יופי של משחק, משחק שמחזיר מעט מהכבוד שאבד לליגה הספרדית במחזורים הראשונים כשבארסה ורעל דרסו כל קבוצה שעמדה לפניהן. ראשית כל, הקהל של סביליה, לא חדש אבל אולי האיצטדיון היחידי בספרד שאשכרה אפשר להגיד עליו שהוא עולה כמעט על כל איצטדיון באנגליה באווירה שלו. רגע השיא של הקהל הסביליאני כמובן, בזימרת השיר הידוע גוטי גוטי גוטי מאריקון, מזימרות הכדורגל האהובות והמקפיצות, תענוג לשמוע http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx . סביליה כנראה לא תיאבק על האליפות ראש בראש עם בארסה ורעל, אבל עדיין נחמד לראות שעדיין יש קבוצות שכן מסוגלות להשאיר את הבית שלהן מבצר גם מול שתי הגדולות. נבאס פשוט פנטסטי, במיוחד כשזה מול מרשמלו המאופס. אבל מעל לכולם, איקר קסיאס. השוער הטוב בעולם ביי פאר עם שתי הצלות לא מהעולם הזה, כל משחק של רעל שאני רואה אני מקלל את השוער הזה, נכס שאי אפשר לתייג אותו במחיר. אין שוער בעולם שכל כך משפיע על הקבוצה שלו כמו סאן איקר.
zivmay, אני בספק אם ראינו היום את אותו המשחק. אני ראיתי היום פפה שמחלץ כדורים כמו לוחם ב-669 ואת ראול אלביול במשחק טוב גם כן. תסתכל שוב על השידור החוזר ותספור כמה פעמים סביליה הגיעה למצבים, תחסיר מכך את כמות הפעמים שזה נעשה באשמתו הישירה של מרסלו ותקבל קנה מידה לגבי ההגנה של ריאל מדריד. אני לא רוצה להעליב אותך ולכן אני אשתמש איתך בדוגמא הראשונה שעולה לי בראש... נגיד אתה מדבר עם מישהו על המבורגר, והוא רואה בעצם בהמבורגר הזה מלפפון. אין דבר להסביר לו שהוא טועה כיוון שהוא נעול שהמבורגר זה מלפפון. ככה אני מרגיש בערך בשיחה הזאת איתך. אתה רוצה אולי להסביר לי איך ריאל מדריד ספגה בכל העונה בשלושה משחקים בלבד והיום זה המשחק הראשון שבו קסיאס באמת עבד?.
לא צריך להתייחס לבן אדם שקורא לצ'אבי אלונסו שחקן בינוני, כל פעם שהוא רושם תגובה אני מגכח מהחוסר בקיעות והשטויות שיוצאות לו מהפה. בקיצר פוארה, לא לזהם את הדיון.
משחק ענק, הרגשתי בסופו כאילו שחבל שהוא נגמר... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx על ההצלה של קסיאס מהבעיטה של פרוטי, שלמרות ההחמצה שיחק מצויין עם ההגבהות הנהדרות שלו. זה אומנם לא אומר כלום וברצלונה וריאל מדריד עדיין יאבקו ביניהן בלעדית על התואר, אבל עדיין נחמד שלפחות יש קבוצות בליגה במגרשים מסויימים שיכולות לתת הצגות שכאלה נגד שתיהן. נ.ב zivmay, כל הקטע על הטעויות של פרז וההפקרות של ההגנה והקישור האחורי פשוט שטותי, באמת.
הדחיפה של פרוטי על גוטי-מושלמת. אני מאוהב, גם באופי. נקווה שיעלו את זה ליוטיוב, אני אשים את זה בדף הבית http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
הילד ממורון הקטנה משחק אותה במרכז הבמה של הליגה הספרדית, יחד עם רומן יש לקבוצה הקטנה כבר שני נציגים מוצלחים בספרד, לפחות מאלו שקופצים לי לראש, לא להאמין.
תגיד אתה צוחק עליי? סביליה כמעט שלא הגיעה לשער שלכם? אתה עושה צחוק, או שאתה נעול על משהו לא מציאותי. ובקשר למשחקים הראשונים, מול דפור ספגתם 2, שאר הקבוצות היו באמת בדרג נמוך. חוץ מויאריאל, שגם שם איקר הגיע לעבודה. בכל מקרה, אני מקווה שלפחות אתה רציונאלי ואתה מבין שאתה לא יכול להשוות בין הקישור של בארסה וההגנה שלה, לשלכם. סלאמאת. בקשר לריקלמה1, לא רציתי להגיד את זה. אבל איפה ראית שאמרתי למישהו בינוני? דיברתי על משחק ההגנה, או שאלונו הוא גרזן שלא היכרתי מאז שאני צופה בו ( מאז ימי סוסיאדד). למה לצאת טמבל בכל הודעה? זה באמת מתחיל להימאס, פרובקטור בפורום? לאיזה רמה הגעת. אתה אחד הליצנים פה רק שתדע. כל תגובה שלך יותר הזויה מהשנייה.
כשהייתי בברצלונה כל כךךךך הרבה מופעי רחוב היו בחיקויים על גוטי והשיר הזה...אפילו שיתפו אותי בקטע(כי הייתי עם חולצת אתלטיקו) שיר גאוני http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx...לא יאמן כמה הגועל נפש הזה שנוא, לא קרה פעם שהוא הוחלף ולא שרקו לו בוז...
zivmay, אל תכניס לי מילים לפפה ובעיקר אל תמציא דברים שלא כתבתי. סביליה הגיעה היום ליותר מצבים, אבל רובם ככולם באשמתו הישירה של מרסלו. סרחיו ראמוס היה מצוין באגף הימני של ההגנה וכך גם פפה וראול אלביול. פפה תיקל שחקנים בצורה חוקית פעם אחר פעם וחילץ כדורים. הקישור האחורי של ריאל מדריד לא נראה טוב בשל הפקרות של שחקן אחד בשם גוטי שהחליט בשלב מסוים למסור את הכדור ישר לרגליים של סביליה. לטעמי צריך להיות עיוור על מנת שלא להתרשם לטובה מהמשחק של דיארה. מעולם לא השוותי בין הקישור והגנה שלנו לשל ברצלונה. לא זכור לי שערכתי השוואה כלשהי בהודעות שלי, בטח שלא לברצלונה. אתה מעוות דברים וגולש בין נושאים פעם אחר פעם בלי יכולת לעמוד על שלך. אני שוקל ברצינות את היחס של עמי, פשוט להתעלם.
אחד נגד מאה http://www.as.com/composition/images/das/das/por/2009/10/1254690273.Xxx איזה משחק! של סביליה...בדקה האחרונה הייתה לראמוס הזדמנות נהדרת להשוות, ובמידה והוא היה מצליח(כך חשבתי), היה מדובר ללא ספק בשוד, והייתי שמח כאילו ניצחנו. יש כל-כך הרבה דברים מעצבנים במשחק הזה, אבל אני מעדיף להתחיל בסאן איקר וואו, שתיים מההצלות הגדולות ביותר שראיתי בחיי, איזה אינסטינקטים, השוער הטוב בהיסטוריה . כבר ראיתי את הכדור של פרוטי נכנס, וגם ההצלה מלואיס פביאנו לא פחות גדולה. מיותר להגיד שבלעדיו התוצאה הייתה כואבת והמשחק היה מוכרע עוד במחצית הראשונה. מרסלו פשוט ליצן וזה לא חדש, בגול הראשון הוא פשוט וויתר לנאבאס(שחקן נמוך ולא חזק מבחינה פיזית) ואחר-כך הוא פשוט לא חטף אף כדור. אבל עזבו, ידענו שזה יקרה. מה שלא מובן לי איך זה ששוב במשחקים נגד הקבוצות הגדולות יוצא שכל השחקנים שלנו חלשים, פשוט מתחת לכל ביקורת, אולי חוץ מדיארה שהיה בסדר בהתחשב בנסיבות. קאקא היה חלש מאוד וכמה פעמים כשל במצבים בתוך הרחבה, ציפיתי ממנו להרבה יותר. אלונסו לא עשה כלום מבחינה התקפית, הוא בעצם הרס שלוש בעיטות רשלניות שלו עלו מעל השער. בנזמה החמיץ מצב קורץ ברחבה. ואחרון חביב זה אדון ראמוס, שמהדקה ה-60 פשוט וויתר על החזרה להגנה וגם לפניכן האגף שלו היה ריק לא מעט מן הפעמים. לא ראיתי את ראמוס נותן משחק טקטי טוב מול קבוצה גדולה כבר שנה שלמה. מאכזב מאוד לצאת לפגרת הנבחרות עם הפסד, הרי מחכים יותר זמן למשחק הבא והתחושה היא לא טובה. הגיע לנו לקבל בראש והמשחק הזה מעלה מספר סימני שאלה לגבי העתיד, למרות שאני מאמין שקאקא כן ישתלב בקבוצה(לגבי בנזמה אני לא בטוח), ואז ריאל לא תיהיה תלויה אך ורק ברונאלדו. אסור לשכוח ששיחקנו גם ללא לאס. אני הייתי מנסה את הצמד היגואין ובנזמה בהתקפה בשל המהירות שלהם, מצרך הכרחי במשחקי חוץ שם משחקים על מתפרצות, וגם לדרנטה מגיע צ'אנס בליגה במקום מרסלו.
תראה, זה שביטלת לחלוטין את מה אמרתי על הקישור ועל ההגנה, הנחתי שאתה חושב שיש לכם הגנה ברמה הגבוהה באירופה. אבל ניחא, טעות שלי. אבל לדעתי, מנקודת המבט שלי. אלביול לא היה גדול היום וגם פפה. וברוב הפעמים הוא עצר בעבירות שלא נשרקו. כמו בתיקול שלו על פאבינו לקראת סוף המשחק שהשופט התעלם. הלחץ של הבלמים, לא מתואם וככה גם של ראמוס. רוב הפעמים הם היו רחוקים מהחלוצים. ריאל לא יכולה לשחק עם קו קישור גבוהה, ולהיות DEEP בהגנה. זה מראה על חוסר אינטליגנציה. אבל יכול להיות שרק אני רואה את זה. בקיצור מה שאני מתכוון, זה שאם ריאל רוצה לשחק גבוהה היא חייבת ללחוץ תמידית ולהיות קרובה ומהירה ולא רחוקה ואיטית. בגלל זה היו כלכך הרבה הזדמנויות היום לסביליה. ( אני לא מדבר על מרסלו כי הוא מובן לאליו).
אני נורא מצטער, אבל אני כ"כ קרוב לעשות השוואה כרגע. וזה לא בין ריאל לברצלונה, ולא בין שחקן לשחקן. אלא בינך לבין כל מיני מילים שעדיף שאשמור אותם למרסלו. אני מוכן לא להתייחס (לא להסכים ולא לפסול) את הדברים על ראמוס ואלביול, אבל איך אתה מסוגל להגיד משהו רע על פפה שהציג היות תצוגת הגנה של שחקן יחיד מהרמה הגבוהה ביותר?.
אתה כנראה מתעלם מהמילה "לדעתי" שרשמתי כלכך הרבה. וזה רק כדי שתבין שאני לא מנסה לשכנע אותך. אז אתה יכול להעביר את זה הלאה. וד"א שמשחק הגנה של קבצה כלכך גרוע. לא נראה לי שיאה להגיד על אחד משחקני הגנה מילות טובות.
לדעתי, פפה חטא בזה שלמרות שאנחנו כבר אחרי 15 משחקים שהוא משחק ביחד עם ההגנה, עדיין אין תיאום בינו לבין ההגנה ולבין הקישור, במשחקים שבהם ריאל צריכה לתקוף ולהשאיר את העורף די פרוץ. וגם, שהוא לא סוחף את ההגנה כמו פיקה, פרדייננה וטרי למשל, שהם הבלמים הבולטים של קבוצותיהם. עריכה: כמובן במשחקים שריאל צריכה לתקוף, מול קבוצה בעלת התקפה מצויינת שהיא נמצאת ברמות הגבוהות באירופה.