http://www.as.com/img/carrusel/escudos/140_dm.Xxx אוססונה - ברצלונה http://www.as.com/img/carrusel/escudos/3_dm.Xxx שבת, 21:00, שידור ישיר בספורט 5 יישפוט: רובינוס פרז; לא מתכוונים לשמש כתפאורה - זו הבשורה של אוססונה לקראת המשחק הקרוב. במחזור שעבר, שבוע אחרי ההצגה הנהדרת נגד אתלטיקו מדריד בבית(ניצחון מוחץ של 3-0), אוססונה חשבה שהיא ממשיכה את המומנטום החיובי, כשהוליכה במשחק החוץ שלה בסנטאנדר, אולם עמוק בתוספת הזמן ספגה אוססונה שער שיוויון מרגלי מוחמד צ'יטה, ופיספסה ניצחון. הקבוצה של קמאצ'ו אומנם ממש לא בתחתית - היא סוגרת את העשירייה הראשונה, אבל המטרה היא אפילו לא להתקרב לאיזור המסוכן. את שתי הנקודות שנגזלו ממנה ברגע האחרון, אוססונה רוצה להחזיר מחר, והיא תבוא למשחק במטרה לתקוף, כך מעיד המערך שמתכנן קמאצ'ו. המאמן, בעל שורשים מדרידאים מובהקים, התלבט השבוע האם לחרוג מהמערך הקבוע של שני החלוצים, כדי לעבות את מרכז השדה בקשר נוסף(מסוד), ולמנוע מברצלונה את השליטה הרבה בכדור, אולם הוא החליט להמשיך בשיטה המקורית. לשמחתו, אראנדה שסבל מפציעה ברגלו הימנית, כשיר לחלוטין ויעמוד לרשות הקבוצה, מה שאי-אפשר להגיד על הקשר הצרפתי לודביק דלפורט, שממשיך לסבול מפציעה טורדנית ונותר מחוץ לסגל. הוא עוד לא שיחק דקה העונה. באמצע השבוע ניצחה אוססונה במשחק החוץ בחרז במסגרת גביע המלך(2-1), למרות ששיחקה עם ההרכב השני פחות או יותר, כך שהשחקנים יגיעו גם הם רעננים למשחק(רק מונריאל, חוסקו וחואנפראן הזיעו כשפתחו בהרכב). חואנפראן דיבר לפני המשחק ואמר שלדעתו שחקני ברצלונה כבר חושבים על ליגת האלופות:"בליגה הם שולטים, ובאירופה המצב שלהם מסובך, כך שאני מאמין שהראש שלהם לא במשחק מחר, וזה טוב עבורינו. חייבים ללחוץ על מובילי הכדור שלהם כבר מהדקה הראשונה. אנחנו בטוחים ביכולת שלנו לנצח". http://img504.imageshack.us/img504/3136/12568432180.Xxx אראנדה חוגג שער. הוא לא יחמיץ את ברצלונה. אוססונה - הרכב משוער: ריקרדו; אזפיליקווטה, חוסקו, מיגל פלאניו, מונריאל; פונייאל, נקונהאם, חואנפראן, קאמוניאס; אראנדה ופנדיאני לו הייתם צריכים להמר על שחקן ברצלונה שיבקיע שלושער, מה הסיכויים שהייתם בוחרים דווקא בסיידו קייטה?; הקשר ממאלי היה מספר אחד על המגרש במשחק המצויין של בארסה נגד סראגוסה(גנב את ההצגה ממסי וזלאטן), ולרשותו יש העונה כבר חמישה שערים. אולי בגלל היעדרותם של אינייסטה והנרי שפתחו את העונה פצועים ואולי בגלל סיבה אחרת - אין ספק שקייטה שידרג במעט את מעמדו בברצלונה. עם הסטט' אי-אפשר להתווכח: קייטה הוא שחקן השדה ששיחק הכי הרבה דקות בליגה העונה, פרט לצ'אבי. עם עובדה נוספת אי-אפשר להתווכח - בארסה השאירה מאחוריה את ההפסד המפתיע בצ'מפיונס לקאזאן. תצוגת התכלית נגד סראגוסה הוכיחה שההפסד היה מקרי וזהו. גם בגביע המלך באמצע השבוע, ברצלונה עשתה את העבודה בקלות, כשההרכב השני(כן, גם גיא אסולין שיחק והיה לא רע בכלל), השיג ניצחון 2-0 בחוץ על לאונסה מהליגה השלישית. כעת, ברצלונה רוצה לפחות לשמור, אם לא להגדיל, את הפער בפיסגה, שעומד כרגע על שלוש נקודות. לקראת המשחק הקרוב, קיבלה ברצלונה בשורה משמחת - אומנם המגן הימני, דניאל אלבס, יחמיץ את המשחק בגלל פציעה שתשבית אותו לחודש(ולכן הקפטן פויול יעבור לשחק כמגן ימני, ומארקז יכנס להרכב), אבל תיירי הנרי חוזר לסגל אחרי פציעה של שבועיים וחצי, והוא צפוי להיכנס כמחליף במהלך המחצית. כשהכל בסדר ודיי משעמם אצלך, פלא שגוארדיולה התייחס יותר לריאל מדריד מאשר לקבוצה שלו, במסיבת העיתונאים לקראת המשחק?; המאמן גונן בין השאר על פלגריני שנמצא בסיטואצייה לא פשוטה, כשאמר:"עצם זה שהוא הגיע לריאל מדריד, מצביע על כך שהוא מאמן גדול. צריך לתת לו זמן. בחודש אוקטובר לא זוכים בשום תואר מבין השלושה, זה מוקדם מידי ומגוחך לדבר על כך". סביר להניח שהמילים האחרונות הובאו גם כדי למנוע ירידת מתח בקרב חניכיו. http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/4/144754.Xxx לא להיבהל. קייטה חוגג את אחד משעריו במשחק נגד סראגוסה. ברצלונה- הרכב משוער: וואלדז; פויול, מארקז, פיקה, אבידאל; טורה, קייטה, צ'אבי; מסי, אינייסטה ואיברהימוביץ
http://www.as.com/img/carrusel/escudos/876_dm.Xxx חרז - סביליה http://www.as.com/img/carrusel/escudos/134_dm.Xxx שבת, 21:00 יישפוט: גונזאלס ואסקז; קל להבין מדוע חרז מאוד מתוסכלת. הקבוצה שעורכת את הופעת הבכורה שלה בליגה הבכירה, מתקשה להשתלב והיא כבר סומנה כיורדת בטוחה, בין השאר בגלל ההתקפה החלשה, שכבשה עד כה שלושה שערים בלבד. לפני שבועיים, השיגה חרז ניצחון ליגה ראשון העונה ויצאה מהמקום האחרון, אך היא התקשתה להמשיך את המומנטום. מייד אחר-כך הגיע הפסד לעולה החדשה טנריפה, במשחק חוץ(2-1). משחק הגביע נגד אוססונה בבית, היה אמור לתת להעלות את המוראל של השחקנים, אבל נראה דווקא שהקבוצה סיימה את דרכה במפעל, אם לא יהיו הפתעות, אחרי שהפסידה 2-1, והמאמן זיגנדה שילמם על כך שלא פתח עם ההרכב המלא. מה שמדהים בחרז, זה שיש לה שבעה שחקנים עם עבר בסביליה. לצערה, שניים מהם, שהושאלו מהקבוצה בקיץ, לא יוכלו לשחק היום, בשל הסעיף המפורסם בחוזה. מדובר בבלם דוד פרייטו ובחלוץ ארמנטרוס, שני שחקנים משמעותיים מאוד בקבוצה הצנועה. הבלם לאונארדו גיידו, ששיחק גם בגביע המלך, יחליף את פרייטו, והחלוץ ברמג'הו ייפתח על חשבון ארמנטרוס. קאסאדו דווקא יכול לשחק והוא יאייש את עמדת המגן הימני. שלושה שחקנים נוספים ששיחקו בסביליה במוקדם או במאוחר בקריירה שלהם - אבל, רדונדנו ואנטוניטו - יחכו להזדמנות מהספסל. במטרה לשנות משהו במשחק של הקבוצה, ניסתה חרז שיטת משחק עם שלושה בלמים, במשחק הליגה האחרון, אבל זה כאמור לא הצליח. נראה שהיום יישאר המערך הקבוע של 4-4-2. החלוץ מלדונאדו, שהבקיע במשחק הגביע נגד אוססונה, אומר לקראת המשחק:"סביליה קבוצה הרבה יותר טובה מאיתנו וזה ברור. נגיע למשחק רגועים בלי לחץ, במטרה לשים את האכזבות בצד". http://www.as.com/recorte/20091031dasdaiftb_22/H380/Ies/20091031dasdaiftb_22.Xxx המושבה הסביליאנית בחרז. מסוגלים לנצח את האקסית?. חרז - הרכב משוער: רנאן; קסאדו, אייטימי, גידה, פראנסיס; ויקיירה, ברגאנטינוס, אורלאנה, קרלוס קאלבו; מלדונאדו וברמג'הו דווקא אחרי ניצחון מרשים על ריאל מדריד בפיחואן לפני כחודש, בזמן שבספרד כבר התחילו לתהות האם הליגה לא נמצאת בשליטתן של שתי קבוצות, ובמילים אחרות: האם סביליה מסוגלת למרוד בברצלונה ובריאל מדריד ולהתמודד על האליפות עד הסוף - סביליה פישלה. הקבוצה מאוד מאוכזבת משני משחקי הליגה האחרונים, בהם ליקטה רק נקודה. זה התחיל עם הפסד בריאזור והמשיך בתיקו ביתי מתסכל נגד אספניול בשבוע שעבר. סביליה תקפה, שלטה וסיכנה את השער, אבל הכדורים לא נכנסו, וגם הרחקתו של הבלם פראחה מאספניול, לא הועילה לה. בינתיים, הפער מברצלונה צמח לשש נקודות והניצחון באמצע השבוע בגביע המלך לא ניחם אף אחד. לאחרונה, התחילו גם הפציעות להכות בסביליה, והפעם גם שחקנים מרכזיים נפצעו. אנדראס פאלופ, אדריאנו ופרדי קאנוטה מושבתיים כבר שבועיים וימשיכו להיעדר בשל פציעה. לפחות דבר טוב אחד קרה בקבוצה השבוע - גוברים הסיכויים שחסוס נאבאס יוזמן לסגל נבחרת ספרד. השחקן ואביו נפגשו עם פרננדו היירו לשיחה ארוכה(לא על עניינים מקצועיים, אלא בעיקר על בעיית הדיכאון ממנה סבל נאבאס), ונראה שבקרוב יהיו תוצאות חיוביות. ובחזרה לסביליה - הקבוצה תוכל להבטיח באמצע השבוע את העפלתה לשמינית גמר ליגת האלופות, אבל כדי להגיע בראש שקט למשחק נגד שטוטגארט - סביליה תקווה לנחת גם בזירה המקומית. "אנחנו לא חושבים על שום דבר מלבד ניצחון בחרז", אמר השבוע החלוץ אלברו נגרדו, שישתף פעולה בהתקפה עם פביאנו, שכבש צמד בגביע המלך ביום רביעי. חימנז מתכוון לערוך שינוי אחד בהרכב - דראגוטינוביץ ישחק כבלם על חשבונו של אסקודה. http://estaticos02.marca.com/imagenes/2009/10/29/futbol/seleccion/1256845434_0.Xxx חסוס נאבאס מבסוט באימון. בקרוב בנבחרת. סביליה - הרכב משוער: חאבי ואראס; קונקו, סקילאצ'י, דראגוטינוביץ, פרננדו נאבארו; זוקורה, רנאטו, חסוס נאבאס, דייגו פרוטי; פביאנו ונגרדו
http://img407.imageshack.us/img407/6706/g1031.Xxx המארקה הבוקר: פלגריני מוותר על גוטי וראול. ארבלואה ישחק כמגן שמאלי ומרסלו עובר לקישור. היגואין גם בהרכב. ההרכב המלא: קסיאס; ראמוס, פפה, אלביול, ארבלואה; לאס, אלונסו, היגואין, קאקא, מרסלו; בנזמה מניסיון עבר של השנים האחרונות, פחות או יותר מאז בואו של קאפלו, למדנו דבר אחד ברור - ההרכבים יכולים להשתנות בכל רגע נתון, ואסור אף פעם לשלול שום דבר. אבל, מאוד מאוד מעצבן אותי לראות את בנזמה בהרכב ואת ראול לא. בנזמה לא נראה בינתיים יותר טוב מראול, ממש לא, ובטוח שהקפטן שלנו נלחם הרבה יותר. הוא לפחות משקיע, עושה לחץ על שחקני ההגנה והשוער ועוד. ראול יורד אחורה ומנסה לנהל את המשחק. מה שכן אהבתי - הגרוטעה ישחק כקשר הפעם, וההגנה אמורה להיראות טוב יותר. יכול להיות שיהיה לנו משהו שדומה למשחק אגפים, אבל משנה שעברה בעיקר, אפשר היה להבין שהיגואין הוא לא קיצוני ואין טעם לתקוע אותו בצד ימין. הוא צריך לשחק קרוב לבנזמה, ואז יהיה לנו חוד מהיר ומתוחכם, לפחות על הנייר. הגיע הזמן שנשחק על כדורי עומק. דבר נוסף בקשר למרסלו - לפי דעתי, הצעד הזה הוא הראשון בדרך להוצאתו מההרכב. הרי כריסטיאנו יחזור עוד שבוע... לא מעט שחקני בית נראה היום על הדשא. מיגל טורס, סולדאדו, פארחו, וגם מיצ'ל שהוא מאמן מדרידיסטה. אני חושב שהחלק החזק אצל חטאפה זה מרכז השדה(הלוואי ונראה את בואטנג בהרכב, איכשהו), כך שזה עלול לגרום לנו לתסכול רב. הקבוצה צריכה לשחק בסבלנות ולא יכול להיות שנאבד את העשתונות כבר אחרי מחצית אחת. גם ראול וגם רוד על הספסל וזה כל-כך מרגש. פעם עוד הייתי מפתח ציפיות לגבי כך שאוססונה אולי תגרד תיקו בבית נגד בארסה, אבל לא נראה לי. היא תפתח במגמה תוקפנית עם הרבה כאסח ופאולים קשים, אבל הדברים האלה כבר לא עובדים על מסי. בארסה צריכה עשר דקות טובות כדי לנצח, כמו שהיה במפגש המתסכל בין השתיים בשנה שעברה. אוססונה הובילה 2-1 כשנותרו עשר דקות לסיום, אבל בסוף...ברצלונה ניצחה. אני בטוח שקמאצ'ו וחואנפראן רוצים לעזור לנו, אבל אין להם את הכלים. אני מחזיק מאוד מצמד המגנים - אזפיליקוואטה ומונריאל, שיהיו המגנים של ספרד במוקדם או במאוחר, אבל לעצור את מסי וגם את אינייסטה כשהוא תופס יום על הקו - זה מאוד קשה. פנדיאני הוא חלוץ טוב מאוד, לדעתי לא מוערך מספיק. הוא יתן גול אם תיהיה לו הזדמנות. אבל זו כבר שאלה אחרת.
לא נעים להתנחם בשחקן כמו מרסלו ולתלות בו שייפתח אצלנו משחקים אגפים, אבל זה שיש כרגע בהיעדר רונאלדו. ההצבה של היגוואין באגף אף פעם לא הייתה מוצאת חן בעיני, עדיף להשתמש בגראנרו לעמדה הזאת, הקאנטרוס מאוד יעיל לדעתי בתור שחקן האגף הראשי שלנו כשרונאלדו בחוץ כמובן. יתרה מכך - הרוב קלישאות - פשוט לנצח את המשחק המלחיץ הזה וזהו. יכולת או ציפייה למשחק מהנה בוודאי לא תהיה שם. מה שכן, הלוואי ונראה פסיק של יכולת מקאקא, איזשהו איתות מהברזילאי שכבר הוכיח בעבר את היכולת שלו לסחוב ולהנשים קבוצה שלמה. היכולת על כר הדשא מאוד מזכירה לנו את היכולת מהעונה שעברה, ממש אותה גברת, אבל אין ספק שבסגל הנוכחי מצויה איכות משוועת ומוכפלת מזו של דאז ולכן יש למה לצפות; בעניין המאמן - פלגריני עדיין אובד עצות, גם כאן יש לנו פלאבק ממאמנים קודמים שלא ידעו איך לאכול את המצב והגיעו לנקודת המוצא המוכרת דיו לנו...... פלגריני מתקשה לחבר ריאל מדריד ואני מאוד פסימי כרגע במקרה דנן, היכולת האישית של שחקנינו תהיה מכריעה בשבועות הקרובים, עד אשר משהו יצליח להעיר את הקבוצה הרדומה הזאת. האווירה לא כלל לא טובה בכותלי המועדון, אנחנו במשבר ואותי באופן אישי מלחיצות לעתיד ומאכזבות כאחד שלל הידיעות על פיטוריים אפשרים של פלגריני, אשר מהווים עוד ביטוי למדיניות סיר-הלחץ המדרידאית. כולם נמצאים היום תחת הכוונת וכאמור בדיוק לעיל, פשוט לנצח את המשחק המלחיץ הזה וזהו ולהתכונן למילאן.
ב'אס' מיישרים קו המארקה ומפרסמים שמרסלו והיגוואין יעלו באגפים הערב. ב'אס' כותבים שראול ייפתח על הספסל על מנת לנוח קצת ושבחוד יעלה בנזמה או רוד. אני מקווה מאוד שהמערך הזה יוכיח את עצמו כמה שיותר מהר, רונאלדו הרי יחליף את מרסלו כאשר יחזור ואז אולי נזכה לראות סוף סוף את ההרכב עליו אני מדבר מהקיץ: קסיאס ארבלואה אלביול פפה ראמוס צ'אבי לאס רונאלדו קאקה היגוואין/בנזמה ראול/רוד
אוי ראול אלביול כמה חוסר אחריות, אומנם שחקן אחרון ואפשר להבין, אבל גם הי אפשר לרחם. אבל ראול אלביול הוא שחקן הגנה איום ונורא וחסר אחריות.
שופטים צריכים להפעיל שיקול דעת. אז כן, הוא היה אחרון, ונניח לרגע לעובדה שהמשיכת חולצות הייתה הדדית ואחד החליט ליפול, המצב עצמו לא היה מצב וודאי לכיבוש שער, הוא אפילו לא היה מצב וודאי לשליטה בכדור. טעות חמורה של השופט שהלך על החוק היבש במקום להפעיל שיקול דעת. אבל ריאל צריכים להגיד תודה, הם תמיד יותר טובים ב-10 שחקנים, עובדה. קאקא הגיע לשחק, ושנדב יעקובי ירד מבנזמה-הוא בסדר, הגיע כולה למצב אחד. עפתי לעשות הליכה עם אחותי, נחזור ונקווה שהתוצאה תהיה 1-0 רק ולא 5-0 לריאל...
תראו את ראול! המחצית הסתיימה, השחקנים מאוכזבים והקהל ברקע שורק בוז(בעיקר לשופט, אבל גם להם, אני מניח), והוא בא לעודד אותם ולמחוא להם כפיים. רואים איך תוך כדי המשחק הוא מסמן לכולם להירגע ולהוריד לחץ. זו הגדולה של ראול. באף משחק בקריירה שלו, הוא לא איבד את קור הרוח. הוא החמיץ ממצבים קורצים ומן היו פעמים שהוא איכזב, אבל תמיד הוא נשאר רגוע ומפוקס, ולא מפוחד, כמו היגואין או בנזמה כרגע, למשל. וזה דבר שאפיין את ראול גם כשהוא היה צעיר ולא רק אחרי שצבר ניסיון רב. פשוט אגדה. ראול לא כבש נגד חטאפה מעולם וכל-כך מתאים שער ניצחון שלו היום. אני ידעתי שהרוטצייה בחלק הקידמי לא בהחלט חיובית. השחקנים צריכים את ראול על המגרש כדי שירגיע אותם. אני לא מצפה מקאקא שיעשה זאת. בכל-מקרה, הברזילאי נותן מחצית טובה מאוד, הוא קם לתחייה. הוא נלחם ונמצא בכל פינה במגרש. חבל שלא מספיק שחקנים מצטרפים להתקפה ובנזמה כל הזמן באופסייד, ולכן אין אפשרות מסירה. אני רוצה לראות את קאקא ממשיך עם התרגיל הקבוע באגף, בינתיים זה עובד כל הזמן על מיגל טורס, והוא גם צריך להתחיל לבעוט לשער. חבל שהמחצית הסתיימה, אני מרגיש שהיינו קרובים לשער. הקבוצה טובה יותר בעשרה שחקנים(אם כי שוב מרסלו חוזר לעמדת המגן השמאלי וזה מלחיץ), הכרטיס האדום השגוי גרם להם להגביר את המחויבות, והסיט את האש של הקהל כלפי השופט. נקווה שראול ייכנס במחצית השנייה וגם לראות את רוד על הספסל קופץ זה מרגש ללא ספק. אם השחקנים לא יעלו עם קור רוח לחצי השני - שוב נגמור משחק בלי שער. זה מדהים, אגב, איך כל משחק בית נגד חטאפה זוכה לדרמה מסויימת. אני לא רוצה לחשוב על מה יקרה אם לא ננצח.
האדום של אלביול הוא צודק לא במאה אחוז באלף אחוז ,זה לא משנה אם השחקן שמולו השתלט על הכדור או לא ,החוק אומר אם אתה אחרון לשער ועשית עברה ,זה אדום זה מה שצריך לקרות. הייתי רוצה לראות את התגובות כאן אם אלביול לא היה מקבל אדום ,אז אנשים היו אומרים כאן כהרגלם השופטים תמיד עם הגדולות ,אז היום השופט לא עשה חשבון ובצדק. אני עם השופט במקרה הזה. לגבי המחצית עצמה חוץ מקאקא שראוי לציון שאר הקבוצה חושך ,קאקא רואים שהוא מנסה לעשות הכל כדי לכבוש ,להוביל למצבים ובצדק היו התנועות שלו של העצבים ,אפחד לא בא לעזור לו ,לא היה לו אם מי לשחק. לגבי היגאווין הוא משחק היום? בנזמה מוכיח שהוא לא מתאים לקבוצה כמו ריאל והסכום ששילמו עליו היה מיותר. ופלגריני חייב לתת הסבר הגיוני למה ראול לא פתח במשחק החשוב הזה ,הוא מנהיג הוא הכל בקבוצה הזאת ,חסר מנהיג על המגרש. מה שכן ראוי לציון זה שריאל עם 10 שחקנים שיחקה יותר טוב מאשר עם 11 שחקנים. חטאפה אכזבה מסוימת
שום שגיאה ושום נעליים,אדום מוצדק במיליון אחוז. אלביול תפס אותו בחולצה ובכך ניסה למנוע מסולדאדו להגיע לשער בדרך לא חוקית. שחקן אחרון=אדום. הכי דבילי בעולם להתווכח על זה.
והאדום הזה רק עזר לריאל , הם הרגישו שזה לא מוצדק יחד עם הקהל ואז התחיללו להלחם ולהדחף קדימה. וכמה פעמים צריך להוכיח היגוואין שיש לו מקום בהרכב הרבה יותר מבנזמה שפשוט היה צריך לעשות קפיצת מדרגה לאחת הקבוצות הבינוניות באירופה לפני שהוא עובר לקבוצה ענקית.
הערה להיגואין למשחק הבא- לטפח כריזמה. אני במקום פלגריני הייתי מעביר אותו להתאמן בחדר מראות... שגיא כהן שובר שיאים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
ניצחון מוצדק של ריאל בעשרה שחקנים. קאקא במשחק מצוין שלו בריאל מאז הגעתו ,נלחם עשה הכל ,היה מעורב בשערים של מדריד. היגאווין שלא היה מבחינתי במחצית הראשונה במגרש ,השתיק אותי בשניה עם 2 שערים נהדרים שלו ,אני מסכים עם שגיא כהן היגוואין חייב לפתוח מול מילאן בסן סירו השבוע. השוערים היום במשחק מצוין ,ל2 שוערים היו הצלות נהדרות גם לקסיאס ואוסטארי. חטאפה היו צריכים לתת יותר היום ,החילוף של בואטנג באלבין היה טעות חמורה של מאמן חטאפה ,כנראה זה החילוף השגוי של מיצ'ל. לסיכום: היום לא הורגש החיסרון של רונאלדו.,מבחינתי המשחק הטוב של ריאל מתחילת העונה ,הם נלחמו עשו הכל ,ההגנה חייבת להראות כמו היום ,רק שאלביול לא יעשה שטויות כמו שעשה היום. נקווה עכשיו לניצחון של ברצלונה