6: 2-1 לסביליה בפיחואן, משחק ענק של קסיאס לא מספיק

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏2/10/09.

1. Raulito Madridista

ריאל מדריד לא הציגה היום משחק הגנה טוב, ארז. תמיד אפשר להאשים את הקישור האחורי, והיום האמצע לא היה מספיק חזק מן הסתם בהיעדרותו של לאס, אבל זה לא רק זה. ראמוס הפקיר את ההגנה מהדקה ה-60 בערך(הוא פשוט לא חזר), אלביול הרחיק כדורים גם כשלא היה צריך והיה עדיף שהיה מוציא התקפה חדשה לדרך, ופפה אולי אשם בשער השני. אני גם חושב שהעובדה שלסביליה היו הרבה מאוד קרנות ומצבים נייחים, גם מעידה על כישלון בהגנה. מרסלו לא ביצע אף פאול כי נאבאס השאיר לו אבק כל הזמן, מסתבר שהשאר ביצעו עבירות. ריאל לא עשתה הרבה פאולים, אבל כמעט כולם היו קרובים לשער, כי ההגנה לא הצליחה להתמודד עם הכישרון והמהירות של סביליה.

zivmay,
    אני רק אציין שבמשחק נגד ויאריאל לקסיאס ממש לא הייתה עבודה, הוא היה מובטל. ויאריאל איימה על השער פעמיים וחצי ברבע השעה הראשונה של המחצית השנייה, אבל זהו. אם כבר, לקסיאס הייתה עבודה במשחק נגד מארסיי, אבל חלק מהמצבים היו אחרי שריאל הובילה כבר בהפרש של שלושה שערים - מורידים הילוך.

2. JR-Riquelme Member

סביליה יכלה לתת לריאל שישייה. קודם כל ההחמצות האדירות של דייגו פרוטי ועוד איזו החטאה ממטר שכחתי של מי זה היה, דבר שני חסוס נבאס היה ענק, הכניס שער, גרם למרסלו להיראות כמו מגן בליגה הארצית, בלי להגזים, אבל הוא נהג המון פעמים בטפשות. כמה פעמים אתה צריך בשביל להכניס כדור טוב לרחבה?! הוא חדר לתוך הרחבה של ריאל איזה 5 פעמים, היו לו מצבים פשוט מצויינים להכניס כדורי רוחב טובים אבל הוא פעם אחרי פעם מסר גרוע. הייתה את ההזדמנות של לואיס פביאנו, שנבאס נתן לו הרמה ממרחק של מטר, ולדעתי זו ממש לא החמצה של פביאנו, פביאנו התמקם מצוין ברחבה, היה פנוי לגמרי אבל נבאס נתן לו כדור בדיוק לראש איפה שהוא עמד, במקום שימסור שיתן לו את זה יותר עמוק שפביאנו יגיע בתנופה ויכניס גול.
    בקיצור, סביליה הייתה עדיפה לגמרי, קאקה בעוד משחק עלוב ביחס לציפיות, אני מת על השחקן הזה, אם יש משחק גדול אני לוקח אותו על פני כל שחקן אחר בעולם, אבל הוא חייב להתעורר ולחזור לכושר שלו...
    דייגו פרוטי פשוט שחקן טכני מהרמות הכי גבוהות שיש, מפרפר כל שחקן שעומד מולו, אבל נראה קצת חסר תאכלס, בעיקר משחק עם עצמו ומשתהה עם הכדור, אבל בלי ספק כיף לראות את הילד הזה. יכול להתפתח לשחקן אדיר. דייגו קאפל יותר תכליתי ממנו לדעתי, ישר מחפש את המסירה שחותכת את ההגנה, משחק יותר לעומק, מקבל כדור וישר פורץ על הקו... כאב ראש לא קטן יש לחימנז, שני שחקנים מהמוכשרים בספרד על אותה עמדה.

3. איגור .פ. Member

ניצחון מוצדק מאוד של סביליה היום ,הם יכלו גם להשפיל היום את ריאל.

עכשיו תסבירו לי מה מרסלו עושה בריאל ,הוא שחקן בדיחה מהלכת.
    מבחינה אישית אני מרוצה שריאל הפסידו ,ככה ברצלונה פתחו פער של 3 נקודות ,עוד שבועיים לברצלונה יהיה מבחן ראשון רציני בליגה מול ולנסיה.

4. Sergio Ramos Member

מה צריך לקרות שהמאמנים שלנו יבינו שמרסלו הוא לא מגן שמאלי, אין לו קשר לתפקיד הזה, מרסלו פשוט לא מגן שמאלי. הרמה שהוא מציג שם שוות ערך לרמה של מגן שמאלי בליגת העל. עם זאת אסור לתפוס אותו כשעיר לעזאזל כי ישנם עוד חיסרונות רבים במשחק של ריאל מדריד והדגש הוא על משחק ההתקפה, על העובדה שהאפס חיבור בין השחקנים והאפס משחק קבוצתי אשר מאוד מדאיגות אותי. אין ספק שמרסלו היה גורם אחראי ליצירת המצבים של סביליה(ליתר דיוק, של חסוס נאבס), אבל ההגנה בכללותה הייתה מצוינת - ראמוס עדיין מהוסס אבל נתן משחק סביר ולא עשה חורים מיותרים, אותו כנ"ל פפה ואלביול שביחד עם קסיאס מנעו כמה כדורים בטוחים לגול.

עד עתה נשענו על זרי הדפנה שהותיר רונאלדו, התסריט הזה היה צפוי במידה מסוימת בעקבות ההיעדרותו כיוון שכולנו שמנו לב למשחק הקבוצתי הלקוי גם בחמישיות שתקענו ליריבות האחרות ולכך שההתקפה רובה ככולנו הייתה תלויה ברונאלדו. אבל לא תיארתי שהוא יתבטא בצרוה כ"כ קיצונית כאשר ריאל מדריד בקושי בעטה לשער, התקשתה לחבר 4 פסים ושיחקה בצורה שבלונית שהוציאה לי את הוורידים המוח. כמובן שאף אחד לא התלונן טרם לכך וגם אחרי ההפסד אמש, רצוי לשמור על פרופורציות וכמה שפחות להתייחס לתקשורת. היה ברור שאחרי משחק ההפסד הראשון שלנו התקשורת תטבוח אותנו - ולמי שיצא לקרוא את הכותרות של העיתונים המזוהים עם ברצלונה מבין על מה אני מדבר.

זה אמנם קצת פאתטי לבוא בתלונות לפלגריני בשלב כה מוקדם של העונה, אבל די בלראות את תצוגת הנפל של הקבוצה(לא ייתכן ש90 דקות אנחנו מנסים לפרוץ את ההגנה האיתנה כמו סלע של סביליה דווקא דרך המרכז במלוא הטיפשות) ואת המבטים המיואשים שלו לעברה כיד להבין שמשהו לא בסדר וצריך עוד זמן שהכל יתקתק כמו שאנחנו רוצים; משחקן כמו צ'אבי אלונסו למשל אותי אכזב הכי הרבה אתמול, אני מצפה לקחת הרבה יותר אחריות על עצמו, אתמול נזדקקנו מאוד ליכולת שלו שלא הייתה שם לצערי. שוב, אני מקווה מאוד שהשתלבותו והשתלבות של קאקא הם רק עניין של זמן.

5. REAL MADRID Member

דור, הזהרתי מהמצב הזה עוד לפני המשחק. היעדרותו של רונאלדו הותירה אותנו ללא משחקים אגפים התקפי ולמעשה התבססנו רק היציאות קדימה של סרחיו ראמוס ומרסלו. כאשר מצד שני נמצאים שחקנים כמו חסוס נאבס ופרוטי(וקאפל מאוחר יותר) היה אפשר לחזות מראש שזאת תהיה התוצאה. פלגריני לא היה צריך לעלות עם ראול ובנזמה, הוא היה לוותר על אחד מהם לטובת היגוואין (כשחקן אגף), דרנתה או גראנרו.

אסור לנו לפתח תלות ברונאלדו כבר מעכשיו.

6. Sergio Ramos Member

לצערי הרב, אולי מכורח הפסימיות שבי, אנחנו נמשיך להתלות ברונאלדו כיוון שהשאר נראים כמו כלום ושום דבר. אנחנו אוסף של שחקנים מוכשרים ללא שמץ של משחק קבוצתי, אין דבק בין השחקנים בכלל ופרט יש לי אכזבה מסוימת עד כה מרונאלדו ומאלונסו בעיקר.

את הניצחונות שהשגנו הלום גם הסגל של העונה שעברה היה משיג, עם פחות קלאסה ותוצאות נמוכות יותר, אך היה משיג אותם ללא קושי מיוחד. אני אומר זאת מכיוון שהדאגה שלי נובעת בראייה להמשך - הסופרסלאסיקו ושמינית גמר ליגת האלופות - תהיה מי שתהיה היריבה(אנגלית? החשש הכי גדול שלי.) - סביליה לבשה אתמול את חליפת "הקבוצה האנגלית של הליגה הספרדית" ואת ההמשך אתה כבר יודע. אם שם כך זה ייראה, גם רונאלדו עשוי ליפול ליום דל מהברקות, ביונייטד האו היה חלק ממכונה משומנת. ושוב, אני שומר על פרופורצייה, אמנם יש בי דאגה כפי שאמרתי משום שההפסד הזכיר בדיוק את ריאל מדריד השבלונית של העונות האחרונות, אבל עם סגל מוכשר כזה אני אופטימי מצד שני ומקווה שהדברים יתחברו.

מסכים לגבי ראול ובנזמה. ובכלל, לא מעודד אותי הציוות שלהם.

7. אלי מתחן Member

פה מתחילים לראות את הבעייתיות של לשחרר את רובן. אין לנו אף שחקן אגף מלבד כריסטיאנו.

8. REAL MADRID Member

דור, אני משתדל שלא להיות פסימי כמוך. אנחנו בסה"כ בחודש ספטמבר, אנחנו לא אמורים לראות את הקבוצה רצה קדימה, מחוברת ורוקדת ריקודי עם ביחד. ריאל מדריד קבוצה שייקח לה המון זמן להתחבר, ישנם ימים שבהם זה יראה כאילו אנחנו קרובים לתוצר המוגמר ויהיו ימים בהם לא נבין איך אין שיפור. בתקשורת יעדיפו עכשיו להתעסק בכך שהקבוצה הפסידה ללא רונאלדו, אבל אינני בטוח שעם רונאלדו המצב היה שונה בתכלית.

זה ממש לא הזמן לחשוב על ברצלונה ועל השלבים המאוחרים בליגת האלופות. הגישה הזאת הרסנית, אתה לא יכול להתרכז כרגע ביעדים שנמצאים כ"כ רחוק. אנחנו צריכים לעקוב אחר היכולת של הקבוצה ואחר ההתפתחות שלה. הסר מלבך את הדאגה מהקבוצות האנגליות כרגע, תתרכז בדאגה על כך שפלגריני מדבר שבוע אחר שבוע על הפקת לקחים ובפועל אין שינוי. זה הרבה יותר מטריד אותי כרגע.

9. טום.ט. Member

המשחק הזה של ריאל מול סביליה הוא לא אינדיקציה לכלום, לגבי ריאל לפחות. הקבוצה, נכון לכתיבת שורות אלו, לא מחוברת בעליל ויותר מכך, היא הייתה חסרה אמש את שחקנה הטוב ביותר מטרום העונה ועד ערב המחזור. אני חושב שכל הבכי הזה של אוהדי ריאל למיניהם - פשוט פתטי (ותסלחו לי). את הסיכומים להמשך העונה של ריאל (ובארסה) נעשה בינואר, לא עכשיו, כאשר הקבוצה (אמורה) תתחבר.

10. Jesus Navas Member

ממתי קבוצה אמורה להישען על שחקן אחד? גם השחקן הטוב ביותר יכול לתפוס יום חלש, שיתופו של רונאלדו לא מבטיח שום דבר. עם כל הכבוד לרונאלדו, לריאל יש עוד מספר שחקנים "לא רעים" בקבוצה.

11. REAL MADRID Member

טום, המשחק בין ריאל לסביליה הוא אינדיקציה לבעיות הקיימות כיום בריאל מדריד. התלות בשחקן אחד, הניתוק של החלוצים מהקבוצה, אי ההשתלבות של צ'אבי אלונסוה והמחסור בשחקני אגף לגיטימיים.

לחרוץ עכשיו גורלות של עונה שלמה זה פטתי, אני מסכים. אבל לפי מה שידוע לי - ניצחון או הפסד בשלב הזה של העונה משפיע מבחינת הניקוד בדיוק כמו ניצחון או הפסד באפריל..

12. טום.ט. Member

חסוס נבאס,

לפי איך שזה נראה עכשיו; רונאלדו בריאל זה כמו מסי בברצלונה, דהיינו, במידה ואמש זאת הייתה בארסה שמשחקת מול סביליה של אמש (המדהימה) ללא מסי, אני חשוב, לא חושב בטוח, שבארסה הייתה מפסידה, בדיוק כמו ריאל.

עם כל הכבוד לכל הגלאקטיקוס האלה שריאל רכשו, המצב, כפי שצוין לעיל, הוא כזה שבלי רונאלדו ריאל היא קבוצה בינונית ותו לא. את זה ניתן לראות במשחקים האחרונים של ריאל (מול סביליה, מארסיי וכו'). נכון לעשיו, ריאל נשענת אך ורק על רונאלדו (וקאסיאס!!!).

ארז,

כוונתי הייתה שהמשחק הזה הוא לא אינדיקציה להמשך העונה. גם אשתקד ובכלל בשנים האחרונות לריאל הייתה בעיה בחלק האחורי, אך זה עדיין לא מנע ממנה לשחוט את כל הליגה (פרט לבארסה של אשתקד). עם זאת, במידה מסוימת אתה צודק. הרי עם הגנה כזאת ריאל לא ממש תצליח בליגת האלופות, בלשון המעטה. הרי כידוע, המטרה מאחורי הגלאקטיקוס השנה הייתה אך ורק הצלחה בליגת האלופות ובמיוחד כאשר הגמר מתקיים בברנבאו, עם כל הכבוד לליגה.

נכון, ניצחון ו\או הפסד שווה עכשיו בחשיבותו להפסד\ניצחון כמו באפריל. ההבדל היחיד הוא שבאפריל הקבוצה תהיה (אמורה להיות) מגובשת וללא כל הבעיות המדוברות במצבים נייחים, למרות שדיברו על זה עוד בקדם העונה וזה עדיין לא השתנה, לדידי, הבעיה הזאת תפטר בזמן הקרוב.

נערך לאחרונה ב: ‏5/10/09
  13. REAL MADRID Member

טום, אני מניח שאתה מתכוון שעכשיו ריאל מדריד קבוצה בינונית. קשה לי להאמין שבטווח הארוך התלות ברונאלדו תהיה כ"כ גדולה. בדיוק כמו שהתלות במסי היא אמנם גדולה אך לא כ"כ גדולה שמונעת מברצלונה לנצח משחקים בלעדיו.

לגבי ההגנה, אני חושב שישנה נטייה לשכוח מה באמת קרה על המגרש. אני ראיתי החלפת מקומות טובה מאוד בין פפה וראמוס על מנת לחפות אחד על השני במידת הצורך, אני ראיתי את פפה מחלץ כדורים בצורה מושלמת ואת אלביול נוקט בפעולות ההכרחיות (מחפה המון על מרסלו). זה לא משנה כמה איכותיים יהיו שלושה מתוך ארבעת השחקנים בהגנה, אבל אם הרביעי הוא פשוט בוק שאין כל קשר בינו לבין הגנה - הקבוצה תספוג בסופו של דבר. אני מקווה שלאחר הפגרה נראה את ארבלואה ששב מפציעה מתחיל לשחק בצד שמאל של ההגנה על חשבון מרסלו.

14. טום.ט. Member

כן ארז, התכוונתי שעכשיו ריאל היא קבוצה בינונית ותו לו, כמו שרשמתי. גם לי קשה להאמין שהתלות ברונאלדו תהיה כ"כ גדולה, אך נכון לעכשיו זה המצב, בדיוק כמו שהוא היה בטרום עונה. באשר למסי - עם כל הכבוד לניצחנות של בארסה בליגה, גם אני וגם אתה יודעים שמול קבוצה רצינית (קרי: סביליה הנוכחית), בארסה לא תנצח.

נערך לאחרונה ב: ‏5/10/09
  15. REAL MADRID Member

אני לא יודע אם ברצלונה לא תנצח את סביליה. כאשר שחקני ההתקפה של ברצלונה מפעילים לחץ ביחד על חוליית הגנה (בטח כאשר מדובר בחולייה סבירה כשל סביליה) יהיה ליריבה קשה מאוד לצאת קדימה. אך אין זה הדיון פה כרגע ונשמור את הנושא הזה לרגע בו הוא באמת יעמוד על הפרק.