באמת הקופה נפתח בסערה, עם חמשיות, רבעיות, שישיות, ומה קיבלנו בסוף? קומבינות של נבחרות כדי לסדר את עלייתן, גם מקסיקו צ'ילה וגם ארגוואי ונצאולה, איכס! נקווה לרבע גמרים מעניינים, שיחזירו את ההתעניינות בקופה לקראת השידורים בערוצים הפתוחים שכולם יראו, מביש מצד ברזיל שהיא חייבת פנדל מפוקפק במשחק הראשון בשלב הבתים ועוד פנדל מפוקפק קצת פחות במשחק האחרון בשלב הבתים כדי לעלות, דונגה, ההרכב הצעיר והאלמוני יחסית שלך, לא מרשים במיוחד.
אתה טועה. ונצואלה נגד אורוגוואי וברזיל נגד צ'ילה. מגוחך כי הן שיחקו באותו בית, אבל זה מה יש. העסקנים שלנו בישראל יכולים לשבת מול המסך ולגחך כי החבר'ה מדרום אמריקה גורמים להם להראות טוב
זה מבאס, אני מתחיל לראות לאט לאט את חצי הגמר של הטורניר הקודם...ברזיל, ארגנטינה, אורוגוואי ומקסיקו...הכי חבל? שקולומביה לא עלתה. אז נכון, היא הפסידה 0-5 לפראגוואי, אבל היא הרבה יותר טובה מצ'ילה, פרו ואורוגוואי
ממש מגוחך, פעם ראשונה שאני שומע על זה... מילא חצי גמר עוד אפשר להבין שהקבוצות נפגשות, אבל שלב ישר אחרי שלב הבתים? מוזר... מבטיח לך שאורוגוואי לא תגיע לחצי... עם שער אחד כל הטורניר לא מגיע לה, ונצואלה צריכה לנצל את החולשה של אורוגוואי בטורניר הזה ולהעיף אותה קיבינימט..
אורוגוואי לא ראויה לחצי גמר. הבעיה היותר גדולה היא שמקסיקו ופראגוואי כנראה יפגשו ברבע גמר ואחת מהן תצטרך ללכת הביתה מוקדם מהצפוי. הלילה ארגנטינה תעלה עם הרכב משני, כשרק 'פאטו', זאנטי(כנראה כמגן שמאלי) וקמביאסו צפויים להישאר בהרכב. גם בפראגוואי צפויים להיות שינויים רבים בהרכב, למרות ששתי הנבחרות רוצות את המקום הראשון בבית כדי לקבל ברבע הגמר את פרו ולהימנע ממפגש עם מקסיקו. הרכבים משוערים: ארגנטינה(4-3-1-2): אבונדאנסיירי; איבארה, בורדיסו, דיאז, זאנטי; לוצ'ו גונזאלס, גאגו, קמביאסו; איימאר; טבס ופלאסיו(מיליטו). פראגוואי(3-5-2): בובאדיז'ה; ורון, קאסרס, מאנסור; ורה, גונזאלס, טורס, סנטנה, דוס סנטוס; קואבס וקבאניאס
אי אפשר להיות אופטימים כל כך לגבי ארגנטינה. פראגוואי נצחה 0-5 את קולומביה, שהייתה אמורה להיות ההפתעה של הטורניר, ו1-3 את ארה"ב שהם גם לא פראיירים. אני לא יופתע אם ארגנטינה ופראגוואי יסיימו בתיקו ואז יהיה ברבע הגמר ארגנטינה מקסיקו. אני פוחד ממפגש מוקדם של ארגנטינה ומקסיקו, כי מקסיקו בוודאי ירצו לנקום בארגנטינה על ההדחה הדרמטית בשמינית גמר המונדיאל
תשמעו אפשר להתייחס לזה כאל שכונה, לא מקצועי, לא מציאות לעידן שלנו. אבל זה הקופה אמריקה - וזה מה שמייחד את הטורניר הזה. המארגנים שלו, כמו האופי של מרבית המדינות שמששתפות בו, הם אנשים פשוטים. החוקים משתנים בערך כל שנתיים ואין עקביות. רק בשנים האחרונות מנסים לעלות קצת את היוקרה, ותאמינו לי שאם תראו סיפורים ותמונות מהקופה הקודמת תחשבו שזה היה לפני 20 שנה בערך. זה אחד הדברים שמיוחדים בטורניר הזה, ועדיין הוא חשוב מאוד למדינות דרום אמריקה. המשחק של ברזיל היום נתן לי דה-ז'וו סופי למונדיאל 2002. גם אז ברזיל הגיעה עם הלשון בחוץ אחרי שכבר נראתה כאחת שלא תגיע לטורניר, גם אז היא פתחה ונראתה לא כמו נבחרת שמסוגלת לאיים על התואר, אבל בשקט בשקט בעבודה קשה ומשחקים בינוניים היא השיגה את התואר. אני מקווה שגם בטורניר הזה המצב יהיה דומה, וככל שנעלה בשלבים תעלה גם היכולת של ברזיל. יש שם כמה כשרונות שנותנים לא מעט דקות של יופי במשחק, אני מקווה שמהמשחק הבא כבר נראה את הנבחרת מחוברת יותר, ומפחידה יותר כפי שברזיל צריכה להיות.
רוביניו צריך ללמוד לצלול , הוא עושה את זה יותר מדי בשקיפות ורק בגלל שופטים גרועים הוא מקבל 2 פנדלים בחוואה . וגם להתאמן על פנדלים הוא צריך, הוא בועט אותם כל כך חלש , רק בנס הכדורים עוברים מתחת לידיים של השוערים.
פעם בברזיל הצלילות היו חלק מתוכנית האימונים.. הם אלופים בזה רוביניו מהדור החדש, פחות משופשף http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx
כמה שטויות בהודעה אחת. כשאצלנו בארץ הדברים מתנהלים כמו שכונה כולם נזעקים. אבל כשהדרום אמריקאים פועלים בדרכים חובבניות, אז זה ייחודי? :aaarofl: האנשים שמארגנים את הטורניר אינם "אנשים פשוטים". הם (ברובם) אנשים מושחתים, בעלי כוח וממון רב. הדרך שבה הטורניר מתנהל לא מעלה נוסטלגיה - היא מעלה גיחוך. אחרי זה מתפלאים למה העניין צומח ושחקנים לא באים - כשהארגון חובבני, גם הטורניר עצמו נעשה חובבני משנה לשנה. גם הנבחרות עצמן תורמות לחובבניות - ואני מדבר בעיקר על ונצואלה ואורוגוואי. אם הנבחרות ספורטיביות, אז לא חייבים לערוך את המשחקים באותה שעה, אבל ראינו שזה לא המקרה. מכסיקו דווקא היו בסדר, המקרה שלהם שונה משל וצנואלה ואורגוואי. אני מאוד שמח שסיימנו את החלק שלנו בטורניר - חלק מהשחקנים בסגל נעדרו מקבוצותיהם במשך חודש, ובסך הכל שליחת הסגל המשני התבררה ככשלון (שהיה צפוי מראש, למען האמת). אני מאוד מקווה שבקופה הבא לא נגיע, ושבקונמבול יחנקו עם קוסטה ריקה. לא מגיע לחובבנים האלו יותר מזה.
סוף סוף פלאסיו (אם באמת הוא יפתח), כמה שחיכיתי לראות אותו בנבחרת. אני עוקב אחריו בבוקה והוא חלוץ מצוין שלדעתי יכול לתרום רבות לנבחרת. יהיה מעניין לראות אותו עולה בהרכב. גם איבארה הוא שחקן טוב מאוד, משחק בבוקה (לא?) והוא מגן שם. דיאז זה הבלם של בוקה?
ועוד פעם ברזיל מראה כ-ל-ו-ם. ושוב רוביניו כובש. אני לא יודע אם בעבר שחקן אחד בלבד כבש את כל ארבעת השערים בשלב הבתים של ברזיל בקופה. לא ייאמן. הם פשוט בנוים על שחקן אחד, שחקן ענק אחד. היה די ברור שהם ינצחו את אקוודור. אני תופס הרבה מהנבחרת מהאריות מקיטו, אבל זה לא היה הטורניר שלהם. הייתי די משוכנע שהם יעלו ממקום 3, אבל אלה יהיו צ'ילה. בקשר לצ'ילה - מקסיקו, נעשה טוב לשני הצדדים. היום יהיו שני משחקים, הראשון משחק ראווה לכל דבר - ארה"ב נגד קולומביה. זה יהיה משחק של כבוד ותו לא, מכיוון שהקבוצה שתגיע למקום ה-3 תצתרך 4 נקודות או יותר, וגם המאזן של שניהן לא משהו. השני "קצת" יותר מעניין בקרב על המקום הראשון בין פרגוואי לארגנטינה. אותי באמת מעניין לראות איך ארגנטינה ישחקו, שלדעתי כרגע הם בדרך לקחת את הקופה בהליכה. שוב, לדעתי בחצי גמר תופיע לא אחרת מונצואלה. אתם יכולים לצחוק, אבל ונצואלה נגד אורגוואי, וכמו שהחבורה של פורלאן נראית עכשיו - ונצואלה תטייל לחצי. הקהל שלהם מסתבר כקהל מאוד דוחף (לפני הטורניר לא הייתי חושב שהם היו מצליחים לנצח את פרו, למרות הכל). אני מנסה להסיק מסקנות לקראת שאר הטורניר, ולדעתי ארגנטינה תנצח אותו. אז זה הרבע גמר (ככל הנראה) : ונצואלה - אורגוואי ברזיל - צ'ילה מקסיקו - פרגוואי/ארגנטינה פרו - ארגנטינה/פרגוואי
זה שהוא ענק זה אני מסכים, זה שהם בונים עליו זה בכלל לא נכון. זה שלא הגיעו כל הכוכבים לקופה הזאת זה לא אומר שדונגה בנה את תוכנית המשחק שלו רק על רוביניו. כשהוא לא הזמין את הכוכבים, בין היתר שחלק לא רצו, אלה שהוא החליט לא להזמין על דעת עצמו הוא אמר שיש לו מספיק שחקנים אחרים צעירים שהוא בונה עליהם. ברזיל מציגה כדורגל חלש, ולכן רוביניו היחיד שמצליח להתבלט עם כישורים אישיים (למרות שיש עוד כאלה שיכולים, אבל לא מציגים את זה). לכן זה נראה כאילו תוכנית המשחק היא "תמסרו לרוביניו ויהיה טוב.."
להלן השערים ממשחקי היום ה-9: קולומביה 1 - 0 ארה"ב * יש לעשות שמירת יעד בשם. קאסטריון בנגיחה, מנצח את המשחק עבור קולומביה, 0:1 בסיום. http://kooora6.land.ru/Usa%20vs%20Culombya%20_0-1_.wmv ארגנטינה 1 - 0 פרגוואי מסצ'ראנו בבעיטה יפה, מנצח את המשחק עבור ארגנטינה, 0:1 בסיום. http://www.mediafire.com/?3i9jmbemgjf