ה 2-2 של שחטיור בבית יותר מפתיע :O מוסקבה וסלטיק שתי קבוצות ששומעים עליהם באירופה. השושומושו שהוציא תיקו 2 בדונייצק ראוי להערכה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
אני פשוט יושב ליד הטלוויזיה ורואה את המשחק שמשודר בטלוויזיה ההולנדית...דימה, אני גר בהולנד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue3.Xxx המשחק הפך להיות כמובן חד צדדי, אבל ככל שהזמן עובר הפורטוגלים מאבדים לדעתי את השקט הנפשי שלהם. אני חוזר ואומר, לשופט מאד קשה כי בכל מגע שחקן ספורטינג נופל לדשא. אני כבר ראיתי עבירות שהשופט לא נתן למארחת, אבל הוא לא יכול לתת כל פעם עבירה אחרי שליידסון נופל... הרגשת הבטן שלי לא טובה. לספורטינג שחקנים טכניים נהדרים ואני מניח שבסופו של דבר השער הראשון נופל. שער חוץ של טוונטה נראה כרגע מאד רחוק, אבל לעולם אין לדעת.
מה זה משנה מה עשו שחקנים לפני 20 שנה ומה הקבוצה שווה היום? כל הכדורגל הרוסי עבר דקורציה עם כניסת האוליגרכים והכסף הגדול לתוך הליגה הרוסית. דינמו מוסקבה גם מנוהלת ע"י טייקון שאומנם הפחית את התמיכה הכלכלית השנה והסגל מורכב יותר מרוסים כשרוניים ופחות מדרום אמריקאיים יקרים ולא הכי פרודוקטיביים. בהמשך לדיון שניהלנו בפורום הליגה הישראלית,אני חושב שחיפה גם עוד 10 שנים לא הייתה מצליחה לגרד נצחון בחוץ מול סלטיק /ריינג'רס. בכל אופן,אני חושב שההפתעה היותר גדולה היא טימיאשורה - זה לא שאין להם קבוצה איכותית,בכל זאת קבוצה שסיימה שניה בליגה הרומנית המצויינת,אבל להוציא תיקו 2-2 בחוץ מול שחטיור המאוד ביתית על שלל ברזיליאה וארגינטניה , זה יפה. אגב,אם אתה באמת בעניין של הישגים ברמה האירופית,אז יש לדינמו מוסקבה חצי גמר אופ"א בעונת 84-85 ורבע גמר אופ"א ב95-96 אבל שוב,דינמו של אז ודינמו של היום אלו שני דברים שונים לחלוטין (בערך כמו בריה"מ ורוסיה של היום)
הירידה למחצית ב-0:0 זה טוב להולנדים, עכשיו הם יצטרכו ב-20 הדקות הראשונות לשמור על קשת נקייה ויהיה בסדר. הפתעת ענק בסקוטלנד! סלטיק מפסידה בבית לדינאמו מוסקבה! סלטיק מצרפת עוד בושה לכדורגל הסקוטי ולעצמה בפרט אחרי שהובסה על ידי ארטמדיה הסלובקית 5:0 לפני כמה שנים. אגב כל אלה שצוחקים על הכדורגל שלנו שימו לב לסקוטלנד: 1. סלטיק מובסת על ידי ארטמדיה 0:5 2. ריינג'רס מודחת על ידי קאונאס הליטאית ועפה מאירופה! 3. סלטיק מפסידה בבית לדינאמו מוסקבה 4. פאלקירק הסקוטית מפסידה לואדוז מליכטנשטיין!
תגיד לי אחי,אתה שפוי או חולה בראש? (סליחה על הביוטיים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx ) אתה יכול בכלל להשוות את הכדורגל שלנו לכדורגל הסקוטי?מה שהקבוצות הסקוטיות השיגו בעשור האחרון באירופה (עזוב עשור,ב5 שנים האחרונות) אנחנו לא נשיג גם עוד 30 שנה. מתי בפעם האחרונה קבוצה ישראלית הצליחה להוציא משהו בסקוטלנד ? (גם הפועל ת"א וגם חיפה כשלו שם מול סלטיק וריינג'רס לא אחת ולא פעמיים) אנחנו מתענגים וחוגגים עלייה של קבוצה ישראלית לשלב הבתים של הצ'מפיונס בזמן שבסקוטלנד זה עניין של הרגל שלפחות אחת מהנציגות של גלאזגו עולה לשלב הבתים. את גביע אופ"א אני בכלל לא מציין,זה בושה לאינטליגנציה שלי ושלך להזכיר את זה ביחס לנציגות הישראליות.
הכדורגל הסקוטי בסה"כ חלש. בשתי הגדולות משלמים כסף שזה פשוט מגוחך, אבל הכדורגל לאורך השנים לא ממש מתקדם. יש שם הרבה שירה, אבל השגים בקושי רואים. ההופעה של סלטיק לפני כמה שנים בגביע אופ"א היתה בסה"כ הפתעה חיובית, אבל אנחנו רואים שם יותר בושות מאשר ניצחונות גדולים. סקוטלנד גם לא מייבאת שחקנים מקומיים מחוץ לאי הבריטי ולכן הכדורגל לדעתי לא יכול להתקדם. אם אני משווה את המצב בסקוטלנד לזה שיש בהולנד. הקבוצות ההולנדיות גם כבר לא מגיעים לגמרים אירופאיים, אבל בסה"כ הולנד מייצרת מספיק כשרון לקבוצות העשירות באירופה.
אני לא משווה אותנו אליהם, אני משווה את העובדה הפשוטה שסקוטלנד היא אימפריה לעומתנו כמו שציינתי. והנה הנציגות האימפריות שלהן נופלות ועוד איך נופלות? מתבזות. אז המצב שלנו לא כל כך רע, במיוחד שמכבי חיפה בתור קבוצה לעולם לא תזלזל באף יריבה ולכן נגד הנחותות היא לא תגיע בזילזול והיריבות עצמן יגיעו באנדרדוג וזה ישמש לטובת חיפה.
אגב מי יוצאת הלוזרית הכי גדולה מהתיקו של טימיסורה מול שחטיור? דינמו בוקרשט! הקבוצה היתה בדרך לאליפות 4 מחזורים לסוף עד שהפסידה בבית לאונירה אוקזיצ'ני, ולא השכילה לנצח ב-3 משחקים האחרונים שנותרו לה עד לסיום ועקב כך סיימה סגנית. מאחר ולא הצליחה לנצח ולצבור יתרון כמיה שיותר גדול על טימיסורה היא הורדה למקום השלישי מאחר ונגד טימיסורה היה עונש של הורדה של 9 נקודות ואופ"א ביטלה אותו וכתוצאה מכך היא קיבלה את המקום שלה. איזה לוזריות יאללה. טוונטה למרות משחק מלא כמעט בעשרה שחקנים מוציאה תוצאה מצוינת 0:0, הפנדל שהשוער השני עצר ייתן לו הרבה ביטחון לגומלין, אני רואה אותה עוברת בתוצאה מאוד צמודה אבל עושה את זה אל עבר לשלב הבא, בואו נקווה בשבילה שלא תקבל שוב את ארסנל ומקלארן לא יעשה במכנסיים מול קבוצה אנגלית
0-0 בליסבון. בסה"כ ספורטינג מאד התקשתה מול הגנת ה'כדוריד' של ההולנדים, ולמרות שני כדורים שטסו על המשקוף ולקורה החיצונית אני חושב שטוונטה עם ההזדמנות האדירה לבסוף יכלה לגנוב את הניצחון. סטיב מקלארן הצליח בהפסקה לתדרך מצויין את החבר'ה באדום ובסופו של דבר התיקו די משקף. ספורטינג החזיקה כמובן הרבה יותר בכדור, אבל היא פשוט התקשתה להגיע להזדמנויות. רק בדקות האחרונות הכדור בקורה וההזדמנות של ליידסון יכלו להכריע את ההתמודדות. נ'קופו מהצד השני יכל היה לתת לפורטוגלים מכה לא קטנה. אני חייב לציין לטובה גם את השופט. הגרמני היה כמו כל הגרמנים מאד מדוייק בדברים הקטנים וראה בשלב מסויים שהפורטוגלים נופלים מכל נאד. מלה אחרונה למאוטיניו? איפה הוא היה כל המשחק? חלש להחריד. הגומלין? הכל פתוח. לטוונטה יש את הביתיות, אבל שער חוץ ואז הפורטוגלים יכולים בצדק לשחק בונקר ולהעיף את הכדורים ליציעים. ראינו הערב משחק גביע אירופה טיפוסי. הפעם התוצאה היתה טובה להולנדים, אבל מבחינתי בגומלין הכל אפשרי!
ספורטינג פשוט שיחקו ראש בקיר. כל הזמן הרמות והיו מתים להגיע להרמות האלה מהצדדים כאילו יש להם איזה יאו מינג ברחבה. ומתים, כל התקפה רק אגפים אגפים ורק הגבהות כל הזמן..חלאס לא עובד מה לא רואים? דקה 60 אמרתי בסדר אולי ישימו לב שלא הולך וישנו, דקה 70...אבל כל המשחק? מעפנים.. כל הברזילאים והפורטוגלים והם בסך הכל קבוצה בסדר גמור. אם כבר דיברנו, מכבי חיפה במשחק הספציפי הזה יכלה להוציא תוצאה דומה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx ככה שאנחנו לא נופלים משאר אירופה
בסדר, מכבי חיפה יכולה להוציא תיקו בליסבון, מה שתגיד. כבר שכחת את הרביעייה שהיא קיבלה שם (והשישייה שבית"ר קיבלה מבנפיקה?) אוהדי חיפה הוותיקים עדיין בטראומה מהשם פדרו ברבוסה שפשוט פירפר אותם שם בליסבון.
מי שדווקא די אהבתי היה יאניק דז'אלו. ברגע שהוא נכנס האגף שמאל של התקפת ספורטינג השתפרה. בסה"כ סטיב מקלארן ניצח בקרב של אתמול. פאולו בנטו נכנס להפסקה עם המומנטום, אבל אחרי ההפסקה טוונטה הצליחה די בקלות לשמור את שחקני ספורטינג מחוץ לרחבה. הפורטוגלים בעטו מיליון כדורים מרחוק שלא פגעו בשום מקום. דווקא בזמן פציעות הגיעה ההזדמנות הטובה ביותר כשנדמה לי דז'אלו הכניס כדור מצויין מהאגף לליידסון. לשמחתי מיכאיילוב היה שם ומנע את השער המאוחר. בכל מקרה אני מדגיש שוב שבסה"כ הגומלין פתוח לגמרי. שער חוץ משנה את המומנטום לזכות הפורטוגלים. שתי הקבוצות רשמו אתמול את המשחק הראשון שלהן בעונה כך שלעשות בונקר יותר קל מאשר לפצח אותו בכדורגל טוב. ביום שבת טוונטה פותחת את הליגה כך שביום שלישי היא מגיעה לגומלין עם עוד משחק תחרותי ברגליים. מבחינתי בגלל הביתיות הסיכויים הם עכשיו 55-45 לטוונטה, הרבה זה כמובן לא.