AC מילאן אלופת אירופה לעונת 2006/2007

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Obafemi, ‏21/5/07.

1. objective Member

אבי היקר קראתי את התגובה המשכילה שלך ועדין לא הצלחתי להבין משהו :
    קראת למילאן עלובת אירופה , מי לדעתך מהקבוצות ששיחקו בגמר הייתה אחראית למשחק שהתפתח ?

אני פשוט עושה הסקת מסקנות פשוטה , ארבעת המשחקים האחרונים של מילאן לפני הגמר (החצי והרבע) היו משחקים פוריים עם הרבה שערים ,משחקים טובים שהתפתחו מצד שתי הקבוצות, מנגד שאני מסתכל על המשחקים של ליברפול אני מוצא את התיאורים שדיברתם עליהם בהקשר לגמר .

אני יחדד את הנקודה שלי - אם מילאן היו בגמר מול ברצלונה\מנצ'סטר ואפילו צ'לסי אז הביקורת שלך אולי הייתה מוצדקת , אבל אם ליברפול גרמה אפילו למשחק מול ברצלונה להיות טקטי ומשעמם אז באמת שקטונתי להבין מה רציתי שמילאן תעשה אחרת (במיוחד בהתחשב בנסיבות המיוחדות של הגמר הזה) .

האם רצית שמילאן תתקוף וליברפול (בתור קבוצה שלא מסוגלת ליזום ) פשוט תנצל טעות תיתן 1-0 ותגמור את המשחק ?

למען ההגינות אני יציין שאני אוהד של מילאן וגם של נבחרת איטליה וגם לי מאוד חשובה הדרך אבל לא פחות חשובה התוצאה , אני אישית גאה בדרך שהקבוצה שלי התעלתה על עצמה אחרי העונה הנוראית שעברה עליה ונתנה משחקים מדהימים ברבע ובחצי , ואני מזכיר לך שמילאן ניצחה את באיירן בגרמניה , ונתנה חצי גמר מדהים מול מנצ'סטר באמת משחקים שהרבה זמן לא ראיתי , אם זה היה יותר צמוד זה היה הופך אולי לצמד המשחקים הכי טובים בשלב הנוקאאוט במפעל הזה.

אני מקווה שכולכם תשבו ותצפו קצת במשחקים מהעונה האחרונה וגם מעונות קודמות ובעיקר בגמרים שהיו אתם פתאום תופתעו לגלות שהעונה הזאת לא הייתה גרועה כמו שטענתם והכדורגל ההגנתי\הטקטי לא השתלט הוא תופס את אותו נפח כמו תמיד רק שבזמן האחרון יש לו יותר הישגיים אין מה לעשות דברים משתנים וכך גם הכדורגל , אם זה לרעה או לטובה רק הזמן יגיד .

2. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

"יופי" טקטי או במילים אחרות רגשות הערכה כלפי חכמת המאמן, זה לא מה שמוכר כרטיסים ומקפיץ את הרייטינג. אם אתה מסוגל להדליק טלוויזיה, לראות משחק מהסוג הזה בין שתי קבוצות שבגדול לא אכפת לך מהן, ולהנות, אתה שייך למגזר מצומצם ביותר. טוב, מזוחיסטים יש בכל תחום ומקום. זה קודם כל. ושנית, יש הבדל בין יוון משחקת כדורגל הגנתי (ואני הערכתי ואפילו נהניתי מהם במידה מסויימת) ומילאן\ליברפול\יובנטוס\וכו' משחקות כדורגל הגנתי, תסכים איתי.

objective, מכל ההודעות ה"איטלקיות" שקראתי כאן, שלך היא ללא ספק ההגונה, הגיונית והקולעת ביותר. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

אבל, אני עדיין טוען שהכדורגל ידע ימים יפים יותר וליגת האלופות עונות טובות יותר (אם כי זה לא בהכרח חלק מהמגמה, השנתיים-שלוש האחרונות היו טובות מאוד). הכדורגל - כי למרות שאולי הוא נהיה פחות תמים, יותר פרפקציוניסטי, התמימות תמיד קסמה לעין אלה שבסה"כ חיפשו משחק טוב לשבת ולהנות מולו. מהמונדיאלים מתחילים להיעלם סיפורים כמו סנגל 2002 ודומיהן. מה שהזכיות של יוון בעיקר ושל פורטו במידה קטנה יותר עשו, זה לסלול עבור קבוצות אחרות את הדרך לגדולה - עד אותה שנת 2004, למרות שכמובן לא היה חסר כדורגל הגנתי (מספיק להיזכר בגמר האלופות המחריד רק שנה מקודם לכן), הכדורגל הזה בדרך כלל הספיק רק עד גבול מסויים עד שהגדולות פירקו את הבונקרים. נכון, תמיד היה את איטליה וגרמניה ששיחקו עם נטייה הגנתית מהשאר, אך על אלה לרוב קיבלנו פיצוי הולם בדמותן של ברזיל וארגנטינה מדרום אמריקה, הולנד\גרמניה\אנגליה\ספרד מאירופה + הסינדרלות האקראיות של אסיה ואפריקה. כיום, קבוצת הנבחרות האחרונה בכלל הבינה שאפשר להשיג משהו רק עם הגנה (גאנה מול צ'כיה היה משחק יוצא דופן בצורה מובהקת במונדיאל הזה ולדעתי גם הסוחף והמרתק בטורניר, גם אם לא הכי איכותי), אירופה מתנדנדת ואת ההשפעה עוד נראה ביורו הקרוב וגם ברזיל וארגנטינה כבר שכחו את שיטת "להבקיע יותר מאשר לספוג". יש מגמה ברורה של נטייה לעבר כדורגל הגנתי עם השנים. לחובבי הפרמיירשיפ, הליגה הפופולרית בעולם בה גם המגמה הזאת קיימת במינון נמוך יחסית, קשה לראות בכל פעם איך הקבוצות שלהם מודחות בציניות שכזאת. אני עדיין טוען שהצמד של קאקא השכיח מילאן חלשה ביותר באולד טראפורד, ועדיין, נגמר 3-2, זה מייאש, מתסכל, ובסופו של דבר, כי הרי כולנו במידה מסויימת בהמות המוניות אחרת היינו מתלהבים יותר מאופרה וקולנוע צרפתי, מעצבן.

נערך לאחרונה ב: ‏25/5/07
  3. Wave Member

"אולי באמת אני לא צריך לאוהד את הקבוצה הזאת"
    התגובה הזאת לא מוסיפה לך יותר מדי כבוד

אתה מדבר על אהדה כאילו זה דבר כל כך פשוט שאפשר להפסיק כל רגע
    אצל רובנו פה אני מאמין שהאהדה זה בלב ותמיד נלך עם הקבוצה, ופשוט אי אפשר "להפסיק לאהוד",
    גם אם לא נהיה מרוצים, תמיד נרצה בטובה של הקבוצה,
    כי תמיד אתה רוצה שיהיה טוב למי שאתה אוהב

4. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

סלע, הביזאריות שלך זה לא הטופיק, אבל כמו שנאמר כאן אלופת אירופה כמו יוון ומשחק כמו שראינו ברביעי זה לא דבר שרוב האנשים השפויים היו רוצים לראות.
    זה פשוט אנטי כדורגל, כולי רחמים על דוד שלי שהוציא כ"כ הרבה כסף בשביל ללכת לראות את החרטא הזה שהיה ביום רביעי, אז קיצר תפסיק לבלבל בביצים, שבאיירן "הענוגה שלך" תשחק ככה, אל תיקח לנו את הכדורגל מר טקטיקה שמקטיקה, אנחנו רוצים לראות כדורגל.

ושלא יבינו אותי לא נכון, את הטענות של הגמר הזה אני מפנה לליברפול ששמו 4 שומרים על קאקה, 2 על פירלו ועשו הכל כדי להוציא את האוויר מהמשחק הזה, גועל נפש ולכן הניצחון המילאנזי הוא יותר ממוצדק.

5. THE STRETFORD END Member

מרקו ואן באסטן
    "ידידי היקר. בשנה שעברה יצא לי לטייל באירופה. שוויץ,איטליה,גמניה הולנד ובספרד. בשוויץ גרמניה הולנד היו שידורים מאיטליה ותכנית סיקור בת שעה וחצי ביום שלאחרי סיום המחזור. מועדוני אוהדים פעילים ורשמיים של קבוצות כמו יובנטוס,מילאן,אינטר קיימים שם עם רבבות חברים. במקומות אלו הליגה האיטלקית מקבלת במה ויחס יותר בערך כמו הליגה האנגלית ויותר מהספרדית. בספרד זה לא סוד שהכדורגל האיטלקי הרבה הרבה יותר מוערך מהאנגלי. אולי זה בגלל המנטליות הדומה,ואולי לא. אבל זאת לא נקודה. הנקודה זאת שבכל מקום שיצא לי להיות בו,ושם יש אהבה לכדורגל,הליגה האיטלקית מקבלת מקום של כבוד"

Paolo Maldini
    "שידורי הכדורגל מהליגות השונות התחילו רק בזמן האחרון.
    בשנות ה-80/90, הקשר היחידי בין הצופה הישראלי לכדורגל האירופאי היה המשחק השבועי מהליגה האנגלית. מכאן הרוב של האוהדים האנגלים בארץ.
    זאת הסיבה העיקרית גם לכך שרוב אוהדי הכדורגל האיטלקי בארץ הם צעירים, כמוני, שהתוודעו לליגה הטובה בעולם רק בסוף שנות ה-90 ותחילת ה-2000."

הליגה האיטלקית מוצגת גם באנגליה(כבר שנים)כמו שבאיטליה מראים את הליגה האנגלית,גם את הליגות הנמוכות!
    בכל העולם מראים כיום כל כדורגל מכל חור אפשרי,גם בישראל,
    בגדול,הכדורגל האנגלי הפופלארי ביותר,האהוב ביותר,
    תשאלו את עצמכם למה ושוב,כמו שגביעי אירופה ועולם לאיטליה ונציגותיה לא שינו זאת בעבר גם הגביע האחרון של מילאן ובטח ובטח אחרי המשחק שהיא הציגה לא ישנה זאת.

בישראל יש שידורי ליגה איטלקית כבר למעלה מעשור,
    כוווולם ראו איך אנגליה נראתה בגביע העולמי האחרון וראו את איטליה זוכה בו,
    בעיתונות הכתובה יש לא מעט נציגים שמעדיפים את איטליה או ספרד על פני אנגליה,הכתיבה שלהם היא חד משמעית לגבי זה ועדיין רוב הציבור מעדיף את הכדורגל האנגלי,נוסע לשם יותר מכל מקום אחר(למרות שהיוקר הוא גדול בהרבה),שוב,תשאלו את עצמכם למה!

6. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

מסכים איתך מישה שכאשר משחק כדורגל הגנתי מגיע מעמדה של כוח וביטחון (יובה, מילאן, ליברפול) זה הרבה יותר מרשים (במיוחד כאשר הם עומדים במשימה אותה הציבו לעצמם). שזה מגיע מעמדת נחיתות וחוסר ברירות כמו יוון זה מצד אחד עשוי קצת להרשים עצם היעילות, ומצד שני הם עשו זאת מחוסר ברירות (בניגוד ליובה למשל שעושה זאת כתיפסת עולם).

נעזוב את הכל בצד לרגע, וקבלו טור קצר מחברי האנגלופיל שהיה במשחק http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

7. מרקו ואן באסטן Member

כי הציבור מטומטם,ולכן הציבור ישלם.

8. uri מנהלים

בתור מי שפתח את תיבת הפנדורה הזו עם המאמר הנ"ל לאני רק רוצה לציין שלא הייתה בכוונתי להפנות את היצר הרע שלכם לעברו של אבי מלר ואני מצטער שאנשים שנמצאים בצד שלי של המאבק לקחו את זה לכיוון הלא נכון. סה"כ התייחסתי למאמר הספציפי הזה שלו והטענות שמכוונות למלר הם לגבי מאמר זה בלבד.

שכן בתגובה של מר מלר כאן הוא בחר לענות דווקא לקיצוניים שבינינו ואני לעומת זאת לא קיבלתי תשובה, אלא אוסף של מילים גדולות וכפי שכתב פעם סמואל ג'ונסון "אדם שמשתמש בהרבה מלים גדולות כדי להסביר למה הוא מתכוון, הוא כמו קלע גרוע אשר במקום לכוון אבן אחת למטרתו, לוקח בידו חופן של אבנים ומשליך אותן בתקווה שאולי יפגעו."

9. THE STRETFORD END Member

מרקו ואן באסטן
    "כי הציבור מטומטם,ולכן הציבור ישלם"

הציבור המטומטם הזה משלם והרבה אבל לפחות נשאר ער בזמן המשחקים!

10. מרקו ואן באסטן Member

תמיד אלו הם אוהדי הכדורגל האנגלי שטוענים בכל פעם שהכדורגל האיטלקי הוא הגנתי ומשעמם. דבר שמאוד מצחיק אותי באופן אישי,משום שנוכחנו לדעת שדווקא במולדת הכדורגל שאמורה לייצג כדורגל מהיר התקפי חד ומלהיב,קורה בידיוק ההיפך. הנבחרת האנגלית הינה הנבחרת שמשחקת את המשחק הכי דוחה מכל נבחרות העולם כולל ישראל ואזארביג'אן,לא מהיום,לא מלפני עשר שנים,וגם לא מלפני 40 שנים. קבוצות הפאר האנגליות שמשחקות בינם לבין עצמן במשחקים מכריעים,בועטות 3 פעמים למסגרת בכל המשחק. מנצ'סטר יונייטד שלך,שכולם טוענים שכל כך הלהיבה וכל כך הגיע לה לזכות,לא הציגה משחק אחד טוב חוץ מההבלחה החד פעמית נגד רומא באולד טראפורד. כנ"ל ליברפול שפילוסופית המשחק שלה מבוססת על כך שהיא נחותה טכנית מרוב הקבוצות,אך בעזרת שמירות אישיות,משחק ברוטאלי והתקפות מתפרצות היא מנצחת משחקים.כך זה היה מאז ומעולם. צ'לסי שעם כל הכסף שלה ועם כל השמות והכוכבים,והגאון שעושים ממוריניו, תמצית המשחק שלה הוא בסה"כ להעיף כמה שיותר כדורים למעלה לעבר דרוגבה. אני אפילו לא מדבר על הנגרים של קבוצות אמצע הטבלה ותחתית הפרמיירליג.שזה פשוט עצוב.
    המועדון היחיד שהצלחתי לחבב באנגליה הוא ארסנל.
    אז ידידי הרשה לי לתקן אותך
    הציבור המטומטם משלם הרבה והרבה והרבה ולא מבין למה.

11. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

וכל זאת לעומת האיטלקיות כמו רומא, שיש הטוענים שמציגה את הכדורגל ההתקפי והיפה ביבשת. אינטר שלבטח לא קבוצה שמשחקת כדורגל מכוער (תשאלו את וולנסיה מי הייתה הקבוצה שבילתה כמעט משחק שלם במחצית המגרש של קניזארס) ומילאן, שקרעה את היונייטד הכל כך התקפיים בעזרת כדורגל התקפי. ואני לא אציין אפילו את העבודה הסטטיסטית שאומרת שכבר שנים שבליגה האיטלקית מובקעים יותר שערים מאשר בפרמיירשיפ, עונה אחר עונה - אבל בסדר, איטליה זה כדורגל משעמם. איך אתם אומרים בפורום שלכם? לכו תמכרו תותים, ליצנים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏25/5/07
  12. THE STRETFORD END Member

מרקו ואן באסטן
    יכולתי להביא את כל הטיעון הלא מרשים שלך כדוגמא ללמה אין לך מושג אבל בחרתי פיסקה אחת נבחרת:

"כנ"ל ליברפול שפילוסופית המשחק שלה מבוססת על כך שהיא נחותה טכנית מרוב הקבוצות,אך בעזרת שמירות אישיות,משחק ברוטאלי והתקפות מתפרצות היא מנצחת משחקים.כך זה היה מאז ומעולם"

לך תלמד את ההיסטוריה של ליברפול,את ההיסטוריה של איזה כדורגל היא הביאה לעולם ואז תחזור ונשקול אם להמשיך ולדסקס איתך.

Wigan_Athletic
    אפשר להאשים את אבי מלר ושאר חבריו האנגלופילים הרשעים בארץ ישראל,
    אפשר להאשים אותי ואת חבריי לפורום האנגלי בחוסר הבנה,עיוורון ועוד אלף ואחד דברים,

שורה תחתונה,הקהל האיטלקי באיטליה מצביע על כל מה שאנחנו אומרים ברגלים!!!!!כשלא מגיעים לחזות בליגה הטאקטית,מושחתת,איטית,משעממת המקומית,

אז מי פה הולך למכור תותים,ליצן?

13. ACBenb Member

חבר'ה, תרשו לי לעשות הפרדה.
    יש כדורגל, ויש מה שנקרא מסביב לכדורגל.
    הכדורגל באיטליה לא נחות מהכדורגל באנגליה, אני מדבר על כדורגל נטו.
    פשוט הכסף הגדול באנגליה, קבוצות אמצע שם יותר עשירות לעומת קבוצות אמצע באיטליה. בגלל זה השידורים עם איכות יותר טובה (עד כמה שזה מצחיק) והדשא יותר מטופח, ואולי הכי חשוב הקהל מגיע.
    אז נכון שהמסביב לכדורגל באנגליה יותר מפותח ויותר נחמד לצפות במשחק שהקהל ממלא את האצטדיון, אבל מבחינת כדורגל נטו בלי קהל שמקהל, הכדורגל באיטליה לא פחות טוב מאנגליה.
    מה שיפה באיטליה זה שבדרבים או משחקים חשובים האצטדיון מלא עד אפס מקום ולכם היתרון הזה של הכדורגל האנגלי נמחק, ועובדה שיובה-אינטר או מילאן-אינטר זה מהנה הרבה יותר מצ'לסי-מנצ'סטר ובטח שמליברפול-צ'לסי.
    אז לסיכום, אם תיקח את פיורנטינה נגד אמפולי למשחק עם אצטדיונים כמו באנגליה עם דשא כמו באנגליה ושידור כמו של אנגליה, וקהל שממלא את המגרש, אתה תקבל משחק הרבה יותר מהנה ממשחק רגיל של קבוצות אמצע טבלה באנגליה (מה שעשיתי לקחת קבוצות אמצע מאיטליה בתנאים של קבוצות אמצע באנגליה למי שלא הבין).
    לסיכו, בכדורגל נטו איטליה לא נופלת מאף ליגה במדינה אחרת, אבל אני מודה שהכסף בסריה א' לא גדול כמו באנגליה, וזה מה שגורם ליותר צופים ולטענות שהכדורגל שם משעמם.
    תרשו לי אבל אני הולך להתענג על איזה תקציר של מילאן-אינטר או מילאן-רומא. נו טוב הפסדנו אבל הרמה הייתה בשמיים.

14. מרקו ואן באסטן Member

אותי אתה לא יכול לערבב,ואני לא רואה כדורגל מהיום ולא נולדתי אתמול. ליברפול הייתה תמיד קבוצה דוחה. המסביב למגרש הוא תמיד מה שעשה את ליברפול למה שהיא. היא לא השאירה שום דבר לאף אחד. הקבוצה השנואה עליי בכל העולם היא ליברפול. גם יותר מאינטר.
    דרך אגב הקהל באיטליה מצביע ברגליים בגלל המון סיבות,שלא בהכרח קשורות לרמת הכדורגל שמוצגת בסרייה א'. בוא נגיד שרמת האלימות במגרשים באיטליה ומחוץ להם,היא גבוהה באופן מפחיד ועצוב. אפילו יותר מבאנגליה של שנות ה80.

15. THE STRETFORD END Member

http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx לערבב http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx

לו הייתי רוצה להוכיח כמה אין לך מושג לא הייתי מצליח לעשות זאת טוב כל-כך כמו שאתה בעצמך הרגע עשית עם הדברים שכתבת.