אל תדאג מול ריאל כרגיל נהיה הרבההההההה יותר טובים נחמיץ בלי סוף נסבול מטעות שיפוט כזאת או אחרת ובסוף לא ננצח...תבוסה לא תהיה
עמי, יש דברים שמאוד מעצבנים אותי בדעות של אנשים. אחד הדברים האלה הוא שמישהו סותר את עצמו (בכוונה או שלא בכוונה). רק לפני יומיים כתבת את המשפט הבא: "אני אוהב את אמארי, אני חושב שהוא מאמן מוכשר..." עכשיו כל המשפטים שלך נראים בסגנון הבא: "איזה מאמן אידיוט, פחדן ועלוב הוא אונארי אמארי, מאמן בלי אופי. אמארי הרג את ולנסיה, המאמן הזה לא יכול לאמן בקבוצה גדולה. אמארי הביתה".
המחצית הראשונה של בארסה נגמרה כאשר יש בי תחושות מאוד קשות, זה נראה כאילו כל הקבוצה הייתה על ניוטרל ושהשחקנים לא מבינים בכלל כמה המשחק הזה חשוב, בעקבות ניצחונה של ריאל. אין ספק כי חואן רמון מוניז דרבן את השחקנים שלו לפני המשחק ובמחצית, קבוצתו עלתה על כר הדשא כאשר היא מפעילה לחץ בחצי המגרש של בארסה, בנוסף, היא הגיעה לכמות נכבדה של הזדמנויות, כאשר צ'יגרה שיחק בימין ופויול בשמאל. אין ספק כי גוארדיולה הבין את זה וזאת הייתה הסיבה העיקרית לחילופי המקומות ביניהם. החילוף של אנרי כנראה בא בגלל פציעה בשריר. חבל שהוא הוחלף, המשחק הזה היה אמור להיות המשחק שבו הוא כובש שער בברצלונה אחרי 6 חודשיים, מי היה מאמין שתיירי אנרי הגדול לא יכבוש 6 חודשיים... גוארדיולה בכלל רצה לתת לזאטן מנוחה, אבל זה סיפק לו שער. סיפור מרתק. באשר לשיפוט - פשוט ישבתי היום מול המסך והתעצבנתי יותר מכל המשחקים שהיו בשבועות האחרונים. אפשר לעשות טעות, אבל אי אפשר לעשות סדרת טעויות בזו אחר זו במשחק כל כך חשוב, עקב ניצחונה של ריאל. שני נבדלים שלא היו ולא נבראו, פנדל על מסי במחצית השנייה ואין ספור התעלמויות ממכות, ממש ככה, של שחקני מאלגה ובעיקר מהבן זונה - ווליגטון. הייתי אומר את זה כך: במחצית הראשונה, השופט התעלם מאין ספור מכות ששחקני מאלגה החטיפו לשחקנינו. במחצית השנייה זו הייתה בארסה טובה, פחות או יותר, מול שופט (וקוונים) "בשיאו". הטעויות של הקוון, במיוחד בנבדל הראשון של מסי פשוט הרגו אותי. אלוהים, מסי ממש ממש לא היה בנבדל וכל אחד יכל לראות זאת בקלות. באיזה שהוא שלב, התחלתי לומר לאנשים סביבי " אם השופטים רוצים לתת את האליפות לריאל, אז שיגידו וזהו". אי אפשר כך. נכון שבארסה נהנתה גם היא השנה מטעויות שיפוט (ואת זה חובה לזכור גם ברגע כזה), אבל הטעויות היום היו ברורות כשמש. ואהה.. היה גם צהוב עלוב שנשלף לזלאטן איברהימוביץ'. מלאגה עם הפסד רביעי בחמישה משחקים, ומוניוז צריך להתחיל לחשוב איך הוא מחלץ את קבוצתו מהתחתית. אבל עוד לפני זה הוא צריך לחנך את שחקניו איך להתנהג, כאשר שחקניו כמעט לכל אורכו של המשחק תיקלו בחריפות רבה את שחקני בארסה. אם היה אפשר - הייתי מחלק שלוש נקודות גם לוולנסיה וגם לאתלטיקו מדריד, על שעשו הכול כדי לתת לקהל כדורגל התקפי מאין כמוהו. המשחק היה קצבי מאוד והיו הרבה אירועים ליד שני השערים, אתלטיקו מדריד למשל הגיעה לשני מצבים מצוינים לפני שספגה את השער הראשון מרגלי פאבלו, עם מבצע ענק ברחבה, בדיוק כמו שאמר נדב יעקובי. הבישול של באנחה לפאבלו היה מדהים (!!!), הרמה מדויקת וחדה מאוד, באנחה ממשיך בכושר הנפלא שלו. ההגנה של וולנסיה חלשה כמובן וכל פעם שאתלטיקו מדריד הגיעה לאזור 30 מטר מהשער, זה נגמר בחצי גול. את אותם דברים אפשר גם להגיד על ההגנה שמנגד. ולנסיה גם ידעה לצאת מהר קדימה, ויאה וסילבה הם שני סילונים שקשה להתמודד מולם. המשחק התחיל טוב עבור אתלטיקו (וכך גם נגמר), כשסרחיו אגוארו המופלא קבע 0:1 כבר בדקה השביעית. אלא שאז הגיע פבלו הרננדז, ובשער מדהים בדקה ה-25, תוך שהוא מקפיץ פעמיים על הרגל ומבקיע מהאוויר, קבע 1:1. דויד וייה המשיך את המומנטום של ולנסיה, והשלים מהפך שתי דקות מאוחר יותר כדי לעשות 1:2 למארחת. בשלב הזה ירדה ולנסיה אחורה, אלא שאתלטיקו הרבתה להחמיץ. תגידו מה שתגידו על אתלטיקו, אבל לקבוצה הזאת בכל זאת יש אופי, ושתי דקות בתוך תוספת הזמן ראינו אותו, כשאנטוניו לופז העלה כדור שעבר את כל ההגנה של ולנסיה, והגיע לרגלו של מקסי רודריגז, שבעט מהאוויר פנימה. 2:2 דרמטי ולא לגמרי משקף במשחק הנהדר הזה. אני דווקא חושב שריאל מדריד שיחקה הרבה יותר טוב מטנריפה. לקבוצה של חוסה לואיס אולטרה היו את הדקות הטובות שלה, והיא בהחלט הפתיעה אותי כאשר עשתה מספר התקפות יפות (הבעיה של טנריפה לאורך כל המחזורים האחרונים היא ההתקפה ולא ההגנה), היו דקות שכבר האמנתי שהיא תשיג לפחות נקודה, אבל אם מסתכלים על המשחק בכלליות, אז הניצחון של ריאל מדריד מוצדק. במחצית הראשונה ריאל מדריד יכלה להוביל כבר 3-0. רונאלדו עשה כל מה שהוא רצה בצד שמאל, היו לנו שני מהלכים גדולים שכמעט הסתיימו בשער, וגם דרנטה כמובן עשה דריבל איכותי אבל בעט רע. מגיעות מחמאות גדולות לשתי הקבוצות. טנריפה כמובן נתנה פייט גדול וגם ידעה איך ללחוץ ולסגור את ריאל מדריד, מה גם שהיא הגיעה להרבה מאוד הזדמנויות ואילולא איקר קאסיאס, אני באמת שלא יודע אם ריאל הייתה מנצחת. ריאל גם במשחק לא גדול שלה שוב מבקיעה שלושה שערים ומנצחת קבוצה שעשתה לה לא מעט בעיות בעבר. זה נראה היה שחניכיו של פלגריני שמרו את כל הארסנל למחצית השנייה, לאחר שכל 3 השערים נכבשו במחצית השנייה. מילה טובה לשער של קאקא, שנכנס כמחליף, השתלט על כדור שנהדף מהגנת טנריפה, התקדם מעט ובעט מ-20 מטר פצצה לפינה השמאלית איזה גולאסו! עם כל הכבוד לריאל ובארסה, התוצאה של הערב הייתה שייכת לסביליה, שהביסה 0:4 את אתלטיק בילבאו בחוץ והנחילה לה הפסד שני ברציפות, אחרי שלושה ניצחונות בפתיחת העונה. משחק מצוין ראינו אתמול בסאן ממס, אבל למרות זאת הייתה בי תחושה ששתי הקבוצות מסוגלות ליותר, והן פשוט לא רוצות לעלות קצת יותר קדימה, מחשש שההגנות תשבשנה הכול. הבאסקים המפתיעים והאנדלוסים הביאו לנו קרב צמרת על המקום השלישי, אותו הן חלקו ערב המחזור עם תשע נקודות כל אחת. אלא שאמש ניתנה תשובה מוחצת לשאלה מי הקבוצה שראויה להיות במקום השלישי, אחרי ריאל ובארסה. כן, זו האורחת מאנדלוסיה. לא ברור מה קרה לקבוצה הבאסקית הערב בסן מאמס, אבל מה שבטוח שזה היה דבר רע מאוד. לאחר פתיחת עונה מוצלחת ומהנה, כשכל ספרד היללה ושיבחה אותה, התפרקה הקבוצה לגמרי. הגול של ראנטו היה פשוט בדיחה, עזבו רגע את זה שיש 7 שחקני בילבאו ברחבה, כאשר סביליה שלחה 3 שחקנים, ויותר מזה, לא כולם היו ברחבה, שחקני בילבאו פשוט הסתכלו איך הכדור נכנס, אף אחד לא הועיל בטובו להושיט רגל, לרוץ לכדור, משהו... זה פשוט מדהים. על השער שלי אני בכלל לא רוצה לדבר, לא כי הוא לא היה יפה, אלא מפני שלא מתחשק לי לזהם את הפורום עם דברי על שחקני בילבאו. אתלטיק בילבאו לא ידעה לייצר מצבים בדקותה טובות בהן שלטה הרבה מאוד בכדור, וזה מה שגמר פה את הסיפור.
תקרא את כל התגובה...אותו בדיוק אותו ביקורת, ואם אתה באמת עוקב אחרי התגובות שלי, אז הייתה רואה שכבר מהעונה שעברה אני רוצה שאמארי יפוטר.
אתה צוחק נכון?. אני מקווה שפלגריני ייתן לשחקנים בראש על המשחק האנמי, הנרפה וחסר האחריות במחצית הראשונה. המחצית הגרועה ביותר של ריאל מדריד השנה, טנריפה החזיקה יותר בכדור בפער ניכר, הכתיבה את קצב המשחק ובעטה יותר כדורים לשער. רונאלדו היה חלש מאוד, לא מסר כמו שצריך ואיבד את הכדור בטעויות לא אופייניות. ------- עמי, זה לא סוד עבורי שאתה לא מחסידיו של אמארי. כפי שכתבת, הדבר הזה ברור עוד מהעונה שעברה. לכן אני כ"כ מופתע לראות משפט בו אתה מחמיא לאמארי ואף מביע אהבה אליו.
ארז, א. אני לא צוחק. ב. אל תפנה אלי בטון כזה, עם כל הכבוד, זה עדיין לא זה. ג. זה שריאל שיחקה אנמי, נרפה, בחוסר אחריות, ובלה, בלה בלה, לא סותר את העובדה שריאל הגיעה להזדמנויות (טוב נו הזדמנות) קורצות, לראייה: ההחמצה של ראול ב-1 על אחד מול השוער. יכול להיות שהגזמתי קצת כשכתבתי 3-0, אבל הכוונה הייתה שריאל הייתה יכולה לסיים את המחצית הזאת ביתרון. 4. באשר לרונאלדו, יכול להיות שהגזמתי. אתה יודע איך זה - כשאתה כותב כ"כ הרבה אתה קצת מתחיל להיות סובייקטיבי ולשכוח את פני הדברים כפי שהם היו.
אין פה שום טון.. פשוט מוזר לי מאוד לראות דעה שכ"כ שונה מהדעות שנתקלתי בהן עד כה. נו טוב... מבחינתי זה לא רציני לציין דווקא שריאל מדריד יכלה לסיים את המחצית ביתרון, הרי שזה עומד בניגוד ישיר למהלך המשחק. לציין זאת זה בעצם להגיד 'אם טנריפה הייתה מחמיצה את כל המצבים שלה וריאל הייתה מנצלת את המצב הבודד שלה - אז ריאל הייתה ביתרון'. מבחינתי מדובר בנס בלבד שריאל מדריד לא ירדה להפסקה בפיגור. ריאל נראתה רע והגיע לה לספוג.
קודם כל, אתה פנית אלי כאילו אני איזה אידיוט גמור. שנית, לכל אחד יש את הדעות שלו, אתה אמור להגן על דעתך ולא על דעת אחרים, בדיוק כמוני. אי לכך, לדידי, ריאל יכלה לגמור את המחצית ביתרון. כמדומני, טנריפה לא הגיעה הרבה לרחבה וכשהיא הגיעה אלו לא היו הזדמנויות של ממש, בניגוד להזדמנויות (טוב נו, הזדמנות וחצי) של ריאל. נכון, ריאל נראתה רע, אבל זה לא מה שיקבע אם הגיעה לה לספוג או לו, לעניות דתעי, ושוב, לכל אחד יש את הדעות שלו, לדעתך, לפי איך שאני מבין את זה, הקבוצה ששיחקה רע - מגיעה לה להפסיד. אני מתסכל על זה במבט כללי, ובהתאם לזאת, ריאל הייתה צריכה לסיים את המחצית ביתרון.
אם פירשת את התגובה שלך כעלבון כלפיך אז אני מתנצל, לא זאת הייתה הכוונה. ריאל יכלה לגמור את המחצית ביתרון בדיוק כפי שטנריפה יכלה. ברור שבאופן תאורטי ראול יכל לכבוש את ההזדמנות שלו ולעלות את ריאל מדריד ליתרון, אך בפועל הוא החמיץ אותה ועל המגרש טנריפה הייתה טובה יותר, וכפי שהרחבתי קודם: החזיקה יותר בכדור, בעטה יותר לשער והכתיבה את קצב השחק. ריאל מדריד ניצחה בסופו של דבר בצדק כיוון שבמחצית השנייה היא נראתה הרבה יותר טוב וידעה לנצל את המצבים שלה. מעולם לא נכנסתי לדיון 'למי הגיע לנצח או להפסיד' כיוון שזה דבר מאוד דינמי ושערים לא תמיד משקפים את שנראה על המגרש. מה שכן כתבתי, זה שע"פ יחס הכוחות במחצית הראשונה - שער לטנריפה זה לא הפתעה וכן היה משקף את שנראה על המגרש. אתה לא יכול לפי דעתי להגיד שמפני שריאל הייתה טובה יותר מטנריפה במבט כללי על המשחק - היא הייתה צריכה לסיים את המחצית ביתרון. ריאל מדריד ידעה לנצל את הדקות הטובות שלו על מנת לתרגם אותם לשערים, במחצית הראשונה כלל לא היו דקות טובות כאלה ולכן אף אחד לא היה מופתע לראות את המחצית מסתיימת ללא שער של ריאל מדריד.
ארז, מה שאתה אומר כן נכון, אבל זה לא אקטואלי. אני לא כל כך מתחבר למשפט הזה שכתבת - "ברור שבאופן תיאורטי ראול יכל לכבוש את ההזדמנות שלו ולעלות את ריאל מדריד ליתרון, אך בפועל הוא החמיץ אותה ועל המגרש טנריפה הייתה טובה יותר". אני כתבתי מלכתחילה, יכלה לגמור את המחצית ביתרון, מה שקרה קרה, אני דיברתי על מה שיכל להיות. וכאן נדמה לי, התחילה הסתירה הזאת בינינו. בכל מקרה, אני לא ממש חושבה שהדיון הזה צריך להימשך, כי אם כן, הוא יוכל להימשך שעות על גבי שעות עד שאחד מאיתנו יתעייף. אני לא אתייחס לשאר הדברים שלך, מפני שלעניות דעתי, אתה פירשת, בטעות, לא נכון את המשפט שלי וזה מה שגרם לדיון הזה בינינו.
מי שמקלל את אמרי, שכח, מי היה לפניו. משחק טוב של רוברטו, מעכשיו הבלמים יודעים שיש שוער. אולי זה ירגיע אותם.
יחסית לליגה שבה יש 2 קבוצות סגורות על שני המקומות הראשונים,אני חושב שאתלטיקו מדריד עוד תשיג העונה את השאיפה האמיתית שלה לכרטיס למוקדמות צ'מפיונס. סה"כ יש להם סגל מוכשר שהרבה חוסר מזל מונע ממנו לנצח משחקים בקלות...לטעמי אתלטיקו הייתה שווה אתמול נצחון במסטאייה או לפחות לנקודה (שגם היא הושגה בעור שיניהם) ועל בארסה מה כבר אפשר להגיד...נו טוב,בארסה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
אני חושב שהלכת רחוק מדי...במקום להשתפר ההגנה נהיית יותר ויותר גרועה ממשחק למשחק, אבל ראסינו כבר התייאש וכל משחק מחליף את שחקני ההגנה בשביל למצוא את הרביעייה הכי "טובה" ודברים כאלה צריך ונעשו במשחקי ההכנה, רק חבל שבשניה האחרונה דפקו אותו והשאירו בלי מגן ובלי שום אפשרות לחזק את הזוועה הזאת שנקראת הגנה.