Barcelona is the 2010 Euroleague champion

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י de Middenweg, ‏9/7/09.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

41 נק' ברבע האחרון גמרו את האיטלקים!?!
    הכל דפק ברבע הזה, פתאום היה לנו ריכוז משחק מצויין, השלשות נכנסו בזמן, אנדרסון חזר למשחק, אידסון הראה את מה שהוא יודע, בלותנטל דפק פתאום הגנה מעולם אחר, ואפילו ויזנייבסקי הופיע להיכל.

פשוט מדהים ותודה על מכבי על ערב מצויין.

נערך לאחרונה ב: ‏5/3/10
  2. SeRgInHo Member

ואולי עדיף שלא היו עולים. בשלב הבא ברסה כבר תעשה את העבודה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

3. Selby Member

וול דאן סיינה, לספוג 43 נקודות ברבע(!!!!!) אחרי שהם ספגו 11 ברבע הקודם, פי 4(!!). קבוצה אפורה כמו מכבי לא צריכה להגיע ל100 נקודות גם נגד הפועל ארגזים ובטח ובטח שלא לקלוע 43 נקודות ברבע.
    זה רק מוכיח את הכתבה שהבאתי מוקדם יותר על חולשת היורוליג.

4. Dimitar Berbatov Member

רבע אחד ענק של כדורסל שבו הכל התחבר מספיק למכבי כדי להבטיח את ההעפלה. לאחר ההתקפה המאסיבית בתקשורת על הכדורסל האירופי, בצדק למען האמת, קיבלנו היום משחק נהדר. לא להאמין שמכבי בדרך לעלות מבית שכולל את סיינה, ריאל מדריד ואפס פילזן. זילזלו בהם, בסגל שנבנה וגם אני מודה שהספדתי אותם, אבל כשמגיע מגיע.

עריכה: סלבי, כעקרון אין ספק שהיורוליג והכדורסל האירופי באופן כללי נחלש (וזה לא רק הסקור הנמוך בדר"כ), אבל אני לא חושב שזה נכון לבוא בטענות האלו עכשיו. סיינה קבוצה חזקה מאוד שגם היו שיחקה טוב ודווקא במאני טיים עשו טעויות פאטליות. ההפרש משקר. וחוץ מזה שלמכבי היום הכל הלך, one of those days

5. piston Member

מכבי שמה את עצמה בעמדה להגיע לפיינל פור, וזה יותר ממה שרוב האנשים העריכו לפני שהבית נפתח, וכבר כל הכבוד לה על זה.

בהסתכלות קדימה, למכבי יש שני הזדמנויות לעשות משהו שלא ראינו ממנה בשנים האחרונות, וזה לנצח משחק גדול בחוץ.
    במידה ותצליח, הדרך לפיינל פור נראית ברת השגה.

ההזדמנות הראשונה תהיה במדריד. נצחון שם, ומכבי מסיימים ראשונים, מתחמקים (כנראה) ממפגש עם ברצלונה, ומשיגים את יתרון הביתיות בהצלבה.
    במידה ומכבי יפסידו לריאל, הניצחון יצטרך להיות (שוב כנראה) בברצלונה בכדי שלמכבי יהיה צ'אנס להגיע לפיינל פור.

קיים סיכוי שפרטיזן תסיים ראשונה, במידה ותנצח את ברצלונה במשחק הבא (דבר שעשתה במפגש הקודם בין שתיהן), אך גם משחק בבלגראד הוא לא חוויה הכי כיפית.

בקיצור, בואו נקווה שנופתע שוב גם בסיום ההצלבה.

6. samoel Member

אני חושב שכל הביקורות כאן לא במקום - זה סבה לבקר ולשנוא מכבי, אבל אחרי אתמול אם אתם לא מסוגלים לפרגן עדיף שתשקו.

משחק כדורסל משובח ומהטובים שנראו בירוליג היה אמש בנוקיהו, התוצאה בהחלט משקרת ומורידה מההישג של מכבי שניצחה משחק ענק (ונראה עכשיו כאילו היה טיול). סיינה נלחמה על ההפרש בסיום ולפעמים בשביל דברים כאלה יוצא לך בדיוק ההיפך.

אני בהלם אבל אחרי עונה שלמה ומשחק ברומא הגיע הזמן - אנדרו וויזנייבסקי היה אתמול מעולה, עשה את הפעולות הנכונות והיה שם ברגעים קריטיים. אבל מעל כולם אני חושב שהניצחון הזה שייך למישהו - שגם בשבוע שעבר הזכרתי את העבודה - שהוא אלוף אירופה אמיתי, בנאדם שעשה משהו בקריירה ויודע מכביזם מהו, דייויד בלות'נטל.

עזבו אתכם 21 נקודות של אלן אנדרסון(עוד אגיע אליו). דייויד קלע שלשה מכריעה, לקח ריבאונד התקפה מהחשובים במשחק נתן אסיסט בנפילה שהכריע הרבה, אבל יותר מזה בכמה מהלכי הגנה יוצאים דופן ברבע האחרון(ההגנה בשאר הרבעים הייתה גם סבבה) הביא למכבי את היתרון המוצק והסולידי עד שאלן באמת התעורר מהתרדמת.

אם כבר נגעתי בהגנה אז מכבי שיחקה 40 דקות הגנה מצויינת וסיינה גם כן נתנה הגנה אדירה(בעיקר רבע 3 בו השופטים מאפשרים להם להרביץ , זכורות לי 3 עבירות חריפות ביותר - 2 על צ'אק ואחת על אלן , שלא נשרקו) ובכל זאת קיבלנו משחק של 97:82. זאת הסיבה שהמשחק הזה היה גדול.

אלן אנדרסון, אני לא מתלהב או יוצא מגדרי אחרי אתמול(למזלי אתמול גיליתי שאני לא היחיד כי חשבתי שאני כבר לא שפוי) רבע ראשון - אלן הטוב שכולנו אוהבים לראות. אבל אז הוא נעלם - פשוט שום כלום במשך שני רבעים וחצי, כניסות עם הראש בקיר כמו שהוא אוהב, השופטים לא שרקו(לא תמיד היה מה) איבודים והרבה בלאגן. גם במאני טיים זה לא היה הוא שהכריע, דיוויד בלות'נטל שחקן קלאץ' הראה לו איך עושים את זה, השלשה הראשונה שלו(זאת שנפלה בחוץ) יכלה לשבור ממונטום אמיתי ולהביא לפלוס 2, אלן החטיא, השלשה הבאה רק השוותה והמומנטום היה על סף שינוי, זה נקרא קילינג אינסטינקט - אני חושב שלאלן אין את זה בניגוד לבלולת'נטל ופניני(על אף שהיה חלש להחריד אתמול). אולי אני עושה לו עוול עכשיו בשורות אלו, אני חושב שבסחף שיצרו החברים לקבוצה זה לא היה חוכמה גדולה בשבילו שאר הנקודות במאני טיים כי הוא שחקן של אנרגיות וזה מה שהיה אתמול בהיכל אותם דקות - קהל, שחקנים ואז אלן חזר להיות טוב כמו שאוהבים.

משהו אחר שכן הפריע לי - ישבתי בקהל ואני שומע לחשים ורחשים אידסון גרוע, למה פיני משאיר אותו. אני מודה מראש, אני קצת משוחד, אבל כנראה שאני לא רואה את אותו משחק. אידסון טען אמש במעריב שהוא קולע 12 נקודות כי זאת כמות הזריקות שלו (7-8) ולמען האמת התמורה הולמת לדעתו, אם יזרוק 15-20 פעם נקבל ממנו 20-30 נקודות. אי אפשר לסתור לגמרי את הטענות שלו לדעתי. אני אמשיך את הקו שאני מוביל, דווקא אמש אידסון שיחק לדעתי בלי טעויות(אולי איבוד אחד שזכור לי כי דייויד בלות'נטל עשה שינוי בתנועה תוך כדי המסירה) ולמען האמת כשהוא על המגרש הוא בטח לא מזיק. דווקא אנדרסון כמו שאמרתי חירב כמה התקפות וגרם להרבה התקפי לב. והנה עוד הוכחה לכך שאידסון היה מעבר לבסדר, הוא קלע במאני טיים את קליעות העונשין שהחזיקו את ההפרש באיזור ה- 8. אז לא מובנת לי שום טענה אליו - אולי לא המנהיג שכולנו ייחלנו לו, אבל ללא ספק שחקן טוב שתורם רבות למכבי וחשוב למשחק שלה - בטח ובטח מייצג את הקול השפוי בהתקפה ומבין מצויין את ההגנה.

ועוד שחקן אתמול שגמר אותי היה דורון פרקינס, אתה משתגע מכמות השטויות שהוא עושה, ועוד יש לו את החוצפה לבוא בטענות לאחרים כשזה קורה לו. וכעבור 3-4 התקפות הבנאדם פשוט שחקן שונה בתכלית, אחראי מסודר מאורגן, פעולות נכונות. לא מצליח לאכול אותו.

אבל למה לדבר על שחקנים, אתמול זאת הייתה הקבוצה שניצחה, כל שחקן עשה את מלאכתו בתורו וכל אחד תרם להצלחה הכבירה. וכמובן הקהל היה שם דחף והפך את נוקיה למבצר אמיתי (שאני בתקווה שיעמוד גם בשלב הבא).

מה הלאה. לא צריך לפרט לגבי החישובים כי לא נשאר הרבה- והאמת? אני חושב שמכבי תפתיע עוד את כולם. טענתי כשנכנסו לבית הזה שהמטרה היא לשמור על הבית והגרלת המשחקים סידרה למכבי אופציה לראות את פריז ביום בהיר. יהיה חם שבוע הבא במדריד, האם פיני ינצח את מסינה בחוץ סוף סוף, האם פיני ומכבי סוף סוף ינצחו על אדמת ספרד? האם מכבי תנצח משחק חוץ גדול?

אם התשובות לכל השאלות האלו הן כן אחד גדול(שישמע בשבוע הבא, ותודה לחטיבת כפיר שבגללה אני לא אראה את המשחק, ולא אני ממש לא משרת בה). אז הדרך לפריז(ולאושר ולעושר) נראית סלולה(מבלי לזלזל ביריבות אבל כולם ראו מה ביתיות אומרת בשביל מכבי) ואם התשובה היא לא. אז למכבי יהיה שוב צ'אנס לענות על השאלות האלה בכן, בסיבוב הבא.

7. שלו Guest

מכבי נתנה אתמול רבע אחרון שלא נראה בהיכל כבר המון זמן. אנדרסון בערב ענק, בלות'נטאל שיודע לקלוע בידיוק כשצריך, במאני טיים ומשחק קבוצתי מדהים.
    מי שיותר הרשים אותי הוא לאזמה.
    מפרגן למכבי, כל הכבוד ובהצלחה בהמשך.

8. zivmay Member

רק כדי לתקן כמה מהחברה פה, מכבי קלעה 43 נק' ברבע האחרון- שיא של כל הזמנים כמובן.
    ואנדרסון קלע 24 נק', מצטרפים אליו עוד 4 שחקנים שקלעו במספרים כפולים.
    אי ןספק, שחוץ ממשחק אחד, מכבי נראתה מצויין בטופ 16. סוף סוף יש היררכיה, זאת אומרת- משחקים עם גבוה אחד, לאזמה מחליף את פישר, בלות' את פניני. פרקינס את וויז או אידסון, לימונד וגרין נכנסים כדי לסגור פינות. חלוקת עמדות בין איידסון לאנדרסון. זה בדיוק הפוטנציאל שידברתי עליו במשחקי ההכנה. ככה מכבי צריכה לשחק.
    אם מכבי תגיע ככה למשחק בשבוע הבא, זה ניצחון בטוח.
    שהשחקנים המובילים של מכבי, לא מאבדים א תהראש עם איבודים מפגרים, שומרים מצויין בהגנה ( ההגנת המצ'אפ זון עובדת מצויין עם הסגל הזה, הוא כולל כלכך הרבה שחקנים שיודעים לשמור אישית בינהם גם גבוהים) ולא מאבדים את הריכוז לשנייה. זה ניצחון מובטח בריאל.
    אין לריאל שומרים שיכולים לשמור על האתלטיות והמהירות של אנדרסון וויז ופריקנס. אין להם גבוהה עם רגליים שיעצור את השלשות של פניני ובלות' או את החדירות והניטורים של לאזמה.

ד"א, זה מזכיר מאוד את המשחק לפני שנתיים, מול ריאל בחוץ, היינו חיינים ניצחון, עם סל ענק של יותם הלפרין ששלח להארכה.

9. samoel Member

זיו נראה לי שאתה קצת יהיר. זהנפלא שניצחנו ככה ובטח אחרי שראינו איך מכבי התכוננה נהדר לריאל אז העולם ורוד ואפשר להיות אופטימיים אבל תזכור שלא משחקים נגד קונוסים ותזכור שגם להם יש רצונות ושאיפות, ותזכור שמדובר במאמן הטוב באירופה מולנו (עם כל הכבוד לפיני ואוברדוביץ' אני חושב שמסינה יכול להקים לתחייה גם קבוצות מתות - וראינו את זה כבר). ואפילו בעצמך נגעת בזה - מכבי נוטה לאבד כדורים שטותיים (ומול ריאל תהיה בטוח שיהיו מי שיקפצו על המתנות). ואולי הנקודה החשובה ביותר במשחקי החוץ האחוזים (גם של דיוויד) יורדים פלאים - אז לא הייתי אומר ניצחון בטוח, אנחנו אפילו לא פייבורטים - אבל מכבי של אתמול (בטח של הרבע הרביעי) ומכבי של הטופ 16 בכלל כן יכולה למכור במדריד - פיקנטי משהו להיזכר במשחק ההוא אבל הפעם שחקנים שונים (יול התבגר אני מזכיר והוא כבר לא חסר נסיון - סתם דוגמא) ובעיקר מאמן שונה אמיתי ורציני יעמוד מולנו.

אגב, נקודה ששמתי אליה בכל משחק העונה של מכבי - לא יודעים לעלות חזרה למחצית , גם אם מובילים בחצי תמיד אבל תמיד מאבדים בקלות 6-8 נקודות. זה נובע בעיקר מהעובדה שאין גבוה אמית לשחק אליו ולקבל ממנו נקודות בטוחות, סגירה מעט טובה יותר וחדורת מוטיבציה של היריב כשעולים לרבע ה-3 אחרי שיחת שטיפה בחדר ההלבשה מפתה את מכבי לזריקות (גם אם נוחות) מרחוק / ל-3. שזה רע מאוד, ולטעמי במדריד אנחנו נראה את הסימפטום הזה חוזר, השאלה כמה נחושים נהיה לנצח שם.

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שזיו שכב לאחרונה במיטתו והכין בראשו תסריט למשחק במדריד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

לא, אני יותר מציאותי. אני מעדיף להסתכל על המאזן של מכבי במשחקי חוץ, על העובדה שמסינה הוא המאמן בצד השני וגם שריאל עדיין קבוצה רצינית ביותר.

התחלנו את השלב האחרון בהרגשה פסימית, לפחות אני. אנחנו עכשיו בשלב ההצלבה ולדעתי זה כן הישג בהתחשב בעובדה שאין לנו שחקן פנים אמיתי ורכז רציני. בספורט הכל אפשרי, אבל בוא נהיה מציאותיים.
    אני יוצא מההנחה שהמשחק במדריד הוא גורלי לשתי הקבוצות. ברצלונה מסיימת את הבית שלה במקום הראשון ויש סיכוי שמארוסי עוד תסיים במקום השני (לדעתי יש לה את ההפרש הנחוץ על פרטיזן). ברור לי שריאל באה למשחק כמו למשחק עונה...

ההערכה שלי שמכבי מפסידה במדריד ואז תתקע עם ברצלונה. סביר להניח שהסיוט יתחיל אז...

11. Dimitar Berbatov Member

יש פה כמה שהסתנוורו מהניצחון שלשום.. מכבי אמנם נותנת טופ 16 מעולה אבל כשהאיש שבו היא תלויה יותר מכל הוא אלן אנדרסון לא הייתי מרחיק במחשבות על ניצחון במדריד ומה שעשוי להוביל לפיינל פור.

12. piston Member

מכבי יכולה לנצח במדריד, אבל המשחק קודם כל תלוי בריאל.

להזכירכם, מכבי נתנה משחק מצויין בנוקיה מול ריאל, בו כמעט כולם הופיעו למשחק, ועדיין ריאל ירדה בהפסד של חמש נקודות בלבד.

קל זה לא הולך להיות בכל מקרה. ריאל עדיין קבוצה יותר טובה.

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם מכבי תשחק כמו נגד סיינה המשחק בוודאות תלוי במכבי אבל הבעיה היא שלא ראינו כמעט משחקים שמתקרבים למה שהיה בסיינה, בטופ 16 נהיה פתאום שיפור עצום לעומת היכולת וגם ממשחק למשחק ישנו שיפור (פרט למשחק בטורקיה) ולדעתי חייבים להמשיך במגמה הזאת. חייבים לקחת את המקום הראשון, לא כי אני לא רוצה לפגוש את בארסה שזה ברור, אלא בואו נניח שוואלה אנחנו מסיימים ראשונים אוקיי ובארסה מפסידה לפרטיזן בבית עד כמה שזה נשמע קלוש ותלוש מהמציאות, אם כבר להגיע מול בארסה אז עם יתרון ביתיות אצלנו. כמובן שנגד פרטיזן או מארוסי עדיף להגיע גם מהמקום הראשון עם יתרון ביתיות, אבל אם היתרון יהיה אצל בארסה זה יהיה מאוד קשה, אולי אפילו בלתי אפשרי לנצח בחוץ כי יש לנו חוסר בשחקן פנים דומיננטי ורכז, עם כל הכבוד פרקינס לבד לא יכול, ואתה לא יודע על איזה יום ייפול צ'אק.
    פישר ולאזמה הם נחמדים וטוב שהם חוסמים אבל מבחינת יכולת התקפית הם בינוניים והם די שחקנים רכים בשביל להיות שחקני פנים, לדעתי לפחות. לא מעט פעמים פישר עולה לזריקות ומחטיא ואז אתה תופס את הראש ואומ לעצמך איך לעזעזאל?

אנדרסון רקינס ובלותנטאל הרבה תלוי בהם.

נערך לאחרונה ב: ‏6/3/10
  14. piston Member

סיינה קבוצה פחות טובה מריאל, והמשחק יתנהל במדריד.

פקטור נוסף הוא האופי הטוב שיש לריאל כקבוצה, ולכך ניתן לתת קרדיט למסינה, הם לא ישברו כמו סיינה.

אתה מדבר על המשחק מול סיינה כאילו מכבי שחטו אותם ללא עוררין, המשחק היה צמוד והפכפך עד לאמצע הרבע הרביעי. יכולת כזו עד לאותה נקודה מול ריאל במדריד יביא את מכבי לפיגור רציני.

אם אתה מדבר על היכולת ברבע האחרון, זה פשוט לא רציני. זה כמו ששחקן נכנס לזון וקולע שלוש שלשות בשתי דקות, אז כן, אפשר לאמר שאם יעשה זאת כל המשחק הוא יקלע 180 נקודות, אבל כולם יודעים שזה לא יקרה.

במידה ומשחקים על המשחק כולו מול סיינה, היכולת הזו לא תספיק במדריד, לא אם ריאל יתנו משחק טוב, ולכן המשחק תלוי קודם בריאל.

דרך אגב, אני מסכים זהרבע הרביעי של מכבי היה הרבע הטוב היותר של מכבי ביורוליג, אבל כמשחק אני חושב שהמשחק מול ריאל היה יותר טוב.

15. zivmay Member

מסכים חלקית.
    אל תשכח, שמכבי נתנה מחצית ראשונה מצוינת. הרבע השלישי הוא היה הרבע הגרוע של מכבי.
    נכון שזה לא היה אמור להסתיים ב15 הפרש, אבל 8-10 ע לסיינה זו תוצאה מצוינת, במיוחד שרק בארסה הביסה אותם.

בקשר למכבי, לא רוצה לפתוח עי ןהרע, אבל היינו רגילים לקבל תבוסה אחת או שתיים בשנים האחרונות. אבל השנה זה לא קרה.
    לדעתי ההפסד הכי גדול שלנו, היה במארוסי ב8 הפרש, וגם זה היה במשחק לא חשוב.
    מול ויטוריה, סיינה , פילזן( אפשר להגיד שמכבי ממש נתנה את המשחק מאשר הפסידה), וצאסקא. אלו היו הפסדים מינימאלים שבהם אפילו עלינו ליתרון ברבעי םהאחרונים.

חסר לנו הקילר אינסטינקט במשחקי החוץ, אני לא ממש יודע למה. הרי למכבי יש קלעים נהדרים השנה, וברוב משחקי החוץ חלקם לא מופיעים משום מה.

בכל מקרה, מכבי יכולה לנצח במדריד ואם נשחק בריכוז ונקלע באחוזים שנקלעים בנוקיה, לדעתי גם ננצח את המשחק.

נערך לאחרונה ב: ‏7/3/10