כל הסימנים מראים שכנראה ריאל תהיה הראשונה לאבד נקודות וזה כנראה יקרה מחר. סביליה קבוצה מצויינת ובכושר בעוד ריאל מתחילה לשלם את מחיר חוסר השיטה והבלאגן.
ראיתי את המשחק של ברצלונה מול אלמריה ואני מוכרח לציין שזה הזכיר לי מאוד את העונה שבה ברצלונה איבדה את האליפות לריאל מדריד, אפילו שהייתה קבוצה טובה ממנה בהרבה (עדיין לא ברור אם זה כך השנה). ליונל מסי ברח כמה פעמים לאמצע, שזה מהלך שהזכיר לי מאוד את התקופה שרונאלדיניו התחיל להעלות במשקל וכבר לא היה קליל מספיק כדי לחלוף כל פני שחקנים באגף. וכמו הברזילאי, הוא משלים משחקים מלאים למרות יכולת רעה למדי. הכדורגל נראה מלהיב, אבל הוא בעיקר רוחבי ולא כזה שבאמת מקדם את המשחק. נכון שהקבוצה הזו מסוגלת להניע כדור משחק שלם מבלי לאבד אותו, אבל מתישהו צריך ליצור מצבי הבקעה. אני מקווה מאוד שאני טועה, כי לא בא לי לראות את הלבנים לוקחים אליפות.
לא הייתה לי בעיה להחמיא לפיקה בתחילת דרכו, ולא הייתה לי בעיה להחמיא לפדרו שראיתי אותו משחק מצוין במשחקים הראשונים שלו. בוסקטס נראה לא קשור, הוא מסורבל, אין לו טכניקה כל כך טובה, ההבדלים בינו לבין יאיא טורה יותר מדי גדולים, הבחור לא יודע לצאת עם הכדור קדימה, הוא אדיש במחשבה שלו, ואין לו ראיית משחק. אם הוא היה משחק בקבוצה כמו אתלטיקו מדריד כולם היו שמים לב מזמן למגבלות האלה שיש לו.
היו הרבה ביקורות על חוראדו, אבל אמש הוא הוכיח איזה שחקן נפלא הוא ובמקום להתבכיין, אתלטי צריכה להיות מאושרת שיש לה נכס כמוהו בספסל ואם ההערכה לה הוא זוכה עד כה צפו לראות אותו לא מעט פעמים ב-11 הראשונים. באשר למשחק עצמו, הניצחון אתמול היה אחד החשובים של אתלטיקו מדריד העונה. כמובן שאף אחד לא יופתע אם בשבוע הבא היא תפסיד, כי הרי זאת אתלטי. אבל רסינו יכול לפחות לשחרר הרבה לחץ שאולי בהמשך יעזור לקבוצה שלו לבנות את העונה מחדש ובדרך טובה יותר לפני שהיא נאבדת והוא יאבד את משרת האימון שלו. לא ראיתי את המשחק שלו מול פורטו, אבל סימנתי לב שהרבה שמו לעצמם דגש לעקוב אחרי דה גאה ורק אחרי שראיתי את התצוגה שלו הבנתי למה. אפשר להגדיר אותו כהפתעת המחזור על המשחק הענק שלו; המשחק היה שקול באופן כללי, סרגוסה הייתה שוות ערך במשחק שלה לאתלטי שכמעט והצטערה על ההחמצות שלה בדקות הסייום, אבל זה עדיין הספיק.
http://www.as.com/img/portadag_041009.Xxx שער האס כרגיל לא מאכזב: עכשיו קאקא. בהיעדרותו המאכזבת של רונאלדו(אני לא מאמין שאנחנו אשכרה מתחשבים בנבחרת פורטוגל כשעומד בפנינו משחק סופר-קשה שכזה, נגד הקבוצה הלוהטת בספרד), ריאל מדריד זקוקה נואשות למשחק גדול של הברזילאי, שמאז שני המחזורים הראשונים בליגה, מציג יכולת ירודה. כל-כך חבל לי שכריסטיאנו לא ישחק, הוא היחיד שבאמת מסוכן כרגע ואתה יודע שמבצע אחד טוב שלו בפיחואן מסדר לך יתרון. בשביל משחקים כאלה בין השאר הביאו את רונאלדו. כל החלוצים כרגע נראים רע, הם לא מצליחים לשמור על עקביות וזה מדאיג. קאקא יישחק במרכז הפעם, במקום שהוא אוהב, ולא באגף, ואני מצפה ממנו לבעוט הרבה לשער. החיסרון של לאס משמעותי לא פחות מזה של רונאלדו, אני כבר מתאר את סביליה דורסת את מרכז השדה הרך שלנו ומשיגה שערים מהירים כמו לפני שנתיים, כששוסטר עמד על הקווים וסביליה שיתקה אותנו. אלונסו, גראנרו וגוטי הם לא פיתרון, אף אחד מהם לא מספיק אגרסיבי או בעל יכולות הגנתיות גבוהות באמת, כך שכל אחד מהם מסוגל לתת קצת. מרסלו ייצטרך לשמור על חסוס נאבאס וכמו בברנבאו אשתקד - הוא צפוי להיכשל במשימה. מסתמן עוד אחד מהמשחקים שבהם נצטרך להסתמך על סאן איקר. ההגנה עמדה טוב במשחקים האחרונים, אבל ברור שזה שקר. זה יהיה מבחן אמיתי לסרחיו ראמוס למשל, שאשתקד היה רע מאוד והעונה הוא עדיין מהוסס. כמו בשנה שעברה, אז ניצחנו בפיחואן(התמונה של ראול חוגג שלושער לא יוצאת לי מהראש, כמה שהייתי באטרף אחרי המשחק הזה, אותו לא ראיתי כי הייתי בדרבי בין הפועל למכבי. כמובן שאני מקווה שראול, בלי התרעה מוקדמת מראש, שוב יקח על עצמו את המשחק), צריך הרבה מלחמה ורוע, ואני רוצה לראות את ראמוס הישן והטוב - ראמוס שבועט ולא חושש. אם גוטי יבעט זה יגמר באדום מטופש. ואולי, כפי שאנחנו מקווים - ריאל מדריד תדע לעלות הילוך כשזה מתבקש. נראה היום את המשחק בפאב ונקווה שלא נתבאס. בכל-זאת מדובר בריאל מדריד ובכל משחק יש ציפייה שהדברים יתחברו וננצח, למרות שהייתי חותם מראש על תיקו עם שערים.
אם קאקא ניצח פעם לבד את מנצ'סטר יונייטד, הוא מסוגל לנצח גם לבד את סביליה. גם עם החיסרון של רונאלדו אני חושב שריאל עדיין טובה יותר בכמעט כל עמדה במגרש ואני בניגוד לרוב האנשים כאן ממש לא דואג (אולי זה בגלל שלא ראיתי כל כך העונה את סביליה). מה שכן יהיה מעניין הוא לראות אם ההגנה שנראתה טוב בזמן האחרון הייתה "אשליה אופטית" או שהיא באמת טובה. סביליה היא אחלה מבחן לבדוק את זה. ולסיום, קצת אופטימיות חברים.
קאקא מסוגל להכל, אבל תלוי איך התפתחו העניינים. היכולת של קאקא לסחבו התקפה על הגב שלו האי המושלמת ביותר שיצא לי לראות מעודי צופה בכדורגל, אין ספק שהיום זו אחת הפעמים בחשובות שנזדקק ליכולת הזאת שלו. החשש העיקרי להערב נובע מעצם העובדה שעד עכשיו 90 אחוז מהמשחק שלנו נשען על רונאלדו רונאלדו ורנאלדו. הרונאלדו יעדר היום וזה מסוג המשחקים שאם לא נלחץ על הגז מתי שצריך ונתמרן את המשחק הקבוצתי כראוי, מה שלא קרה עד עכשיו(הרבה תלוי בקאקא, אבל גם יום טוב של גוטי בעל ההברקות עשוי להועיל המון במשחק מסוג זה. אגב, אני מאוד מעריך אותו העונה), סביליה תעקוץ ותצא גדולה בסופו של דבר. גם בתקופות היותר רעות שלה(כיום המצב הפוך לגמרי, סביליה חדה מתמיד), כשסביליה פוגשת את ריאל מדריד, הביטחון שלה משום מה מתרומם בעשרות אחוזים. השליטה בכדור חשובה מתמיד היום, בין אם אופטית או לא, אני מאמין שאם נראה מערך מסודר בניגוד למשחקים הקודמים, הכל ייסתדר. וכמובן שלמרות הפציעות של שני הברגים שלנו, לשם כך נבנה סגל מספיק עמוק שלמרות הכל אמור להתעלות על כל יריבה. יותר מהיעדרותו של רונאלדו, מדאיגה אותי העובדה שהעוגן במרכז השדה איננו, והכוונה היא ללאס דיארה, אשר בהיעדרו יש לי ציפיות גדולות מהרגיל מצ'אבי אלונסו, ההתקפה יכולה להסתדר, אבל נקודת התורפה היא ההגנה שלנו, אשר דיארה יותר מכל אחד אחר בחולייה האחרוית ובקישור, מהווה את הבלם מספר אחת של הקבוצה. מהמדו דיארה הוא סיכון שאין לקחת. יתרה מכך שאיני מעריך אותו בתור שחקן, אסור בשום אופן לזרוק למשחק בפיחואן שחקן שלא שיחק כמעט שנה שלמה. ולכן אלונסו ייצטרך לעשות את ההסבה לעמדת הגרזן(הוא שיחק שם מספר פעמים בסלקסיון ולא התרשמתי ממש, אבל אני מקווה שהיום זה יהיה אחרת) ולהיעזר בגוטי וגראנרו. היכולת העיקרית של סביליה היא יציאה קטלנית למתפרצות ומשחק אגפים סופר-מהיר, יכולת שבשנים האחרונות חירבה אותנו ברוב הפעמים שבאנו לאנדולוסיה; נקודה מדאיגה במיוחד היא מרסלו - הברזילאי יהיה השומר של חסוס נאבס וללא כיסוי שטחים הולם של ההגנה כולה צפויה שם חגיגה שעלולה לעלות ביוקר. יהיה טוב. דרך אגב - קראתי שפלגריני שוקל אופצייה להסיט את פפה לקישור האחורי, כשם שעושה איתו קיירוש בנבחרת פורטוגל. מדובר לדעתי ברעיון לא בכלל. שמעתי ביקורות טובות על ההצבה של פפה שם, אבל אני לא בטוח אם גם זה סיכון ששווה לקחת. מה דעתכם? זה המשחק הכי מרגש עד כה מעצם היותו המבחן האמתי הראשון מול יריבה חזקה נמצאת בכושר מעולה, ולכך נוסיף שני ההיעדרויות של שני באנקרים שיישחקו לרעתנו. מה נותר עוד לאמר? האללה מדרידדד!!
ההתרגשות לקראת המשחק הזה גבוהה. עם כל הכבוד לביקור האחים החביב באספניול ולנסיעה התמימה למדריגל - רובנו סימנו את המשחק בפיחואן כמשחק בו אפשר למעוד לראשונה. היכולת עמה ריאל מדריד מגיעה למשחק לא מעודדת במיוחד, אך אין לנו שום סיבה להיכנס לפאניקה מיותרת ולוותר על אכילה לפני המשחק. ריאל מדריד גברה על סביליה בקלות יחסית בפיחואן בעונה שעברה עם סגל מרשים הרבה פחות, נכון שסביליה חזקה בהרבה מזאת של אשתקד אך מבחינתי אין שום ספק שריאל מדריד מגיעה פייבוריטית. אין טעם לפתח אשליות, לא להתייחס אל המשחק כאל עניין של חיים או מוות אך בוודאי שגם לא להקל בו ראש. אני משוכנע שפלגריני והשחקנים מודעים לחשיבותו של המשחק כפי שהיא. ולדאנו הזכיר בראיונות האחרונים עמו שריאל מדריד מחכה להפסד הראשון - אין ספק שזה יהיה מתסכל מאוד לחוות אותו בפיחואן, אך זה גם לא סוף העולם. אי אפשר באמת לחשוב שריאל מדריד וברצלונה ישמטו העונה נקודות רק כאשר יפגשו ביניהן - זה לא תסריט ריאלי. בנוגע למשחק עצמו, להרכב שיעלה פלגריני תהיה חשיבות עצומה על המשחק. בהיעדרו של רונאלדו אנחנו חייבים לזכור שאנחנו מאבדים את שחקן האגף האמיתי היחיד בסגל שלנו וכמו כן את הכלי ההתקפי החזק ביותר. כאשר אנחנו מצרפים לכך את היעדרותו של לאסנה דיארה - ריאל מדריד חייבת למצוא פתרון לחסרונם של השניים. היעדרותו של רונאלדו מעבירה את מלוא תשומת הלב אל קאקה, ההגנה של סביליה תתרכז בו ופלגריני חייב לקחת זאת בחשבון. במקרה שכזה, הייתי ממליץ על הכנסת גוטי לצידו של קאקה - אך כמו כן הייתי נסוג מהר מאוד מההמלצה הזאת כיוון שאנחנו בכל זאת משחקים נגד קבוצה מאוד איכותית - או ליתר דיוק: קבוצה עם משחק אגפים איכותי. הצבתם של גוטי וקאקה בצוותא בהרכב כאשר מאחוריהם קש"א (פפה או דיארה) וצ'אבי אלונסו תיצור פקק תנועה במרכז המגרש מצד אחד והפקרות באגפים מצד שני. לכן, מתבקש לעלות הערב עם גראנרו או אפילו עם דרנתה בקישור על מנת לנסות לרווח את המשחק. אני מקווה מאוד שפלגריני לא ימקם את צ'אבי אלונסו כקשר האחורי הבכיר הערב. אנחנו באמת נזדקק בפעם הראשונה העונה ליכולותיו ההתקפיות ולניהול המשחק של צ'אבי אלונסו. אני מקווה מאוד שפלגריני יציב לצידו את פפה או את דיארה. כרגיל, מקווים לטוב, האלה מדריד. -------- דור, יצא לי לראות את משחקיה של פורטוגל מספר פעמים בשנים האחרונות ואני התרשמתי לטובה מהצבתו של פפה בקישור האחורי. יש לנו תלונות על המשחק המפוזר שלו (לא מצאתי מילה אחת לתיקולים הפתאומיים שהוא מבצע) אך בקישור האחורי זה נראה טוב. פפה שחקן בעל שליטה לא רעה בכלל בכדור ויכולת היציאה קדימה מנוצלת כראוי מעמדת הקישור האחורי.
אתמול בכל גול קפצתי באוויר כאילו לקחנו את האליפות...כלל כך הרבה לחץ השתחרר ואני לא יודע אם פגרת הנבחרות באה לנו בטוב, עוד שבועיים משחק קשה בפמפלונה נגד אוססונה ואחריו סטמפורד ברידג'...חייבים להתחיל לשחק יותר טוב אבל קודם להשיג את הנקודות אחרי זה היכולת...דה חאה היה פשוט מצוין אתמול, ואני לא מדבר על עצירת הפנדל שזה לא מדד בכלל אבל משרה שקט בהגנה כל כדור גובה בחמש שלו...כמו שטענתי שוערים זאת הבעיה האחרונה שלנו... אני מרוצה מאיך שחוראדו היה למרות שלא היה לו משחק כזה טוב כמו שמספרים, אבל באמת בשיטה הזאת הוא יותר מפריע מאשר תורם, אין לנו משחקי אגפים כמו שיכולים להיות עם מקסי וסימאו וזה די תוקע את פורלאן שרגיל לחזור אחורה לקבל את הכדורים רחוק מהבלמים ושיהיה לו מרווח לבעיטה... היום בתשע משחק מאוד מאוד מעניין בין סביליה לריאל קצת קשה לי לראות את סביליה מנצחת היום אבל עם האווירה ודחיפת הקהל אי אפשר לדעת
אני לא אוהד סביליה ,אבל אני בטוח שזה המחזור בו ריאל מדריד תפסיד נקודות ,החיסרון של רונאלדו יהיה משמעותי מאוד. אני אישית חושב שזה הזדמנות נהדרת לנצח לסביליה את ריאל מדריד. ואת האמת אני גם מקווה שזה יקרה.
אמיליאנו דניאל ארמנטרוס. זה השם שירשם בדפי ההסטוריה המצומצמים של חרז. הוא הראשון שכובש לקבוצה הקטנה בליגה הראשונה. כרגע 1-0 לחרז בבית מול מלאגה.
למה להשמיץ? אני ראיתי את המשחק מול פורטו ואתמול בכלל לא התרגשתי מזה שהשוער שלנו טירון. מה שכן נראה לא בסדר, זה שעם 3 קשרים באמצע אטלטיקו לא מצליחה להשתלט על המשחק. לכן אני מצטרף לשאר חברי הפורום עם הבקשה לאבל לשחק 4-4-2 עם מקסי.
חטאפה ממשיכה להראות לנו כמה הפכפכה היא העונה. לאחר הפסד 3-0 בשבוע שעבר לריאל סארגוסה, גברה הקבוצה היום 2-1 על אוססונה במשחק ראש בראש בין צמד שחקני ריאל מדריד בעבר - מיצ'ל וקאמצ'ו. הקבוצות ירדו להפסקה לאחר מחצית ראשונה נטולת שערים אך הקהל לא חיכה הרבה זמן במחצית השנייה לכיבושים, הבלם 'קאטה' דיאז. הרמה של פדרו לאון מצאה את ראשו של הבלם הארגנטינאי שהכניע את ריקרדו והעלה את הביתיים ליתרון 1-0, היתרון נשמע בסה"כ 7 דקות עד שבדקה ה-62 חלוץ אוססונה, קרלוס ארנדה כבש מקרוב ברגל שמאל ואיזן את התוצאה. חטאפה נראתה טוב יותר בסיכום הכללי וכבשה את שער הניצחון בדקה ה-76. השחקן הטוב ביותר על המגרש, זה שעשה את ההבדל בין הקבוצות - לא אחר מאשר פדרו לאון כבש מזווית לפינה השמאלית של השער. על הבישול חתום רוברטו סולדאדו שאירח את האקסית. משחק מתוח מאוד התנהל בין ויאדוליד לאתלטיק בילבאו. הקבוצה של חואקין קאפרוס שפתחה את העונה יפה מאוד, הגיעה ללא רגשי נחיתות למשחק חוץ ואף עלתה ליתרון בדקה העשירית כאשר מסירה של קיוקילי הגיעה אל סוסאסטה שהכניע מחוץ לרחבה את הגנת ויאדוליד. בילבאו הצליחה לשמור על היתרון עד לתום המחצית וגם בתחילת המחצית השנייה אך בדקה ה-60 ויאדוליד איזנה את התוצאה, דיאגו קוסטה כבש מתוך רחבת החמש של איראיזוז. ויאדוליד לחצה על הדבשה ובדקה ה-75 השלימה מהפך במצב נייח, הרמה של אלברו רוביו מצאה את ניבאלדו שנדח את השני לויאדוליד. דקה לאחר מכן נותרה ויאדוליד בעשרה שחקנים כשהשופט הראה למרקוס צהוב שני. היתרון המספרי של בילבאו נתן אותותיו מהר מהצפוי, המחליף והמושיע הצעיר של הקבוצה - איקר מוניאין השווה את התוצאה. התוצאה נשמרה עד לסיום, בדקה ה-79 ניבאלדו ירד גם הוא בצהוב שני. חרז אירחה את מאלגה במשחק תחתית ממנו יצאו הקבוצות בחלוקת נקודות. בדקה ה-46, אמיליאנו דניאל ארמנטרוס קיבל כדור יפה מהראש של מריו ברמחו שקלט כדור קרן, ארמנטרוס דייק לרשת מונואה וכבש את השער הראשון העונה לזכות העולה החדשה הקטנה. הכל כבר היה מוכן לערב נהדר עבורי אוהדי חרז בצ'פין הביתי אך שבע לדקות לפני סיום השחק אובינה כבש מחוץ לרחבה ברגל שמאל ופגע בשמחה של אוהדי חרז. אובינה עצמו גם הספיק לראות כרטיס אדום כאשר נשלף לכיוונו כרטיס צהוב שני. מאיורקה, אחת מהפתעות בינתיים ערב המחזור התארחה אצל ספורטינג גיחון. המשחק התחיל יפה מאוד לשחקניו של מאנזנו כאשר בלמה של גיחוו - גרגורי, ביצע עבירה ברחבה ושלח את מרטי אל הנקודה הלבנה. מרטי לא פספס וסידר בדקה ה-12 יתרון לאורחים, יתרון שנשמר עד תום המחצית הראשונה. המחצית השנייה הייתה סרט אחר לחלוטין, בדקה ה-58 לואיס מורן הכניע את דודו אוואט מזווית קשה והשווה את התוצאה. בדקה ה-64 גיחון כבשה את השער השני לזכותה כאשר מבשל השער הקודם, מיגל דה לאס קואבס קיבל כדור מדיאגו קסטרו וכבש מקרוב, 2-1 לספורטינג גיחון. 5 דקות בלבד חלפו, ומיגל דה לאס קואבס כבש שוב כאשר הפעם היה זה מיצ'ל עם הבישול. לואיס מורן, פירגן לקראת הסיום לביליץ' שחתם את תוצאת המשחק. 4-1 לספורטינג גיחון. במשחק שהבטיח הרבה וקיים מעט, נפרדו ויאריאל ואספניול בתיקו נטול שערים. ויאריאל עדיין ללא ניצחון העונה למרות ששיחקה ביתרון מספרי מהדקה ה-14 לאחר שפורלין הורחק באדום ישיר.
אתלטיקו מדריד?לדעתי מי שצריכה לדאוג יותר היא ויאריאל,שרק בליגה האירופית מצליחה לנצח,גם שם לא תמיד. אני חושב שהשבועות הבאים יהיו גורליים לואלורדה,בעיקר שבועות שיקבעו מה יהיה עם ויאריאל בהמשך השנה. כדאי להם להתעורר,ובמחזור הבא מול חרז פחות מ3 נקודות פשוט יסללו לואלורדה את הדרך הביתה.