מהמשחק מול באיירן בחוץ,גם מהתיקו מול באיירן בבית שבו מילאן הייתה טובה,מה3-2 של מנצ'סטר על מילאן,מה3-0 של מילאן על מנצ'סטר.מילאן שיחקה מצוין בשלבי הרבע והחצי. באותה נשימה אני יכול להגיד ממה אתה נהנית? מהנצחון המרשים על ליל? או מההפסד 3-0? למילאן ו2-1 לרומא? ואתה תענה לי שנהנית מה7-1 ומה3-2. מילאן הבקיעה 20 שערים,נוריד את ה2 מהגמר כי מנצ'טסר לא נכחה ונקבל 18 שערים,מנצ'טר עם 23,נכון שזה 5 שערים יותר,אבל ההפרש הזה,הוא בגלל ה7-1. ולכל האנגלופילים בכלל,כן העונה,אבל רק העונה הרמה של הליגה ירדה.אבל באיזו מדינה היה נשאר הכודרגל באותה רמה.האם באנגליה הליגה הייתה נשארת עם מנצ'סטר בליגה השנייה,האם בספרד הליגה הייתה נשארת באותה רמה עם בארסה הייתה מורדת ליגה? התשובה היא ברורה - לא.ירידת יובנטוס ואין מה לעשות,היא גם ירידה ברמת הליגה,פחות תחרותיות,בריחת שחקנים מחוץ לאיטליה ויש עוד הרבה סיבות.וכל זה לא משנה את העובדה שלמילאן הגיע לזכות לא פחות מלמנ'צסטר(בטח שיותר מליברפול) ושהכדורגל האיטלקי לא נחות מהכדורגל האנגלי.הרי שכל ליצן היה אומר אחרי צמד המשחקים של ליברפול מול צ'לסי שכדורגל אנגלי זה כדורים ארוכים והוא משעמם.כולנו יודעים שהוא ליצן... קשה להתווכח על הרמה,אתם אוהבים את מה שיש לכם ביד(והוא דבר נפלא) אנחנו אוהבים את מה שלנו יש ביד(שהוא דבר נפלא לא פחות) וזהו.
מבאיירן מאד נהניתי לאורך כל הדרך, מהמשחק הראשון בבתים, ועד לדקה ה-90 של הגומלין מול מילאן. ממילאן נהניתי בשלבים היותר מאחורים, רבע גמר מול באיירן (שני משחקים גדולים) וחצי גמר מול מנצ'סטר יונייטד (היה כיף לראות את השחקן הטוב בעולם עושה מוידיץ' סביבון). ותגיד לי אתה גיא, ממי אתה נהנית?
מן הסתם הרמה ירדה בגלל פרשיות השחיטות המגעילות שריחפו כל כך הרבה שנים בכדורגל האיטלקי, אז במקום להתבכיין ולתרץ -תאכלו את החרא שלא אתם, אלא הכדורגל האיטלקי בישל לכם. ועצם הגעתה של מילאן לליגת האלופות כפי שציין ידידי איסטלנדס - שערוריה אחת גדולה.עד שהחליטו לעשות סוף לגועל נפש, החליטו לעשות ג'סטה למילאן ולאפשר לה לשחק בליגת האלופות - שכונה במיטבה, אבל לא נורא, כל עוד השכונה תימשך באיטליה, אתם תסבלו ותמשיכו לתרץ שזאת בליגה הזאת ולזאת הורידו ככה וככה נקודות.הגיע הזמן שבאיטליה יאכלו את החרא שהם בישלו לעצמם במשך כל כך הרבה זמן. נהנת מה2-3 שלנו על מילאן?בטח שנהנת, מהכדורגל של היונייטד, מילאן במשחק הזה הגיעה ל2 מצבים בדיוק.תוריד את המשחק הזה מהרשימה המכובדת של מילאן. סרג'יניו, אתה אחד ההזויים בפורום הזה, פעם אוהד יונייטד, היום שונא שלה, פעם אוהב כדורגל, פעם לא, תחליט מה נסגר איתך, ולהגיד שנהנת מבאירן בשני המשחקים שלה מול מילאן?מה הלאה, תגיד לי שמאוד נהנת ממילאן בשני המשחקים שלה מול סלטיק?
נראה לי שכולם שכחו כאן כמה עקרונות בסיסיים: 1) תמיד יהיו את האלה שיעדיפו את התוצאה על הדרך. לרוב, אצל אוהדי קבוצות\נבחרות מאיטליה זה מובן מאליו, או שלחילופין הם יצדיקו את זה ב-2 וחצי משחקים טובים מתוך 10. 2) כמעט ובלתי אפשרי להלאים כדורגל היום, רומא היא קבוצה איטלקית שמשחקת כדורגל יפהפה. אינטר קבוצה איטלקית עם הגנה בינונית למדי. עדיין נשארו סימני היכר לאומיים שמבחינתי בעיקר מתבטאים בצלילות (ופה לדעתי הבדל ההנאה הגדול ביותר בין הליגה האיטלקית לליגה האנגלית - תנסו לספור נפילות\שריקות במשחק טיפוסי באנגליה ובאיטליה ותראו את ההבדל לבד), ובמשחק הפיזי. אבל סגנונות המשחק היום עוברים את אותה הגלובליזציה כמו השחקנים עצמם. 3) בגלל סעיף 2 ובאופן כללי - נוקאאוט הוא לא מדד לכלום. אף פעם לא היה, אף פעם לא יהיה. שיטת הבית-חוץ אמנם מוסיפה טיפה יותר סינון מהמונדיאל והיורו אבל עדיין לא מספיק בטח לא בתקופתינו. על כן, אלופת אירופה וסגניתה הן לא בהכרח הקבוצות הטובות באירופה, אז על מה שאר הויכוח ועל מה בכלל אוהדי יונייטד, מכולם, כל כך מתעקשים? הייתה לכם עונה אדירה בליגה אדירה, הגעתם די רחוק באירופה והייתם רחוקים מעט מאוד מזכייה בגביע האנגלי, צאו ותחגגו, לכם תמיד היה את הדרך והשגתם את רוב התוצאות, תנו לעניים את הנחמה שלהם.
סליחה שאני מציק, אבל אני חדש פה וזקוק שיסבירו לי - העניים שאתה מדבר עליהם הם מילאן, שזכו ביותר אליפויות לאומיות והרבה יותר אליפויות אירופה מיונייטד?
חחח הקנאה פה הורגת,מילאן אלופת אירופה בצדק,אנחנו ניראים הכי טוב בחודשים האחרונים,באנו למינכן עם הגב אל הקיר וניצחנו במשחק הספציפי הזה בכדורגל כמו בספר,אחר כך באה מנצ'סטר העליזה והסקסית לסן סירו,ראינו כולם מה הם שווים,ואל תתחילו לתרץ בעייפות או משהו בסגנון כי זה באמת תירוץ של עלובים. מה אתם רוצים?אנחנו אלופי אירופה בזכות,אתם מקנאים?סבבה,אבל למה לרדת על כל הכדורגל האיטלקי? כאילו פאק,אנחנו אלופי עולם,אלופי אירופה,קצת כבוד. ג'ורג' בסט מילאן הגיע להרבה יותר משתי מצבים באולד טראפורד,אני זוכר עוד שתי מצבים של קאקא מול ואן דר סאר,למעשה,עד שגאטוסו יצא מילאן הייתה חזק במשחק. אני לא אומר שלא שיחקתם טוב באולד טראפורד,ההפך הוא הנכון,שיחקתם נהדר,אבל בסן סירו כולם ראו את הבדלי האיכות.
גם הקבוצה שלי אלופה, לראשונה אחרי 18 שנים זו לא אליפות שאני גאה בה יותר מדי. הדרך חשובה לא פחות מהתוצאה, לאלה שאוהבים כדורגל ולא את האדרנלין שבהקפות ניצחון. די כבר, הגעתם לעוד מצב אחד של קאקא במחצית השנייה ובזה הכל נגמר. כל ההבדל עד היציאה של גאטוסו היה שעצרתם את מנצ'סטר על ה-30 מטר ולא בתוך הרחבה.
מהר יצא עכבר. משחק משעמם ומשמים. כל הכבוד למילאן ולאינזאגי על השתיים וחצי פעמים שהוא נגע בכדור http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx אני באיזה שהוא מקום שמח שבגמר של ליגת האלופות הוצגה רמה כזאת ירודה- זה משקף את ההשקפה שלי על המפעל ועל הפסטיבל שעושים ממנו. אבל זה לדיון אחר ולא ארחיב במילים. בסופו של יום ייזכרו את הניצחון הזה כ"נקמה" של מילאן על ההפסד ב-2005.. לטווח ארוך אנחנו זוכרים יותר את התוצאה הסופית ופחות את הדרך.. אני חושב שה"דרך" גם של מילאן וגם של ליברפול השנה לגמר הייתה כזו שנרצה למחוק מהזיכרון [למעט הברקה של מילאן מול מנצ'סטר בחצי).. שוב, כל הכבוד לרוסונרי, ואני עוד יותר שמח שליברפול הפסידה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_dance.Xxx יום טוב..
אכן ראו את הבדלי האיכות המדהימים. פשוט צחוק מה שקאקא עשה מזוג בלם על כמו ווסלי בראון וגם נמניה וידיץ'(שאגב היה בשיא הכושר שלו). כמובן גם הוא עשה צחוק מגבריאל היינצה שמשחק מדהים בתקופה האחרונה ועל ג'ון אושה(המגן הימני הטוב בעולם) אין מה לדבר בכלל. כמובן גם זה שהיו ליונייטד שני חלוצים ברמה וכשירים (למה פרגסון הטמבל הושיב את אלן סמית' המדהים על הספסל, למה הוא לא הכניס את דונג פנגזהאו המפציץ?). כמובן שכשמילאן מנצחת קבוצה במצב כזה, היא מוכרחה להיות הטובה בעולם. עזבו, הקבוצה הטובה בהיסטוריה עם תצוגת כדורגל פשוט נפלאה בגמר, הם שטפו את היריבים שלהם ב3 בעיטות מדהימות למסגרת ששתיים מהן נכנסו. איזה יעילות, תענוג. קבוצת המאה. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx
קודם כל, בוא נמנע מלהשתמש בכינוי לא נכון, אלופת אירופה היא בטח לא, מהסיבה הפשוטה שהיא לא הקבוצה הכי טובה באירופה היא מחזיקת גביע האליפות, מפעל מאוד יוקרתי, אך כמו הגביע העולמי והיורו, הזוכה בו לא בהכרח הקבוצה הכי טובה, ליגת האלופות מושכת תשומת לב בגלל היוקרה ובגלל שזה בעצם המפעל היחידי בו קבוצות מליגות שונות נפגשות (בלי להתייחס לגביע אופ"א) "בסן סירו כולם ראו הבדלי איכות" אני רוצה לראות את מילאן שורדת באולד טרפורד מההגנה שמורכבת מקאפו, סרג'יניו, קאלדזה ובונרה
בערך שתיים שלוש כמו מילאן באולד טראפורד.ההבדל הוא שהתוצאה בסן סירו שיקפה את העניינים והתוטצאה באלד טראפורד נראת כאילו היה שם משחק תמוד כאשר בפועל זה היה קאקא מול יונייטד.
קאקה הוא בעצם החלוץ שלנו כשיחקנו באולד טראפורד, והוא זה שאמור להבקיע את השערים. רגע, שריאל היו באולד טראפורדו והפסידו לכם 4:3 רונאלדו כבש שלושער, אז רונאלדו היה נגד היונייטד? זה כל ריאל שיחקה. פפירלו, אמברוסיני, גאטוזו וסיידורף עבדו כדי שקאקה יבקיע, היו לו עוד כמה הזדמנויות חוץ מהשערים שלו והוא לא ניצל אותם אבל מה זה משנה. ואני שוב אומר, אל תשתמשו בהגנה שלכם כתירוץ. כל הגנה שהייתם מציבים בסן סירו הייתה מפסידה, זה היה משחק שיא של מילאן ואף אחד לא היה עוצר שחקנים כמו סיידורף, קאקה, אמברוזיני וגאטוזו בשיאם.
למה?מי אמר?אתה אמרת? הגנה שמורכבת מאנטי כדורגל כמו ג'וני אושיי, עוד שחקן לא יציב כמו ווס בראון, בצד שמאל היינצה שלא קשור לענף הכדורגל מאז נפציעות, ונמנייה וידיץ', ששיחק לראשונה אחרי יותר מחודש שישב בחוץ(וראינו כמה וידיץ' תותח כשהוא בכושר, ולא צריך ללכת 10 משחקים אחרי שהוא חוזר מפציעה, אלא רק להסתכל בגמר הגביע ולהבין), וכל זה מול הגנה שמורכבת משחקן מנוסה וטוב כמו גארי נוויל, מאחד הבלמים הטובים בעולם, ריו פרדיננד, מפרטיס אברה ומנמנייה וידיץ' בכושר נורמלי. ושוב, אתה אומר שמאז שגאטוסו יצא, יונייטד התחילה לשחק נהדר, זה תירוץ טוב, אבל כשכל הרביעייה האחורית שלך לא משחקת זה לא תירוץ?הבנתי.מתבכיין על יציאתו של גאטוסו, בוא תתאר לעצמך מה היה קורה אילו באמת הייתם עולים עם רביעיית הגנה של מחליפים באולד טראפורד, ועוד עם שוער ליצן כמו דידה.בפחות מ5 זה לא נגמר.