נו ו... מה אתה רוצה? הדירוג הזה הוא אחד הדברים הכי מדויקים שיש שמבוסס נטו על הצלחות של הקבוצה באירופה. חוץ מזה בכל עונה יכול לצאת לך בית הכי שכונה שיש. אבל תחשוב שיהיה לך בית של יונייטד, ריאל, פיורנטינה ו-וולפסבורג. קיצר לא מבין מדוע אתה מתלונן על זה. זה בכלל לא קשור לשיטה החדשה.
באיירן היא דרג ראשון ובגלל זה לא יכול להיות בית כזה. בליגת האלופות בכל מקרה כל שנה יש את ה4-5 קבוצות קטנות שעולות מהמוקדמות, שנה שעברה אלה היו: אלבורג,אנורתוסיס,קלוז{עלתה בגלל שהיא אלופת רומניה כמו אוניריאה השנה}בוריסוב, שאף אחת מהן לא תהיה השנה. אז נכון השנה יכול להיות שיהיו יותר קבוצות כאלה{גם בגלל שעונה שעברה זכו קבוצות שלא זוכות בד''כ באליפות בליגה שלהן:רובין קאזאן,אוניריאה ועוד את ה5 בינוניות שיעלו מהמוקדמות:לבסקי,קופנהאגן,מכבי חיפה,ציריך. אבל ליגת האלופות נקראת כך משום שאמרות לשחק בה האלופות, ולא מקומות 3-4 בליגות הגדולות{על מה מגיע להם פרס}. לכן אני לא חושב שזה משנה כי בכל מקרה כל הקבוצות הגדולות מגיעות בסופו של דבר לשלבים הגבוהים.
יובנטוס לא תהיה בדרג השלישי ובאיירן מינכן לא תהיה בדרג השני. כרגע זה דירוג הקבוצות שעוד לא הודחו בליגת האלופות, לקראת שלב הבתים: 1. ברצלונה (הבטיחה מקום בדרג 1) 2. צ'לסי (הבטיחה מקום בדרג 1) 3. ליברפול (הבטיחה מקום בדרג 1) 4. מנצ'סטר יונייטד (הבטיחה מקום בדרג 1) 5. מילאן (הבטיחה מקום בדרג 1) 6. ארסנל (תהיה בדרג 1 במידה ותעפיל מהמוקדמות) 7. סביליה (הבטיחה מקום בדרג 1) 8. באיירן מינכן (הבטיחה מקום בדרג 1) 9. ליון (תהיה בדרג 2 במידה ותעפיל מהמוקדמות עם אופציה לדרג 1 במידה והקבוצה המסומנת מעליה לא תעפיל) 10 אינטר (הבטיחה מקום בדרג 2 עם אופציה לעלות לדרג 1 במידה ו2 מהקבוצות המסומנות מעליה לא יעפילו) 11. ריאל מדריד (הבטיחה מקום בדרג 2) 12. צסק"א מוסקבה (הבטיחה מקום בדרג 2) 13. פורטו (הבטיחה מקום בדרג 2) 14. ספורטינג ליסבון (תהיה בדרג 2 במידה ותעפיל מהמוקדמות) 15. אלקמאר (הבטיחה מקום בדרג 2) 16. יובנטוס (הבטיחה מקום בדרג 2) 17. פנאתנייקוס (תהיה בדרג 3 במידה ותעפיל מהמוקדמות עם אופציה לעלות לדרג 2 במידה ואחת מתוך 3 הקבוצות המסומנות מעליה לא יעפילו) 18. גלזגו ריינג'רס (הבטיחה מקום בדרג 3 עם אופציה לעלות לדרג 2 במידה ו2 מתוך 4 הקבוצות המסומנות מעליה לא יעפילו) 19. אולימפיאקוס (תהיה בדרג 3 במידה ותעפיל מהמוקדמות עם אופציה לעלות לדרג 2 במידה ו3 מתוך 4 הקבוצות המסומנות מעליה לא יעפילו) 20. מארסיי (הבטיחה מקום בדרג 3 עם אופציה לעלות לדרג 2 במידה ו4 מתוך 5 הקבוצות המסומנות מעליה לא יעפילו) 21. דינמו קייב (הבטיחה מקום בדרג 3 עם אופציה לעלות לדרג 2 במידה וכל הקבוצות המסומנות מעליה לא יעפילו) 22. שטוטגרט (תהיה בדרג 3 במידה ותעפיל מהמוקדמות) 23. פיורנטינה (תהיה בדרג 3 במידה ותעפיל מהמוקדמות) 24. אתלטיקו מדריד (תהיה בדרג 3 במידה ותעפיל מהמוקדמות) 25. סלטיק (תהיה בדרג 4 במידה ותעפיל מהמוקדמות עם אופציה לעלות לדרג 3 במידה ואחת מתוך 8 הקבוצות מהסומנות מעליה לא תעפיל.) 26. בורדו (הבטיחה מקום בדרג 4 עם אופציה לעלות לדרג 3 במידה ו2 מתוך 9 הקבוצות המסומנות מעליה לא יעפילו) 27. בשיקטאש (הבטיחה מקום בדרג 4 עם אופציה לעלות לדרג 3 במידה ו3 מתוך 9 הקבוצות המסומנות מעליה לא יעפילו) 28. אנדרלכט (תהיה בדרג 4 במידה ותעפיל מהמוקדמות עם אופציה לעלות לדרג 3 במידה ו4 מתוך 9 הקבוצות המסומנות מעליה לא יעפילו) 29. קופנהגן (תהיה בדרג 4 במידה ותעפיל מהמוקדמות עם אופציה לעלות לדרג 3 במידה ו5 מתוך 10 הקבוצות המסומנות מעליה לא יעפילו) 30. לבסקי סופיה (תהיה בדרג 4 במידה ותעפיל מהמוקדמות עם אופציה לעלות לדרג 3 במידה ו6 מתוך 11 הקבוצות המסומנות מעליה לא יעפילו) 31. וולפסבורג (הבטיחה מקום בדרג 4 עם אופציה לעלות לדרג 3 במידה ו7 מתוך 12 הקבוצות המסומנות מעליה לא יעפילו) 32. סטנדרד ליאז' (הבטיחה מקום בדרג 4 עם אופציה לעלות לדרג 3 במידה ו8 מתוך 12 הקבוצות המסומנות מעליה לא יעפילו) 33. מכבי חיפה (תהיה בדרג 4 במידה ותעפיל מהמוקדמות) 34. ציריך (תהיה בדרג 4 במידה ותעפיל מהמוקדמות) 35. אוניראה אורזיצ'ני (הבטיחה מקום בדרג 4) 36. זלצבורג (תהיה בדרג 4 במידה ותעפיל מהמוקדמות) 37. אפועל ניקוסיה (תהיה בדרג 4 במידה ותעפיל מהמוקדמות) 38. ונטספילס (תהיה בדרג 4 במידה ותעפיל מהמוקדמות) 39. רובין קזאן (הבטיחה מקום בדרג 4) 40. טימישוארה (תהיה בדרג 4 במידה ותעפיל מהמוקדמות) 41. דברצן (תהיה בדרג 4 במידה ותעפיל מהמוקדמות) 42. שריף טריאספול (תהיה בדרג 4 במידה ותעפיל מהמוקדמות)
אני לא אוהב את זה שסביליה מקום דרג ראשון, אם בטעות יוגרלו עם צסקא או אלקמאר יכול להיות בית קטסטרופלי. השיטה הזאת די מעצבנת...
דווקא הדירוג פה הוא די הגיוני ומתבסס לפי הצלחות נטו של הקבוצות בחמש השנים האחרונות... וסביליה זכתה פעמיים בגביע אופ"א הגיעה לשמינית גמר אלופות ולבתים באופ"א שנה שעברה ככה שזכתה במלאאא נק' דירוג... תאר לך סביליה,צסק"א,פנאתינייקוס,מכבי חיפה.... בית לגיטימי בליגת האלופות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
אתה יכול להמשיך לא לאוהב, סביליה בדרג הראשון בזכות ולא בחסד, לאור ההצלחות שאמיר כתב לך- בעצם סביליה הקבוצה הספרדית הכי מצליחה באירופה בשנים האחרונות לפני ברצלונה.
זכור לי בית מסביבות שנת 2000 אם אני לא טועה שכלל את בורדו, ספרטק מוסקבה ווילם 2 ההולנדית ואנדרלכט או קבוצה זניחה כלשהי אחרת. לא צריך להתרגש מבתים חלשים, זה קורה לפעמים וזה לא כזה קטסטרופה כמו שאתם עושים מזה. מה רע לתת קצת הזדמנויות לשמות חדשים? חוץ מזה, היתרון בליגת האלופות הוא שיש 32 קבוצות, 16 משחקים כל מחזור וכל אחד יכול לבחור איזה משחק שהוא רוצה ובכל מחזור יהיו מפגשים בין אימפריות. לא מעניין אתכם בית מסוים? אל תצפו בו. קחו בחשבון שגם יכול להיות בית כזה: מנצ'סטר יונייטד, אינטר, אתלטיקו, סלטיק. רוצים עוד דוגמא? ליברפול, ריאל, פיורנטינה, בורדו
ריאל בדרג השני וזה הדבר המרכזי שיכול לגרום להגרלה מאוד מעניינת. כבר בשלב הבתים לראות מפגשים של ריאל עם מנצ'סטר יונייטד/ליברפול/צ'לסי/ארסנל/מילאן/באיירן מינכן.. יהיה מעניין.
מילאן ובאיירן כבר לא שייכות לטופ באירופי מבחינתי. אני מקווה שריאל תהיה נגד אחת האנגליות ואז זה באמת יהיה מעניין. גם יובה ואינטר נמצאות בקבוצת הדירוג השניה, כך שיהיה סופר מעניין. בדרג 3 כולן שם בערך אותה רמה, ובדרג 4 יש את וולפסבורג ולייז' ששוות הרבה יותר מזה. באמת, רק שלא יצא בית של סביליה, ספורטינג המבזה, בשיקטאש וחיפה... בעצם, למה לא? חיפה מהבית הזה עוד מסוגלת לעלות. בית של דייגים. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
זו ליגת האלופות, לא ליגת הקבוצות הכי טובות ביבשת. נכון שעדיף לראות בתים של קבוצות גדולות וזה יוצר הרבה יותר עניין, אבל למפעל יש מתכונת מקורית וזה צעד ראשון בדרך לחזור אליה. כמה שיותר קבוצות אלופות צריכות להיות בשלב הבתים, גם אם הוא יראה מוזר. בשנה שעברה היה שלב בתים מאכזב, למרות שהוא כלל לא מעט יריבויות גדולות ופוטנציאלים להתלקחות. יש לי הרבה ביקורת על פלאטיני, אבל בקטע הזה אני חושב שהרעיון שלו נכון, בטח כשהוא עשוי לעזור לקבוצה שלי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
יופי ארסנל וליון לא נקבל אותם וגם לא שטוטגארטטטטט ליון-אנדרלכט סלטיק-ארסנל טימושווארה-שטוטגארט ספורטינג-פיורנטינה פנאתינייקוס-אתלטיקו הגרלה מצוינת...רק לא להסתבך ביוון!!!
הגרלת שלב הפלייאוף: קבוצות לא אלופות: ליון-אנדרלכט סלטיק-ארסנל טימושווארה-שטוטגארט ספורטינג-פיורנטינה פנאתינייקוס-אתלטיקו קבוצות אלופות: ונטפילס - ציריך זלצבורג - מכבי חיפה שריף - אולימפיאקוס קופנהאגן - אפועל ניקוסיה לבסקי סופיה - דברצן
5 משחקים נוספים: שריף טריאספול - אולימפיאקוס זלצבורג - מכבי חיפה ונטספליס - ציריך קופנהגן - אפועל ניקוסיה, המשחק המעניין ביותר לפי דעתי לבסקי סופיה - דברצן פשוט בדיחה בהשוואה ל5 המשחקים האחרים. העולות לפי דעתי: אולימפיאקוס, זלצבורג, ציריך, אפועל ניקוסיה, לבסקי סופיה, אנדרלכט, ארסנל, שטוטגרט, ספורטינג ליסבון ואתלטיקו מדריד.
אוי אוי אוי אוי איזה שלב בתים מעפן הולך להיות, יכול להיות בית מוותר רצחני ולעומת זאת בית שכונתי ביותר.
תתרגלו לזה מהיום העולות שלי אולימפיאקוס,חיפה,ציריך,ניקוסיה ולבסקי סופיה ליון,ארסנל,שטוטגארט,פיורה ואת העולה האחרונה אני מעדיף לא לחשוף http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx