Barcelona is the 2010 Euroleague champion

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י de Middenweg, ‏9/7/09.

1. SeRgInHo Member

יכול להיות שזאת הפעם הראשונה אי פעם שמכבי ת"א משחקת משחק יורוליג ביום רביעי?

2. piston Member

לא.

אני לא יכול לתת לך תאריך מדוייק, או שם של קבוצה נגדה שיחקה, אבל זכורה לי פעם אחת לפני קצת יותר מעשור שמכבי שיחקה ביום רביעי.

אבל אכן זה בהחלט אירוע נדיר.

3. SeRgInHo Member

היההיום בעיתון את הנתון הזה. מנשת 90 והלאה מכבי שיחקה 3 פעמים ביורוליג ביום שהוא לא חמישי. נגד צסקא ב 97, נגד טאו ועוד נגד איזו קבוצה... שלושת המשחקים הסתיימו בהפסד.

4. zivmay Member

פשוט לא יאומן.
    מכבי משחקת בהתקפה מצויין, בסבלנות. אבל מה האחוזים הנוראיים האלה?
    ידעתי שהשנה אין לשחקנים ביצים, אבל עד כדי כך.
    פניני ובלותנטאל מחטיאים שלשות של אימון, גם אידסון פרקינס וויז, מצטרפים לחגיגה. אני מקווה מאוד שזה יתאזן במחצית, כי אנחנו מפספים ניצחון כאן. אנחנו משחקים הרבה יותר טוב מאפס, והם מובילים עלינו ב5, לא יאומן ריצה של 9-0 בסיום. רק קבוצה מטומטמת יכולה לאבד יתרון כזה של מומנטום.
    אני מקווה שפיני ישים את הכדור בידיים של אנדרסון, שהוא יקלע, ימסור או יאבד. בכל מקרה השחקנים האחרים מחטיאים כאילו הם שחקנים בקט סל.

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההרגשה שלי היא שמכבי שוב חזרה כמה צעדים אחורה, משחק איום ונורא. קבוצה שזורקת איזה שלושים כדורים מרחוק חיה על המזל. בצורה הזאת פילזן כמו מכבי לא יגיעו לפיינל פור. לפעמים המשחק נראה כמו שכונה אמיתית.

אין מה להגיד, ההפרש הרצוי לטורקים בעצם מעולם לא ריחף באוויר, אבל הניצחון הגיע לפילזן. דווקא בדקות האחרונות פיללתי שמכבי עוד יכולה לקחת את הניצחון בגלל שפילזן אולי תתעקש ללכת על ההפרש. קרה מה שקרה וחוץ מההפרש אין לנו על מה לשמוח.

שוב התברר שאין לנו ביג מן אמיתי, שוב הוכח שאנדרו וויסנייבסקי לא מסוגל להגיע לרמה אותה אנחנו נחוצים. מצטער, קבוצה עם בלותנטאל שמפציץ ללא חשבון לא תגיע לפיינל פור. באמת ההרגשה שלי שהקבוצה חזרה כמה שבועות אחורה.

מה נשאר? לנצח בבית בהפרש הרצוי את סיינה ולנסות לעשות משהו חיובי במדריד.

6. Cup of Tea Liverpool, UK

סיכום המשחק: אי אפשר להחטיא כל כך הרבה ולנצח.
    עוד שלשה של בלות'נטאל מכל מה שהחטיא, עוד אחת מוויזנייבסקי או אנדרסון מכל מה שהחטיאו וליי אפ אחד במתפרצת שלא נגמר בגג והמשחק של מכבי.

אגב, אני אשמח אם מישהו יסביר לי את הדרך שלפיה נקבע איזו קבוצה תקבל את כדור הביניים כי אני זוכר שפעם היו מרימים את הכדור כמו בפתיחת המשחק רק באיזור אחר של המגרש.

7. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

כמו שכבר אמרתי, מכבי אולי ניצחה יריבות שהיו ברמתה בגלל שהמשחק נערך בנוקיה, ברגע שמכבי יוצאת מחוץ לגבולות תל אביב המשחקים שהיו שקולים עם נטייה למכבי עוברים ליתרון ליריבה. מכבי ניראית לא טוב, לקחת קרדיט על כך שמכבי עצרה את פילזן, על פי טענת גרשון היא שטות גמורה. משחקים כאלה צריך לנצח, אם לא דרך ההגנה (שלטענו עבדה טוב היום) אז דרך ההתקפה, אבל צריך לנצח. מה שמכבי בשורה התחתונה לא עשתה הערב.
    שוב פארקינס נכנס עם הראש בקיר, שוב אידסון לא מצליח לקלוע זריקות פנויות, ושוב מכבי פשוט לא מנצלת את המצבים הרבים שיש לה בכל משחק להכריע אותו. אין מה לעשות, מכבי פשוט לא טובה ולכן גם לא תהיה ב 8 הטובות.

8. SeRgInHo Member

מתי כבר במכבי יבינו שאמריקאים לבנים לא יודעים לשחק כדורסל? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

9. דנידין Member

קבוצה עם קצת יותר אופי וניסיון של השחקנים שלה, לא הייתה משאירה לפילזן חסרת הביטחון את המשחק במתנה. פילזן היו חלשים הערב ומכבי עדיין לא קבוצה שיודעת לבוא ולהראות עליונות במצבים האלו. הייתה חייבת לארוז את המשחק כמו שהטורקים נראו, חייבת!

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא נותר לי הרבה מה להוסיף, הדברים נאמרו פה בצורה הכי טובה. הדבר שאולי הכי מפריע לי בקבוצה הזאת זו הבעיות בהתקפה. 56 נק' כבר לא ראינו הרבה זמן, זה בכל זאת 'הישג', לא? משום מה הקבוצה הזאת הרבה יותר הגנתית מאשר התקפית וזה לדעתי לא ממש מאפיין את פיני גרשון. מה דעתכם על זה?

נ.ב - עופר שלח דיבר על חסרונו של צ'אק אידסון שהוא בהחלט בורג חשוב ביותר בקבוצה, אבל אנדרסון שוב נעלם אתמול. לדעתי בסיטואציה שנוצרה היום הנקודות שלו הרבה יותר חשובות מהמשחק של אידסון.

11. samoel Member

אידסון היה צריך להיות המנהיג השקט בקבוצה. כמו פארקר ואנדרסון על תקן שאראס. אנדרסון הוא לא קילר כמו שאראס והוא לעלולם לןא יהיה ולכן האכזבה היא מאידסון. הוא לא בא לקבל כדור ולסדר משחק, גם ביום שלא הולך (אני דווקא חולק על שלח וביום שלא הולך הוא לא צריך לקחת זריקות בכח ואידסון כן הבין את זה, הוא לא הבין שהוא כן צריך להיות עם הכדור בידיים ולהשתמש בשכל שלו - שכל פעם שהוא עושה את זה למכבי יוצא טוב). אז עם מה נשארנו - עם השכונה של פרקינס.

דווקא בסיום כן הייתי עם בלות'נטל הוא נכנס למיני זון ואחרי הכל בניגוד לאנדרסון לדייויד כמו לשארפ יש כמה קבלות, משחקים כאלה שחקנים כאלו מנצחים וחבל שדרק לא היה קודם על המגרש.

באמת שפילזן לא ראויה אפילו לשלב הזה, קבוצה כל כך פח השאירה את מכבי לתפור שלשות רק שבחוץ הביצים רועדות והטבעת נראית בגודל של חצי שקל. אחוזים כאלה אני לא זוכר, ניחא כמות השלשות(שהיו פנויות) אבל האחוזים?!?

לאזמה לא צריך לראות דקת משחק עד סוף העונה לדעתי כזה בור בהתקפה באמת שלא ראיתי.

אין הרבה מה להגיד עושה רושם שעל הפספוס הזה נצטער עוד הרבה זמן.

עריכה:
    אני אוסיף משהו שקראתי היום -
    שלח אמר דבר נכון לגבי ההיעלמות של אידסון. בסגנון משחק שכזה כשאנדרסון משתולל(לפעמים זה עושה טוב) ואם לא הוא יש כמובן גם את פרקינס צ'אק מאבד את עצמו. הוא לא מצליח להבין מה קורה על המגרש וכדי שהוא יורגש הוא צריך להבין כי כמו שאמרתי ביום חלש השכל לא נעלם. אבל פיני החליט שהוא נותן לצ'אק לנסות ולא מוריד אותו לספסל, אם זה מצליח(כמו נגד ריאל) אז מה טוב, ואם לא אז אין מה לעשות ככה מכבי תראה.

בעיני אני אהיה מרוצה מ- 10 נקודות + 3-4 אסיסטים +6 ריבאונדים(ריבאונדר מצטיין אגב של מכבי בסיבוב הראשון) של אידסון למה? זה רק יגיד שאידסון במשחק ושאר הדברים הטובים שהוא עושה יקרו.

נערך לאחרונה ב: ‏25/2/10
  12. samoel Member

הפספוס של מכבי רק מתעצם. אמנם הבית של מכבי נשאר מאוזן. הניצחון ב-5 על ריאל לא מבטיח כלום (וכל מה שאכתוב פה בערבון מוגבל בגלל שיש עוד לנצח את סיינה - ואני לא מדבר על הפרש עדיין)

שימו לב מי הולכת ומסתמנת העולה מהבית איתו הבית של מכבי מצלטב - מארוסי. למישהו יש ספק בכלל שהקבוצה שתסיים כאן ראשונה ככל הנראה תעלה גם לפיינלפור? הגרלה אחרת בדמות פרטיזן גם היא אינה מאיימת. מי היה מאמין שאחרי שניבאו שחורות בעקבות ההגרלה (וההצטלבות אח"כ) ביום בהיר(ולא לפי מזג האוויר בחוץ - כי כרגע ככה נראה הבית של מכבי) היינו אמורים לראות כבר את שערי השאנז אליזה.

13. piston Member

מהאופציות שהיו למכבי, לא היה בית טוב.
    עדיין אחרי כל התוצאות והיכולת שמכבי הראתה, הסיכויים שלה לעלות שלב הם לא גדולים.

הסבירות שמכבי תנצח את ריאל בחוץ מאד נמוכה, ובכדי לעלות היא תצטרך להביס את סיינה בבית, שזה משימה לא פשוטה בכלל.

צריך לזכור שבמידה וכל הקבוצות מסיימות באותו מאזן, מה שיקבע את העולות זה יחס הסלים הכללי, ובואו ונבחן שניה את המצב.

ריאל מדריד: במשחקים מול סיינה: 1+ אחרי שני משחקים, מול מכבי 5- אבל עם משחק בית מולה, מול אפס פילזן 7+ ומשחק חוץ מולה.

*ביכולת הנוכחית של שתי הקבוצות, אין מן הנמנע שהיא תנצח בטורקיה ותעלה מהמקום הראשון, אך גם אם תפסיד זה לא יהיה בפער גדול. בכל מקרה הסיכויים שלה לעלות גבוהים.

אפס פילזן: מול מכבי אחרי שני משחקים ב 2-, מול ריאל ב 7- עם משחק בית ביד, מול סיינה ב 10+ עם משחק באיטליה.

*היתרון מול סיינה הוא יפה, אבל אפס בכושר נוראי, ולא פשוט לשחק באיטליה, כפי שריאל ראתה לאחרונה. צפוי שיחס הסלים יחסית יתאזן. הסיכוי של אפס לעלות לא מאד גבוה לאור הכושר הנוכחי שלה.

סיינה: מול ריאל אחרי שני משחקים 1-, מול מכבי 4+ אבל עם משחק בנוקיה, מול אפס 10- עם משחק באיטליה.

* הכושר הרע של פילזן יכול להיות מכריע בכל הקשור לבית הזה, מול מכבי סיינה תקבע עם תעלה או לא, הפסד לא דרמטי, או כמובן נצחון, יעלו אותה בסבירות יפה, כי הטורקים כנראה לא יעמדו בסחף וההתלהבות שתהיה לאיטלקים בבית במחזור האחרון.
    הסיכוי של סיינה לעלות הוא סביר.

מכבי: מול אפס פילזן 2+, מול סיינה 4- אבל עם משחק בנוקיה, מול ריאל 5+, אבל משחק במדריד.

*כאמור משחק המפתח הוא בנוקיה מול סיינה. ניצחון בהפרש מבטיח, יתן למכבי עדיפות ביחס סלים כולל, ובהתמודדות הישירה מול סיינה, אך המשחק לא יהיה קל כלל. נצחון כזה יביא את מכבי בהתלהבות ומומנטום למדריד שיאפשר הפסד מינימאלי (עם סיכוי נמוך אפילו לניצחון). מכבי עלולה עוד להתחרט על הפרש הסלים שלה מול אפס פילזן.
    הסיכו של מכבי לעלות הוא סביר, אך קיימת עדיפות קלה לסיינה, שתזכה לשחק מול פילזן בבית.

14. Selby Member

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מכבי מובילה בהפסקה ב-6 נק' וזה בדיוק מה שאנחנו צריכים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    המשחק הזה פתוח לגמרי ולדעתי מצפה לנו מחצית שנייה עם הרבה מתח ועצבים. הסטטיסטיקה היבשה אומרת שרק במשחק במארוסי מכבי הובילה במחצית ולבסוף הפסידה. אז אלה נתונים נחמדים, אבל לא מבטיחים לנו דבר בטח לא כשגם ההפרש חשוב.