הדיון התחיל לגלוש פה לרמה של כיתא א' למתקדמים אז אני לא אכנס אליו. רק אסכם באותו משפט אותו כבר כתבתי מקודם. אם את העונה הגרוע ביותר של הכדורגל האיטלקי (אתם אמרתם) התחלנו כאלופי העולם וסיימנו כאלופי אירופה. לא הגיע הזמן שתסתמו את הפה....
למי שתוהה אם פירלו ופיפו עובדין על זה, חד משמעי כן. אין על זה ויכוח, הוא לא סתם יגיד ואני זוכר כבר עכשיו שלושה שערים שלו שנכבשו ככה מתרגיל ברור ו2 מתוכם בזכירו פה נגד אמפולי ואינטר. הקטע שהוא לא לכלך על הירבה, הוא אוהד מילאן אבל אפילו פירגן לליברפול ולא אמר עליה שהיא עלובת אירופה ולא ירד עליה ועל הכדורגל המכוער לטענתו שלה. אבי מלר כן עשה את זה, כי הוא אפס.
האימרה של מלר,על מילאן,עלובת אירופה,לדעתי היא גם אבל פחות על מילאן עצמה אלא יותר על הגמר עצמו,על המשחק אתמול,על הרמה,על הסגנון,על הפחד של 2 המנג'רים ואולי על הרמה הכללית העונה בליגת האלופות. מנקודת המבט של אוהדי מילאן,שכולם יקפצו ובצדק,הם זכו בגביע,כל השאר יכולים ללכת למכור תותים, מצד מלר ושאר קהל הכדורגל הפחות מוערב באהדה ישירה למילאן או ליברפול אתמול או כאלה שהיה להם אינטרס כמו שנאה מיוחדת לאחת הקבוצות(כמוני כלפי ליברפול)הגמר היה די משעמם,שום דבר לקחת הביתה ומכאן הטור של מלר. אני בטוח שהוא רצה שליברפול תנצח,אני בטוח שהוא התאכזב מההפסד שלה,אני עוד יותר בטוח שהוא מאוכזב יותר מהרמה,מהדרך הכללית,לאורך כל עונה ובמיוחד אתמול ולו מילאן היתה משחקת אתמול כמו נגד יונייטד הוא היה מפרגן לה עד הגג,הוא אולי אנגלופיל אבל לא טיפש,עיוור או עיקש כפרד. אני חושב על אדם נייטרלי שטס במיוחד למשחק,שילם הון תועפות וראה מה שראה,שום דבר גדול לקחת איתו הביתה(להוציא אולי את הקהל של ליברפול). אבל מה,כרגיל,חלק נכבד מהקהל האיטלקי פה בפורום בוכה באופן קבוע כנגד "האפלייה" האנגלופילית ששוררת בארץ, ובכן כיום,בעידן המודרני כשערוצי הספורט מראים כדורגל מכל אירופה,כולל זה מאיטליה,כשאין יכולת של צד בתקשורת לשלוט בדעת הקהל,עדיין הכדורגל האיטלקי לא תופס תאוצה,להיפך,כולם ממשיכים לדבוק באנגלי,חלק פוזל לספרדי והמיעוט נרדם מהשעמום האיטלקי ומתעורר רק כשיש שחיתות חדשה,שופטים,סמים,מכירות,אלימות וכל השאר, למה? תעשו 1 ועוד 1 ותקבלו 2 ושום גביע עולם ושום גביע ליגת האלופות לא ישנה זאת !!!
כמו שזה נראה לי, הבעיה הגדולה של האיטלקים היא שלא דיברו על עונה חלשה של הצ'מפיונס (עזבו לרגע השוואות בין הקאלצ'ו לכדורגל, נראה לי שכבר חרשנו על זה מספיק) לפני שהטורניר הסתיים. מה שגורם לי לשאול, למה שסיכומים ייעשו לפני הגמר? ובכל זאת, זה לא שהגמר החלש השכיח או קלקל עונה טובה. ב-2003 היה גמר נוראי, מישהו טוען שהייתה עונה רעה? קל מאוד לאיטלקים להסביר כל טענה כלפיהם בקנאה ולהגיד ש"כל העולם שונא אותנו" (ממש יהודי הכדורגל אתם), במקום לשאול את עצמם למה נדיר לראות איצטדיון בגודל סביר מתמלא בליגה הזאת. למה הסריה אה לא מגרדת כלכלית את הפרמיירשיפ? על דברים שקורים סביב הכדורגל עצמו, כמו מכירות המשחקים, חוסר הספורטיביות, אהבת הכדורגל הדוחה אני בכלל לא מדבר. אז בסדר, תגידו שכל העולם אנטי-איטליה, תאשימו את התקשורת, את הבורות ואת השאר. אבל את העובדה הבסיסית לא תצליחו לשנות, הכדורגל מתקיים על אוהדיו ובימינו מבחינה גדולה על האוהדים הנייטרלים, שלא באים לראות את הקבוצה שאין להם זוכה כי אין להם עניין בכך, הם באים (או מתיישבים מול הטלוויזיה) לראות משחק טוב, (טוב = דינמי, רץ, מצד לצד, אתם מבינים לבד), ונדיר שהם מקבלים את זה מאיטליה, או שגם את זה המצלמות מסלפות?
ידידי היקר. בשנה שעברה יצא לי לטייל באירופה. שוויץ,איטליה,גמניה הולנד ובספרד. בשוויץ גרמניה הולנד היו שידורים מאיטליה ותכנית סיקור בת שעה וחצי ביום שלאחרי סיום המחזור. מועדוני אוהדים פעילים ורשמיים של קבוצות כמו יובנטוס,מילאן,אינטר קיימים שם עם רבבות חברים. במקומות אלו הליגה האיטלקית מקבלת במה ויחס יותר בערך כמו הליגה האנגלית ויותר מהספרדית. בספרד זה לא סוד שהכדורגל האיטלקי הרבה הרבה יותר מוערך מהאנגלי. אולי זה בגלל המנטליות הדומה,ואולי לא. אבל זאת לא נקודה. הנקודה זאת שבכל מקום שיצא לי להיות בו,ושם יש אהבה לכדורגל,הליגה האיטלקית מקבלת מקום של כבוד. פה בארץ יש חיבה מטורפת לאנגלוסאקסיים,כסף ולשפה האנגלית. הם זה כל מה מהשיראלי רוצה להיות. הוא מסתכל על האנגלי ומקנא(תהיה בטוח שאם הייתה ליגה אמריקאית בערך ברמה של ליגה הולנדית אז האם אל אס הייתה מקבלת פה מקום רציני בשידורי הספורט) זאת הסיבה היחידה. את הליגה הספרדית אוהבים פרט לכך שהיא מצויינת,בגלל רונאלדיניו או רוביניו תורן שמגיע לשם כל שנה. בליגה הספרדית יש את הביטוי הכי גדול של הדרום אמריקאיות שכל כך אוהבים גם. לעומת זאת באיטליה,הרוב איטלקים שמה לנו ולהם,יש פחות כסף מבאנגליה ואנחנו מאוד נהנים לחיות על סטיגמות שנדבקו בשנות ה60 בערך על בונקר. שמי שעקב אחרי הליגה האיטלקית תקופה יכול להעיד שזו שטות גמורה... הליגה האנגלית הרבה יותר הגנתית.
שידורי הכדורגל מהליגות השונות התחילו רק בזמן האחרון. בשנות ה-80/90, הקשר היחידי בין הצופה הישראלי לכדורגל האירופאי היה המשחק השבועי מהליגה האנגלית. מכאן הרוב של האוהדים האנגלים בארץ. זאת הסיבה העיקרית גם לכך שרוב אוהדי הכדורגל האיטלקי בארץ הם צעירים, כמוני, שהתוודעו לליגה הטובה בעולם רק בסוף שנות ה-90 ותחילת ה-2000.
טוב כרגע נכנסתי הבייתה לאחר יום שלם בדרכים. הייתי באתונה ואני חייב לומר שהייתה אווירה פנטסטית בקרוב מאד כלומר מחר אני יעלה לכאן תמונות ואולי סרטונים קצרים. האוהדים האנגלים והאיטלקים היו כל כך טובים והכיף מסביב לאצטדיון היה מדהים. יאללה אני מת לישון פורצה מילאן
אהלן חבר'ה אחרי כל כך הרבה דיונים והשערות, אשמח ליטול את זכות הדיבור וההבהרה, למרות שלמען האמת סטרטפורד ואיסטלנדס כבר מינו עצמם לפרקליטיי ועשו זאת לגמרי לא רע. אז ככה, הייתי כותב אותו טור בדיוק גם אם ליברפול היתה מניפה את הגביע באתונה הייתי אומר בשידור גם על ליברפול "עלובת אירופה" אחרי נון איבנט שכזה, אבל אולי אני מצטער על הביטוי הזה כי הוא מייד הקפיץ את הפיוזים והאמוציות של כולם, מנע מהם לחשוב בשיקול דעת, והריץ אותם אל המקלדות השוחות, הרובים ותותחי הלא רתע, אחוזי תזזית, עלבון כביכול - ונקם. כתבתי על הצגות אנגליות בחצי וברבע, אבל גם על איטלקיות. אין לי שום טענה על כך שמילאן לקחה ולא ליברפול, רק על כך שהסוף היה כל כך מאכזב, וגילה עד כמה מלך - כל מלך אירופי - יכול להיות עירום. אנגלופיליות? פייר אינאף - אבל מי שמצליח לקרוא בשלווה בלי שהסעיף והדם עולים לו לווריד ולראש, יגלה שהביקורת בכתבה עצמה נמתחת גם על גמר הגביע האנגלי, גמר המונדיאל (ולא בגלל איטליה האלופה, אלא בגלל כל הטורניר המשעמם כולל אנגליה הפאתטית) והמקומות שלטעמי יכלו להיות יותר אקזוטיים ויצירתיים, ונותרים מיותמים מאומץ, הימור וניסיון לבדר תוך כדי תנועה וזכיה. הטענות המונחות לפתח הגמר הזה היו אל כולם ללא הבדל דת, גזע, מין ומדינה: במקום שכרון חושים אנחנו מקבלים בכדורגל העולמי "שכרון נחושים".- בעיקר בטורנירי הנוקאאוט שם המזל והמקריות משחקים תפקיד כה מהותי ואפשר הרבה פעמים לעשות הרבה מאוד עם מעט מאוד (עוז וסטייל). זהו, זה היה בעיקר מאמר נהי שלי על דרך יפהפיה בפוטנציה הנרמסת על ידי פחדנים, איניטרסנטים וחסרי השראה בכל מקום בעולם. רק ראייה חד מימדית מקשרת אותו אוטומטית עם נטיות לב, אהדה, אנגלופיליות וכדומה. אני מנסה לצאת מהקופסה הזאת. נסו גם אתם. ותודה על הערות קונסטרוקטיביות. אני לא מפסיק לקרוא, לבחון ולהרהר בכובד ראש. מכל מבקריי השכלתי. שלכם אבי מלר
אני דווקא דיי מרוצה השנה מהצמפיונס ולו רק בגלל שלבי הנוקאווט שסיפקו לנו כל אחד (חוץ מהגמר) מפגש מרתק עד הסוף. אם זה ביירן שהעיפו את ריאל, רומא ומנצסטר, מילאן מנצסטר, מילאן ביירן, ליברפול ברצלונה וולנסיה צלסי. סה"כ חוץ מהגמר וחצי גמר האנגלי המשעם היה טורניר לא רע ואני אישית נורא נהנתי, וזאת למרות שהגמר באמת היה דיי ביזיון.
מה כל כך לא טוב היה בעונה הזאת בצ'מפיונס ליג? הייתה עונה רגילה לכל דבר. משחקים טובים היו גם היו ליון-ריאל מדריד,יונייטד-סלטיק,פורטו-המבורג,צ'לסי-בארסה בקאמפ נואו,באיירן-ריאל,ולנסיה-אינטר,מילאן-באיירן,יונייטד-רומא,מילאן נגד יונייטד ועוד הרבה משחקים טובים. הגמר לא התעלה לרמה גבוהה,כמו בהרבה גמרים אחרים שהיו אקורד הסיום לעונות מוצלחות יותר ומוצלחות פחות... גם הזכייה הקודמתשל מילאן בצ'מפיונס בגמר משמים הייתה אחרי עונה מדהימה של כל הקבוצות שלקחו חלק במפעל,משלב הבתים הראשון,השני כולל שלבי הנקאאוט עד הגמר. למעט הגמר הבלתי נשכח של 2005 שבא גם אחרי עונה ענקית,והגמר בברצלונה 99 שגם הוא היה גדול אחרי עונה ענקית לא היו גמרים שהלהיבו יותר מדי,למרות שחלקם באו בעונות מצויינות. הגמר הוא לא מדד לעונה מוצלחת או לא. העונה הייתה טובה באופן כללי. צר לי מר מלר אני עדיין חושב שהטור שלך והמשפט שלך בסוף המשחק הם טעות. ואני גם כמעט בטוח שהם לא היו נאמרים ונכתבים אלמלא מילאן הייתה מניפה את הגביע.
נמאס,נמאס,נמאס! באמת שכבר לא עניין אותי מי תנצח אמש, 10 דקות הספיקו לי כדי להבין מה יהיה במשחק העלוב הזה. אני זוכר שלפני 3 שנים,כשפורטו ויוון ה"טקטיות" זכו באליפות אירופה לקבוצות ולנבחרות, כולם האמינו שזו תופעה חולפת והכדורגל האמיתי ינצח בסוף. מסתבר שכולם טעו, המגמה התפשטה והגיעה לכל מקום ביבשת (גם לאנגליה,כפי שראינו בגמר הגביע האחרון). הקבוצות הגדולות אימצו את ה"טקטיקה" הזו בחום ע"ח הכדורגל שנהרס אט אט. אם ראינו את ברצלונה מגנה כדי לשמור על תוצאה, השמיים הם הגבול. אני אוהד ליברפול, ובכל זאת אתמול התביישתי בקבוצה שלי. אני לא יכול לתמוך בקבוצה שבאה במטרה להרוס ליריבה במקום לשחק בעצמה. ראפא בניטז, "גאון הטקטיקה", הראה בדיוק מה הוא שווה כשבפיגור הוא מחליט להחליף מגן במגן. אני שמח שקאקא הצליח להכריע את המשחק לבסוף, למרות כמות השמירה ש"הגאון הטקטי" הצמיד לו.
שמע ג'וני בארנס, אני לא הולך להתווכח איתך, וגם פריק כדורגל שכמוני רק פילל לשריקת הסיום, זאת אומרת שלא תהיה הארכה, כדי לא לפספס סיינפלד.זאת אומרת, אמרתי לעצמי שאם יש הארכה - פאק איט, אני רואה סיינפלד, המשחק היה כל כך משעמם! אבללל, אוהד ליברפול ששמח בגול של מילאן?עד כאן, או שאתה לא באמת אוהד את הקבוצה שלך, או שיש לך בעיה.רק לחשוב על לשמוח שהקבוצה שלי חוטפת שער http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/ph34r.Xxx
יודע מה? אולי באמת אני לא צריך לאהוד את הקבוצה הזאת. מצטער, לא תומך בבונקר הזה גם אם הוא יביא לליברפול 20 אליפויות אירופה ברציפות.