מכבי מפסידה את המשחק הזה בעיקר בהגנה, אבל הפער לא משקף, היה צריך להיגמר הרבה לפני כן לטובת ויטוריה. לא היה במשחק הזה שום תכנון התקפי חוץ מהשתוללויות מהשלוש, בלות'נטאל החזיר את מכבי למשחק וכבר היתרון היה צהוב... אבל שוב ההגנה הייתה רכה וחדירה, מכבי עם הפסד רע מאוד, היכולת מאוד מאוד פושרת.
מאוד לא מתאים לגרשון שהוא מאפשר לקבוצה בצלמו לזרוק כל כך הרבה שלשות. הוא בעצמו תמיד אמר שזה לא צורת משחק נכונה והאחוזים מתאזנים לא לטובתך בסוף. פיני אוהב גבוהים ואוהב לשחק עליהם ולסחוט עבירות מהיריב. הייתכן שפיני איבד את זה?
אני חושב שהבעיה היא שבאמת היעדר המאסה של מכבי מתחת לסל מפריע להם לעשות פוסט אפים כמו שצריך וללכת עוד ועוד פנימה, כמו לדוגמא בתקופה באסטון וויצ'יץ' ואני אפילו יילך אחורה יותר אם זה בתקופה האפמן ובשוק... לאמפה הוא פשוט רכיכה כבר הסכמנו על זה, וסטפון לאזמה, למרות שהוא בולקר מצוין, גם הוא לא בדיוק איזה בלוק בהתקפה ובהגנה. פישר אנחנו יודעים, יש לו הגנה כמו של ליאור אליהו, ופה ושם יש לו גגות אבל תאכלס למכבי אין איזה קיר בפנים. ניקולה, בשוק, האפמן, באסטון כולם היו קיר. אחד יותר, אחד פחות אבל לחדור עליהם היה קשה, לעומת זאת בהתקפה היו התקפות שלחמות פעם אחרי פעם אחרי פעם שהיית נותן להם את הכדור והם היו עושים מה בראש שלהם.
הפסד מאוד מאוד מאכזב, ממש פיספוס. אני לא מסכים כאן עם האלה שאמרו שהיה משחק גרוע. נכון רבע שני פשוט עגום, אבל מחצית שנייה מצויינת ( 18 דדקות מתוך ה20 יותר נכון). אני בטוח שמהמשך הזמן נראה יותר את מכבי של המחצית הנשייה, כי אנחנו ידועים שמכבי יודעת לעשות הגנה השנה, וראינו את זה בהרבה משחקים. אם אנדרסון ופישר היו נראים טוב אז המשחק היה שלנו, אבל זה רק אם. שהקבוצה תתחבר עוד כמה שבועות, אין ספק שמכבי לא תפסיד משחקים כאלה. יש למכבי סיכויים מאוד גדולים לסיים ראשונים. ד"א, ויטוריה נראתה הרבה יותר טוב משבוע שעבר, כנראה שזה תסמונת מכבי, שתמיד שחקנים מתפוצצים מולה, אבל מכבי בדרך הנכונה, היא לא ממשת את מלוא הפוטנציאל בינתיים. שזה יקרה, לא נראה טעויות כלכך טפשיות.
ההפסד הזה היה די צפוי, אני לפחות לא נכנס לפאניקה. הקבוצה הזאת למעשה לגמרי חדשה ואי אפשר מיד לראות את התוצאות. בסה"כ ניצחנו בהפרש קטן וסביר להניח שבהיכל כבר נחמק את ההפסד הזה. לא ראיתי יותר מדי דקות כי הייתי עסוק עם אייאקס בגביע ההולנדי, אבל בוא נקווה שההגנה תשתפר כי בלי הגנה לא מגיעים רחוק.
ההגנה תשתפר אם הגבוהים יתנו כל ערב מה שמצפים מהם על המגרש וזה כולל משחק פנים, כי מכבי לא צריכה לזרוק מבחוץ כל הזמן, זה לא יעבוד. בעיקרון יש מספיק גבוהים כדי להרתיע קבוצות לחדור לסל וגרשון כן מנסה לבנות קבוצה בלתי חדירה. בשלב כזה או אחר נדע אם זה צלח.
גרשון אף פעם לא היה מאמן הגנה גדול ולרוב משאיר את העבודה הזאת לעוזר מאמן שכרגע זה דרוקר. עליו האחריות וזה נראה לא רע. הבעיה היא שגרשון לא נתן לאף קבוצה שהוא אימן לזרוק כל כך הרבה מבחוץ. זה לא ברור.
תראה בצבע אין לו כל כך הרבה מסה,חבל אתמול שהוא לא שיחק עם פישר,מעניין אותי איך פישר ולאמפה יהיו ביחד(לא ראיתי את המחצית הראשונה,אם הם שיחקו ביחד אז פספסתי את זה)
אתמול לא ראיתי משחק של מכבי לראשונה מזה הרבה זמן, למעשה נדמה לי שהפעם האחרונה שזה קרה פספסתי משחק אחר בספרד שהסתיים בשלשה מטורפת של יותם הלפרין. הפעם סיבה דומה: טירונות. (אל דאגה שבוע הבא עוקצים ג בשביל הרוסים) הבנתי שהיינו קרובים וזה העונשים והריבאונד שמנעו ניצחון. כנראה שקאחה לבורל עדיין לא מגובשת ואולי גם לא אותה הקבוצה (אם אליהו הוא שחקן מפתח בה אז אני בטוח) ודיי חבל שפוספס כאן ניצחון. אבל אני חושב שההפסד הוא בגדר הסביר ונחזיר עליו בארץ. הייתה לי תחושה שאיידסון יעשה משחק טוב, בגלל שבטח הוא תיפקד במצ'אפ מול אליהו? (תגידו לי אם אני צודק) בנתיים נראה לי בסדר, סקור די גבוה מול קבוצה שאמורה להיות טובה בהגנה (איבאנוביץ' אחרי הכל) נוסיף את העובדה שמכבי עוד לא מחוברת לגמרי, עונשין וריבאונד הגנה זה תסמין של הקבוצות של גרשון. אבל הדבר המעניין או למעשה המרגיז הוא כמות זריקות ה-3, לבטח לעומת כמות זריקות ל-2. שוב 28 זריקות ל-3 זה פשוט מטורף ובלתי נתפס בטח מול קבוצה שנחשבת ליותר מטובה מראה על משחק לא מבוקר ולא מאורגן וזה רע! יפה שקלענו 14 אבל אני חושב שעצם העובדה שקלענו 14 גרמה להמשיך לזרוק ולא ללכת על זריקות ל- 2 (27 במספר) כלומר, קבוצה שקולעת 14 שלשות לטעמי הייתה חייבת! לנצח את המשחק!
משחק שאני יוצא ממנו ברגשות מעורבים. מצד אחד אחרי התבוסות שמכבי הייתה מקבלת מקבוצות ספרדיות בשנה שעברה ובמיוחד במשחקי החוץ, מכבי הייתה צמודה ואחרי מינוס 11 הבדל במחצית , הפכנו את הקערה והיינו קרובים לנצח. מצד שני, המשחק הזה במידה והיינו מנצחים היה שם אותנו במקום ראשון עם יתרון אדיר על הספרדים והרוסים. ויטוריה תשתפר ולא מן הנמנע שהם ינצחו בתל אביב בסיבוב הבא. עניין הזרים, אנדרו עושה עבודה מצוינת לפי דעתי הוא קלע בחסד, אני מרוצה ממנו במיוחד לאור המשחקים הראושנים החלשים שלו. מצד שני איידסון מאכזב אותי מאוד, הוא קלע אתמול כמות נכבדת של נקודות אבל אני לא רואה את הגאונות והמוח הגדול שדיברו עליו במגרש. הוא עושה המון מהלכים הזוים שאתה אומר לעצמך למה לעזאזל לא ללכת עד הסל?! אתה כבר שם! אנדרסון בעייתי כרגע, הוא מסוגל לתת משחקים אדירים לצד נפילות כמו אתמול. לאזמה מפתיע אותי לרעה, הייתי בטוח שהוא יהיה מפלצת בצבע, הוא אמנם שומר טוב יותר מלאמפה ובלוטנטל אבל עדיין לא מספיק טוב ולא חד בהתקפה. לאמפה רך מידי בצבע, ממש לא קיים מצד שני נותן יופי של התקפה, וקלעי שלשות מעולה, הוא יהיה שימושי מאוד בהמשך העונה, אני חושב שאם היה סנטר גדול לידו והוא היה מתופקד בעמדה 4 זה היה מעולה. פישר עצוב מה שנהיה ממנו, פשוט שחקן אדיר ששנה שעברה עשה ככל העולה על רוחו, והשנה הוא לא מקבל מספיק הזדמנויות וחבל.
אני לא בטוח שויטוריה תשתפר, היא מסתפיק השתפרה ממשחק שעבר. משחק שעבר הם היו פשוט זוועה, היום מכבי פשוט נתנה להם במחצית הראושנה וזה מה שקיבלת. במחצית השנייה מכבי שמרה הרבה יותר טוב, וראינו עליונות ברורה של מכבי, למרות חיסרונם של אנדרסון ופישר. בלותנטאל ולאמפה, זה יתרון מפחיד מול כל קבצה לגבי הזריקות מבחוץ. בקשר ללאמפה, ראיתי כמה משחקים שלו גם באליפות אירופה, ומשחק פוסט אפ יש לו. הוא עשה את זה בהצלחה גם מול הלברינובצים הגדולים. לא ברור לי למה לא משמתמים בזה יותר, אולי אחת הסיבות שלמכבי יש השנה הרבה מאוד גארדים יוצרים ( יש אחד כזה שלא מתלבש). כל אחד צריך את הכדור בשביל להראות את היכולות שלו. שזה יתחבר למשחק קבוצתי זה יכול להיות מפחיד מאוד ( עם ביג מן בצבע, בסגנון פייזר זה היה יכול להיות מושלם).
אני דווקא חושב על באטיסטה.. כן.. זה ישמע מוזר אבל כמה שהוא חסר כישרון לכדורסל והוא נראה קצת לא מתאים למקצוע, הוא עצבן בצבע את היריב בצורה בלתי ייאמנת.. הוא נלחם והשיג ריבאונד התקפה הבעיה היא שבאטיסטה שיחק עם ביינום וקאמינגס, וזה היה שילוב גרוע, עם הצמד הזה גם שאקיל אוניל היה יוצא מדעתו. אני חושב שהיום אם תשים את באטיסטה בצבע עם לאמפה לידו ואנדרו-צ'אק-אלן תהיה חמיישיה פשוט אדירה. אותם מהלכים יפים שאנחנו רואים מהגרדים רק עם יכולת לפוסט אפ ושלשות של לאמפה. זה יכול להיות משהו משהו.
שבוע הבא צסקא נגד מכבי-אחרי שניצחו בקושי את מאורסי והפסידו בבית לרומא הם מגיעים להיכל-משחק בית משמעותי וחשוב שבו מכבי חייבת להשיג ניצחון כי במוסקווה יהיה מאוד קשה.
פה אני לא מאמין שמכבי תמעד, ולדעתי גם במוסקבה לא יהיה כל כך קשה כמו שעושים מזה, צסק"א זו כבר לא אותה צסק"א, היא קיצצה מיליונים, אין לה את סמודיש שעשה צרות למכבי בשנים האחרונות ועוד לא מעט שחקנים שעזבו אותה. אני מאמין שמכבי תנצח פה בקלות. המבחן האמיתי יהיה בעוד שבועיים מול רומא בחוץ שעושה רושם שהעונה היא קבוצה לא רעה בכלל, יותר טובה מהשנה שעברה בוודאות.
אני מאמין שמכבי יעלו למשחק בטרוף ויקחו אותו. צסק"א עדיין חזקה מאוד, אבל בלי מסינה היא בהחלט ניתנת לפיצוח. ולא שריאל מדריד מול פנאתינייקוס זה משחק תחתית http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx