0:3 לברזיל שמנצחת משלושער של המנהיג הבלתי מעורער שלה בקופה, רוביניו... רק חבל שלא ראיתי את המשחק מישהו יכול לתת לינק למדייה פלייר? אין לי כוח להוריד את כל התוכנות האלה...
דויד סואזו הוא החלוץ הקרח של צ'ילה , איזה סלאלום הוא דפק שם ברחבה של ברזיל .. כמעט כומ של גררו אתמול .
תיקון טעות, לא דוד סואזו כי אם הומברטו סואזו שהבקיע צמד לצ'ילה במשחק הניצחון מול אקוואדור (הבקיע את השניים הראשונים של צ'ילה), שחקן מצויין שמשחק במונטריי המקסיקנית... דוד סואזו בכלל מגיע מהונדורס...
כן אני רגיל לסואזו ההוא.. מרוב שדיברנו עליו בשבוע האחרון כל כך הרבה אז כל פעם שאומרים סואזו ישר אתה אומר דויד.
סוף סוף נחת מהסלסאו שלי. מי שלא ראה את המשחק, האמת שלא הפסיד יותר מדי. ברזיל בסך הכל נראתה מאוד רע - כמות מצבים שאפשר לספור על יד אחת, עד ה10 דקות האחרונות. גם הפנדל, אגב, היה הבעיטה הראשונה של ברזיל לשער. הפנדל היה מעט מפוקפק, דחיפה/היתקלות/היזרקות, בסופו של דבר זה הגיע ורוביניו גילגל פנימה. ההרגשה הייתה שהנה עכשיו ברזיל תתפוצץ אבל לא כך היה הדבר. רוביניו לבד באגף התקשה לעשות דברים גדולים, ולאב בחוד בוא נגיד לא סחורה שאמורה להיות בנבחרת הטובה בעולם. אלרו בקישור היה כמו נגד מכסיקו - אפור לגמרי, מאבד כדורים כרוני. לא מבין את ההתעקשות של דונגה עליו. מן העבר השני גם צ'ילה לא הבריקה, ומכאן תמונת המשחק הכוללת של שיעמום. חוץ מסואזו שהראה כמה ניצוצות, וגם הספיק להחמיץ 2 הזדמנויות גדולות במחצית השניה, לא ראינו יותר מדי מצ'ילה. השיפוט גם כן היה מרכזי במשחק הזה, עם אינספור טעויות. טעות אחת גורלית מאוד, כשסואזו נשלח בכדור עומק לבד לבד מול דוני, אך הקוון החליט שמשום מה הוא היה בנבדל. אינספור צהובים ושריקות מטופשות של השופט. איך סלבה אמר "כל מי שמוחלף מקבל צהוב מהשופט". ב10 דקות האחרונות ברזיל קצת לחצה, בעיקר בגלל חטיפות גדור של שחקני ההגנה כבר במחצית המגרש. רוביניו הוביל את ההתקפות לאורך כל המשחק, והוא היה האיש של דונגה גם בסיום עם מהלך כדורגל אישי מדהים שלו בשער האחרון. דיברתי עכשיו עם המשפחה שלי בברזיל, כמובן שרוביניו כבר בראש הכותרות והמלך החדש במדינה. נקווה להמשך טוב יותר, אולי השלישייה הזאת תעלה את המורל בנבחרת. ואולי דונגה יבין סוף סוף שאלרו צריך להיות בחוץ, ודני אלבס בפנים.
איזה שיפוט גרוע, שרקו על מה שלא היה, וגם על כל דבר קטן וגם ישר מוציא צהובים. שיפוט כזה גרוע לא ראיתי הרבה זמן, כמובן ששרק לטובת ברזיל ברוב המקרים.
שיפוט גרוע כמיטב המסורת של דרום אמריקה - אין פה שום חדש. אפרופו שיפוט, שמתם לב שאיתן תבריזי שפט את המשחק השני בין מקסיקו לאקוואדור? המשחק הראשון היה די חלש. ברזיל הזכירה לי נבחרת אירופית בינונית עם כוכב על אחד - רוביניו. דווקא צ'ילה הייתה קרובה יותר לשיוויון, אבל הם כל כך נאיבים שזה לא יתואר. אי אפשר לתת לנבחרת כמו ברזיל כל כך הרבה מרווחים פנויים בדקות הסיום. שוב פעם היה אפשר להנות מחורחה ואלדיביה, שלא הפגין משחק מדהים, אבל הראה שהוא מנהיג קשוח וגם ממזר לא קטן עם כל מיני הקנטות והתקלויות קטנות. חשבתי שהוא סוג של פרימדונה ואני חייב להודות שהופתעתי לטובה. הנחמה היחידה של צ'ילה מאתמול היא הניצחון של מקסיקו, שבטח תעלה רגועה למשחק הבא ולא תעשה יותר מדי צרות. מקסיקו היא כרגע הנבחרת הכי מרתקת בטורניר. היה נפלא לראות אותם מול ברזיל וכך גם אתמול, מול אקוואדור. ההגנה שלהם, בראשות מארקז, פשוט נהדרת. אוסבלדו סאנצ'ז בשער הראה שהוא לא שכח שום דבר, למרות שכבר יש לו יורש מצוין(אוצ'וה - שיחק מול ברזיל). היציאה שלהם למתפרצות, עם קסטיז'ו ורמונקיטו מוראלס, קטלנית. בכלל, נבחרת שכיף לראות. אקוואדור נותנת שואו בכל משחק, החלק ההתקפי שלה מסוכן מאוד, אבל ההגנה, אוי ההגנה. הורטאדו אתמול בעוד משחק מזוויע שסוחף אחריו גם את שאר ההגנה חסרת הביטחון. הם אמנם משחקים מבחינה התקפית כמו ברזיל הקטנה, אבל מבחינה מנטלית יש להם עוד הרבה מה ללמוד.
כנראה מאז שמארקז שומע מונצואלה את כל ההחתמות של ברצלונה הוא מזכיר להם איזה שחקן הגנה הוא .פשוט כל מי שמגיע אליו נעצר . נרי קאסטיו מראה לכולם שהוא צריך לעשות עוד צעד בקריירה שלו ולהתקדם לקבוצה גדולה , היו לו שם פעמיים שהוא ניסה למסור עם רגל מאחורי רגל בטח נדב יעקובי גמר כשהוא ראה את זה. ואני מקווה מאוד שלא בית ג תפגשו את סגנית בית ב כי כבר ברבע יהיה לנו סופר קלאסיקו .
להלן השערים ממשחקי היום ה-5: ברזיל 3 - 0 צ'ילה רוביניו בפנדל, מעלה את ברזיל ליתרון ראשון. http://www.zshare.net/download/2516776e389647/ רוביניו משלים צמד עם שער יפה, 0:2 ברזיל. http://www.zshare.net/download/25175515e98bfa/ רוביניו משלים שלושער ענק עם מבצע יפה, וחותם את תוצאת המשחק, 0:3 לברזיל. http://www.zshare.net/download/25176256f0d361/ מקסיקו 2 - 1 אקוואדור * יש לעשות שמירת יעד בשם. נרי אלברטו קאסטיו מעלה את מקסיקו ליתרון ראשון. http://kewell.l4e.biz/kewell/Mexic_1-0_Ecwudor.wmv עומאר בראבו בנגיחה יפה מגדיל ל-0:2. http://kewell.l4e.biz/kewell/Mexic_2-0_Ecwudor.wmv אדיסון מנדז רק מצמק, 1:2 למקסיקו בסיום. http://kewell.l4e.biz/kewell/Mexic_2-1_Ecwudor.wmv
היום ארגנטינה מול קולמביה. כל הדיבורים סביב המשחק הזה מובילים לנקמה של באסילה. לפני 14 שנה, מוקדמות המונדיאל של 94', קולומביה הגיעה לבואנוס-איירס וטחנה את ארגנטינה עם ניצחון 0-5. המאמן המושפל באותו המשחק היה אלפיו באסילה. מאז באסילה עשה דברים יפים בקריירה, אבל הרגע הזה לעולם לא יעזוב אותו. היום יש לו הזדמנות לנקום וכמו שאמר איבן קורדובה, בלם נבחרת קולומביה, לקראת המשחק: "אנחנו יודעים שבאסילה רוצה היום 0-5, אבל לנו אסור להפסיד". הרכבים משוערים: ארנטינה(4-3-1-2): אבונדאנסיירי; זאנטי, אז'אלה, גבי מיליטו, היינצה; ורון, מסצ'ראנו, קמביאסו; ריקלמה; מסי וקרספו. קולומביה(4-3-1-2): קאלרו; ואייחו, קורדובה, יפס, לואיס פראה; וארגאס, ויאפארה, טורס; דויד פריירה; אדיקסון פראה ורודאז'גה. במשחק המוקדם יותר: פראגוואי מול קולמביה. פראגוואי(3-5-2): ויז'אר; ורון, קאסרס, דה-סילבה; בונט, מורל רודריגז(טורס), ריברוס, בארטו, סנטנה; סנטה קרוז וקארדוסו. ארה"ב(4-4-2): קלר; ווין, דמריט, קונראד, בורנסטיין; אולסן, קלארק, פיילהאבר, מאפ; טוולמן וג'ונסון.
6 שערים של אתמול מעלים את מאזן השערים בקופה ל-33 (ממוצע של 3.3 למשחק) ועם ניצחונן של ברזיל ואורוגוואי אתמול והיום, אין נבחרת שלא הבקיעה בקופה... רוביניו עם שלושער יפהפה, אם כי ברזיל שוב שיחקה חלש במחצית הראשונה ובדקות עד לשני השערים הגדולים של רוביניו, איזה טאץ' יש לבחור... דרך אגב ראיתי היום תגובות בספורט 5 על כך שרוביניו "מחקה את פרנצ'סקו טוטי" כביכול כשהוא חוגג במציצת אצבע, אז למען הסדר הטוב, רוביניו חגג כך כיוון שארוסתו בהריון (מזל טוב!). כעת ברזיל צריכה שצ'ילה תפסיד למקסיקו ואז היא תצטרך רק תיקו מול אקוודור. במשחק השני היה הרבה יותר אקשן (ע"פ התקציר שאני ראיתי) והמסקנה שאני מסיק מכך היא שחבל שאקוודור לא תהיה בשלב הבא של הקופה (לא מאמין שהיא תנצח את ברזיל 0:2 וגם לא הכל תלוי בה בגלל העובדה שלצ'ילה יש 3 נקודות). אקוודור קבוצה התקפית מצויינת ולמקסיקו יש מזל שאוסבלדו סאנצ'ז תפס יום ענק. השער השני של מקסיקו סגר את הסיפור והיא עולה לשלב הבא בצורה יפה.
המאמן הקולומביאני למד מהטעויות ושם את פראה כמו שחשבתי שהוא צריך לשים אותו מהתחלה. יש לארגנטינה סיבה לפחד מהמשחק הזה ולא בגלל השם קולומביה, אלא שמה שהיה נגד פראגוואי לא יחזור ואני מאמין שהשחקנים קצת יתאפסו על עצמם.
קולומביה לא באמת הפסידה 5-0, זה היה צריך להיות לפי דעתי 2-0, 3-0 גג. אבל הייתה להם התפרקות של הדקות האחרונות, ואני בספק אם אחרי התבוסה הזאת הם יחזרו לעצמם. הם נבחרת לא רעה בכלל, בתחילת המשחק נגד פרגוואי בכלל חשבתי שהם הולכים לנצח את המשחק (והוספתי לזה את היכולת הנוראה של פרגוואי). לארה"ב יש הזדמנות פז היום לחזור לטורניר. לנצח את פרגוואי זה לא בשמים, ולאחר שארה"ב ניצחו את גביע הזהב צריכה להיות להם מספיק יכולת לנצח את פרגוואי. זה יהיה המשחק הכי מעניין היום, ואם לא יהיה משהו מיוחד, ארגנטינה יטיילו גם נגד קולומביה. רוביניו הגיבור של ברזיל ובצדק. אני מצטט את נדב יעקובי "רוביניו ניצח את צ'ילה". שלושער שכולו רוביניו. ללא רוביניו הייתי מהמר על שויון 0 במשחק הזה, או ניצחון 1-0 משער של ואגנר לאב. ברזיל לא נראים טוב, צריך להודות בזה. רוביניו היה היחיד שסיפק את הסחורה שם (וסיפק בגדול) ובזכותו אולי הם יצליחו לעשות משהו. בכושרם הנוכחי, אני לא רואה אותם מנצחים את הקופה.