Barcelona is the 2010 Euroleague champion

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י de Middenweg, ‏9/7/09.

1. piston Member

האמת שאלישי כדיר מהגליל נותן עונה נהדרת, אבל מכבי לא תתן הזדמנות אמיתית לאף ישראלי אם להיות ריאלים.

אגב, במקום מקל, לדעתי עדיף להביא את אוחיון, הוא רכז העתיד של הנבחרת.

2. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. כדיר אחלה שחקן אבל לא מספיק ליורוליג,במקרה הטוב יקרה לו מה שקרה לגרין.
    2. אם מכבי יקחו את כדיר יגידו שהם סתם מביאים אותו בשביל להרוס אותו ולא לתת לאחרים.
    3. מכבי נותנים ונתנו לישראלים הזדמנויות,יש כאלה שלוקחים את הצ'אנס כמו שלף בורשטיין ואחרים ויש כאלה שפשוט לא לוקחים כמו דרור חג'ג' ודומיו..

3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מכבי צריכים לקחת את בוכמן וטישמן ולנסות לפתח אותם איכשהו גם אם זה אומר להשאיל אותם שנתיים לקבוצות באירופה בשביל שיצברו דקות וישחקו כי זה הכי חשוב, ואם אפשר אז לקבוצות בליגות טובות כמו צרפת או איטליה

4. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה יודע מה יקרה,הם ישחקו בגליל ואז נראה איך הם,לא שיש לי בעיה עם זה.

5. samoel Member

שמכבי ישאילו לקבוצה סטייל הקבוצה מולה הם מתמודדים ברבע, תהיו בטוים שכדירים ומקלים למינהם יצמחו משם להוביל את מכבי אם יגעיו, לא פחות ולא יותר!

אני דווקא מעדיף את פישר על לאזמה, נתחיל מהפרשי הגבוה ונעבור לזה שהוא היה הרבה יותר יציב העונה ולאזמה ראינו לא פעם מסתבך עם כדורים פשוטים מתחת לסל(בהתקפה הוא פשוט בור ושולחים אותו לקו והוא שיפר לבערך 65-70% את האחוזים אבל רוב העונה היה על 40-50). מצחיק שאנחנו רוצים גבוהים שלא הצליחו להביא לקבוצה שלהם נצחון - נכון מאוד, עלינו. אגב, עד כמה שזכור לי הלברינוביצ'ים תאומים:S

אני לא פוסל חזרה של אליהו אני לא יודע לכמה זמן הוא חתום ועל סעיפי יציאה אבל נראה לי שגם הוא מבין עכשיו שמטאו לאן בי איי הוא כנראה לא יגיע(כי הוא כנראה לא יקבל מספיק דקות).

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל עוד הוא לא יהיה שחקן הגנתי משום קבוצה הוא לא יגיע ל-NBA...

תשמע יש לנו גבוהים מאוד מוגבלים, אין לי ספק שהגבוהים של ריאל אם היו במכבי, היו משפרים את היכולת שלנו בכמה רמות, וזה שהם לא ניצחו אותנו זה כי הם שיחקו ריצפה במחצית השניה, אם היו משחקים ב-50 אחוז יכולת של המחצית הראשונה זה היה נגמר כבר ברבע השלישי. ולצ'יקוביץ' מריאל, אפילו מאריץ' מפרטיזן, או הגבוה הזה מז'לז'ניק שדיברו עליו שאולי יגיע, אין ספק שאם אחד מהם יהיה במכבי זה ישדרג אותנו מבחינת משחק פנים בצורה אדירה. כך או אחרת איך שאני רואה את מכבי כיום וזה לא משנה למה הקבוצה תגיע בסיום העונה, אם אני הייתי המאמן אלה השינויים שהייתי עורך:

משאיר: דורון פרקינס, גיא פניני, אלן אנדרסון, צ'אק איידסון, דיוויד בלותנטאל ויניב גרין.
    מעזיב: דיאור פישר, לאזמה, וישנייבסקי, לימונד, שארפ (עם כל הכבוד הגיע הזמן לסיים).
    מביא: טל בורשטיין (מחזיר דווקא אחרי העונה הטובה בפואנלברדה), אלכס מאריץ' (סנטר, פרטיזן), שאראס, טיאגו ספליטר ומחזיר את גל מקל שילמד משאראס. ככה גם יש לי את 6 הזרים שמשחקים בארץ, הסגל לדעתי הרבה יותר מאוזן כשמשחק הפנים של הקבוצה מצוין לעומת מה שיש היום, מספר הישראלים מוכפל. נכון זה 11 שחקנים אבל שאראס לא ישחק 40 דקות (אין צורך גם), ותמיד אפשר לעשות התאמות ושינויים, ואם צריך אז לוותר על אחד הזרים מראש, אידסון או אנדרסון ולתת לבורשטיין יותר חופשיות בעמדה 3 שהוא יותר מתאים לה.

החלוקה כזאת:
    עמדות 1 ו-2: שאראס, פרקינס, מקל ובורשטיין
    עמדה 3: צ'אק, אנדרסון, פניני
    עמדות 4 ו-5: בלותנטאל, גרין, מארץ', ספליטר.

נערך לאחרונה ב: ‏14/3/10
  7. zivmay Member

לא צריך להגזים, להעזיב גם את פישר ואת לאזמה? אנחנו חייבים איזה חוסם חייתי.
    הייתי משאיר את שניהם, ומביא את ספליטר שניתן לאזרח ( הוא יהודי מצד האמא אם אני לא טועה).
    גם את וויז הייתי מעיף, ומביא את מקנטייר או מישהו בסגנון. במיוחד אם נגיע לפיינל פור, אנחנו נקבל זכויות שידור על לפחות 3 משחקי הצלבה, וכמובן על פיינל פור, אז הכנסות לעונה הבאה יש, במיוחד שהיינו בשנה פיננסית ( לדעתי השחקן הכי יקר זה אידסון עם בקושי מיליון ודלר).

נערך לאחרונה ב: ‏14/3/10
  8. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין שום סיבה להשאיר את שניהם ולהביא את ספליטר...חייבים לוותר על אחד מהם, וכשאני אמרתי להעיף את שניהם שים לב שלא הבאתי את ספליטר לבד אלא את מאריץ' ואם לא אותו אז את ההוא מזלז'ניק שרצו להביא הצעיר הזה שאומרים שהוא הולך להיות מצוין. אם כבר להשאיר מישהו מבין שניהם זה את לאזמה, כי הוא יותר פיזי, שומר, קולע, חוסם מפישר.

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

חבר'ה, אולי כבר תתקשרו לספליטר? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
    רק תסבירו לי משהו, ביורוליג אפשר לשחק עם קבוצה של 12 אמריקאים, נכון? לא שאני רוצה את זה, אבל היות שאין לנו גבוה ישראלי רציני בארץ שעוד לא משחק אצלנו (איזה חמדנים אנחנו...) אנחנו צריכים לחשוב על זר. בארץ יש את החוק הרוסי לכן כדאי להשאיר את גרין, אבל אנחנו צריכים גבוה שיודע לשחק עם הגב לסל.

וויזניבסקי לא ימשיך איתנו בעונה הבאה, אני חושב שאם הוא לא הופך מיד לפקטור רציני מכבי הולכת לוותר עליו. אם בכל זאת יש בעיה עם עוד שחקן זר אז תמיד אפשר לתת את המפתחות לפרקינס ומקל. הראשון מכיר עכשיו את הלחץ במכבי והוא בכל זאת השתפר. בעונה השנייה השחקנים לרב משתפרים לכן גם אין צורך להחליף את אידסון. כנ"ל לגבי אנדרסון שאולי לא פקטור יציב, אבל ברגע שהוא בכושר קליעה הבחור שחקן טוב מאד.

דבר אחרון, סוף סוף יש לנו מטרייה רצינית מתחת לסל ועכשיו אתם רוצים לוותר על זה? פישר ולאזמה יוצרים בהגנה משהו חיובי שאין ממש להרבה קבוצות ביורוליג. אני לא יודע את המספרים, אבל לדעתי למכבי יש בהחלט אחת משלושת הקבוצות החוסמות הטובות בליגה. על זה אני ממש לא רוצה לוותר.

10. piston Member

"אליפות לוקחים בהגנה"

זה אחד המשפטים הראשונים שלומדים בקורסי מאמנים.
    כשמכבי בנו את הקבוצה הזו, זה בדיוק מה שעבר להם בראש.

הבעיה שמכבי לא התחברה בהגנה בתחילת העונה, אבל בטופ 16 מכבי פשוט פרחה הגנתית.

הדוגמה הכי בולטת היא המשחק האחרון במדריד.
    מכבי קלעה 21 נקודות במחצית במשחק התקפי איום ונורא, בלי הגנה חזקה בטירוף מכבי מסיינמת את המחצית בהפרש של לפחות 20 נקודות, והמשחק היה גמור, אבל העוצמה ההגנתית של מכבי עצרה את ריאל על 31 נקודות במחצית, והשאירה לעצמה סיכוי לנצח, סיכוי שהפך למציאות.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לאזמה עוד עושה משהו מבחינה הגנתית, שם גוף, לא נותן לשחקנים לעבור אותו, שומר חזק, פישר אם לא הגגות היה אחד הפחים שראיתי במכבי, הבן אדם אין לו מושג הגנתי, הוא כל כך רך, ושלא לדבר על התקפה מאז נדב הנפלד אני לא זוכר שחקן שעומד על כך פנוי לפני הסל ומחמיץ ומחמיץ ומחמיץ

12. piston Member

הוא בתקופה רעה התקפית. היו ימים (ולא כל כך מזמן) שהיתה לו יד נהדרת מחצי מרחק.

מבחינת הגגות שלו. על תזלזל בגגות שלו. זה לא רק הזריקות שהוא חוסם, זה המון זריקות שהוא משנה, ויותר מזה, לחוסם יש נוכחות במחשבה של שחקן שחודר לסל, שגורמת לו להסס או לפחד גם אם פישר לא יקפוץ בכדי לחסום. זה מוריד אחוזים ואפקטיבי.

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבחינתי שמירה חזקה, הצבת גוף ומסה הרבה יותר חשובים מאשר בלוקים...זה מה שעוצר שחקן באמת ולאו דווקא הבלוקים.

14. piston Member

כפי שציינתי, לבלוקים יש ערך מוסף, וגורם לשחקנים להוריד את האחוזים של עצמם כשהם חודרים לסל, וזה אפקטיבי לא רק לסנטר שעליו הוא שומר אלא על כל הקבוצה היריבה.

15. samoel Member

כן קדימה ברור בואו נעשה פה מנג'ר, שמעתי שפרקר מסיים חוזה אולי נציע לו 2 מיליון והוא יסגור קריירה? מקינטייר? שחקן טוב אפילו טוב מאוד אבל כמו שאראס בן 34 ואני לא רואה סרט שאחד מהם מוביל את מכבי שבד"כ לא אוהבת לקחת שחקנם מבוגרים(שאראס אולי - אבל נראה שהוא גמור).

ספליטר? למישהו יש מושג מה הסעיף שחרור אני מוכן להתערב שהוא בשמים. בכלל הוא לא סוג של מושאל מה- נ.ב.א? ולמ שטאו תשחרר את ה-כוכב שלה? ולמה שהוא יעזוב לקבוצה עניה יותר?

אני לא יודע מה לחשוב שלח אמר דבר חכם אולי צריך לתת פעם אחת יציבות(מה שקרה בטופ 16 שבחרו לא להביא גבוה) אולי וישנייבסקי עוד יפתיע(לגביו אני ממש סקפטי) אני אמרתי אני רוצה רכז ושחקן פנים. לדעתי במקום לאזמה(ולא פישר) אני חושב שאתה ממש מגזים בעניין הרכות שלו הוא שמר טוב מאוד הוא לא מהסנטרים שוחפים החוצה אבל יש לו עבודת רגליים נהדרת(גם ללאזמה, אבל הפרשי הגובה אוי הפרשי הגובה)