לא,פשוט הסגל הקצר של מילאן לא מספיק לה לרוץ גם לאליפות(שהייתה אבודה מלכתחילה) וגם לאלופות.לכן מילאן ידעה שהמטרה היא לרוץ לאלופות פעמיים,כלומר לנסות להגיע לליגת האלופות בליגה וללכת על ליגת האלופות בכל הכוח(אני מאמין שבמילאן לא חשבו על זה אפילו בתחילת השנה).ופה נכנסים השחקנים העייפים מהמונדיאל והרכש הדל,סגל קצר שלא יכול לרוץ לשני המפעלים.למקום 4 זה הספיק,לאליפות לא.
בדיוק, כי אתה קודם אוהב לנצח ואחר כך כדורגל. אני רוצה את שניהם וכמה שיותר. וכאן בעצם כל מהות הבעיה שלי איתך ועם דומייך (וזה שאתם חושבים שזה אומר משהו על כדורגל איטלקי בכללי). ACBenb, כמה אפשר לחזור על אותו דבר? מה זה זלאטן ו-ויירה היו מגיעים למילאן אם מילאן לא הייתה נענשת? באותה מידה אני יכול לומר שאם לאינטר היו מוסיפים 50 נק' גם רונאלדיניו ומסי היו באים. יובה ומילאן נענשו כעסקת חבילה, ולכן זלאטן ו-ויירה לא יכלו להגיע לאף מקום אחר וכנ"ל לגבי זאמברוטה. קרספו? בסדר, זה מה שעשה את ההבדל השנה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx
בן, חבל על הוויכוחים האלה מי היה מגיע ומי לא..לעונש אין את החלק העיקרי לאי הגעה של השחקנים, אלא להנהלה שלא עשתה כלום כמעט בכל הקשור לרכש וחכתה ליום האחרון של מועד העברות ותראה מה קבלנו עקב זה. חלוץ שעלה 15 מליון יורו ולא שווה חצי מליון יורו. קרספו היה קרוב כבר למילאן, אבל האדישות של ההנהלה מנעה ממנו לחתום אצלנו ובסוף הוא חתם אצל היריבה. פה אפשר להאשים רק את ההנהלה כמו שציינתי. אובפמי (מישה?), שאלה לי אלייך. אם אינטר הייתה מציגה כדורגל נהדר ברבע גמר ובחצי גמר, מעיפה קבוצות כמו באיירן ויונייטד, אבל בגמר לא מציגה כדורגל איכותי כמו שהציגה בשניים הקודמים, אלא יעיל ובסוף לוקחת את המשחק, בכל זאת לא היית מאושר שהקבוצה שלך זכתה בגלל שלא הציגה כדורגל יצירתי במשחק הזה? אני בטוחה שהיית שמח ומאושר, אולי הייתי מצפה לתצוגת כדורגל טובה יותר, אבל כשהקבוצה שלך זוכה בליגת האלופות אי אפשר שלא לשמוח, גם אם היא לא הציגה משחק גדול. אם זה היה ככה רוב המפעל אז מילא, אבל בשלבים המכריעים מילאן בדיוק יצאה מהתקופה הרעה שלה והציגה כדורגל נפלא. לא צריך לגמד את ההישג שלה רק בגלל שבגמר היא לא שטפה את המגרש וניצול המצבים שלה במשחק היה כמעט 100 אחוזי הצלחה.
אני חולק על ה"כדורגל הנהדר" ב-100% מהרבע והחצי גמר. כמו שאמרתי - יותר מזל משכל באולד טראפורד לכל הפחות ובאיירן הייתה די חלשה, אם כי גם את זה צריך לדעת לנצל. בכל אופן, בפעם המאה - ההישג של מילאן הוא נהדר, מה שמפריע זה ההתעלמות המוחלטת מול כל מה שמסביב, ההתנשאות (הצפויה אך עדיין המעצבנת) על קבוצות שלמרות שלא סיימו איפה שמילאן סיימה, עדיין גדולות ממנה השנה (לא בהכרח אינטר, יותר לכיוון יונייטד וצ'לסי) וכמובן כל המוסולויניזם הזה שהאימפריה הרומאית חזרה ואיטליה הכי טובה בלה בלה בלה. לא קשור, לא במקום, לגמרי מחוץ לפרופורציות.
השערים של קאקה באולד טראפורד ממש לא יותר מזל משכל, שני שערים יוצאים מן הכלל ומילאן נראתה טוב עד היציאה של גאטוזו מהמגרש. בסן סירו שחקנו פנטסטי, אתה לא יכול להגיד שלא ונגד באיירן (במשחק הראשון לפחות) מילאן הציגה כדורגל איכותי, אבל מה לעשות שיש לנו שוער לא יציב שספג שני שערים שטותיים באשמתו היחידה. בנוגע לקבוצה הטובה באירופה, אני אהיה אובייקטיבית ואסכים איתך שאם מסתכלים על כל העונה, אז יונייטד לטעמי הקבוצה הטובה באירופה. במשחקי חוץ אומנם הם פישלו לא פעם אבל הציגו את הכדורגל הכי יפה במפעל וגם בפרימייר ליג. אבל עם העובדות אי אפשר להתווכח, אם מילאן הצליחה להעיף את הקבוצה שטוענת לכתר ושנמצאת בכושר הטוב באירופה עד אותו משחק, כנראה שהזכייה הזו מוצדקת. איטליה הכי טובה? תלוי למה אתה מתכוון, אם אתה מדבר על הנבחרת אז הגיע לה לזכות במונדיאל. אף נבחרת לא הציגה כדורגל יוצא דופן בטורניר, אבל אם כבר מבין השתיים שהגיעו לגמר, אין ספק שלאיטליה הגיע לזכות בטורניר. בנוגע לליגה, זה שמילאן אלופת אירופה זה לא אומר כלום לגבי הסרייה אה. להיפך, הסרייה אה לטעמי נפגעה מאוד מהעונש וזו הייתה אחת העונות הפחות טובות ומרתקות שהיו בה בשנים האחרונות. עונה הבאה אולי הקאלצ'ו יחזור למסלול.
זה שקאקא גאון לא השתקף על שאר עשרת השחקנים (שמונת, גאטוסו וסיידורף עבדו מאחורה) באולד טראפורד. מילאן ראויה לתואר כי כל קבוצה שזוכה בנוקאאוט ראויה לתואר שהיא זוכה בו, כל הנקודה שלי היא שהזכייה הזו בתואר היא לא יותר מזכייה בטורניר נוקאאוט, יוקרתי ככל שיהיה, ואין פה שום מסקנה חוץ מלגבי גדולתם של שחקנים והעובדה שמילאן היא מחזיקת הגביע ,בטח שלא פחות, אבל גם לא יותר.
מנצ'סטר קיבלה מתנה כפולה מדידה. אם לא הטעויות הגסות של השוער מילאן עוד היתה יוצאת כאשר ידה על העליונה מאולד טראפורד. ככה שהיחידה שנהנת מביקורה של אלילית המזל, או העובדה שדידה שוער לא משהו, היא מנצ'סטר.
יש הבדל בין שוער "לא משהו" ש"לא משהו" לכל אורך העונה לבין משחק שהקבוצה יוצרת בו 2.5 מצבים ומנצלת שניים מתוכם. כאשר אין צורך להסביר שגם עוד 100 פעם בראון ופרדיננד לא יכנסו ככה אחד בשני. זה לא מוריד מגאונותו של קאקא כמובן, אבל זה כן אירוע חד פעמי עם לא מעט מזל מעורב בו. דידה משחק נורא כבר הרבה זמן, מה קרה מול מנצ'סטר שלא קרה במשחקים אחרים?
עצם זה שאתה מנסה בכל הכוח לשכנע את כל העולם ואחותו רק מראה שאתה לא שלם ב-100 % במה שאתה אומר.. אף אחד לא תירץ פציעות של שחקני מילאן כי בדיעבד הן לא שינו (הכוונה שמילאן לא עפה) אם מילאן הייתה נפרדת מהמפעל ברור שהאוהדים שלה גם כן היו מדברים על פציעות, כמו שעושים אוהדי מנצ'סטר. זה נכון, זה לגיטימי ואין בזה שום דבר רע. אני חושב שלהגדיר קבוצה כ"טובה באירופה" זה משהו שקשה להחליט עליו בלב שלם כי תמיד יש פאקטורים שמשתנים כל עונה. יש קבוצות ששיחקו את הכדורגל הכי טוב\אטרקטיבי\מה שלא יקרו לזה למשך פרקים- זה בטוח.. ליון בשלב הבתים, יונייטד ברבע הגמר וכו' אני מצטרף לאלה שאומרים שליגת האליפות לא אומרת שום דבר, וזו דעה כללית שלי למפעלים המבוססים על נוק-אאוט. האם הפועל תל אביב הציגה יכולת משכנעת בגביע המדינה? ממש לא (במיוחד בגמר..). והם זכו. אתה לא יכול להגיד שמילאן ראויה כי במשחק ספציפי היא פירקה את יונייטד. תמיד אפשר להזכיר גם משחקים חלשים, ובמקרה של מילאן המשחק נגד ליל בשלב הבתים או המשחק מול סלטיק בסקוטלנד.. תמיד יש שני צדדים. מילאן ניצחה משחק חלש מאוד שיכל ללכת לכאן ולכאן, ועם כל הסימפטיה שיש לי למילאן והשמחה שליברפול הפסידה, אני לא יכול לתת לזה לעוור אותי ולהגיד שמילאן ראויה. קשה לי לחשוב על קבוצה שכן. אני לא יודע אם אני יכול למצוא קבוצה ראויה לתואר שלא ראוי להיות נחשב כמו שהוא.
אז אתה מסכים שהעונש של מילאן היה הרבה מעבר לקטע המנטאלי ואותם 2 משחקים מוקדמים בתחילת עונה. 5 שנים זה לא טווח מספיק ארוך? אגב, אני מאוד אשמח לדעת מה הן אותן השלכות ארוכות טווח אשר אתה מדבר עליהן(שלא תבין לא נכון, אני לא אומר שמילאן לא צריכה ריענון ו\או שעשתה רכש נכון בשנתיים האחרונות, אבל הם עדיין הגיעו להישגים ולצערך עם עובדות קשה להתווכח). "אינטר", אני לא צריך את האוהדים בשביל לדעת כמה תיסכול היה בחדר ההלבשה של אינטר אחרי אותה הדחה מול ולנסיה. מספיק להסתכל על המהומה שהתרחשה אחרי המשחק, זה מסביר הכל. אין שום הבדל-מילאן(בדומה ליובה של קאפלו וריאל) מנצלת מצבים הכי טוב באירופה בשנים האחרונות והיא מתמחה בהבקעת 2 שערים מ0 מצבים, אין כאן שום עניין של מזל אלא רק של יכולת. נ.ב:מילאן היא הקבוצה הכי טוב באירופה לאורך השנים האחרונות.
תראה לי איפה אמרתי שמילאן היא הטובה באירופה,אמרתי שהיא ראויה. לגבי הלא שלם עם עצמי,מה הקשר?אני מנסה להסביר את הצד שלי בתוך ויכוח לגיטימי.
אם אפשר הבהרה קטנה - אתה טוען שמילאן הייתה לוקחת אליפות אם היא לא הייתה מקבלת את העונש, או רק שהיא הייתה משיגה הרבה יותר נקודות? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/goodpost.Xxx מילאן לא נהנתה מטעויות שיפוט קריטיות כלשהן, ולכן לטעון שלא הגיע לה לנצח זה מגוחך. היא לא אשמה בזה שבראון ופרדיננד נתקעו אחד בשני. היא באה, עשתה את העבודה ובסופו של דבר עברה את מנצ'סטר בדרך נקייה וחלקה, בדרך לזכייה מוצדקת בטורניר. לא קונה את זה - למילאן יש אליפות אחת בלבד מאז תחילת המילניום, וזה היה לפני שלוש שנים. זכייה בגביע אירופה לא הופכת אותה לקבוצה הטובה באירופה. לברצלונה יש יותר, גם לצ'לסי (ואפילו לאינטר http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx ) ליגת האלופות לא קובעת מי היא הקבוצה הטובה באירופה. יש מספר טוענות לכתר, אבל מילאן ללא ספק אינה ראויה לו. אבל היא כן ראויה לתואר "מחזיקת גביע אירופה לאלופות", והשיגה אותו ביושר. ליגת האלופות היא עדיין, ככל הנראה, המפעל היוקרתי באירופה. אז ההמלצה שלי לאוהדי מילאן היא להתעלם מהביקורות ולהינות מהתואר הזה, שהושג בצדק כנגד יריבות עדיפות.
לא שולל את עניין האליפות, אבל היא הייתה קבוצה הרבה יותר חזקה ויציבה. אין לנו מושג מה היו השפעת השופטים באליפויות באיטליה(למרות שאני מאמין שיובה הייתה לוקחת בכל מקרה), ובכל מקרה מילאן היא הקבוצה המצליחה ביותר בשנות ה2000 באלופות. אני לא חולק עליך ואין לי ספק שגביע אחד אינו מעיד על כלום, אך אם זה נעשה בעקביות ותוך כדי הצגת כדורגל לא רע בכלל(ולפרקים אף אדיר) זה כן מעיד על משהו. מה אינטר השיגה יותר ממילאן(נניח ש2 האחרות השיגו יותר...)?
שאלת על האוהדים, עניתי על האוהדים. כל שחקני אינטר מלבד בורדיסו כבר ירדו מהמגרש, אבל בורדיסו בדרכו עבר ליד מרצ'נה שהתגרה בו, ובורדיסו כנראה לא יכל להבליג מבחינתו. תמיד מעצבן להפסיד(במיוחד בשערי חוץ), אבל עיקר המהומה פרצה לאחר האיגרוף של נבארו לבורדיסו, ולא בגלל ששחקני אינטר חיכו כמו ילדים קטנים שמישהו יתחיל ואז הם יוכלו להצטרף למכות. ד"א חבל שהליצן האומלל הזה נבארו לא נתפס ע"י קורדובה, קרוז או מאיקון לאחר מכן. בקיצור, עניתי לך על הכל, זה כבר ידוע שאתה אובססיבי בלפאר את מילאן ולהוריד מאינטר בכל מחיר. אהבתי שקבעת את זה כעובדה. ואם כבר אתה בקטע של להיות נביא - דע לך שמבחינה הגיונית יותר נכון לחשוב שמילאן, שהייתה ללא חלוץ נורמלי ועם סגל זקן, לא הייתה יכולה לרוץ לאליפות, קאקה לבדו לא מספיק. מפעל נוקאאוט לעולם לא יכול להעיד על איכות של קבוצה. המזל והמצב הנתון היו לצד מילאן בעונות האלה, זה לא מצביע על עליונות יחסית לשאר הקבוצות הגדולות באירופה באותה תקופה.
לא ממש הבנתי את הקשר... העונה בליגה לא דוגמא מספיקה? הרי תסכים איתי שלחולשה שהפגינו בארסה, אינטר וצ'לסי יש גם תרומה גדולה בעצם הזכייה של מילאן. ברור, אבל ניצול מצבים היא יכולת הרבה יותר נזילה מאשר יכולת קבועה (נמוכה) של שוער לאורך כל העונה.