6: 2-1 לסביליה בפיחואן, משחק ענק של קסיאס לא מספיק

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏2/10/09.

1. M_T_A Member

ולפי מה הקביעה הזאת? לפי משחק אחד מול אלמריה שבו בארסה עלתה זחוחה וחסרת מוטיבציה?
    אני לא חושב שצריך להסביר את ההבדל בין משחק כזה למשחקים מול סביליה, ולנסיה ובטח ובטח מדריד.

סביליה נראתה אתמול כמו מי שיכולה לנצח כל קבוצה, כולל ברצלונה, אבל צריך לזכור שלבארסה יש תכונה חשובה מאוד מול קבוצות כאלה שלריאל אין: היכולת לטמטם את היריב במסירות. ריאל כמו קבוצה ספרדית טיפוסית ניסתה להתנפל על השער מהפתיחה במהירות, מה שלא כ"כ עבד בגלל משחק חלש של ההתקפה שלה ובעיקר של קאקה. ריאל איבדה כדורים ואיפשרה לסביליה להחזיק בכדור. בארסה פשוט תניע את הכדור בסבלנות ולא תיתן כ"כ הרבה הזדמנויות לחסוס נבאס ופרוטי לקרוע את ההגנה שלה לגזרים.

2. zivmay Member

בנוסף כל זה. ההגנה של בארסה, הרבה יותר מאורגנת.
    משחק האגפים של סביליה הוא הנשק הכי כבד שלה, אבל שיש מגנים בדמותם של אלבס ואבידל. אפשר להבין למה היא הובסה פעמיים שנה שעברה .

3. REAL MADRID Member

עם כל הכבוד, דני אלבס הוא לא בדיוק דוגמא למגן הגנתי. כשהוא מגיע לחלץ כדור משחקן, מירב הסיכויים שזה יסתיים באיברה.

4. M_T_A Member

דני אלבס הוא הרבה יותר מגן ממרסלו, בנוסף ליכולות ההתקפיות שלו יש לו גם יכולות הגנתיות מרשימות(מקום 4 בליגה בחילוצי כדור בעונת 09\08).
    הוא פשוט שורף שטחים ודופק ספרינטים בצורה פנומנלית ככה שהוא מורגש גם בהגנה וגם בהתקפה. שחקן פשוט נדיר. בניגוד גמור למרסלו שבהגנה כממסננת וגם בהתקפה לא ממש מורגש. ההשוואה ביניהם עושה עוול לדני אלבס.

5. REAL MADRID Member

אל תקח את זה אישי. אבל יש להרבה אנשים נטייה לקחת בצורה אישית מידי דברים שנכתבים כלפי הקבוצה (או שחקן מהקבוצה) שהם אוהדים ובמקום לדון לעניין הם מחליטים להתייחס לזהות הקבוצה שכותב ההודעה שלא מצאה חן ביניהם אוהב.

מרסלו הוא זבל ואין כל קשר בינו לבין הגנה. אפילו השוואות עם שחקנים כמו ראול בראבו תוציא אותו רע. דני אלבס טוב בהרכב ממרסלו אך אין שום קשר בין מרסלו לבין כך שדני אלבס מרבה לעצור שחקנים ע"י עבירות. דני אלבס שחקן נהדר ובהחלט מהטופ העולמי, אך אני משוכנע שסביליה מסוגלת להתמודד איתו ואף לגבור עליו. הוא ממש לא דוגמא למופת הגנתי.

6. xavi6 Member

האמת, אני חולק עליך. דווקא בעונה האחרונה בברסה הוא שיפר את משחק ההגנה שלו בעשרות מונים. אם דרנת'ה הצליח להוריד לו את המכנסיים במפגש הראשון, אני יכול להיות רגוע שבמפגש הבא זה לא יקרה מול רונלדו. הוא תמיד בראש מלך התיקולים בספרד ולמרות שהוא מרבה לעשות עבירות-אלה עבירות שנהפכו ליותר חכמות. בתחילת העונה שעברה הוא היה עושה אותן סמוך לרחבה והייתי רוצה לדפוק לו נבוט לראש, אבל שוב-ככל שהזמן עבר גם פפ לימד אותו-לא לעשות כאלה עבירות. עכשיו הוא עושה אותן בחצי, לרוב הוא מחלץ נקי. קח משחק, תעקוב רק אחריו, ותספור כמה הוא עושה פאולים וכמה מחלץ נקי. אתה יודע מה? אני יעשה את זה משחק הבא.

7. benos Member

דני אלבס הרבה יותר טוב ממרסלו כשחקן ולא רק כמגן, גם כקשר באמצע במשחק של בראזיל מול צ'ילה הוא הוכיח שהוא יודע לשחק ברמה גבוהה בעמדות שונות ממה שהוא משחק לעומת מרסלו שבתור קשר שמאלי הוא גם בינוני.

8. אלי מתחן Member

גם ז'וז'ו חלסטרה כנראה מגן יותר טוב ממרסלו, זה לא אומר כלום על אלבס.

9. Mr.Eko Member

אין יותר טוב מלחזור מטיול(במקרה שלי מסע) ולגלות שלא רק שלקחנו את מלוא הנקודות אלא בנוסף לכך,לראות את המנדרילים מפסידים ואותנו במקום הראשון...

אחח החיים הטובים...

אגב,מרסלו,דני אלבס באותו משפט? חברה תרדו מהעץ.

10. Mr.Eko Member

אחרי שראיתי את הניצחון(הגדול) של סביליה אני צריך לציין שזה יעשה רק טוב למנדרילים. ולמה? כי עד עכשיו ראינו את ריאל מניעה את הכדור בעצלתיים ומחכה לאיזשהי הברקה מרונאלדו\קאקא והנה ריאל הגיעה למשחק שההברקה לא הגיעה ובנוסף לכך מנגד עמדה קבוצה עם יציאות קטלניות בחלק ההתקפי שלא עושה הנחות. פלגריני צריך להגיד תודה שההפסד הגיע עכשיו,כך הוא יוכל להסיק מסקנות מהר יותר.

לריאל יש פוטנציאל להיות קבוצה מצויינת אבל כרגע היא לא כזאת,הארגון ההגנתי לא הכי ברור לי,מבחינתי אלביול לא שחקן ברמה כזו גבוהה,שחקן טוב ולא יותר מזה,גראי הרבה יותר מוכשר. מרסלו אפס והמחליף הטבעי היחיד כמו שאני רואה גרוע יותר ממנו(דרנתה). פלגריני לטעמי כבר למד את הלקח וידע להציב את ראמוס\ארבלואה בשמאל במשחקים שכאלה. השילוב דיארה-אלונסו צריך לרוץ כמה משחקים כדי להיות יותר יעיל,אלונסו בלי קשר מספק את הסחורה עד עכשיו. ובקשר להתקפה? החיבור כבר יגיע אני מניח.

אגב,מילה טובה לקהל של סביליה.

ת-ע-נ-ו-ג.

גוטי מאריקון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏9/10/09
  11. xavi6 Member

לא יודע כמה משחקים של ולנסיה ראית, אבל אלביול כרגע יותר טוב מגראי. מוכשר? למה, כי ריאל קנתה אותו והוא שיחק בנבחרת הצעירה של ארגנטינה? היו המון כאלה. מוכשר זה לא סיבה מספיק טובה, ואני אפילו לא מתייחס לזה שאי אפשר ממש לבדוק מי מהם יותר מוכשר. אני יכול להגיד שאלביול יותר מוכשר, בו תוכיח לי שלא. אלביול כרגע עולה עליו בכל פרמטר, בעיקר בניסיון. הוא היה הקפטן של ולנסיה ואחד השחקנים הכי טובים שלהם בהגנה אם לא הטוב ביותר, להשוות אותו לאיזה צוציק שבעט פנדלים בסנטאנדר זה סוג של עלבון. אני תופס מאלביול שחקן יותר חכם ויותר "מושלם" מפפה.

נערך לאחרונה ב: ‏9/10/09
  12. Mr.Eko Member

אני אומר לך את זה על סמך משחקים שראיתי משניהם ואני פשוט רואה את גראי כמוכשר יותר ממנו. אני אומר את זה על סמך כמות המשחקים הבאמת לא כזאת גדולה שראיתי מולנסיה אבל לא יודע,אני איכשהו רואה את גראי כאחד שיכול להתקדם יותר טוב מאלביול. שוב,לא מעטים הסיכויים שאתה צודק פה.

13. xavi6 Member

זה כל מה שרציתי לשמוע, שאין שום ביסוס לדבריך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

שלא תבין לא נכון, אני מבין את הדעה ולדעתי הרבה אולי יסכימו איתך (עמי בוודאי, הוא מת על הדברים האלה. צעיר עם שם כמו גראי נגד שחקן בלי שם ואפור כמו אלביול, קל לדעת לטובת מי הוא יגיב פה), אבל לדבריכם אין שום ביסוס, נהפוכו, דווקא אלביול הוא הבכיר יותר בכל קנה מידה אם מסתכלים על זה. הקטע הוא שאין שום ביסוס לדעות שלכם.

נערך לאחרונה ב: ‏11/10/09
  14. REAL MADRID Member

לא ראינו מספיק מגאראי בריאל מדריד על מנת לקבוע אם הוא עדיף על אלביול. אך בינתיים, אני מרוצה מאוד מההשתלבות של אלביול בהרכב. לא סתם הוא שחקן השדה היחיד אשר ששיחק בינתיים כל דקה העונה.