הפולו דאנק של פרקינס שנתן למכבי את המשחק היה פשוט מדהים... הייתי פעור פה איזה חצי דקה. איידסון ממש ישן בהרבה דקות של המשחק וממש אדיש, אנדרסון פשוט סופרסטאר יורוליג.
אה באמת צריך לתת קרדיט לבלות'נטל שעשה בדקות האחרונות הגנה על גבוהים,נמוכים,מהירים ואיטיים ועל כולם הוא עשה הגנה לא רעה בכלל וזה אחרי שבמשך הרבה זמן וגם במהלך השידור קטלו את ההגנה שלו.
הם יהרגו אותי... אני חייב לומר למרות הנצחון, מכבי פשוט משחקים נגד עצמם. באמת, זה מכעיס בצורה שבא לי לשבור את הטלוויזיה. מה זה האיבודים הטיפשיים האלה. יחסית לקבוצה שיש בה המון חוכמה , מכבי מאבדת כדורים תזרום. עכשיו יש במכבי שני שחקנים, שהם שחקני פיק אנד סלייד מושלמים. לאמפה ופישר, הם פשוט קטלניים מחצי מרחק, ולאמפה מהשלוש. למה לא עושים את זה איתם? אפילו פעם אחד פשוטה לא ראיתי. נראה שהגארדים רוצים את הכדור אצלם, אבל זה לא יילך ככה. יכול להיות שההצקפה של מכבי מוגבלת, אבל אפשר להוריד את לאמפה לפוסט, במיוחד נגד קבוצות מסוימות, אפשר לעשות הרבה חסימות בהתקפה, הרבה פיק אנד סלייד. בכל זאת, אני מאמין שנראה את מכבי משחקת כפי שציינתי, דווקא ברוב משחקי ההכנה מכבי שיחקה ככה. זה לא קשה. עוד דבר, מכבי הראתה שהיא מפוצצת בכישרון, ושמכבי הזאת פשוט לא נשברת. 14 הפרש מול קאחה, וכמעט נצחנו את המשחק, 10 הפרש היום ובסוף ניצחנו. מכבי צריכה להיות מרוכזת, להפסיק עם האיבודים הלא מתאימים, לבחור זריקות נכונות ( אפשר לציין שלמכבי היו המון זריקות נוחות של קלעים נהדרים שלא נכנסו, אבל זה ייכנס בהמשך). בקשר לוויז, השחקן הזה ווינר בנשמה, במשחקים שהוא משחק, רואים רכז עם כריזמה, למרות שחיצונית הוא לא נראה מאיים, אבל הוא פשוט חייה על המגרש, מכבי קיבלה רכז בדיוק עם האופי שהיא צריכה, זה לא היה כאן בשנים האחרונות. חוץ מזה, פרקינס פשוט ענק בהארכה, עשה המון שטויות במשך המשחק, אם הוא יהיה מפוקס הוא יוכל להיות אחד הרכזים הלוהטים באירופה. עריכה: וואו כמה בעיות דקדוק.. זה מההתרגשות כנראה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
בהחלט מסכים איתך זיו. בסה"כ כשמסתכלים על התרומה ביחס לדקות שקיבל הוא היה ממצטייני המשחק. גם דורון פרקינס עשה מעל ומעבר. הפולו אפ דאנק שלו בהארכה היה מדהים. מה שגם אהבתי היתה המטרייה האווירית מתחת לסל, בחלק האחרון של המשחק פיני החליט לשחק למעשה עם גבוה אחד ולכן היתה לנו בעיה בהגנה, אבל פישר ולאזמה לפעמים מעיפים כל כדור לצד השני של המגרש. זה תמיד נחמד לראות ונותן בטח מנטלית הרבה מאד כוח. הנקודה היחידה שכרגע נראית כבלתי ניתנת לפתרון זוהי לאמפה. הוא רך בהגנה, לא תופס כדורים קצת יותר קשים ולפחות היום פיני לא ממש בנה עליו. כמובן שגרין הוא יותר קונוס מאשר שחקן וגם לימונד לא תורם דבר. פניני היה בסדר. בסה"כ אנחנו בדרך הטובה, אבל קשה לי להעריך את מכבי הנוכחית מול התותחים הבאמת גדולים. שם אני מרגיש נרד מהמגרש מנוצחים בטח בחוץ, אבל בוא נעבור את הבית הזה בשלום ואז כבר נדע מה יהיה הלאה.
מה שיפה במכבי זה שיש לה סגל רחב שחוץ מהישראלים כל אחד יכול לקלוע ביום טוב שלו 20 נקודות ומעלה וגם אם החמישייה הראשונה מאכזבת על הספסל יש אפשרויות לא פחות טובות,בנוסף על זה למכבי יש פשוט הכל מהכל,גבוהים מהירים שקולעים מבחוץ,גבוהים ששומרים טוב,גבוהים אתלטיים,גבוהים שהם נגרים,רכזים מהירים,איטיים,קולעים מבחוץ,חודרים,קלעי שלשות,פשוט הכל וזה מה שיכול לעזור למכבי הרבה העונה.
והראשון שהתחיל בבלאגן הוא ויסנייבסקי. מכבי איבדה לפחות 20 כדורים דבר שבלתי מקובל עליי, ללא ספק אילולא הנתון הזה מכבי היתה מנצחת בזמן הרגיל של המשחק. רומא קבוצה נחמדה, אבל היא לא בדרג של התותחים הכבדים. הבעיה עם לאמפה הוא שיש לו ידיים של מרגרינה. דווקא פישר שחקן הרבה יותר יציב בקטע הזה ופיני ייצטרך למצוא פתרונות לעניין הזה. שחקן כמו לאמפה לא מביאים בשביל הליגה הישראלית...בסה"כ לפולני יד מבחוץ דבר שלפני עונה לא היה לנו, אבל כולם רואים שהוא עדיין לא מצא את הבלטה שלו על המגרש. למרות הכל בוא ניתן לקבוצה הזאת זמן ויכול להיות שבגלל ריבוי שחקנים חדשים הדברים בטח מבחינה התקפית עדיין לא ממש מסתדרים. אנדרסון יכול לבד להכריע משחקים, אבל גם לבד לאבד משחק. אידסון שחקן מספיק טוב כדי שיבוא יותר לביטוי. העונה עדיין בתחילתה ולפנחס יש עוד הרבה עבודה. אני בהחלט מקבל את הדיעה שלך שלמכבי יש קבוצה כשרונית ולכן אני אומר שאנחנו צריכים סבלנות. גם מכבי החדשה של שאראס, פארקר, באסטון לא התחילה מיד לדרוס את כולם. לדברים האלה לוקח זמן, אבל מי שמטיל ספק לקבוצה הזאת לחבורה שראינו תחת אפי בירנבוים אני בטוח שכולם מסכימים שהקבוצה הזאת פי כמה יותר טובה. מבחינתי זה כבר מספיק מעודד, לא?
בוודאי...הקבוצה של אפי בקושי עברה שלב באירופה...הקבוצה הזאת תהיה בהצלבה בוודאות... הקבוצה של שאראס היתה קבוצה דורסנית נכון שבהתחלה לא הלך לה קצת אבל מההתחלה ראית שיש פה משהו מיוחד. בקבוצה הזאת הבעיה היא שאין איזה וויצ'יץ' שאפשר לתת לו את הכדור והוא יעשה פוסט אפ לסל או יחלק אסיסטים אדירים...זה בעיה. מול ריאל, ברצלונה, פאו זה בעיה.
כשרואים את הקבוצה הנוכחית ואת הקבוצה מלפני שנה אני כמעט רוצה להגיד שאפי בכוונה חיזק את הקבוצה בכל מיני ליצנים. רק לחשוב שארז מרקוביץ' היה מועמד להגיע... נכון, אין לנו שחקן כניקולה, אבל הקבוצה הזאת צריכה קודם כל להתגבש. לאמפה אם ימצא את המקום שלו שחקן עם יד נהדרת מרחוק, יד שלדעתי עולה על היד של ניקולה בימיו הטובים, וויסנייבסקי לא יהיה שאראס, אבל אולי כן יהיה שחקן שיוביל את מכבי לפיינל פור. אלן אנדרסון הוא לא אנתוני פארקר, אבל כן שחקן שביום רגיל קולע מעל ל-20 נק' באירופה. מה שאני בנתיים הכי אוהב בקבוצה הזאת זאת ההגנה, יש דקות (בדרך כלל עם פרקינס על המגרש) שפשוט תענוג לראות את מכבי. לחץ אינטנסיבי על היריבה שבהרבה מקרים מובילים לסלים במתפרצות. בוא ניתן לקבוצה הזאת זמן למרות ש'על הנייר' מכבי נראית לי בכל זאת פחות טובה מהתותחים הכבדים.
אני לא מסכים עם הביקורת על לאמפה. לאמפה אתמול שיחק למעשה רק 6 דקות. נגע בכדור פעם אחת, ויצא. מה מצפים שהוא יעשה? כדי ששחקן יקלע, הוא חייב לקבל מסירות. שנה שעברה מול צ'אסקא של מסינה, הוא היה הMVP עם דאבל דאבל, בנק' ובריבאונדים. ששחקן יקלע, חייבים ללכת אליו. לדעתי, היתרונות שלו עולים על החסרונות. לא פלא שמדברי םעליו הרבה באן ב אי, במיוחד שהוא שחקן ששנה שעברה קיבל כמעט 2 מיליון יורו לעונה. הוא לא פלופ ( הוא נבחר בסיבוב הראשון בדראפט). מכבי חייבת להתחיל לשחק פשוט, להפסיק להיתקע בהתקפה, יש לה יותר מדי כלים כדי שזה יתקע. אחרי הכל, יכול להיות שזה עדיין עניין של תיאום ותחילת עונה. אני סומך על פיני.
לא חושב שלמכבי יש קבוצת פיינל פור השנה, ממה שאני מצליח לראות בגסטין טו האיום מכבי פשוט לא קבוצה טובה מספיק וחסרת הירארכיה, אין שום שחקן יציב שבא ערב לעשות את העבודה ואתה פשוט לא יודע על מי לסמוך במאני טיים, אנדרסון נותן משחק טוב ונעלם לשלושה, לאמפה כנ"ל, השאר סתם בינונים או לא ממצים את הפוטנציאל, היתרון היחדי של מכבי אולי שיש לה המון קלעי שלוש שיכולים להכריע משחקים בשנייה האחרונה, אבל עדיין זאת קבוצה של מקסימום פינאל אייט, לא יותר.
זה נכון, מצד אחד יש בעיה בהובלת הכדור, וויז\צ'אק\אלן כל אחד בתורו מוביל את הכדור, אי אפשר לדעת על מי באמת מוטלת המשימה. ויש בעיה חמורה בצבע, למרות שלאזמה פשוט גדול קשה לשחק בלי 5. כשלאמפה לא מקבל את הכדור לשלוש הוא פשוט ניצב במגרש. זאת לא קבוצה טהורה לפיינל פור. אבל מצד שני, הבית שלנו חלש מאוד, וחייבים לקחת את המקום הראשון, ואחרי אתמול אין סיבה שלא נסיים במקום הזה. שבוע הבא משחק "קל"בבית נגד מארוסי כאשר ויטוריה מארחת את צסק"א. ניצחון צפוי של ויטוריה, וצסק"א מחוץ למירוץ ומבחינתנו לא תהיה משמעות גדולה להפסד במוסקבה במידה ונפסיד. ניצחון של צסק"א ומכבי דוהרת קדימה, ניצחנות בכל המשחקים הקלים וניצחונות בית על ויטוריה ורומא, ואפשר להפסיד במוסקבה ולסיים ראשונים. ככה שאם נעלה ממקום ראשון, ונקבל בהגרלה את מאלגה או לחלופין את ריאל, ואפשר גם להוציא מקום ראשון מהבית הבא. מקום ראשון שם והדרך סלולה לפיינל פור למרות החיסרון בסנטר. ואני עדיין חושב שאסור להקל ראש בעניין הזה של הסנטר, לאמפה למרות השלשות המרהיבות שלו לא נותן לקבוצה שום דבר וסנטר קצת יותר דומיננטי לצידו של לאזמה וסגרנו את הצבע.
אתה באמת חושב שאם מכבי מקבלתץ את ריאל היא יכולה להוציא מקום ראשון? כדי להגיע לפיינל-פור מכבי תיהיה חייבת המון המון מזל בהגרלות.
johnnie walker אני חושב שאתה שופט מוקדם מידי,אני לא אומר שמכבי זאת קבוצה לפיינל פור אבל צריך לזכור שבקבוצה יש 8 שחקנים חדשים ואת לימונד שהגיע לקראת סוף העונה שעברה ככה שייקח להם הרבה זמן להסתגל אחד לשני,יכול להיות שעוד תגלה שמכבי יותר טובה כי סך הכל אם מסתכלים על הצד האופטימי אפשר לראות שלאמפה זה שחקן ששיחק לא מעט בNBA,אנדרסון הוא פוטנציאל ענק לNBA,לאזמה ופישר הם 2 מגדלים בהגנה לא בגלל הגובה אלא בגלל שהם משנים המון זריקות ובקיצור למכבי יש המון פוטנציאל והמון אפשרויות לשחק מול כל מיני קבוצות.
זה לא המון מזל, זה מזל חד פעמי. אם מסיימים ראשונים וזה אפשרי ביותר, צריך הגרלה סבירה מהדרג השני שבאמת היום הוא באותו דרג כמו הראשון. מקום 3 ו-4 זה לא משנה מה נקבל את כל הקבוצות הללו אנחנו אמורים על הנייר לעבור. וכן אני חושב שאם מקבלים את ריאל אפשר לסיים במקום הראשון. במדריד אנחנו לא ננצח, אבל אפשר לנצח אותם בסיכום 2 המשחקים או לחלופין לקוות למעידה של ריאל באחד ממשחקיה האחרים והיא כבר הראתה השנה שהיא יודעת להפסיד. יש תקווה!