריניו לא ייתן לשחקנים שלו להיות על האולימפוס לקראת יום רביעי - אז יערך המשחק החשוב ביותר בסדרה הזאת.

אני לא שותף ליציאה הזאת מהפרופורציות ואני לא עיוור. אני יודע להצביע על ברצלונה כקבוצה העדיפה מבין השתיים. אבל, וזה אבל מאוד גדול - להגיד שריאל מדריד שלטה בסה"כ במחצית אחת זה להתעלם באופן מוחלט מהמציאות. ריאל הייתה בולטת התקפית במחצית אחת, אבל מה שריאל מדריד עשתה במשחק משחק וחצי נוספים (כלומר, בכל מה שאינו המחצית שאתה מדבר עליה) זה הדבר שמוריניו הפך למומחיות בשנים האחרונות - לשלוט במשחק בלי הכדור.

הנעת הכדור של ברצלונה הייתה סתמית. עשרות מסירות בין שחקני הגנה והקישור לא שווים כלום ולא מעידים על שליטה במשחק. להפך, החומה הבצורה לכל ניסיון בליץ של ברצלונה, הלחץ הנקודתי שכמעט תמיד הצליח, האטת המשחק והמתפרצות שכמעט תמיד הסתיימו במצב מסוכן - הן השליטה במשחק.

אני חושב שאם תשאל את פפה וחדירה שבסהכ רצו ותיקלו בלי להניע את הכדור יותר מידי מצד אחד, ואת צ'אבי ואינייסטה שהתמסרו בינהם כמות תלת ספרתית של פעמיים בצמד המשחקים האחרונים את השאלה מי שלט במשחק: התשובה האובייקטיבית זהה (ורמז, היא גם לבנה).

5. Raulito Madridista

יכול להיות. אבל הגישה שלך הייתה ממש כמו 'שריאל תגיד תודה שהיא הגיעה עד להארכה בכלל ולולא סאן-איקר...'
    רק בנס פינטו שמר על שער נקי במהלך המחצית הראשונה. לא הייתה לריאל תוכנית משחק מוגדרת בחלק הקידמי והשחקנים לא הצליחו לרוץ מהר קדימה כמו בסופר-קלאסיקו הראשון כי רונאלדו ואוזיל היו חלשים - אבל הצלחנו בכל-זאת להגיע למצבים ורונאלדו שוב פיספס.
    במחצית השנייה ריאל לא עברה את החצי והיו דקות שהתביישתי מהלחץ והפאניקה. אבל הנעת הכדור של ברצלונה רוב הזמן הייתה סתמית ואני לא מוצא לנכון להחמיא לה. בגלל זה אני לא מתרגש מזה שברצלונה החזיקה בכדור 70% מהזמן בברנבאו. ב-180 הדקות האחרונות נגד ריאל מדריד - בארסה כמעט ולא יצרה מצבי הבקעה.

אני צפיתי בריאל מדריד נגד ברצלונה, השאלה היא איזה משחק אתה ראית. אולי היית בקריית-אליעזר בדרבי של חיפה.
    ועכשיו ברצינות - ביקרתי את ויאה כי הוא היה נוראי, ולא רק במשחק הזה או בשני משחקי הקלאסיקו האחרונים אלא בכל התקופה האחרונה. לא אמרתי שרונאלדו היה טוב יותר אבל מה לעשות שהוא הכריע את המשחק ובשביל זה הביאו אותו?

ארבלואה הוא צדיק לעומת אדון דניאל 'פאול' אלבס שלא חטף אף כדור אתמול בצורה נקייה ורק אלוהים יודע איך הוא נשאר על כר הדשא. באותה תקרית ויאה לא נפל לחינם אבל כמה פעמים הוא פשוט זרק את עצמו על כר הדשא כמו ביום שבת ומזל שהשופט קנה את זה כי קסיאס בכלל לא זינק לרגליים שלו.

ויאה הוא השחקן היחיד שנכנסים לו ברגליים ומורידים אותו לדשא במהלך המשחק? נראה לי שלא. רונאלדו ספג ביקורות קשות על ההתנהגות שלו במקרים האלה אז גם דויד ויאה ראוי. וגם כשמסי בועט כדור על האוהדים אחרי שהשופט שרק בניגוד לדעתי - זה גם מכוער.

החדשות הטובות מבחינתי הן דווקא בנוגע לפן המנטאלי - חלק מהשחקנים יהיו יותר רגועים נפשית לפני המשחקים כי כבר הוסרו המשקולות מהרגליים. מוריניו בנה קבוצה לוחמת שיודעת להתגונן כפי שראינו בשני המשחקים הקודמים - אבל זה לא מבטיח דבר בליגת האלופות שם מתחיל שלב אחר לגמריי וקריטי הרבה יותר. לא מעט קבוצות בעולם ניסו לשחק במערך כזה נגד ברצלונה ולא השיגו לבסוף את המטרה. בריאל מדריד וגם באינטר יש כלים טובים יותר להתגונן אבל כל משחק לגופו.
    בנוגע ליצירת מצבי הבקעה - רונאלדו כבש את השער הכי חשוב שלנו העונה ולכן אסלח לו אבל אסור להתעלם מהשלומיאליות שלו מול השער בשני המשחקים. אף-אחד בריאל הוא לא מנייה בטוחה לגולים ואנחנו עלולים לשלם ביוקר על ההחמצות האלה.

6. REAL MADRID Member

אין שום סיבה להחמיא להנעת הכדור של ברצלונה. כהגדרתך, היא הייתה סתמית. אבל אמש, במחצית השנייה, בניגוד למשחק בברנבאו, קסיאס באמת נאלץ למתוח איברים ויותר מפעם אחת. ההערה שלי קודם, על כך שצפינו במשחקים שונים, לא מתייחסת רק לסוגיית ויאה - העיקר הכוונה שלי היא כלפי הנושא הזה: אני לא מצליח להבין על סמך מה אתה אומר שברצלונה לא הגיעה למצבים אתמול. לך תברר עם קסיאס כמה רגעים מאתמול יכנסו לקליפ השנתי שלו, והרי מבין שנינו אתה זה האחד שזוכר רגעים קטנים ומתמצא בהכנת קליפים, דווקא בגלל זה לא ברורה לי האמירה הזאת שלך שחוזרת על עצמה.

בכל מה שקשור לרונאלדו אתמול, עם קבלת החלטות איומה, איבודי כדור ואפילו אגואיסטיות (יכל למסור לאדאביור ולדי מריה שיכריעו את המשחק, כ"א בזמנו) - ההבדל בין הצלחה לכישלון הסתכם בשער שלו. ורק בזכות זה אין לי תלונות כלפיו.

מן הראוי היה ששניהם יסיימו את המשחק בחוץ. ארבלואה לא תמים, בטח שלא צדיק. לא עקבתי אחריו בליברפול יותר מידי, ולא שמתי לזה כ"כ לב בעונה שעברה - אם הוא דופק בלי סוף מכות קטנות לשחקני היריבה שזה בולט לעין פעם אחרי פעם, משחק אחרי משחק. קראבליו צריך לתפוס אותו לשיעור או שניים על אלגנטיות של אלימות....

בעצם עדיף שישמור את השיעורים האלה לפפה וראמוס, יותר דחוף.

7. xavi6 Member

דור, אולי מספיק עם תשובת "לא את!", אתה בחור בוגר בסה"כ. אתה יודע להבדיל בין קטנות מלוכלכות כמו שארבלואה נתן לוייה עם הדריכה, לבין פאול מול עיניו של השופט. כולם פה יודעים שאני שונא את אלבס, אבל הוא אינו שחקן מלוכלך. מארקז שחקן מלוכלך, בוסקטס שחקן מלוכלך, אבל דני אלבס אינו שחקן מלוכלך. לדני אלבס אולי הגע אדום עם 2 צהובים, אבל לארבלואה הגיע אדום ישיר. לא אוהד אחד ולא שניים מקהילתכם הודו שארבלואה שחקן מלוכלך שמשחק באש. מפליא אותי שאתה בוחר כמו יען להיכנס עם הראש מתחת לאדמה ולא להודות בדבר הפשוט הזה.

נערך לאחרונה ב: ‏21/4/11
  8. REAL MADRID Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

9. doundoun Member

לפי אופי התגובות של אוהדי ריאל סביר להניח שרובם ככולם לא הכירו את ריאל של לפני 15 ו20 שנה
    וחבל שכך. כל חובב כדורגל נהנה לראות את הקבוצות הנהדרות עם היירו,ראול,בוטרגניו,זידאן,רונאלדו
    רוברטו קרלוס וכו', אין כלל וכלל מה להשוות לריאל של היום אשר פוחדת לשחק התקפי פן תחטוף שוב
    חמישיות ושישיות ופה למעשה טמון הכלב.

יכול להיות שמוריניו יביא תואר אליפות אחד או שניים לריאל אבל אני מבטיח לכם שהוא ישאיר אחריו חורבן
    גמור משום שהמועדון הזה היה תמיד מזוהה עם כדורגל התקפי ומהנה ואני לא רואה סרט שהאוהדים
    יסכימו עם כדורגל טקטי וזהיר לאןרך זמן.

10. Muurad Member

מכירים גם מכירים.

אנחנו פשוט לא מרגישים "נעלים" כמו חלק ממכם אוהדי ברצלונה, אם נשיג את הניצחון בכדורגל הגנתי(שאגב יש שיאמרו ואני אחד מהם, שכשהוא משוחק נכון הוא יפה ושובה עין יותר מכדורגל התקפי שמשום מה אנשים החליטו קבל עם ועדה ש_הוא_ הכדורגל "היפה").

למה זה נהיה חוק שצריך לשחק התקפי? למה שנשחק ככה ונפסיד 5-0 רק בשביל שאתה וחבריך השחצנים תתנו לי את האוקיי שלכם ואת הטפיחה על השכם כדי להשיג לי "וואלה זימברנו אותכם, אבל לא נורא שיחקתם את הכדורגל הנכון!" - מי שמך להגיד לנו מה הכדורגל הנכון ומה לא? מי שמך לבוא להגיד לנו אוהדי מדריד שאנחנו צריכים להתבייש בקבוצה שלנו בגלל שהיא משחקת סגנון שהוא לא התקפי, כשבפעם האחרונה שבדקתי הגנה היא 50% מהמשחק וצריכים לדעת לשחק אותה בדיוק כמו התקפה.

אנחנו משחקים בשביל לנצח, ואנחנו ריאליים מספיק כדי להבין שבצורת שבדר"כ היינו משחקים נגד קבוצות אחרות זה לא יעבוד נגד ברצלונה.. ולא זה לא אומר שאנחנו נחותים ממכם - ממש לא, מה שזה אומר זה שאנחנו חכמים ונבונים מספיק כדי להעריך את המצב בצורה הגיונית ולדעת איך אנחנו יכולים להשיג את הניצחון שזה כאמור המטרה של המשחק, אם שכחת.

כאחד שראה את הקבוצות הגדולות של ריאל בשנות ה-90 וה-2000 ונהנה מהן - אני נהיה לא פחות מהכדורגל שאנחנו מציגים כיום ואפילו יותר.. אתה יכול להמשיך להתפאר שהקבוצה שלך "ממשיכה בשיטה שלה ולא משנה אותה בשביל אף אחד" - בשבילי לעשות דבר כזה כשאולי יש דרך אחרת להשיג את הניצחון זה טיפשות וטימטום אחד גדול.. אני רוצה לנצח, וכולם רוצים לנצח - ומוריניו עושה כל מה שהוא יכול כדי לעשות את ריאל מדריד למועדון מנצח, וגם מצליח.

11. doundoun Member

יש לך שתי טעויות גדולות מאוד אדון מוראד, ראשית אני כבר מזמן לא בגיל של ל"אהוד" קבוצה
    זאת או אחרת. כדורגל כמו כל ספורט אחר הוא עבורי בראש ובראשונה בידור ואם אינני נהנה ממנו אז אני בהחלט אעדיף לצפות בסרט טוב או להאזין למוסיקה טובה.
    הכדורגל אותו מציגות דרך קבע קבוצותיו של מוריניו לא מרגש אותי ואין שום סיבה בעולם לבזבז
    זמן לצפות בדבר שאינו לרוחי וההיפך הוא לגבי קבוצות כמו בארסה,כמו דורטמונד,כמו אייאקס
    של פעם,הולנד של פעם,ברזיל של 70 ואו 82 וריאל של זידאן וראול.

הטעות השנייה והיותר גדולה שלך היא בכך שלטענתך ריאל משחקת כך משום שלהבנתה זאת הדרך להתמודד עם בארסה, הסיבה האמיתית היא שבמדריד אין שחקנים המסוגלים
    לעשות את מה שאינייסטה, צ'אבי ומסי עושים ולכן לא נשארה להם שום ברירה אחרת לבד
    ממשחק טקטי נסוג מלווה בכאסאח ומתפרצות.

זאת האמת ידידי ועדיף להפנים זאת כבר עכשיו.

12. M_T_A Member

אני קצת לא מבין על מה הטענות פה. לכל מועדון יש תקופות טובות יותר וטובות פחות. היום היירו, ראול, זידאן, רונאלדו ובוטרגניו כבר מזמן לא כאן, אז מה אוהדי ריאל צריכים רק להתרפק על ימים שהיו?
    יש להם גם היום קבוצה לא רעה בכלל, ורק בגלל שנים אדירות של ברצלונה הם הגיעו למצב שהם צריכים להכין קו ביצורים שלא היה מבייש את מז'ינו לכל קלאסיקו.
    לריאל יש אופי של לקחת כל תואר אפשרי ולדרוס הכל בדרך. ברוב השנים זה בא יחד עם כדורגל התקפי פשוט כי כמעט תמיד כדורגל התקפי של ריאל היה מוחץ כל קבוצה. היום כשריאל מנסה כדורגל התקפי מול ברצלונה היא בעצמה נמחצת. אני לא יודע אם אתה אוהד ברצלונה, אבל אם כן אתה אמור רק להתעודד מזה.
    תן להם לחגוג את הגביע הזה, שיהנו מהפירורים..

13. riquelme1 Member

זאת רחוקה מלהיות האמת, והגיע הזמן שתפסיק לקשקש כמו שאתה עושה בכל הדיון הזה.

בפעם המיליון, אין שום סיבה שריאל תבוא ותשחק פתוח נגד ברצלונה, שהיא עשתה את זה היא קיבלה 5, מה גם שאתמול ריאל לא שיחקה כל כך הגנתי, אלא על משחק הגנה מעולה, משמעת טקטית, והרבה מאוד לחימה, והיא גם הייתה הקבוצה שהגיעה ליותר מצבים.

אני לא אוהד ריאל, אני אפילו שונא את ריאל, אבל הבילבולי מוח שלך כאן הם רחוקים מהמציאות, לך תראה סרט, כדורגל זה לא התחום שלך!

14. Muurad Member

בנוגע לחלק הראשון - שיבושם לך, תעשה מה שבא לך - אבל עוד פעם אני אומר, מי שמך להטיף לנו על הקבוצה שלנו ועל איך שאנחנו צריכים להתבייש בה כי היא לא משחקת את הכדורגל ה"נכון"? אני נהנה לראות את הקבוצה שלי מנצחת, וגם הדרך אני גם נהנה לראות אותה עומדת בצורה מתואמת ומושלמת על המגרש, זזה כיחידה אחת ולא נותנת לקבוצה שרבים אומרים שהיא אחת הגדולות בהיסטוריה ואני בהחלט מסכים עם זה, להניע כדור ולשחק את המשחק שלהם.

בנוגע לחלק השני - איפה בדיוק הטעות שלי? זה בדיוק מה שאני אומר, לנו יש שחקנים שמתאימים לשיטה מסויימת ואנחנו מתאימים את הכדורגל שלנו לפי השחקנים שיש לנו בצורה המקסימלית כדי כאמור לנצח בסופו של יום - שעוד פעם זוהי המטרה בכל ספורט ותחרות כלשהי, בין אם אתה חושב ככה או לא.

הטעות היא שלך ידידי, כי אתה משער שכל העולם רוצה ומייחל לשחק את הכדורגל של ברצלונה - ולא כך הדבר, לפחות לא אצלי.. כמו שאמרתי אני נהנה יותר ואוהב יותר לצפות בכדורגל הגנתי כשהוא משוחק נכון ובצורה מתואמת ויפה.

תחושת העליונות שלך וקו המחשבה שכולם רוצים את מה שאתה רוצה הוא זה שגורם לך לדבר איך שאתה מדבר ולא להבין את הדבר הבסיסי פה, והוא שלא כולם רוצים להיות אתה\אתם, גם אם איכשהו נתנו להם את זכות הבחירה.

15. doundoun Member

אני אוהד של.....המשפחה שלי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

כדורגל,כדורסל,טניס.... זה אמור להיות כיף לצפות במשחקים לא מלחמה ולצערי זה מה שיש לראות
    מקבוצותיו של מוריניו מבלי להוריד כהוא זה מכישוריו המעולים כמאמן, אבל בשורה חדשה לענף
    לעולם לא תגיע ממוריניו,זה מה יש.